🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
Taaaaak pamiętam że mi w szpitalu po porodzie też długo zajęło ogarnięcie karmienia smoczkiem, a tam nikt tego nie pokazywał, bo to przecież oczywista oczywistość 🙄 jednak teraz u mojego jakikolwiek smoczek w buzi to jest panika i krztuszenie się. Dzisiejszą szczepionką na rotawirusy też pluł, nie wiem czy połknął cokolwiek.ReginaPhalange wrote:To kim są te dzieci co smoczki do 3 roku ciumają? Bo widzę, że nie nasze 🤣. Na szczęście mój butelkę od taty przyjmuje, myślałam że wszystkie dzieci lubią, ale na tym forum okazuje się, że wcale nie więc jestem wdzięczna moimi dzieciom, że chociaż w tym mają litość nad matką. Ogólnie wam powiem, że ja znowu miałam zagwozdkę z butelką Lovi bo zdawałoby się, że ten dziubek chudy powinno się do buzi włożyć i tyle, a to naprawdę głęboko do budzi trzeba wcisnąć, żeby on pił z niej 😅.Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
Laparoskopia 🆗
12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
Grudzień IVF:
AMH 3,5
stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
11 🥚, 3 zarodki,
12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486
23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

-
Nasza też pluła rota, ale pielęgniarka zapobiegawczo dawała jej na raty po troszeczku, więc coś tam może wciągnęła. Za to starsza pięknie chlusnęła po sekundzie i też się podobno liczy 🫣Rzelka wrote:Taaaaak pamiętam że mi w szpitalu po porodzie też długo zajęło ogarnięcie karmienia smoczkiem, a tam nikt tego nie pokazywał, bo to przecież oczywista oczywistość 🙄 jednak teraz u mojego jakikolwiek smoczek w buzi to jest panika i krztuszenie się. Dzisiejszą szczepionką na rotawirusy też pluł, nie wiem czy połknął cokolwiek.
-
Mojego niech biorą ile chcą. Mnie już bolą ręce od tego kluska. Dzisiaj dotrą chusty.ReginaPhalange wrote:Dziewczyny a jak w z oddawaniem dziecka na ręce innym? Bo ja mężowi nie mam problemu, ale komukolwiek innemu to o do zdjęcia ok, ale zaraz oddawaj. Nie lubię się nim dzielić 🤣
Dzisiaj to pewnie zasługa szczepień, ale mały w nocy był bardzo niespokojny i budził się co chwilę.Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Laparoskopia 🆗
Grudzień IVF:
AMH 3,5
11 🥚, 3 zarodki,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486

-
Rzelka wrote:Mojego niech biorą ile chcą. Mnie już bolą ręce od tego kluska. Dzisiaj dotrą chusty.
Dzisiaj to pewnie zasługa szczepień, ale mały w nocy był bardzo niespokojny i budził się co chwilę.
Ja też czekam na chustę, mój dzisiaj nieodkładany. 🤣 Mówiliśmy z mężem, że nie będziemy nosić i co, nigdy nie mów nigdy. Wszystko zrobię byle by nie płakał. 🤪
_KaFka_ lubi tę wiadomość
2019🩷
2025🩵 -
My dzisiaj przetestowaliśmy tylko kółkową. Nie jest to takie łatwe jak wygląda na filmikach, ale coś tam się udało. Niezbyt prawidłowo, bo jakoś mi mały za bardzo wisiał, a jak mocniej ściągałam to było bardzo ciasno i trudno mi się oddychało... No ale to pewnie jeszcze do przećwiczenia. W każdym razie mały od razu zasnął i spał cały czas. Może to zasługa chusty, a może tego, że chyba po szczepieniu na rota cały dzień go męczył brzuszek i biedaczek nie spał od 9 do tej 18. Teraz po karmieniu też od razu padł, nawet nie zdążyłam mu zmienić pieluchy... 🤭Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Laparoskopia 🆗
Grudzień IVF:
AMH 3,5
11 🥚, 3 zarodki,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486

