🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny nie ogarniam ile dzieci się urodziło w ostatnie parę dni! ❤️ Dla wszystkich wielkie gratulacje, dzielne z nas dziewczyny! 💪
Dla tych co czekają, na spokojnie korzystajcie z ostatnich momentów. Jak jesteście sflustrowane tym czekaniem to ta grupa jest oczywiście od tego, żeby tutaj wyrzucić z siebie co się chce. ❤️ Ja będę kibicować do ostatniego dzidziusia. W sumie to mega się cieszę, że już to mam za sobą, a z drugiej strony to już niby parę dni minęło, ale widzę, że już trochę się zmienił i przytył i już mi żal, że to tak szybko leci. Dla was to trochę czas się na chwilę jeszcze zatrzymał.
Uaktualnię listę jak znajdę chwilę na komputer.
Rzelka Ja kupiłam paracetamol w kroplach, a witaminę D dopiero po porodzie, już w domu mąż pojechał i kupi.osiecka89 lubi tę wiadomość
2019🩷
2025🩵 -
Ja mogę o felmatikerze tylko powiedzieć tyle, że przy 1 dziecki będąc kpi juz chcialam powoli schodzić i zaczełam pić co jakiś czas szałwię, że teto pokarmu było mniej - no i nagle zabrakło mi do ściągnięcia dla syna na karmienie, a że w 1 ciąży to chciałam mieć wszystko na zaś wysłałam męża po felmatiker jeszcze będąc w szpitalu (przed nawałem…). No i tak patrze ze jakiś czekoladowy smak to mysle spróbuje - po 1 dawce z piersi mi tak tryskało mlekiem, że sama się pukałam w swoją popogową głowę jak się biorę za laktacje - z jednej strony wyciszam, za chwile pije felmatiker i nie moge opanować piersi 😅 w każdym razie ta historia była po to, żeby powiedzieć - jeśli któraś bedzie miałam problem z pokarmem to to działa i w smaku też nie najgorsze
ReginaPhalange, Sreberko lubią tę wiadomość
-
Wow, porodowy worek się ostatnio nieźle rozwiązał! 🎉🎉🎉
- Bbbuuu
- Niobee
- Anuśla
- Pinkiii
Gratulacje dla was i całusy dla bobasów 🥰🥰🥰♥️
Jeszcze nas nie rozpakowanych trochę zostało, ale sierpien się powoli wyczerpujePinkiii, NIOBEE lubią tę wiadomość
-
ReginaPhalange wrote:Dziewczyny nie ogarniam ile dzieci się urodziło w ostatnie parę dni! ❤️ Dla wszystkich wielkie gratulacje, dzielne z nas dziewczyny! 💪
Dla tych co czekają, na spokojnie korzystajcie z ostatnich momentów. Jak jesteście sflustrowane tym czekaniem to ta grupa jest oczywiście od tego, żeby tutaj wyrzucić z siebie co się chce. ❤️ Ja będę kibicować do ostatniego dzidziusia. W sumie to mega się cieszę, że już to mam za sobą, a z drugiej strony to już niby parę dni minęło, ale widzę, że już trochę się zmienił i przytył i już mi żal, że to tak szybko leci. Dla was to trochę czas się na chwilę jeszcze zatrzymał.
Uaktualnię listę jak znajdę chwilę na komputer.
Rzelka Ja kupiłam paracetamol w kroplach, a witaminę D dopiero po porodzie, już w domu mąż pojechał i kupi.ReginaPhalange lubi tę wiadomość
-
ReginaPhalange wrote:Jak karmicie i maluch usypia, a dalej słychać, że przełyka to jak długo czekacie, zanim go “odczepicie”?
aż przestanie sam czy jak czujecie, że już na prawdę śpi ?
Edit: może macie jakąś sprawdzoną poduszkę do karmienia ? Nie mogę sobie znaleźć pozycji do karmienia, zgarbiona jestem, kręgosłup mnie później boli, no masakra. 🤦♀️
Myślałam o rogalu widziałam, że w Ikei i Pepco mają. Ktoś testował ?ReginaPhalange lubi tę wiadomość
-
Hej,
Jestem z grupy sierpniowe mamy, dopiero teraz się zorientowałam, że grupa przeniosła się tutaj 😁 na pocieszenie dla tych, co jeszcze czekają, ja już kilka dni po terminie porodu, próbuję wszystkiego - napar z liści malin, chodzenie po schodach, przysiady, wszelkie inne ćwiczenia polecane, mycie podłóg itp i póki co bez zmian, zero bóli, zero skurczów - za to codziennie milion wiadomości i telefonów czy to już? Presja niesamowita 😅🫢 gratulacje dla tych rozpakowanych, dużo zdrówka dla was i pociechy z dzidziusiów ❤️Milka1991, ReginaPhalange lubią tę wiadomość
-
ReginaPhalange wrote:Jak karmicie i maluch usypia, a dalej słychać, że przełyka to jak długo czekacie, zanim go “odczepicie”?
aż przestanie sam czy jak czujecie, że już na prawdę śpi ?
Edit: może macie jakąś sprawdzoną poduszkę do karmienia ? Nie mogę sobie znaleźć pozycji do karmienia, zgarbiona jestem, kręgosłup mnie później boli, no masakra. 🤦♀️
Myślałam o rogalu widziałam, że w Ikei i Pepco mają. Ktoś testował ?
Regina, najlepsza pozycja jest po prostu na leżąco.3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz."
.........
05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
12.2024 - nieplanowany naturals po przeleczeniu zakrzepicy żył głębokich.
-
A ja kocham patrzeć jak mała śpi na piersi i sobie ciamka 😄 mimo, że karmienie jest trochę bolesne przez problemy z napięciem mięśniowym wargi (czekam na wizytę u neurologopedy). No uwielbiam karmić i uwielbiam tą naszą bliskość.
