X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞
Odpowiedz

🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞

Oceń ten wątek:
  • _KaFka_ Koleżanka

Wysłany: 18 października, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Cześć. Dzięki za wywołanie. Podczytuje co tam u Was 😉
    U nas wszystko ok. We wtorek wyjazd do szpitala, także żyjemy już tym wyjazdem. Muszę pomyśleć co i ile spakować bo nie wiem ile tam będziemy. Ale lepiej więcej niż mniej bo będziemy tam sami, a do domu 2,5h 🫣5 tygodni temu jak byliśmy to było lato a teraz sroga jesień. Już nie wyskoczę w japonkach i legginsach po obiad na drugą stronę ulicy 😅
    Ktoś pisał o sesji. My też robiliśmy sesję rodzinną, w plenerze, las i pola 🥰 zdjęcia wyszły magiczne po prostu i faktycznie też mieliśmy niezłą zabawę przy tym.
    Wojtek waży 4900 więc trochę mu brakuje do Waszych maluchów ale przybiera tak jak powinien więc luz. Dopiero weszliśmy w pampers 2 😄 Co do kup to u nas też rzadziej a konkretne. Co do szczepień to u nas zawieszone do odwołania. Może się dowiem co dalej podczas tego pobytu...
    A tak to życie płynie całkiem przyjemnie, starszaki na razie nie chorują, nic nie przynoszą do domu

Wcale się nie dziwę, że teraz wyjazd jest na tapecie tym bardziej, że to jednak kilka dni. Sama bym nie wiedziała co zabrać.
    Mi na oddziale polecała jedna pielęgniarka pizzę z radości, że jest dobra i dowożą do szpitala więc jak jadasz takie rzeczy to może warto spróbować.
    Ważne, że przybiera. Po za tym zawsze to lżej nosić - taki plusik 🙂👍 mi po ostatnich kilku dniach konstrukcja siada, a też nie jest jakiś ciężki (50 pc) i nie wiem jak to dalej będzie wyglądać.
    My mamy przez pół roku nie szczepić żywymi szczepionkami.
    To świetnie, że choróbska Was omijają oby jak najdłużej 🙏
    Dawaj znać co u Was jak już tam będziecie. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze i za najkrótszy pobyt.

Moje dziecko śpi już ponad 4 i pół godziny 🤯 ale miał dzisiaj jedną drzemkę 40 min po 13. Chyba poszedł spać na sen nocny i pewnie znowu obudzi się w środku nocy 😮‍💨 ja nie wiem. Coś mu się pozmieniało i nie wiem czy to skok czy to po tym szczepieniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października, 20:12

Milka1991 lubi tę wiadomość

• Anuśla Autorytet

Wysłany: 19 października, 04:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _KaFka_ wrote:
    Mi się wydaje, że ja mam bo małego całego zalewa, krztusi się, odrywa, płacze, a jak czasem wypadnie mu cycek to od razu ma prysznic i maseczkę 😅

Fajna pamiątka ❤️też mi chodziło coś takiego po głowie (mimo, że jakąś zwolenniczką nie jestem) tylko z moją organizacją jest słabo 😅 no i martwie się, że z małym sobie nie poradzę jak będzie miał słabszy dzień co ostatnio staje się codziennością, nie wiem może jakiś skok ma.

A jak już jesteśmy przy takich pamiątkowych rzeczach to dostaliśmy taką ramkę h ttps://www.smyk.com/p/smiki-ramka-na-odcisk-i-zdjecie-zestaw-pamiatkowy-i4874179?srsltid=AfmBOoozqKKtBgqqLyPlb5X_euiicepvjSNOXeJbupMBDknOtNKvnUW2 jak wróciliśmy z małym ze szpitala i teraz sobie przypominam, że jeszcze jej nie wykorzystaliśmy 🤦

Kafka, to najwidoczniej masz hiperlaktacje. Mnie to właśnie martwi, że mała się krztusi. Czasami aż powietrza nie może nabrać a mnie prysznic z cycka leci. Zreszta to samo było z pierwszą córka. Robisz coś z tym?

Co do sesji to ja też zwolenniczką nie byłam dopóki nie poszłam na pierwszą sesję (że starsza ). Piękna pamiątka na całe życie. Ale szukałam fotografki która robi naturalne zdjęcia.