-
Rzelka wrote:My dzisiaj przetestowaliśmy tylko kółkową. Nie jest to takie łatwe jak wygląda na filmikach, ale coś tam się udało. Niezbyt prawidłowo, bo jakoś mi mały za bardzo wisiał, a jak mocniej ściągałam to było bardzo ciasno i trudno mi się oddychało... No ale to pewnie jeszcze do przećwiczenia. W każdym razie mały od razu zasnął i spał cały czas. Może to zasługa chusty, a może tego, że chyba po szczepieniu na rota cały dzień go męczył brzuszek i biedaczek nie spał od 9 do tej 18. Teraz po karmieniu też od razu padł, nawet nie zdążyłam mu zmienić pieluchy... 🤭
O nie biedaczek tyle nie spał. Mam nadzieję, że w nocy chociaż pospał. Z dnia na dzień będzie coraz lepiej wiązać. Kółkowa masz, a druga to jaka ?
2019🩷
2025🩵 -
Druga tkana, wzięłam długą ze względu na wysokiego męża, ale ja to się chyba w niej zgubię. Albo mąż będzie mnie w niej nosić.
W nocy spał, znowu 6 godzin i musiałam odciągać mleko laktatorem, a i tak już zrobił mi się zastój ☹️ ściągnęłam 70ml mleka, a i tak pierś była twarda. Mimo plusów takiego długiego spania chyba muszę małego wybudzać do jedzenia albo sama wstawać na odciąganie, bo to przepis albo na zapalenie piersi, albo na zaburzenie laktacji. 😥Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Laparoskopia 🆗
Grudzień IVF:
AMH 3,5
11 🥚, 3 zarodki,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486

-
Rzelka wrote:Druga tkana, wzięłam długą ze względu na wysokiego męża, ale ja to się chyba w niej zgubię. Albo mąż będzie mnie w niej nosić.
W nocy spał, znowu 6 godzin i musiałam odciągać mleko laktatorem, a i tak już zrobił mi się zastój ☹️ ściągnęłam 70ml mleka, a i tak pierś była twarda. Mimo plusów takiego długiego spania chyba muszę małego wybudzać do jedzenia albo sama wstawać na odciąganie, bo to przepis albo na zapalenie piersi, albo na zaburzenie laktacji. 😥
Mój dzisiaj spał 2h w chuście i byliśmy testować na dworze to dał mi paczkę z paczkomatu zabrać. No ale tak ubrani w domu być to ciężko. Musze pomyśleć co z ubiorem i chustą.
Co do piersi no to w sumie moje najdłużej musiały jakieś 5h wytrzymać i w sumie nie było problemu. Myślę, że to kwestia przyzwyczajenia piersi. No, ale dawno tego nie przechodziłam i współczuję zastoju. Spróbuj małego przystawić na spod pachy, a jak to nie da rady to widziałam trik z magiczną butelką i solą emską. Rozpuszcza się w niej i trzeba przyssać do piersi i podobno wszystko wysysa, ale ile w tym prawdy to nie wiem, wyglądało legitnie.
https://milkbarbreastpumps.com.au/blogs/breastfeeding/clear-a-blocked-duct-with-your-haakaa-epsom-salts?srsltid=AfmBOop855yB2jGG7hwqyK2ABvxIm_AOXgbL0sZSylhGo36yJ-5XXw-O
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października, 14:47
2019🩷
2025🩵 -
To jest chusta kółkową? Bp My mamy taką właśnie ale ja jej nie ogarniam i boję się że mały wypadnieReginaPhalange wrote:Okej przyszła moja chusta t-shirtowa Caboo lite. Wyciągnęłam, założyłam, włożyłam dziecko i trwało to 3 minuty. Jestem w szoku jak łatwe to było. Polecam meeega ! No bomba 💣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października, 16:54
Ona 44 On 34 + 12 lenia suczka 🐕
IVF 09.2023 nieudane 😔
IVF 08.2024 nieudane 😔
IVF 10.2024 start procedury z KD Bocian Poznań
IVF 23.11.2024 transfer świeży 5.1.1
4.1.1 i 3.1.1 na zimowisku ❄❄
9dpt - 288
11dpt - 584, progesteron 26
25dpt mamy ❤ 6mm
9w5d CRL 3,12 cm
13w3d CRL 7cm I prenatalne
19w4d 315g
20w5d II prenatalne 407g 💙
21w4d Echo serca wszystko ok
24w4d 794g chłopaka 💙
28w4d 1470g 💙
30w5d III prenatalne 1688g 💙
33w4d 2259g 💙
37w4d 3299g 💙
37w6d 3280g 💙 urodził się A przez cc na cito. Stan przedrzucawkowy. -
Chusta kółkowa a nosidło to dwie różne rzeczy.Ewa6 wrote:To jest chusta kółkową? Bp My mamy taką właśnie ale ja jej nie ogarniam i boję się że mały wypadnie
I tak, ja w kółkowej też dziwnie się czułam. Może nie to że dziecko miałoby mi wypaść, ale np. ręka mu zwisała. I dzisiaj w ogóle nie dał się zapakować w tą chustę, bo się wściekł i prostował nogi, nijak nie mogłam go posadzić.
Byliśmy dzisiaj u fizjoterapeuty. Mamy trochę zaleceń i ćwiczeń, ale ogólnie nie jest źle.
Ewa6 lubi tę wiadomość
Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Laparoskopia 🆗
Grudzień IVF:
AMH 3,5
11 🥚, 3 zarodki,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486

