X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞
Odpowiedz

🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞

Oceń ten wątek:
  • ReginaPhalange Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie ogarniam ile dzieci się urodziło w ostatnie parę dni! ❤️ Dla wszystkich wielkie gratulacje, dzielne z nas dziewczyny! 💪

Dla tych co czekają, na spokojnie korzystajcie z ostatnich momentów. Jak jesteście sflustrowane tym czekaniem to ta grupa jest oczywiście od tego, żeby tutaj wyrzucić z siebie co się chce. ❤️ Ja będę kibicować do ostatniego dzidziusia. W sumie to mega się cieszę, że już to mam za sobą, a z drugiej strony to już niby parę dni minęło, ale widzę, że już trochę się zmienił i przytył i już mi żal, że to tak szybko leci. Dla was to trochę czas się na chwilę jeszcze zatrzymał.

Uaktualnię listę jak znajdę chwilę na komputer.

Rzelka Ja kupiłam paracetamol w kroplach, a witaminę D dopiero po porodzie, już w domu mąż pojechał i kupi.

osiecka89 lubi tę wiadomość

2019🩷
    2025🩵
  • Odiodi Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę o felmatikerze tylko powiedzieć tyle, że przy 1 dziecki będąc kpi juz chcialam powoli schodzić i zaczełam pić co jakiś czas szałwię, że teto pokarmu było mniej - no i nagle zabrakło mi do ściągnięcia dla syna na karmienie, a że w 1 ciąży to chciałam mieć wszystko na zaś wysłałam męża po felmatiker jeszcze będąc w szpitalu (przed nawałem…). No i tak patrze ze jakiś czekoladowy smak to mysle spróbuje - po 1 dawce z piersi mi tak tryskało mlekiem, że sama się pukałam w swoją popogową głowę jak się biorę za laktacje - z jednej strony wyciszam, za chwile pije felmatiker i nie moge opanować piersi 😅 w każdym razie ta historia była po to, żeby powiedzieć - jeśli któraś bedzie miałam problem z pokarmem to to działa i w smaku też nie najgorsze :)

ReginaPhalange, Sreberko lubią tę wiadomość

preg.png
  • Niezapominajka22 Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mam. ❤️ Dobrze poczytać jak to wygląda u Was i dowiedzieć się co mnie czeka już wkrótce. Dziewczyny jakie macie laktatory? Bo nadal zastanawiam się który wybrać

preg.png
  • osiecka89 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, porodowy worek się ostatnio nieźle rozwiązał! 🎉🎉🎉
    - Bbbuuu
    - Niobee
    - Anuśla
    - Pinkiii

Gratulacje dla was i całusy dla bobasów 🥰🥰🥰♥️

Jeszcze nas nie rozpakowanych trochę zostało, ale sierpien się powoli wyczerpuje ;)

Pinkiii, NIOBEE lubią tę wiadomość

rocznik 89
    Mutacja V Leidena (heterozygotyczna)
    przygotowanie do starań 01.2024
    rozpoczęcie starań 12.2024
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

preg.png
  • Jasmin1517 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Dziewczyny nie ogarniam ile dzieci się urodziło w ostatnie parę dni! ❤️ Dla wszystkich wielkie gratulacje, dzielne z nas dziewczyny! 💪

Dla tych co czekają, na spokojnie korzystajcie z ostatnich momentów. Jak jesteście sflustrowane tym czekaniem to ta grupa jest oczywiście od tego, żeby tutaj wyrzucić z siebie co się chce. ❤️ Ja będę kibicować do ostatniego dzidziusia. W sumie to mega się cieszę, że już to mam za sobą, a z drugiej strony to już niby parę dni minęło, ale widzę, że już trochę się zmienił i przytył i już mi żal, że to tak szybko leci. Dla was to trochę czas się na chwilę jeszcze zatrzymał.

Uaktualnię listę jak znajdę chwilę na komputer.

Rzelka Ja kupiłam paracetamol w kroplach, a witaminę D dopiero po porodzie, już w domu mąż pojechał i kupi.
    Co do tego upływającego czasu i rośnięcia naszych maluszków.. 3 dni po urodzeniu pierworodnej ryczałam jak bóbr, że czas tak szybko mija i już nigdy nie będzie taka malutka 🥹 Teraz robiłam wszystko, żeby o tym nie myśleć, po czym mój mąż zadowolony mówi do mnie, że tym razem nawet nie zapłakałam nad tym jak rośnie młoda… Szybko pożałował jak na mnie spojrzał, a ja już cała byłam spłakana 😭😅

ReginaPhalange lubi tę wiadomość

👩‍🦳 34 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 3 l.

age.png
  • Jasmin1517 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Jak karmicie i maluch usypia, a dalej słychać, że przełyka to jak długo czekacie, zanim go “odczepicie”? XD aż przestanie sam czy jak czujecie, że już na prawdę śpi ?

