X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞
Odpowiedz

🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞

Oceń ten wątek:
  • ReginaPhalange Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie ogarniam ile dzieci się urodziło w ostatnie parę dni! ❤️ Dla wszystkich wielkie gratulacje, dzielne z nas dziewczyny! 💪

Dla tych co czekają, na spokojnie korzystajcie z ostatnich momentów. Jak jesteście sflustrowane tym czekaniem to ta grupa jest oczywiście od tego, żeby tutaj wyrzucić z siebie co się chce. ❤️ Ja będę kibicować do ostatniego dzidziusia. W sumie to mega się cieszę, że już to mam za sobą, a z drugiej strony to już niby parę dni minęło, ale widzę, że już trochę się zmienił i przytył i już mi żal, że to tak szybko leci. Dla was to trochę czas się na chwilę jeszcze zatrzymał.

Uaktualnię listę jak znajdę chwilę na komputer.

Rzelka Ja kupiłam paracetamol w kroplach, a witaminę D dopiero po porodzie, już w domu mąż pojechał i kupi.

osiecka89 lubi tę wiadomość

2019🩷
    2025🩵
  • Odiodi Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę o felmatikerze tylko powiedzieć tyle, że przy 1 dziecki będąc kpi juz chcialam powoli schodzić i zaczełam pić co jakiś czas szałwię, że teto pokarmu było mniej - no i nagle zabrakło mi do ściągnięcia dla syna na karmienie, a że w 1 ciąży to chciałam mieć wszystko na zaś wysłałam męża po felmatiker jeszcze będąc w szpitalu (przed nawałem…). No i tak patrze ze jakiś czekoladowy smak to mysle spróbuje - po 1 dawce z piersi mi tak tryskało mlekiem, że sama się pukałam w swoją popogową głowę jak się biorę za laktacje - z jednej strony wyciszam, za chwile pije felmatiker i nie moge opanować piersi 😅 w każdym razie ta historia była po to, żeby powiedzieć - jeśli któraś bedzie miałam problem z pokarmem to to działa i w smaku też nie najgorsze :)

ReginaPhalange, Sreberko lubią tę wiadomość

preg.png
  • Niezapominajka22 Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mam. ❤️ Dobrze poczytać jak to wygląda u Was i dowiedzieć się co mnie czeka już wkrótce. Dziewczyny jakie macie laktatory? Bo nadal zastanawiam się który wybrać

age.png
  • osiecka89 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, porodowy worek się ostatnio nieźle rozwiązał! 🎉🎉🎉
    - Bbbuuu
    - Niobee
    - Anuśla
    - Pinkiii

Gratulacje dla was i całusy dla bobasów 🥰🥰🥰♥️

Jeszcze nas nie rozpakowanych trochę zostało, ale sierpien się powoli wyczerpuje ;)

Pinkiii, NIOBEE lubią tę wiadomość

rocznik 89
    Mutacja V Leidena (heterozygotyczna)
    przygotowanie do starań 01.2024
    rozpoczęcie starań 12.2024
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

age.png
  • Jasmin1517 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Dziewczyny nie ogarniam ile dzieci się urodziło w ostatnie parę dni! ❤️ Dla wszystkich wielkie gratulacje, dzielne z nas dziewczyny! 💪

Dla tych co czekają, na spokojnie korzystajcie z ostatnich momentów. Jak jesteście sflustrowane tym czekaniem to ta grupa jest oczywiście od tego, żeby tutaj wyrzucić z siebie co się chce. ❤️ Ja będę kibicować do ostatniego dzidziusia. W sumie to mega się cieszę, że już to mam za sobą, a z drugiej strony to już niby parę dni minęło, ale widzę, że już trochę się zmienił i przytył i już mi żal, że to tak szybko leci. Dla was to trochę czas się na chwilę jeszcze zatrzymał.

Uaktualnię listę jak znajdę chwilę na komputer.

Rzelka Ja kupiłam paracetamol w kroplach, a witaminę D dopiero po porodzie, już w domu mąż pojechał i kupi.
    Co do tego upływającego czasu i rośnięcia naszych maluszków.. 3 dni po urodzeniu pierworodnej ryczałam jak bóbr, że czas tak szybko mija i już nigdy nie będzie taka malutka 🥹 Teraz robiłam wszystko, żeby o tym nie myśleć, po czym mój mąż zadowolony mówi do mnie, że tym razem nawet nie zapłakałam nad tym jak rośnie młoda… Szybko pożałował jak na mnie spojrzał, a ja już cała byłam spłakana 😭😅

ReginaPhalange lubi tę wiadomość

👩‍🦳 34 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 3 l.

age.png
  • Jasmin1517 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Jak karmicie i maluch usypia, a dalej słychać, że przełyka to jak długo czekacie, zanim go “odczepicie”? XD aż przestanie sam czy jak czujecie, że już na prawdę śpi ?

