Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞
Odpowiedz

🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞

Oceń ten wątek:
  • ReginaPhalange Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2025, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin1517 wrote:
    A my o 3 wylądowaliśmy na SORze… Mała obudziła się o 1 i strasznie charczała, przy płaczu było jeszcze gorzej. Chwilę zdrzemnęła się na mnie, ale oddech jej się nie poprawiał :( Na sorze na szczęście pustki, ale nic konkretnego się nie dowiedzieliśmy - osłuchowo na razie czysto, test na wirusy ujemny, być może rozwija się zapalenie oskrzelików.. Mamy skierowanie na szpital jeśli się nie poprawi 😮‍💨

O nie Jaśmin Ty to dopiero miałaś noc! 🤯 Kurde ale co dalej charczy ? Ma katar ? Trzymam kciuki, że przejdzie.🤞

2019🩷
    2025🩵
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2025, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dysia08 wrote:
    A może u Was jest już ten skok na 18-20 tydzień ? I będzie wtedy taki drażliwy .
    U nas też ostatnio się rozwalił system. Mały po kąpieli robi drzemkę od 20 do 21 . A później siedzi do północy 😰 plus jest taki,że jak zaśnie o północy to wstaje około 6.
    To u mnie ostatnio taka norma, że kładę dziecko spać o 21, a on uznaje to za drzemkę i po niej ma dwugodzinne czuwanie. W rezultacie jak uda się go położyć chwilę przed północą to jest naprawdę dobrze.
    Co to znaczy, że wstaje o 6? Że na jedzenie czy że już potem nie śpi? 😐

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

age.png
  • osiecka89 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2025, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin współczuję, jak się teraz mała ma?

Ewa, dziewczyny mają racje. Muszą być większe i mniejsze kluski wśród bobasów😉 Wierz mi, że moje plecy zazdroszczą twoim plecom 😅

Regina, Dysia myślicie, że to regres snu 4 miesiąca czy jeszcze jakiś inny skok?

Rzelka jak u was samopoczucie?

Ja mam "żałobę" po nianiach 😅 serio człowiek chyba sobie nie zdawał sprawy ile to trudu kosztuje opieka nad takim maluchem. Nawet jeśli nie jest jakiś najbardziej wymagający. Fajny to był czas! Święta spędzamy u teściów i liczę na powtórkę. Mam tylko refleksję, że bardzo dobrze, że od początku byliśmy zdani tylko na siebie z mężem, bo gdybym miała pomoc, a potem zostałabym sama to uuuuu. Bardzo bym się zdziwiła i dopiero by był skok na głęboką wodę.

rocznik 89
    Mutacja V Leidena (heterozygotyczna)
    przygotowanie do starań 01.2024
    rozpoczęcie starań 12.2024
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

age.png
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2025, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osiecka89 wrote:
    Jasmin współczuję, jak się teraz mała ma?

Ewa, dziewczyny mają racje. Muszą być większe i mniejsze kluski wśród bobasów😉 Wierz mi, że moje plecy zazdroszczą twoim plecom 😅

Regina, Dysia myślicie, że to regres snu 4 miesiąca czy jeszcze jakiś inny skok?

Rzelka jak u was samopoczucie?

Ja mam "żałobę" po nianiach 😅 serio człowiek chyba sobie nie zdawał sprawy ile to trudu kosztuje opieka nad takim maluchem. Nawet jeśli nie jest jakiś najbardziej wymagający. Fajny to był czas! Święta spędzamy u teściów i liczę na powtórkę. Mam tylko refleksję, że bardzo dobrze, że od początku byliśmy zdani tylko na siebie z mężem, bo gdybym miała pomoc, a potem zostałabym sama to uuuuu. Bardzo bym się zdziwiła i dopiero by był skok na głęboką wodę.
    U nas wszystko ok. Na szczęście to była jakaś lekka infekcja i u mnie, i u małego i już raczej nie będzie kontynuacji. 😉
    Ja myślę, że u nas to już jakiś regres snu. Późne zasypianie, pobudki w nocy... No dzisiaj była super noc, bo co prawda poszedł spać 22:40 i przebudził się po 40 minutach, ale jak już udało się go ponownie uśpić i odłożyć przed północą to spotkaliśmy się dopiero o 6:30 na jedzenie 🙃
    A powiedzcie, czy wy budzicie swoje szkraby rano? Bo mój zazwyczaj około 6-7 budzi się na jedzenie i w trakcie zasypia i śpi jeszcze, ostatnio coraz dłużej. Wczoraj go już szturchałam o 10:30, dzisiaj o 10. Jeszcze jakiś czas temu o tej godzinie to już była pierwsza drzemka. I nie wiem, czy powinnam go budzić wcześniej? Jak raz spróbowałam to i tak po godzinie już była drzemka, a potem kolejne 4-5 i spanie nocne o północy.