Edit: może macie jakąś sprawdzoną poduszkę do karmienia ? Nie mogę sobie znaleźć pozycji do karmienia, zgarbiona jestem, kręgosłup mnie później boli, no masakra. 🤦‍♀️

Myślałam o rogalu widziałam, że w Ikei i Pepco mają. Ktoś testował ?
    Moja się sama w miarę szybko odczepia, więc nie pomogę. A co do poduszek to mam z motherhood - super wypchana, nawet dokupiłam teraz drugą używkę na vinted. Jak kompletowałam wyprawkę dla starszej to kupiłam jakiś bubel na allegro i już w szpitalu umęczyłam się niemiłosiernie. Koleżanka z łóżka obok miała tą z motherhood i różnica była kolosalna.

👩‍🦳 34 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 3 l.

age.png
  • Flowers30 Nowa

Wysłany: 22 sierpnia, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Jestem z grupy sierpniowe mamy, dopiero teraz się zorientowałam, że grupa przeniosła się tutaj 😁 na pocieszenie dla tych, co jeszcze czekają, ja już kilka dni po terminie porodu, próbuję wszystkiego - napar z liści malin, chodzenie po schodach, przysiady, wszelkie inne ćwiczenia polecane, mycie podłóg itp i póki co bez zmian, zero bóli, zero skurczów - za to codziennie milion wiadomości i telefonów czy to już? Presja niesamowita 😅🫢 gratulacje dla tych rozpakowanych, dużo zdrówka dla was i pociechy z dzidziusiów ❤️

Milka1991, ReginaPhalange lubią tę wiadomość

• Anuśla Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Jak karmicie i maluch usypia, a dalej słychać, że przełyka to jak długo czekacie, zanim go “odczepicie”? XD aż przestanie sam czy jak czujecie, że już na prawdę śpi ?

Edit: może macie jakąś sprawdzoną poduszkę do karmienia ? Nie mogę sobie znaleźć pozycji do karmienia, zgarbiona jestem, kręgosłup mnie później boli, no masakra. 🤦‍♀️

Myślałam o rogalu widziałam, że w Ikei i Pepco mają. Ktoś testował ?

Regina, najlepsza pozycja jest po prostu na leżąco.

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
    .........
    05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
    12.2024 - nieplanowany naturals po przeleczeniu zakrzepicy żył głębokich.

202508277452.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Z ciekawości jakiej marki dajesz ? Bo ja mam tak na wszelki wypadek właśnie na wyjazd czy coś, ale pluje mi i Nukiem i Lovi po chwili.

Suavinex mini -2+2 dla wcześniaków

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • Sreberko Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kocham patrzeć jak mała śpi na piersi i sobie ciamka 😄 mimo, że karmienie jest trochę bolesne przez problemy z napięciem mięśniowym wargi (czekam na wizytę u neurologopedy). No uwielbiam karmić i uwielbiam tą naszą bliskość.

Rzelka, Abcdeka, ReginaPhalange, Papaina lubią tę wiadomość

👱 35 🧑36
    2017 A 🩷🤱 39+2
    2018 Z 🩷🤱34+2

07.2024 ciąża pozamaciczna 💔
    11.2024 biochem 💔

17.12.2024 🫄

Witaj córeczko
    26.07.2025 M 🩷 35+1
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:

Tak. Moja ulubiona. A w szpitalu nie mam jak karmić na leżąco, tylko na siedząco. Aż się boje ze po powrocie do domu mały już tak nie będzie chciał 🫣

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png

Wysłany: 23 sierpnia, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:

To tak jak najbardziej, w nocy karmię na leżąco, ale jakoś w dzień szybciej mi na siedząco. Na razie pokombinowałam z poduszką, ale zdecydowanie coś kupię.

2019🩷
    2025🩵

Wysłany: 23 sierpnia, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Tak. Moja ulubiona. A w szpitalu nie mam jak karmić na leżąco, tylko na siedząco. Aż się boje ze po powrocie do domu mały już tak nie będzie chciał 🫣

Oj tam jak głodny, to będzie chciał z każdej pozycji 🤣.

Jak tam wasz pobyt w szpitalu ? Długo jeszcze będziecie czy nic nie wiadomo ?

2019🩷
    2025🩵
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Oj tam jak głodny, to będzie chciał z każdej pozycji 🤣.

Jak tam wasz pobyt w szpitalu ? Długo jeszcze będziecie czy nic nie wiadomo ?