-
Ta moja chusta jest elastyczna, ma kółka, ale one są do regulacji. No i moja jak ja raz dobrze zwiążesz to więcej nie trzeba, tylko zakładasz i działa. Na vinted jest dużo w niskich cenach, ja kupiłam za 50 zł nową.
Rzelka a co się dzieje, że byliście u fizjo?2019🩷
2025🩵 -
Lekka asymetria. Nie jakaś duża, ale trzeba trochę nad tym popracować.ReginaPhalange wrote:Ta moja chusta jest elastyczna, ma kółka, ale one są do regulacji. No i moja jak ja raz dobrze zwiążesz to więcej nie trzeba, tylko zakładasz i działa. Na vinted jest dużo w niskich cenach, ja kupiłam za 50 zł nową.
Rzelka a co się dzieje, że byliście u fizjo?Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Laparoskopia 🆗
Grudzień IVF:
AMH 3,5
11 🥚, 3 zarodki,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486

-
Ja mam chustę tkaną i wiązę na kangurka. Dziś wiazanie wyszło na tyle fajnie, że odważyłam się iść na dwór i do sklepu. Wyszło 1.5h łażenia i plecy masakra. Muszę małego więcej do wózka wkładać, żeby polubił tam spędzać czas niezależnie od okoliczności, bo ja nie wyrobie z dźwiganiem. No ale pięknie spał w tej chuście, więc było warto. Plus pogoda dziś niesamowita.
Regina co do ubioru w chuście to u nas dziś było 15 stopni i mały był w t-shircie, spodniach, sweterku i czapce. W razie czego miałam go objąć moją kataną. Strasznie się grzejemy w tej chuście. On mnie a ja jego, więc ciężko żeby zmarzł. Teraz szukam jakiejś kurtki czy bluzy polarowej/misiowej (chyba jest to modne, bo wysyp wszędzie) to będziemy mieć na chłodniejsze dni.
Rzelka ja jak przeciągne za bardzo odciąganie to bardzo pomagają żelowe kompresy, ja mam z Canpol. Na chwilę do mikrofalówki wrzucam i potem Maks 20 minut siedzieć z tym na piersiach.
Dołączam do teamu bezsmoczkowego. Mały na ze smoczkiem relacje hate-love. Czasem go ukoi, czasem jeszcze bardziej rozwścieczy, ale możemy bez niego żyć.
Ja bym bardzo chętnie dawała małego na ręce innym, ale nie ma niestety komu 😅
Dziewczyny są ekstra piżamki za około 30zl w hm. Ja już nabyłam jedna w duszki, będę brać jeszcze jakaś z motywem świątecznym. I biorę się porządnie za wystawienie rzeczy na vinted, trochę się nam tego uzbierało i muszę się próbować pozbyć tego.
Ja dziś zaszczepiłam się na covida, także wszystkie szczepienia mam odhaczone. Mam nadzieję, że mnie nie poskłada po dzisiejszej szczepionce, bo mąż dziś padaka, nie da rady mnie zastąpić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października, 05:33
-
Osiecka, ja żałuję że w chuście dziś małej nie wzięłam. Ale w wózku mi ładnie śpi. Tyle że usiądę gdzieś i się budzi od razu. Z jej siostra to mogłam i obiad zjeść w knajpie a ta wszystko wyczuje 😁
Ja wiąże kieszonkę, mam chustę tkana 5 kolorowa bo tak mi łatwiej wiązać.
W ogóle to zauważyłam że zęby za niedługo się przebija. Jestem w szoku. W poniedziałek 2 miesiące skończyła...
My starsza szczepilismy na grypę i sami się też będziemy szczepić. Choć zwolenniczką nie jestem tego szczepienia... Ale ochrone kokonowa chcemy zrobić dla małej.
W ogóle to słyszałyscie o tym dziecku które zmarło po 6w1? Niby przeterminowana była ale czy to miało aż taki wpływ? Jakiś tak lekarz się wypowiadał że data ważności nie powinna aż takich skutków wywołać. Ja się teraz mega boje drugiej dawki...3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz."
.........
05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
12.2024 - nieplanowany naturals po przeleczeniu zakrzepicy żył głębokich.