Edit: może macie jakąś sprawdzoną poduszkę do karmienia ? Nie mogę sobie znaleźć pozycji do karmienia, zgarbiona jestem, kręgosłup mnie później boli, no masakra. 🤦‍♀️

Myślałam o rogalu widziałam, że w Ikei i Pepco mają. Ktoś testował ?
    Moja się sama w miarę szybko odczepia, więc nie pomogę. A co do poduszek to mam z motherhood - super wypchana, nawet dokupiłam teraz drugą używkę na vinted. Jak kompletowałam wyprawkę dla starszej to kupiłam jakiś bubel na allegro i już w szpitalu umęczyłam się niemiłosiernie. Koleżanka z łóżka obok miała tą z motherhood i różnica była kolosalna.

👩‍🦳 34 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 3 l.

age.png
  • Flowers30 Nowa

Wysłany: 22 sierpnia, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Jestem z grupy sierpniowe mamy, dopiero teraz się zorientowałam, że grupa przeniosła się tutaj 😁 na pocieszenie dla tych, co jeszcze czekają, ja już kilka dni po terminie porodu, próbuję wszystkiego - napar z liści malin, chodzenie po schodach, przysiady, wszelkie inne ćwiczenia polecane, mycie podłóg itp i póki co bez zmian, zero bóli, zero skurczów - za to codziennie milion wiadomości i telefonów czy to już? Presja niesamowita 😅🫢 gratulacje dla tych rozpakowanych, dużo zdrówka dla was i pociechy z dzidziusiów ❤️

Milka1991, ReginaPhalange lubią tę wiadomość

• Anuśla Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Jak karmicie i maluch usypia, a dalej słychać, że przełyka to jak długo czekacie, zanim go “odczepicie”? XD aż przestanie sam czy jak czujecie, że już na prawdę śpi ?

Edit: może macie jakąś sprawdzoną poduszkę do karmienia ? Nie mogę sobie znaleźć pozycji do karmienia, zgarbiona jestem, kręgosłup mnie później boli, no masakra. 🤦‍♀️

Myślałam o rogalu widziałam, że w Ikei i Pepco mają. Ktoś testował ?

Regina, najlepsza pozycja jest po prostu na leżąco.

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
    .........
    05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
    12.2024 - nieplanowany naturals po przeleczeniu zakrzepicy żył głębokich.

202508277452.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Z ciekawości jakiej marki dajesz ? Bo ja mam tak na wszelki wypadek właśnie na wyjazd czy coś, ale pluje mi i Nukiem i Lovi po chwili.

Suavinex mini -2+2 dla wcześniaków

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • Sreberko Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kocham patrzeć jak mała śpi na piersi i sobie ciamka 😄 mimo, że karmienie jest trochę bolesne przez problemy z napięciem mięśniowym wargi (czekam na wizytę u neurologopedy). No uwielbiam karmić i uwielbiam tą naszą bliskość.

Rzelka, Abcdeka, ReginaPhalange, Papaina lubią tę wiadomość

👱 35 🧑36
    2017 A 🩷🤱 39+2
    2018 Z 🩷🤱34+2

07.2024 ciąża pozamaciczna 💔
    11.2024 biochem 💔

17.12.2024 🫄

Witaj córeczko
    26.07.2025 M 🩷 35+1
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:

Tak. Moja ulubiona. A w szpitalu nie mam jak karmić na leżąco, tylko na siedząco. Aż się boje ze po powrocie do domu mały już tak nie będzie chciał 🫣

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png

Wysłany: 23 sierpnia, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:

To tak jak najbardziej, w nocy karmię na leżąco, ale jakoś w dzień szybciej mi na siedząco. Na razie pokombinowałam z poduszką, ale zdecydowanie coś kupię.

2019🩷
    2025🩵

Wysłany: 23 sierpnia, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Tak. Moja ulubiona. A w szpitalu nie mam jak karmić na leżąco, tylko na siedząco. Aż się boje ze po powrocie do domu mały już tak nie będzie chciał 🫣

Oj tam jak głodny, to będzie chciał z każdej pozycji 🤣.

Jak tam wasz pobyt w szpitalu ? Długo jeszcze będziecie czy nic nie wiadomo ?

2019🩷
    2025🩵
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Oj tam jak głodny, to będzie chciał z każdej pozycji 🤣.

Jak tam wasz pobyt w szpitalu ? Długo jeszcze będziecie czy nic nie wiadomo ?