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Laparoskopia 🆗
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    11 🥚, 3 zarodki,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486

age.png
  • Jasmin1517 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2025, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Mała nadal rzęzi jak mały traktor 🫣 Coś tam z nosa odciągnliśmy, pomaga też na chwile nasivin, więc jakiś katar widmo musi mieć.. Tym bardziej zaskok, że te 2 tygodnie temu miała 2 dni gorączki i ze 3 dni lekkiego kataru i potem cisza.. Mąż i starsza już się też bujają od 2 tygodni, ale u nich skończyło się na antybiotyku, a u maludy nie zauważyliśmy, żeby ją jeszcze coś trzymało. Jeśli się nie pogorszy to jutro pediatra i będziemy sprawdzać czy nie schodzi na płuca 😮‍💨

👩‍🦳 34 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 3 l.

age.png
  • Dysia08 Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2025, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin - współczuję nocy . Oby tylko udało się bez wizyty w szpitalu .
    Rzelka - wstaje o 6 na jedzenie i idzie spać dalej. Jakby wstawał o 6 już całkiem to byłby jakiś horror.
    Osiecka - nie wiem . Myślę ,że to nie regres ,ale my nie umiemy wejść jeszcze w schemat dnia . U nas dużo się zmienia z racji tego, że maluszek jest 3 dzieckiem . On musi mi towarzyszyć przy odbieraniu czy odprowadzaniu starszych . Często zasypia w wózku czy aucie . I ten system wejścia w jednakowe drzemki nam nie wychodzi .

• Jasmin1517 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2025, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My niestety szpital. Mała przestała jeść i ciagle płacze, bo jest zmęczona i głodna..

👩‍🦳 34 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 3 l.

age.png

Wysłany: 21 grudnia 2025, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin1517 wrote:
    My niestety szpital. Mała przestała jeść i ciagle płacze, bo jest zmęczona i głodna..

O nie ! :( Daj znać jak mała i ty się czujecie. Pewnie kroplówkę jej dadzą, lepiej się od tego poczuje to i humor wróci. Czekam na wieści i trzymam za was kciuki 🤞❤️❤️

2019🩷
    2025🩵
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2025, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin1517 wrote:
    O nie... ☹️ Trzymajcie się, trzymam kciuki żeby wszystko było ok.

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Laparoskopia 🆗
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    11 🥚, 3 zarodki,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486

age.png
  • Dysia08 Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2025, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin1517 wrote:
    Zdrowiejcie tam ! Macie dobra opiekę ? W miarę dobre warunki ? Dawaj znać co i jak ,jeśli będziesz miała chwilę i chęć.

• Dysia08 Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2025, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wasze dzieci reagują na inne osoby ? U nas zaczęły się płaczki. Obawiam się świąt nawet ,bo mały w gościach robi się niespokojny i płaczliwy . U nas nie ma opcji ,żeby ktoś obcy wziął teraz na ręce . Zaraz jest podkówka i płacz duży .

• osiecka89 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2025, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin1517 wrote:

O kurcze trzymajcie się tam i niech mała szybko zdrowieje! 💪

rocznik 89
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

age.png
  • osiecka89 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2025, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dysia08 wrote:
    Jak Wasze dzieci reagują na inne osoby ? U nas zaczęły się płaczki. Obawiam się świąt nawet ,bo mały w gościach robi się niespokojny i płaczliwy . U nas nie ma opcji ,żeby ktoś obcy wziął teraz na ręce . Zaraz jest podkówka i płacz duży .
    Ja miałam ostatnio okazję przetestować małego i póki co było ok. Tzn. nie jest turbo ufny, bo potrzebował chwili na odnalezienie się. I ma też swoje limity :) jak już chciał do mamy to nie było zmiłuj. I jak odwiedzały nas kolejne nowe twarze, to najlepiej było u mamy i taty ;)
    Jestem ciekawa jak to będzie teraz ma wigilię, bo wiadomo maluch zmienny jest 😅