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
    .........
    05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
    12.2024 - nieplanowany naturals po przeleczeniu zakrzepicy żył głębokich.

202508277452.png
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 19 października, 04:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osiecka, ja kupiłam na vinted kombi merino z Joha. Dam znać jak przyjdzie.

Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    .........

202508277452.png
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 19 października, 04:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie dziewczyny o czyszczeniu noska. Zastanawiam się o co chodzi? Dziecku czyści się nosek solą morską, jak zalega coś i słychać furczenie to można ewentualnie odciągnąć ale nie robić tego często bo można śluzówkę wysuszyć.

7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    .........

202508277452.png
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 19 października, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Kafka, to najwidoczniej masz hiperlaktacje. Mnie to właśnie martwi, że mała się krztusi. Czasami aż powietrza nie może nabrać a mnie prysznic z cycka leci. Zreszta to samo było z pierwszą córka. Robisz coś z tym?
    Taki hiperaktywny wypływ niekoniecznie świadczy o nadprodukcji mleka. Mi mocno tryska z jednej piersi, ale tylko z jednej i mały wysysa wszystko do końca. Między karmieniami widzę tylko pojedyncze krople w dzień, w nocy odstępy są dłuższe to biustonosz czasami mocniej mokry, ale wkładek już nie noszę.
    Gdy podaję pierś małemu do buzi to ściskam ją, żeby łatwiej było mu ją chwycić wargami. Przy tej tryskającej jakiś czas tak przytrzymuję, nawet nieco mocniej ściskając, to wtedy chyba się tak nie leje i lepiej mu się ją ssie. Jak pierś już robi się mniej napięta to puszczam.

Dzisiaj synek w nocy tak pospał, że między karmieniami było równo 6,5 godziny odstępu. 😳 Z jednej piersi zjadł, drugą musiałam ratować laktatorem...

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

age.png
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 19 października, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _KaFka_ wrote:
    Może numer zmieniła albo ktoś źle Ci podał? Albo poszukaj kogoś innego jak masz wybór. Dla mnie wiązanie jednej i drugiej wydaję sie trudne, ale jak to mówił mój instruktor jazdy "wszystkiego jest trudne nim stanie się latwe" i cos w tym jest.
    Dostałam imię i nazwisko, sama szukałam jej numeru i strony na FB. Może już nie praktykuje. Trudno, będę szukać kogoś innego.

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Laparoskopia 🆗
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    11 🥚, 3 zarodki,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486

age.png
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 19 października, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka wrote:
    Taki hiperaktywny wypływ niekoniecznie świadczy o nadprodukcji mleka. Mi mocno tryska z jednej piersi, ale tylko z jednej i mały wysysa wszystko do końca. Między karmieniami widzę tylko pojedyncze krople w dzień, w nocy odstępy są dłuższe to biustonosz czasami mocniej mokry, ale wkładek już nie noszę.
    Gdy podaję pierś małemu do buzi to ściskam ją, żeby łatwiej było mu ją chwycić wargami. Przy tej tryskającej jakiś czas tak przytrzymuję, nawet nieco mocniej ściskając, to wtedy chyba się tak nie leje i lepiej mu się ją ssie. Jak pierś już robi się mniej napięta to puszczam.

Dzisiaj synek w nocy tak pospał, że między karmieniami było równo 6,5 godziny odstępu. 😳 Z jednej piersi zjadł, drugą musiałam ratować laktatorem...

Właśnie ja muszę wkładki kilka razy dziennie zmieniać... A jak karmię to już z drugiej piersi kapie tak samo jak z pierwszej. Próbowałam odciągać trochę laktatorem przed karmieniem żeby nie było tego prysznica ale to nie tak łatwo bo dziecko już płacze i nie poczeka na laktator... Wkurzam.sienna siebie, bo pierwsza córka miała mega kolki, a ta - refluks ukryty. I to pewnie przez tą moja laktację...

6,5 h, wow. To super🙂 Ja nie chce zapeszac, ale u nas też nastał lepszy czas🙂 Więcej nie pisze bo się zepsuje hehe

7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    .........

202508277452.png
  • ReginaPhalange Autorytet

Wysłany: 19 października, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka ja kupiłam na vinted chustę t-shirtowa Caboo lite. Podobno spoko, poczytałam trochę, mam nadzieję że będzie szybka w zakładaniu.