Pobyt hmm nie wiem co napisać 😵‍💫 najważniejsze że mały już wybadany, zdiagnozowany. Teraz czekamy na wyniki z krwi czy można bezpiecznie włączyć leczenie. Może w środę wyjdziemy. Ale wrócimy tu za miesiąc na kolejną hospitalizację. A potem przez 6 lat będziemy wracać co 6 tygodni na jednodniowe pobyty 🫣

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • Sreberko Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Pobyt hmm nie wiem co napisać 😵‍💫 najważniejsze że mały już wybadany, zdiagnozowany. Teraz czekamy na wyniki z krwi czy można bezpiecznie włączyć leczenie. Może w środę wyjdziemy. Ale wrócimy tu za miesiąc na kolejną hospitalizację. A potem przez 6 lat będziemy wracać co 6 tygodni na jednodniowe pobyty 🫣
    Najważniejsze, że macie już długoterminowy plan działania.

Milka1991 lubi tę wiadomość

👱 35 🧑36
    2017 A 🩷🤱 39+2
    2018 Z 🩷🤱34+2

11.2024 biochem 💔

17.12.2024 🫄

Witaj córeczko
    26.07.2025 M 🩷 35+1
  • Sreberko Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka22 wrote:
    Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mam. ❤️ Dobrze poczytać jak to wygląda u Was i dowiedzieć się co mnie czeka już wkrótce. Dziewczyny jakie macie laktatory? Bo nadal zastanawiam się który wybrać
    Mąż mi kupił do szpitala laktator elektryczny z babyono PICO (taki z różową góra). Mega się sprawdził. 5 min na piersi i miałam uzbieraną porcję dla małej jak była na neonatologii. Kilka trybów pracy, do tego cichy i dosyć delikatny. Na jednym ładowaniu spokojnie miałam z 5 odciągań.

Niezapominajka22 lubi tę wiadomość

👱 35 🧑36
    2017 A 🩷🤱 39+2
    2018 Z 🩷🤱34+2

11.2024 biochem 💔

17.12.2024 🫄

Witaj córeczko
    26.07.2025 M 🩷 35+1
  • Sreberko Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teść zabrał wczoraj dziewczyny na weekend i tak mi cicho w domu z jednym tylko maluchem. Cieszę się oczywiście, że fajnie spędzą ostatnie dni przed szkołą, ale jakoś tak tęsknię 😄 pogoda się popsuła, wieje i jest chyba z 16 stopni tylko. Nie zachęca do wychodzenia z domu, a muszę zakupy ogarnąć. Z wózkiem to wyprawa życia, a jakoś mam obawy pakować się z Matyldą sama do auta. Jednak wolę jak jeszcze z nami mąż jedzie 😅

👱 35 🧑36
    2017 A 🩷🤱 39+2
    2018 Z 🩷🤱34+2

11.2024 biochem 💔

17.12.2024 🫄

Witaj córeczko
    26.07.2025 M 🩷 35+1
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj w nocy miałam w brzuchu jakieś sensacje, w pewnym momencie pomyślałam, że chyba jakieś skurcze się pojawiają. Jednak wstałam dwa razy do toalety, pokręciłam się trochę w łóżku i jak udało się zasnąć to spałam do rana, czyli dalej nic 😉

Milka1991 lubi tę wiadomość

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

age.png
  • osiecka89 Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka wrote:
    Dzisiaj w nocy miałam w brzuchu jakieś sensacje, w pewnym momencie pomyślałam, że chyba jakieś skurcze się pojawiają. Jednak wstałam dwa razy do toalety, pokręciłam się trochę w łóżku i jak udało się zasnąć to spałam do rana, czyli dalej nic 😉

U mnie jest dość spory ból, ale nie wiem sama czy to jajniki czy jelita. Głupieje. W planach na weekend odpoczywanie i może kino? Waga pokazuje już +15.5 kg, więc musi wejść dość konkretne ograniczenie słodyczy (najlepiej do zera!)

Dziewczyny ja chciałbym spróbować z kp, potem kpi, ale wiadomo różnie może być. Ale czy macie jakieś mleka do polecenia? Jakiś dobry skład i coś sprawdzonego? Robiłam jakiś przegląd w necie, ale bardzo tego dużo. Mama farmaceutka (na insta) zrobiła przystępne podsumowanie jak coś:)

rocznik 89
    Mutacja V Leidena (heterozygotyczna)
    przygotowanie do starań 01.2024
    rozpoczęcie starań 12.2024
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

age.png
  • Dysia08 Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinkiii- moje gratulacje !♥️
    Anuśla- jak się czujesz ? Jak po CC ? Jak pionizacja ?
    Dziewczyny czy Wasze maluchy miały żółtaczkę ?
    Wczoraj wyszliśmy do domu o 15. Jestem zadowolona bardzo . Niepokoi mnie fakt ,że mały dziś zrobił się bardziej zółty i że mniej chętniej je. Dostawiany się do piersi ciągle ,ale on głównie zasypia przy niej.
    Ile u Was trwa przystawienie do piersi tak że maluszek się najada ? Opróżnia dwie piersi podczas jednego karmienia ?

Pinkiii lubi tę wiadomość

‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