rocznik 89
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

age.png
  • osiecka89 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2025, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka wrote:
    U nas wszystko ok. Na szczęście to była jakaś lekka infekcja i u mnie, i u małego i już raczej nie będzie kontynuacji. 😉
    Ja myślę, że u nas to już jakiś regres snu. Późne zasypianie, pobudki w nocy... No dzisiaj była super noc, bo co prawda poszedł spać 22:40 i przebudził się po 40 minutach, ale jak już udało się go ponownie uśpić i odłożyć przed północą to spotkaliśmy się dopiero o 6:30 na jedzenie 🙃
    A powiedzcie, czy wy budzicie swoje szkraby rano? Bo mój zazwyczaj około 6-7 budzi się na jedzenie i w trakcie zasypia i śpi jeszcze, ostatnio coraz dłużej. Wczoraj go już szturchałam o 10:30, dzisiaj o 10. Jeszcze jakiś czas temu o tej godzinie to już była pierwsza drzemka. I nie wiem, czy powinnam go budzić wcześniej? Jak raz spróbowałam to i tak po godzinie już była drzemka, a potem kolejne 4-5 i spanie nocne o północy.

U nas pobudka między 6 a 7.30 i nawet karmienie nie wydłuży spania. Ostatnio raz spał do 8.30, ale to dzień wcześniej był na dworze po 17 oglądać iluminacje świąteczne i chłop miał do odespania mnóstwo wrażeń 😉

rocznik 89
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

age.png
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2025, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dysia08 wrote:
    U nas już się zaczęło rozpoznawanie nie swoich ludzi. Wcześniej wszyscy byli ok, teraz już jak widzi kogoś nieznajomegob to rozgląda się za mną. Przedwczoraj był u mnie brat cioteczny z dziewczyną, to mały najpierw robił podkówki, a potem położyłam go w leżaczku troszkę dalej od stołu, to siedział cichutko ani pisnął, ledwo się ruszył. Wczoraj przy moich rodzicach trochę lepiej, ale oni są u nas często. Ciekawe jak będzie u teściów, ich jeszcze średnio zna.

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Laparoskopia 🆗
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    11 🥚, 3 zarodki,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486

age.png

Wysłany: 22 grudnia 2025, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dysia08 wrote:

U nas to samo. Tylko Mama i Tata.

2019🩷
    2025🩵
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2025, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osiecka89 wrote:
    U nas pobudka między 6 a 7.30 i nawet karmienie nie wydłuży spania. Ostatnio raz spał do 8.30, ale to dzień wcześniej był na dworze po 17 oglądać iluminacje świąteczne i chłop miał do odespania mnóstwo wrażeń 😉
    To ciekawe, jak te dzieci różnie mają. Mój dzisiaj obudził się o 9. Mając na uwadze, że ostatnio były pobudki 10-10:30, to dzisiaj bardzo wcześnie chciał zacząć dzień. 😁 No ale dzisiaj znowu była dobra noc, bo wczoraj karmienie o 22:30, zaraz potem położyłam spać, co prawda obudził się po 40 minutach ale na rękach bardzo szybko zasnął znów i dopiero o 6 wzięłam go do nas do łóżka, bo już musiałam nakarmić.
    Moje cycki ostatnio szaleją, za to synek ostatnio postanowił rzadziej jeść. Wczoraj między karmieniami musiałam odciągnąć, bo już było pełno, a mały jakoś bez entuzjazmu possał. Dzisiaj też nakarmiłam o 6, potem z wielką radością o 9. Teraz jest 11, mały śpi a ja siedzę i cieknę. 😑 Nie wiem skąd nagle taka produkcja.

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Laparoskopia 🆗
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    11 🥚, 3 zarodki,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486

age.png
  • Jasmin1517 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2025, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Update co u nas:
    Wczoraj była masakra, mała od 13 nic nie jadła, pamperka pół dnia jej nie musiałam zmieniać… Tylko płacz, duszenie się, krztuszenie. Absolutnie nie było opcji odłożyć, a jak widziała cycka to krzyk niemiłosierny… W szpitalu ja jeszcze wymęczyli, pobranie krwi, wenflon, rtg płuc.. Przeraziło mnie jak z nosa wyjeli jej zakrwawiony patyczek testowy, a jak krzyczała to na języku pojawiła się krew 😭 Udało się dopiero wieczorem nakarmic jak mocniej zasnęła 😮‍💨 A spanie tylko na rękach i z 10 razy próbowałam usiąść z nią w fotelu aż się udało. O 23 nawet się udało z nią położyć w łóżku i nawet pospałam z 5h, jak odłożyłam ja obok. Z badań nic nie wyszło, krew i mocz ok, testy na wirusy negatywne, jedynie zmiany na rtg płuc - początek zapalenia płuc. Mamy antybiotyki na 7 dni, milion nebulizacji (kocham ich malutki nebulizator siateczkowy!), kroplówki nawadniające i kropelki do noska. I co najważniejsze, dzisiaj jest o niebo lepiej! Nadal charczy, trochę kaszle, ale osłuchowo ponoć jest nieźle. Nie puszczą nas jeszcze do domu, bo na jutro (3 dzień) obawiają się pogorszenia :( No i dzisiaj już uśmiechnięty bobas, nawet się pielęgniarki śmiały, że mama niepotrzebna, bo wgl nie boi się zostać sama z obcymi 🙈

osiecka89, Milka1991 lubią tę wiadomość

👩‍🦳 34 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 3 l.

