🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
Milka1991 wrote:Dziewczyny jaki podgrzewacz do butelek polecacie ? Niestety będę musiała włączyć mm na noc, a przynajmniej spróbuję. Mały coraz bardziej przegina z pobudkami. Budzi się co 2h, z czego jego mlamlanie i potem moje usniecie zajmuje 0,5h więc co 1,5h pobudki. Jeszcze wcześniej spał chociaż te 3/4h ciągiem jeden raz a teraz dramat. Zaczyna się robić to samo co ze starszakami ale ja nie mam na to już siły 😜
Mleko już mam i butelkę, potrzebuje podgrzewacza
U nas MM pomogło i naprawdę coraz lepsze te nocki w końcu. Ciekawostką to zmieniliśmy wodę na Mama i Ja. Korzystaliśmy z tej z kranu, a ona u nas jest mega kamienna i o dziwno naprawdę widzę zdecydowanie mniej gazów w nocy. Skąd wiem ? Bo jak wchodzę do pokoju to nie śmierdzi pierdem 🫣🤪🤣
Ja na ten:
https://www.mediaexpert.pl/agd-male/dla-dziecka/podgrzewacze-do-butelek/podgrzewacz-do-butelek-canpol-babies-ze-sterylizatorem-12-218-7w1-zielony?gad_source=1&gad_campaignid=22252291086&gbraid=0AAAAADoIO68Z8vnTh-WEWUxeWdxJs0JBS&gclid=Cj0KCQiAxonKBhC1ARIsAIHq_lvg_NSfgP9MTuAMFAHccBFlT7CNYDJ4Y_SJWpGBdv1ugDWijiDQyHUaArHDEALw_wcB
Codziennie korzystamy i jest spoko, mało miejsca zajmuje plus też nim sterylizujemy. Naprawdę jest ok.
Milka1991 lubi tę wiadomość
2019🩷
2025🩵 -
Rzelka wrote:O nieeee i nie ma nadziei, że to przejściowe? Mój ostatnio też ma gorsze niektóre nocki, ale wtedy po prostu śpi z nami i ja nawet za bardzo nie wstaję, tylko cyca podsuwam.
Dzisiaj w nocy budził się chyba 4 razy, ale trochę źle się czuje... Jednak mąż zaraził katarem. Ciekawe jak pójdzie dzisiejsze szczepienie 😐
Wiem po starszakach, że nie, więc nie będę tego przeciągać bo to nie ma sensu. Mój też śpi ze mną, też podsuwam cyca ale pobudki co 2h to dramat 😵💫 -
My już po szczepieniu. Mały lekko zakatarzony, ale bez gorączki i nawet gardełko miał czyste, więc nie było wskazań do przekładania szczepień. W drodze powrotnej tak zasnął, że znowu chodziłam dwie godziny. Dobrze, że się przygotowałam i wzięłam sobie jedzonko i herbatkę w termosie 😁 jutro na pewno nigdzie nie idziemy, bo sama się średnio czuję.
Teraz mały leży taki lekko nieszczęśliwy, boję się, że tym razem może być bardzo średni wieczór. 😐Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
Laparoskopia 🆗
12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
Grudzień IVF:
AMH 3,5
stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
11 🥚, 3 zarodki,
12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486
23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

-
Milka ja mam ten podgrzewacz https://www.mediaexpert.pl/agd-male/dla-dziecka/podgrzewacze-do-butelek/podgrzewacz-do-butelek-philips-avent-scf355-09?srsltid=AfmBOorpFx1rLyOQxuEDnmc1IyV1adUZ-nM7L1urY50b-AMUQBahV-K97gE jest ok. Używam tylko jednej opcji grzania na maksa dla mojego niecierpliwca. Nie mam porównania z innymi jak coś