Pobyt hmm nie wiem co napisać 😵‍💫 najważniejsze że mały już wybadany, zdiagnozowany. Teraz czekamy na wyniki z krwi czy można bezpiecznie włączyć leczenie. Może w środę wyjdziemy. Ale wrócimy tu za miesiąc na kolejną hospitalizację. A potem przez 6 lat będziemy wracać co 6 tygodni na jednodniowe pobyty 🫣

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • Sreberko Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Pobyt hmm nie wiem co napisać 😵‍💫 najważniejsze że mały już wybadany, zdiagnozowany. Teraz czekamy na wyniki z krwi czy można bezpiecznie włączyć leczenie. Może w środę wyjdziemy. Ale wrócimy tu za miesiąc na kolejną hospitalizację. A potem przez 6 lat będziemy wracać co 6 tygodni na jednodniowe pobyty 🫣
    Najważniejsze, że macie już długoterminowy plan działania.

Milka1991 lubi tę wiadomość

👱 35 🧑36
    2017 A 🩷🤱 39+2
    2018 Z 🩷🤱34+2

11.2024 biochem 💔

17.12.2024 🫄

Witaj córeczko
    26.07.2025 M 🩷 35+1
  • Sreberko Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka22 wrote:
    Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mam. ❤️ Dobrze poczytać jak to wygląda u Was i dowiedzieć się co mnie czeka już wkrótce. Dziewczyny jakie macie laktatory? Bo nadal zastanawiam się który wybrać
    Mąż mi kupił do szpitala laktator elektryczny z babyono PICO (taki z różową góra). Mega się sprawdził. 5 min na piersi i miałam uzbieraną porcję dla małej jak była na neonatologii. Kilka trybów pracy, do tego cichy i dosyć delikatny. Na jednym ładowaniu spokojnie miałam z 5 odciągań.

Niezapominajka22 lubi tę wiadomość

👱 35 🧑36
    2017 A 🩷🤱 39+2
    2018 Z 🩷🤱34+2

11.2024 biochem 💔

17.12.2024 🫄

Witaj córeczko
    26.07.2025 M 🩷 35+1
  • Sreberko Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teść zabrał wczoraj dziewczyny na weekend i tak mi cicho w domu z jednym tylko maluchem. Cieszę się oczywiście, że fajnie spędzą ostatnie dni przed szkołą, ale jakoś tak tęsknię 😄 pogoda się popsuła, wieje i jest chyba z 16 stopni tylko. Nie zachęca do wychodzenia z domu, a muszę zakupy ogarnąć. Z wózkiem to wyprawa życia, a jakoś mam obawy pakować się z Matyldą sama do auta. Jednak wolę jak jeszcze z nami mąż jedzie 😅

👱 35 🧑36
    2017 A 🩷🤱 39+2
    2018 Z 🩷🤱34+2

11.2024 biochem 💔

17.12.2024 🫄

Witaj córeczko
    26.07.2025 M 🩷 35+1
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj w nocy miałam w brzuchu jakieś sensacje, w pewnym momencie pomyślałam, że chyba jakieś skurcze się pojawiają. Jednak wstałam dwa razy do toalety, pokręciłam się trochę w łóżku i jak udało się zasnąć to spałam do rana, czyli dalej nic 😉

Milka1991 lubi tę wiadomość

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

preg.png
  • osiecka89 Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka wrote:
    Dzisiaj w nocy miałam w brzuchu jakieś sensacje, w pewnym momencie pomyślałam, że chyba jakieś skurcze się pojawiają. Jednak wstałam dwa razy do toalety, pokręciłam się trochę w łóżku i jak udało się zasnąć to spałam do rana, czyli dalej nic 😉

U mnie jest dość spory ból, ale nie wiem sama czy to jajniki czy jelita. Głupieje. W planach na weekend odpoczywanie i może kino? Waga pokazuje już +15.5 kg, więc musi wejść dość konkretne ograniczenie słodyczy (najlepiej do zera!)

Dziewczyny ja chciałbym spróbować z kp, potem kpi, ale wiadomo różnie może być. Ale czy macie jakieś mleka do polecenia? Jakiś dobry skład i coś sprawdzonego? Robiłam jakiś przegląd w necie, ale bardzo tego dużo. Mama farmaceutka (na insta) zrobiła przystępne podsumowanie jak coś:)

rocznik 89
    Mutacja V Leidena (heterozygotyczna)
    przygotowanie do starań 01.2024
    rozpoczęcie starań 12.2024
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

preg.png
  • Dysia08 Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinkiii- moje gratulacje !♥️
    Anuśla- jak się czujesz ? Jak po CC ? Jak pionizacja ?
    Dziewczyny czy Wasze maluchy miały żółtaczkę ?
    Wczoraj wyszliśmy do domu o 15. Jestem zadowolona bardzo . Niepokoi mnie fakt ,że mały dziś zrobił się bardziej zółty i że mniej chętniej je. Dostawiany się do piersi ciągle ,ale on głównie zasypia przy niej.
    Ile u Was trwa przystawienie do piersi tak że maluszek się najada ? Opróżnia dwie piersi podczas jednego karmienia ?

Pinkiii lubi tę wiadomość

‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