age.png
  • osiecka89 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2025, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin1517 wrote:
    Update co u nas:
    Wczoraj była masakra, mała od 13 nic nie jadła, pamperka pół dnia jej nie musiałam zmieniać… Tylko płacz, duszenie się, krztuszenie. Absolutnie nie było opcji odłożyć, a jak widziała cycka to krzyk niemiłosierny… W szpitalu ja jeszcze wymęczyli, pobranie krwi, wenflon, rtg płuc.. Przeraziło mnie jak z nosa wyjeli jej zakrwawiony patyczek testowy, a jak krzyczała to na języku pojawiła się krew 😭 Udało się dopiero wieczorem nakarmic jak mocniej zasnęła 😮‍💨 A spanie tylko na rękach i z 10 razy próbowałam usiąść z nią w fotelu aż się udało. O 23 nawet się udało z nią położyć w łóżku i nawet pospałam z 5h, jak odłożyłam ja obok. Z badań nic nie wyszło, krew i mocz ok, testy na wirusy negatywne, jedynie zmiany na rtg płuc - początek zapalenia płuc. Mamy antybiotyki na 7 dni, milion nebulizacji (kocham ich malutki nebulizator siateczkowy!), kroplówki nawadniające i kropelki do noska. I co najważniejsze, dzisiaj jest o niebo lepiej! Nadal charczy, trochę kaszle, ale osłuchowo ponoć jest nieźle. Nie puszczą nas jeszcze do domu, bo na jutro (3 dzień) obawiają się pogorszenia :( No i dzisiaj już uśmiechnięty bobas, nawet się pielęgniarki śmiały, że mama niepotrzebna, bo wgl nie boi się zostać sama z obcymi 🙈

Super, że mała przebadana wzdłuż i wszerz. Diagnoza nic fajnego, ale od razu działacie i leczenie wdrożone, więc niech zdrowieje. Obyście wyszły pojutrze 🙏🏻 mimo, że twojej towarzyskiej córce jak widać zmiana otoczenia się podoba 😅Jasmin ty też tam zamknij oko jak tylko możesz!

Jasmin1517 lubi tę wiadomość

rocznik 89
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

age.png
  • osiecka89 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2025, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka wrote:
    To ciekawe, jak te dzieci różnie mają. Mój dzisiaj obudził się o 9. Mając na uwadze, że ostatnio były pobudki 10-10:30, to dzisiaj bardzo wcześnie chciał zacząć dzień. 😁 No ale dzisiaj znowu była dobra noc, bo wczoraj karmienie o 22:30, zaraz potem położyłam spać, co prawda obudził się po 40 minutach ale na rękach bardzo szybko zasnął znów i dopiero o 6 wzięłam go do nas do łóżka, bo już musiałam nakarmić.
    Moje cycki ostatnio szaleją, za to synek ostatnio postanowił rzadziej jeść. Wczoraj między karmieniami musiałam odciągnąć, bo już było pełno, a mały jakoś bez entuzjazmu possał. Dzisiaj też nakarmiłam o 6, potem z wielką radością o 9. Teraz jest 11, mały śpi a ja siedzę i cieknę. 😑 Nie wiem skąd nagle taka produkcja.

Wiesz co jak był mniejszy i zasypialismy później to było spanie do 9 i 10. Teraz jak mały zasypia między 18.30 a 21 to wcześniej jak 6 i później jak 7.30 nie wstaje. Raz obudził się przed 6 to byłam przerażona, że tak mu zostanie. W ogóle rano to on jest najfajniejszy. Leży sobie, gada, jak zaczyna się nuda to jakaś zabawkę daje. Ale praktycznie te 1.5-2h jesteśmy w sypialni bez jęków i biorę go na ręce na kolejną drzemkę. Aha no i mamy przerywnik jak tata zmienia pieluchę (czasem potrzeba zmiany całego outfitu ;) )

Jestem debilem. Ubzduralam sobie, że jutro Wigilia i dziś ciagalam syna po galeriach na ostatnie zakupy 🫠 dopiero po powrocie dotarlo do mnie, że jutro 23. Nie wiem co mi się stało, bo wczoraj jeszcze znałam kalendarz 😅

rocznik 89
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

age.png
‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