My wciąż się gościmy u moich rodziców. Powiem wam, że jest ekstra. Siedzimy od soboty. Sobota i niedziela to w ogóle było wow, bo dostawałam dziecko tylko na drzemki. Od poniedziałku entuzjazm małego przygasł. Wciąż kocha dziadków (zwłaszcza dziadka), ale już coraz częściej chce do mamy). Wracamy w piątek, co odpoczęłam to moje. Nie wszystko co jest u dziadków mi się podoba, ale dopóki mały jest bezpieczny siedzę cicho i odpoczywam 😀
Podróż też przeminęla ok. Łącznie było z godzinę płaczków i jęków. 4h snu, plus przerwa na jedzenie. Oby powrót był podobny 🙏🏻
Teraz jak przeżyje te kilka dni bez pomocnych niań? 😅
Kafka gdzie ty? Jak się masz?
Rzelka trzymam kciuki za szczepienie! Edit: Widzę, że już po szczepieniu jesteście, oby przeszło gładko i mały dobrze odpoczął i się wyspał. U nas kolejnego dnia było bardzo dużo spania
Btw na sierpniowych mamach 2026 będą trojaczki 💪🎉😯Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:49
Dysia08, Rzelka, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
Ja mam jakiś tani z vinted i działa 😄 tyle mi wystarcza na razie ,bo mam przewagę piersi jednak. Natomiast ten co mam sobie chwalę .
https://allegro.pl/oferta/canpol-elektryczny-termostat-podgrzewacz-butelek-15137633580?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_term=branding&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_dck_bg_pla_ss&ev_adgr=baby_gear&ev_campaign_id=22336209800&gad_source=1&gad_campaignid=22336209800&gbraid=0AAAAAD24kbMfdUVGRwSzNkg66gCXnXAmd&gclid=Cj0KCQiAxonKBhC1ARIsAIHq_lsNjEEVTMq4ifn3L2t0DPciZNEIZLFfoAHMEqeKCalM8kQj4PQ3ZJkaAobrEALw_wcB
Mi się najbardziej sprawdza czajnik z ustawiana temperaturą. Grzeje wodę na 40 ,wsypuję mleko i tyle.
Ja też dokarmiam. Choć na noc młody zasypia wyłącznie na cycku ,ale przed tym staram się nakarmić mm. Wczoraj mąż dał mu 60 ml później ja pierś i spał do 5.
A na moim mleku śpi do 1/3. I mamy tak z 3 pobudki.
Także rozumiem decyzję . Nie wiem tylko czy lepiej dawać już odrobinę sinlacu na moim mleku czy poprostu mm dokarmiać. Przy moim drugim dziecku pediatra radziła mi, żeby zamiast dokarmiać mm to jednak odciągać swoje i dorobić na noc kaszkę sinlac z butelki. Kiedyś one wszystkie były od 4 miesiąca już. A u nas to też za chwilę 😅
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Co do sierpnia - wchodzę ostatnio na forum i patrzę - ktoś aktywował nasz sierpniowy wątek ! Może któraś z dziewczyn z sierpnia napisała.... Patrzę i co widzę ?! Że to już sierpień 2026 ! No tak. Szybko poszło . Ja 21 grudnia w zeszłym roku testowałam. Trochę mnie nostalgia łapie ....jakby wczoraj to było .....osiecka89 wrote:Milka ja mam ten podgrzewacz https://www.mediaexpert.pl/agd-male/dla-dziecka/podgrzewacze-do-butelek/podgrzewacz-do-butelek-philips-avent-scf355-09?srsltid=AfmBOorpFx1rLyOQxuEDnmc1IyV1adUZ-nM7L1urY50b-AMUQBahV-K97gE jest ok. Używam tylko jednej opcji grzania na maksa dla mojego niecierpliwca. Nie mam porównania z innymi jak coś

My wciąż się gościmy u moich rodziców. Powiem wam, że jest ekstra. Siedzimy od soboty. Sobota i niedziela to w ogóle było wow, bo dostawałam dziecko tylko na drzemki. Od poniedziałku entuzjazm małego przygasł. Wciąż kocha dziadków (zwłaszcza dziadka), ale już coraz częściej chce do mamy). Wracamy w piątek, co odpoczęłam to moje. Nie wszystko co jest u dziadków mi się podoba, ale dopóki mały jest bezpieczny siedzę cicho i odpoczywam 😀
Podróż też przeminęla ok. Łącznie było z godzinę płaczków i jęków. 4h snu, plus przerwa na jedzenie. Oby powrót był podobny 🙏🏻
Teraz jak przeżyje te kilka dni bez pomocnych niań? 😅
Kafka gdzie ty? Jak się masz?
Rzelka trzymam kciuki za szczepienie! Edit: Widzę, że już po szczepieniu jesteście, oby przeszło gładko i mały dobrze odpoczął i się wyspał. U nas kolejnego dnia było bardzo dużo spania
Btw na sierpniowych mamach 2026 będą trojaczki 💪🎉😯 -
Osiecka, ja jak byłam u rodziców to duuuużo rzeczy myślałam przemilczeć i milion razy gryźć się w język, ale i tak bardzo sobie chwaliłam. Zmieniłam trochę otoczenie, pobyłam z rodziną, odpoczęłam bo było komu ponosić.*
Moja babcia (czyli prababcia małego) dzierga mu czapkę na drutach, bo przeżyć nie mogła, że mały nie ma czapki... do chodzenia po domu. 🤭
* A właśnie, dzisiaj na wizycie wyszło równo 8kg.
Ja 12.12 świętowałam rocznicę transferu... Eh... Jak ten zarodek ładnie wyrósł. 😁 Rok temu ubierałam choinkę myśląc o tym, jak to fajnie będzie to robić już z bobaskiem w rodzinie. Nie mogę się doczekać.Dysia08 wrote:Co do sierpnia - wchodzę ostatnio na forum i patrzę - ktoś aktywował nasz sierpniowy wątek ! Może któraś z dziewczyn z sierpnia napisała.... Patrzę i co widzę ?! Że to już sierpień 2026 ! No tak. Szybko poszło . Ja 21 grudnia w zeszłym roku testowałam. Trochę mnie nostalgia łapie ....jakby wczoraj to było .....Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
Laparoskopia 🆗
12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
Grudzień IVF:
AMH 3,5
stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
11 🥚, 3 zarodki,
12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486
23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

-
Dzięki za polecajki. Będę obczajac temat. Na pewno musi to być szeroki podgrzewacz bo mam butelkę suavinex a to taka kobyla. Ale jak młody pięknie z niej je i w ogóle mm mu smakuje. No jestem zazdrosna 😆
Dysia faktycznie mnie też ogarnęło wzruszenie na myśl o tych pierwszych dniach ze świadomością bycia w ciąży. Piękne dni ♥️ -