U nas ze spaniem lepiej, ale mały ma ropę w oku dzisiaj, całe zaklejone 😭. Jutro pediatra, mam nadzieję że nic gorszego się z tego nie zrobi. Bidulek taki z tym okiem czerwonym 😩

2019🩷
    2025🩵
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 19 października, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Właśnie ja muszę wkładki kilka razy dziennie zmieniać... A jak karmię to już z drugiej piersi kapie tak samo jak z pierwszej. Próbowałam odciągać trochę laktatorem przed karmieniem żeby nie było tego prysznica ale to nie tak łatwo bo dziecko już płacze i nie poczeka na laktator... Wkurzam.sienna siebie, bo pierwsza córka miała mega kolki, a ta - refluks ukryty. I to pewnie przez tą moja laktację...

6,5 h, wow. To super🙂 Ja nie chce zapeszac, ale u nas też nastał lepszy czas🙂 Więcej nie pisze bo się zepsuje hehe
    Może spróbuj raczej z chłodnymi okładami? Odciąganie może jeszcze nasilić problem... Chyba, że potrzebujesz zapasów mleka.
    Dla mnie te 6,5 godzinysuper, ale moje piersi uważają inaczej 😁 ale przynajmniej 70ml mleka wpadło do zamrażarki. 😉

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Laparoskopia 🆗
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    11 🥚, 3 zarodki,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486

age.png
  • Jasmin1517 Ekspertka

Wysłany: 19 października, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Rzelka ja kupiłam na vinted chustę t-shirtowa Caboo lite. Podobno spoko, poczytałam trochę, mam nadzieję że będzie szybka w zakładaniu.

U nas ze spaniem lepiej, ale mały ma ropę w oku dzisiaj, całe zaklejone 😭. Jutro pediatra, mam nadzieję że nic gorszego się z tego nie zrobi. Bidulek taki z tym okiem czerwonym 😩
    U nas tydzień temu też młoda obudziła się z całym zaropiałym oczkiem, tylko że nie było czerwone. Mąż wyczytał, że to zatkany kanalik łzowy i robił kilka razy dziennie masaże plus jak najczęściej przemywaliśmy solą. Najgorsze były pierwsze 2 dni, a potem z dnia na dzień coraz lepiej - jeszcze w piątek trochę łzawiło to oczko, a wczoraj już było ok ☺️ Oby u was było podobnie 🤞

👩‍🦳 34 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 3 l.

age.png

Wysłany: 19 października, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin1517 wrote:
    U nas tydzień temu też młoda obudziła się z całym zaropiałym oczkiem, tylko że nie było czerwone. Mąż wyczytał, że to zatkany kanalik łzowy i robił kilka razy dziennie masaże plus jak najczęściej przemywaliśmy solą. Najgorsze były pierwsze 2 dni, a potem z dnia na dzień coraz lepiej - jeszcze w piątek trochę łzawiło to oczko, a wczoraj już było ok ☺️ Oby u was było podobnie 🤞

U nas tak samo, rano zlepione oko. Mąż też doczytał i właśnie mu robi masaż. Widać, że czerwone jest w okolicy tego właśnie kanaliku bardziej. Mam nadzieję, że to tylko to 🙏

2019🩷
    2025🩵
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 20 października, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka wrote:
    Może spróbuj raczej z chłodnymi okładami? Odciąganie może jeszcze nasilić problem... Chyba, że potrzebujesz zapasów mleka.
    Dla mnie te 6,5 godzinysuper, ale moje piersi uważają inaczej 😁 ale przynajmniej 70ml mleka wpadło do zamrażarki. 😉

Rzelka. A takie okłady to kojarzysz czy jak długo trzeba robić? Czytałam że można odciągnąć 10 ml i to jest ok. Ja niestety zapasów nie potrzebuje, bo moja mała już butelce powiedziała stanowcze nie😭

7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    .........

202508277452.png
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 20 października, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś pisał o baby gym. U nas od dwóch tygodni hit. Kupiłam sama konstrukcje na allegro za 60 zł. Zawiesiłam zawieszki od karuzeli montessori, balon we wzorki i kartę kontrastowa. Tanio a zabawa murowana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października, 09:42

ReginaPhalange lubi tę wiadomość

7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    .........

