🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
ReginaPhalange wrote:To kim są te dzieci co smoczki do 3 roku ciumają? Bo widzę, że nie nasze 🤣. Na szczęście mój butelkę od taty przyjmuje, myślałam że wszystkie dzieci lubią, ale na tym forum okazuje się, że wcale nie więc jestem wdzięczna moimi dzieciom, że chociaż w tym mają litość nad matką. Ogólnie wam powiem, że ja znowu miałam zagwozdkę z butelką Lovi bo zdawałoby się, że ten dziubek chudy powinno się do buzi włożyć i tyle, a to naprawdę głęboko do budzi trzeba wcisnąć, żeby on pił z niej 😅.Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
Laparoskopia 🆗
12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
Grudzień IVF:
AMH 3,5
stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
11 🥚, 3 zarodki,
12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486
23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️
-
Rzelka wrote:Taaaaak pamiętam że mi w szpitalu po porodzie też długo zajęło ogarnięcie karmienia smoczkiem, a tam nikt tego nie pokazywał, bo to przecież oczywista oczywistość 🙄 jednak teraz u mojego jakikolwiek smoczek w buzi to jest panika i krztuszenie się. Dzisiejszą szczepionką na rotawirusy też pluł, nie wiem czy połknął cokolwiek.
-
ReginaPhalange wrote:Dziewczyny a jak w z oddawaniem dziecka na ręce innym? Bo ja mężowi nie mam problemu, ale komukolwiek innemu to o do zdjęcia ok, ale zaraz oddawaj. Nie lubię się nim dzielić 🤣
Dzisiaj to pewnie zasługa szczepień, ale mały w nocy był bardzo niespokojny i budził się co chwilę.Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Laparoskopia 🆗
Grudzień IVF:
AMH 3,5
11 🥚, 3 zarodki,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486
-
Rzelka wrote:Mojego niech biorą ile chcą. Mnie już bolą ręce od tego kluska. Dzisiaj dotrą chusty.
Dzisiaj to pewnie zasługa szczepień, ale mały w nocy był bardzo niespokojny i budził się co chwilę.
Ja też czekam na chustę, mój dzisiaj nieodkładany. 🤣 Mówiliśmy z mężem, że nie będziemy nosić i co, nigdy nie mów nigdy. Wszystko zrobię byle by nie płakał. 🤪2019🩷
2025🩵 -
My dzisiaj przetestowaliśmy tylko kółkową. Nie jest to takie łatwe jak wygląda na filmikach, ale coś tam się udało. Niezbyt prawidłowo, bo jakoś mi mały za bardzo wisiał, a jak mocniej ściągałam to było bardzo ciasno i trudno mi się oddychało... No ale to pewnie jeszcze do przećwiczenia. W każdym razie mały od razu zasnął i spał cały czas. Może to zasługa chusty, a może tego, że chyba po szczepieniu na rota cały dzień go męczył brzuszek i biedaczek nie spał od 9 do tej 18. Teraz po karmieniu też od razu padł, nawet nie zdążyłam mu zmienić pieluchy... 🤭Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Laparoskopia 🆗
Grudzień IVF:
AMH 3,5
11 🥚, 3 zarodki,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486
-
Rzelka wrote:My dzisiaj przetestowaliśmy tylko kółkową. Nie jest to takie łatwe jak wygląda na filmikach, ale coś tam się udało. Niezbyt prawidłowo, bo jakoś mi mały za bardzo wisiał, a jak mocniej ściągałam to było bardzo ciasno i trudno mi się oddychało... No ale to pewnie jeszcze do przećwiczenia. W każdym razie mały od razu zasnął i spał cały czas. Może to zasługa chusty, a może tego, że chyba po szczepieniu na rota cały dzień go męczył brzuszek i biedaczek nie spał od 9 do tej 18. Teraz po karmieniu też od razu padł, nawet nie zdążyłam mu zmienić pieluchy... 🤭
O nie biedaczek tyle nie spał. Mam nadzieję, że w nocy chociaż pospał. Z dnia na dzień będzie coraz lepiej wiązać. Kółkowa masz, a druga to jaka ?
2019🩷
2025🩵 -
Druga tkana, wzięłam długą ze względu na wysokiego męża, ale ja to się chyba w niej zgubię. Albo mąż będzie mnie w niej nosić.
W nocy spał, znowu 6 godzin i musiałam odciągać mleko laktatorem, a i tak już zrobił mi się zastój ☹️ ściągnęłam 70ml mleka, a i tak pierś była twarda. Mimo plusów takiego długiego spania chyba muszę małego wybudzać do jedzenia albo sama wstawać na odciąganie, bo to przepis albo na zapalenie piersi, albo na zaburzenie laktacji. 😥Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Laparoskopia 🆗
Grudzień IVF:
AMH 3,5
11 🥚, 3 zarodki,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486
-
Rzelka wrote:Druga tkana, wzięłam długą ze względu na wysokiego męża, ale ja to się chyba w niej zgubię. Albo mąż będzie mnie w niej nosić.
W nocy spał, znowu 6 godzin i musiałam odciągać mleko laktatorem, a i tak już zrobił mi się zastój ☹️ ściągnęłam 70ml mleka, a i tak pierś była twarda. Mimo plusów takiego długiego spania chyba muszę małego wybudzać do jedzenia albo sama wstawać na odciąganie, bo to przepis albo na zapalenie piersi, albo na zaburzenie laktacji. 😥
Mój dzisiaj spał 2h w chuście i byliśmy testować na dworze to dał mi paczkę z paczkomatu zabrać. No ale tak ubrani w domu być to ciężko. Musze pomyśleć co z ubiorem i chustą.
Co do piersi no to w sumie moje najdłużej musiały jakieś 5h wytrzymać i w sumie nie było problemu. Myślę, że to kwestia przyzwyczajenia piersi. No, ale dawno tego nie przechodziłam i współczuję zastoju. Spróbuj małego przystawić na spod pachy, a jak to nie da rady to widziałam trik z magiczną butelką i solą emską. Rozpuszcza się w niej i trzeba przyssać do piersi i podobno wszystko wysysa, ale ile w tym prawdy to nie wiem, wyglądało legitnie.
https://milkbarbreastpumps.com.au/blogs/breastfeeding/clear-a-blocked-duct-with-your-haakaa-epsom-salts?srsltid=AfmBOop855yB2jGG7hwqyK2ABvxIm_AOXgbL0sZSylhGo36yJ-5XXw-O
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:47
2019🩷
2025🩵 -