Rzelka, Abcdeka, ReginaPhalange, Papaina lubią tę wiadomość
👱 35 🧑36
2017 A 🩷🤱 39+2
2018 Z 🩷🤱34+2
07.2024 ciąża pozamaciczna 💔
11.2024 biochem 💔
17.12.2024 🫄
Witaj córeczko
26.07.2025 M 🩷 35+1 -
Milka1991 wrote:Tak. Moja ulubiona. A w szpitalu nie mam jak karmić na leżąco, tylko na siedząco. Aż się boje ze po powrocie do domu mały już tak nie będzie chciał 🫣
Oj tam jak głodny, to będzie chciał z każdej pozycji 🤣.
Jak tam wasz pobyt w szpitalu ? Długo jeszcze będziecie czy nic nie wiadomo ?2019🩷
2025🩵 -
ReginaPhalange wrote:Oj tam jak głodny, to będzie chciał z każdej pozycji 🤣.
Jak tam wasz pobyt w szpitalu ? Długo jeszcze będziecie czy nic nie wiadomo ?
Pobyt hmm nie wiem co napisać 😵💫 najważniejsze że mały już wybadany, zdiagnozowany. Teraz czekamy na wyniki z krwi czy można bezpiecznie włączyć leczenie. Może w środę wyjdziemy. Ale wrócimy tu za miesiąc na kolejną hospitalizację. A potem przez 6 lat będziemy wracać co 6 tygodni na jednodniowe pobyty 🫣 -
Milka1991 wrote:Pobyt hmm nie wiem co napisać 😵💫 najważniejsze że mały już wybadany, zdiagnozowany. Teraz czekamy na wyniki z krwi czy można bezpiecznie włączyć leczenie. Może w środę wyjdziemy. Ale wrócimy tu za miesiąc na kolejną hospitalizację. A potem przez 6 lat będziemy wracać co 6 tygodni na jednodniowe pobyty 🫣
Milka1991 lubi tę wiadomość
👱 35 🧑36
2017 A 🩷🤱 39+2
2018 Z 🩷🤱34+2
11.2024 biochem 💔
17.12.2024 🫄
Witaj córeczko
26.07.2025 M 🩷 35+1 -
Niezapominajka22 wrote:Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mam. ❤️ Dobrze poczytać jak to wygląda u Was i dowiedzieć się co mnie czeka już wkrótce. Dziewczyny jakie macie laktatory? Bo nadal zastanawiam się który wybrać
Niezapominajka22 lubi tę wiadomość
👱 35 🧑36
2017 A 🩷🤱 39+2
2018 Z 🩷🤱34+2
11.2024 biochem 💔
17.12.2024 🫄
Witaj córeczko
26.07.2025 M 🩷 35+1 -
Teść zabrał wczoraj dziewczyny na weekend i tak mi cicho w domu z jednym tylko maluchem. Cieszę się oczywiście, że fajnie spędzą ostatnie dni przed szkołą, ale jakoś tak tęsknię 😄 pogoda się popsuła, wieje i jest chyba z 16 stopni tylko. Nie zachęca do wychodzenia z domu, a muszę zakupy ogarnąć. Z wózkiem to wyprawa życia, a jakoś mam obawy pakować się z Matyldą sama do auta. Jednak wolę jak jeszcze z nami mąż jedzie 😅👱 35 🧑36
2017 A 🩷🤱 39+2
2018 Z 🩷🤱34+2
11.2024 biochem 💔
17.12.2024 🫄
Witaj córeczko
26.07.2025 M 🩷 35+1 -
Dzisiaj w nocy miałam w brzuchu jakieś sensacje, w pewnym momencie pomyślałam, że chyba jakieś skurcze się pojawiają. Jednak wstałam dwa razy do toalety, pokręciłam się trochę w łóżku i jak udało się zasnąć to spałam do rana, czyli dalej nic 😉
Milka1991 lubi tę wiadomość
Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
Laparoskopia 🆗
12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
Grudzień IVF:
AMH 3,5
stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
11 🥚, 3 zarodki,
12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486
23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️
-
Rzelka wrote:Dzisiaj w nocy miałam w brzuchu jakieś sensacje, w pewnym momencie pomyślałam, że chyba jakieś skurcze się pojawiają. Jednak wstałam dwa razy do toalety, pokręciłam się trochę w łóżku i jak udało się zasnąć to spałam do rana, czyli dalej nic 😉
U mnie jest dość spory ból, ale nie wiem sama czy to jajniki czy jelita. Głupieje. W planach na weekend odpoczywanie i może kino? Waga pokazuje już +15.5 kg, więc musi wejść dość konkretne ograniczenie słodyczy (najlepiej do zera!)
Dziewczyny ja chciałbym spróbować z kp, potem kpi, ale wiadomo różnie może być. Ale czy macie jakieś mleka do polecenia? Jakiś dobry skład i coś sprawdzonego? Robiłam jakiś przegląd w necie, ale bardzo tego dużo. Mama farmaceutka (na insta) zrobiła przystępne podsumowanie jak coś -
Pinkiii- moje gratulacje !♥️
Anuśla- jak się czujesz ? Jak po CC ? Jak pionizacja ?
Dziewczyny czy Wasze maluchy miały żółtaczkę ?
Wczoraj wyszliśmy do domu o 15. Jestem zadowolona bardzo . Niepokoi mnie fakt ,że mały dziś zrobił się bardziej zółty i że mniej chętniej je. Dostawiany się do piersi ciągle ,ale on głównie zasypia przy niej.
Ile u Was trwa przystawienie do piersi tak że maluszek się najada ? Opróżnia dwie piersi podczas jednego karmienia ?Pinkiii lubi tę wiadomość