202508277452.png
  • Dysia08 Ekspertka

Wysłany: 20 października, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej !
    Czytałam Was do jakiś czas ,ale nie dałam rady odpisać, bo brakowało mi czasu .
    My też już po pierwszym szczepieniu i braliśmy wszystko na raz ,tj.6w1, pneumokoki, rotawirusy. Małemu nie było nic w sumie poza temperaturą 37.3 i tym ,że spał głównie tego dnia. Ku naszej wielkiej radości 😆 Postanowiliśmy z mężem kupić wszystkie dodatkowe szczepienia😉 Oczywiście troszkę żartuje, ale w końcu mieliśmy w jakiś wieczór choć chwilkę dla siebie . Powrót do życia we dwójkę uważam za bardzo udany ,choć wciąż dla mnie ogromnym problemem jest jeszcze moje ciało po ciąży. Nie wiem jak u Was i czy chcecie o tym rozmawiać ,ale ja mam ogromne kompleksy,bo dużo ciała mi zostało .
    Osiecka pisała tu o biustonoszach dla dużego biustu i powiem ,że wybrać taki to jest hardcore. Ja mam z corin biustonosz do karmienia o rozmiarze 75 I. Kosztował jeden 300 zł i niestety nie jest rewelacyjnej jakości😔 Chyba muszę zmienić markę na Alles,bo przy poprzednim dziecku byłam bardzo zadowolona.
    U nas też oko było zlepione i ropna wydzielina się sączyła . Lekarka dała antybiotyk,ale jak tylko skończyliśmy go to wszystko wróciło . Teraz prztly okazji wizyty zapytam co dalej . Ogólnie mam wrażenie ,że w tej przychodni jestem ciągle .😅 Chyba tak wygląda życie z trójką dzieci . A to jeden chory , drugi na szczepienie , trzeci na rehabilitację ,a później zmiana inny znów chory ,a inny na szczepienie.
    U nas unormowała się lekko sytuacja z kolkami. Powoli wracamy do życia i ograniamy dom po burzy . Sam simplex wciąż leci .
    W 7 tygodniu miałam kryzys laktacyjny. Było bardzo ciężko i wjechało u nas mm co wieczór. Na szczęście udało się nam z tego wyjść. Aczkolwiek przez dwa dni miałam wieczorami prawie puste piersi.
    Mój synek waży już 6.560 ,więc jest dość duży. Nosi już 68 rozmiar . Dzisiaj u nas pierwszy raz był rano mróz i przypomniałam sobie jak to jest ubierać dziecko w te wszystkie warstwy 🫠. Myślę nad merino ,ale totalnie nie wiem czy opłaca się inwestować w nowy jak u nas ten jeden rozmiar zmienia się co 3 tygodnie .

• Jasmin1517 Ekspertka

Wysłany: 20 października, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Rzelka. A takie okłady to kojarzysz czy jak długo trzeba robić? Czytałam że można odciągnąć 10 ml i to jest ok. Ja niestety zapasów nie potrzebuje, bo moja mała już butelce powiedziała stanowcze nie😭
    Moja przybija piąteczkę z nienawiścią do butli… Ostatnie 3 dni walczyłam, żeby chociaż trochę zjadła, ale choćby miała się zagłodzić nie weźmie 🫣 Także dzisiaj będzie się rozwijać towarzysko i idzie ze mną na imprezę firmową, bo tatuś nie ma jak jej nakarmić 😅

👩‍🦳 34 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 3 l.

age.png

Wysłany: 20 października, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluch dzisiaj przeszedł sam siebie w nocy i karmił się co praktycznie godzinę 🥲. Jestem wykończona. Która to pisała, że już 6,5 godziny spał jej maluch ? Chcę wiedzieć jak to osiągnęła 🙏.

Ogólnie u nas kupy nie było 3 dni. Mimo masaży, rowerków, kombinowania. W końcu rano przyszła, dawno nie widziałam męża takiego szczęśliwego 🤣. Może dlatego taka ta noc niespokojna była.

Co do oka to przeszło, ufff. To musiał być ten zatkany kanalik. 👀

Więc ja chyba dostałam okres 🤔. Ogólnie czułam się jak przed okresem ostatnio, piersi tkliwe, humor zmienny. Myślałam, że to z niedospania. Masakra, albo znowu od tego karmienia plamię. No człowiek nie ma chwili spokoju 😩.

Czekam na bujaczek co Milka polecała, w końcu będę miała coś co postawię w łazience i może da mi zrobić szybki prysznic ? Później postawię go naprzeciwko pralki i w końcu ogarnę pralnię ? 🤣

Dysia mój też spał po 6w1 może jakbym więcej wzięła to by dłużej spał i też byłby wieczór z mężem ? 🤔🤣🤣

Milka1991, Dysia08 lubią tę wiadomość

2019🩷
    2025🩵

Wysłany: 20 października, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin1517 wrote:
    Moja przybija piąteczkę z nienawiścią do butli… Ostatnie 3 dni walczyłam, żeby chociaż trochę zjadła, ale choćby miała się zagłodzić nie weźmie 🫣 Także dzisiaj będzie się rozwijać towarzysko i idzie ze mną na imprezę firmową, bo tatuś nie ma jak jej nakarmić 😅

Czyli Jaśmin tym razem też lipa z butelką ? No masz niebutelkowe dzieci i tyle 🤣. Smoczkiem chociaż nie pluje? (Mój gardzi 🙄)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października, 13:54

2019🩷
    2025🩵
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 20 października, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Nie pamiętam jak długo się je robi, trzeba by dobrze poszukać.
    U mnie też butelka nie idzie ani w ogóle żaden smoczek, ale jak coś ściągnę to mrożę, myślę że warto mieć kilka porcji tak na wszelki wypadek.

To mój spał 6,5 godziny 😁 dzisiaj 5,5 i niby godzina różnicy, ale obyło się bez laktatora. Ostatnio w ogóle lepiej ze snem i w dzień, i w nocy, widać już trochę regularności w drzemkach. No i w nocy nawet jak się tam trochę przebudza i biorę go do karmienia to mam wrażenie, że wszystko na śpiocha. Zje z piersi i od razu pada jak lalka. Tyle że nad ranem robi dużo hałasu jak rodzi kupę... Ale też przez sen. 😐
    Byliśmy dzisiaj na szczepieniu, teraz jest senny i zaczyna być marudny, zobaczymy jak będzie dalej...
    Mój na bujaku ma wieszak na zabawki, ale na razie go to nie interesuje. Wieszałam zabawki które były dołączone, teraz wiszą karty kontrastowe, ale nie przyciągają jego uwagi na dłużej. Chyba rośliny na tle ścian stanowią dla niego bardziej interesujące kontrasty, bo się wpatruje w nie jak jakiś mały botanik 🤭 albo oświetleniowiec, bo lampy na suficie też są super. Od kilku dni akwarium robi furorę.

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Laparoskopia 🆗
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    11 🥚, 3 zarodki,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486

age.png
  • Jasmin1517 Ekspertka

Wysłany: 20 października, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Czyli Jaśmin tym razem też lipa z butelką ? No masz niebutelkowe dzieci i tyle 🤣. Smoczkiem chociaż nie pluje? (Mój gardzi 🙄)
    Smoczek już poszedł w odstawkę z miesiąc temu 😅 Ostatnio jej próbowałam wcisnąć na spacerze jak płakała i bez szans 🙈 Tyle dobrze, że przestała płakać jak trzymałam smoka w ręce, jak uznałam, że sytuacja zażegnana i mogę go schować to znów się rozwrzeszczała… Widocznie sama groźba smoka wystarcza 😅

👩‍🦳 34 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 3 l.

age.png

Wysłany: 20 października, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kim są te dzieci co smoczki do 3 roku ciumają? Bo widzę, że nie nasze 🤣. Na szczęście mój butelkę od taty przyjmuje, myślałam że wszystkie dzieci lubią, ale na tym forum okazuje się, że wcale nie więc jestem wdzięczna moimi dzieciom, że chociaż w tym mają litość nad matką. Ogólnie wam powiem, że ja znowu miałam zagwozdkę z butelką Lovi bo zdawałoby się, że ten dziubek chudy powinno się do buzi włożyć i tyle, a to naprawdę głęboko do budzi trzeba wcisnąć, żeby on pił z niej 😅.

Rzelka lubi tę wiadomość

2019🩷
    2025🩵
‹‹ 62 63 64 65 66
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