-
Anuśla wrote:Osiecka, ja żałuję że w chuście dziś małej nie wzięłam. Ale w wózku mi ładnie śpi. Tyle że usiądę gdzieś i się budzi od razu. Z jej siostra to mogłam i obiad zjeść w knajpie a ta wszystko wyczuje 😁
W ogóle to zauważyłam że zęby za niedługo się przebija. Jestem w szoku. W poniedziałek 2 miesiące skończyła...
My starsza szczepilismy na grypę i sami się też będziemy szczepić. Choć zwolenniczką nie jestem tego szczepienia... Ale ochrone kokonowa chcemy zrobić dla małej.
W ogóle to słyszałyscie o tym dziecku które zmarło po 6w1? Niby przeterminowana była ale czy to miało aż taki wpływ? Jakiś tak lekarz się wypowiadał że data ważności nie powinna aż takich skutków wywołać. Ja się teraz mega boje drugiej dawki...
Świetnie, nie widziałam o tym. Teraz też już panikuję. Dziwi mnie jedno, że nie sprawdzili daty? Pielęgniarka mi zawsze pokazuje to pudełko i jaka jest data, w sensie obie sprawdzamy. Nawet pamiętam, że była data do września 2026. Kurde nie lubię jak tak mało piszą o tym, może dziecko miało jakieś dodatkowe choroby.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października, 10:01
2019🩷
2025🩵 -
Z tym szczepieniem to zrobili dużo hałasu i poprzekręcali wszystkie fakty. Pożywka dla antyszczepionkowców. Dziecko faktycznie dostało przeterminowaną szczepionkę, ale na rotawirusy i to 3 miesiące temu 🫣 Wina przychodni, że nie sprawdziła co dostała od sanepidu. A teraz dziecko miało szczepienie 6w1 i odczyn na nóżce - najpierw nóżka spuchła, a jak zaczęła sinieć to zgłosili się do szpitala, gdzie dziecku zaczęły wysiadać wszystkie narządy i zmarło w wyniku sepsy. W krwi dziecka znaleziono bakterię, którą jedynie można nabyć w szpitalu i to była prawdopodobnie przyczyna śmierci, a nie jakiekolwiek szczepienie…Anuśla wrote:Osiecka, ja żałuję że w chuście dziś małej nie wzięłam. Ale w wózku mi ładnie śpi. Tyle że usiądę gdzieś i się budzi od razu. Z jej siostra to mogłam i obiad zjeść w knajpie a ta wszystko wyczuje 😁
W ogóle to słyszałyscie o tym dziecku które zmarło po 6w1? Niby przeterminowana była ale czy to miało aż taki wpływ? Jakiś tak lekarz się wypowiadał że data ważności nie powinna aż takich skutków wywołać. Ja się teraz mega boje drugiej dawki...
osiecka89, ReginaPhalange, Rzelka, _KaFka_ lubią tę wiadomość
-
O wow, a skąd masz te informacje?Jasmin1517 wrote:Dziecko faktycznie dostało przeterminowaną szczepionkę, ale na rotawirusy i to 3 miesiące temu 🫣Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Laparoskopia 🆗
Grudzień IVF:
AMH 3,5
11 🥚, 3 zarodki,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH