SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞
Odpowiedz

🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞

Oceń ten wątek:
  • Jasmin1517 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Wow Jasmin trafiło wam się nieźle kombo, coś czego ja się właśnie obawiam. My mieliśmy taką akcję w listopadzie rok temu, a co dopiero jeszcze by było z małym chorym 🤯. Dzisiaj niedziela, liczę że do Sylwestra już się rozejdzie po kościach i będziecie mieć chociaż spokojny nowy rok. 💪💪🤔❤️
    Eh, niestety, dzisiaj młodsza obudziła się z gilem i kaszlem.. W piątek skończyła antybiotyk, wczoraj skończyła inhalacje, dzisiaj liczyłam na pierwszy od dawna spacer.. A będzie za to wizyta u lekarza. To tego ma strasznie suchą i czerwoną skórę na buzi, dodatkowo suche łokcie i kolana.. Jak byłyśmy w szpitalu to skóra wyglądała o niebo lepiej 😮‍💨

👩‍🦳 34 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 3 l.

age.png
  • Jasmin1517 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dysia08 wrote:
    U nas też w święta akcja z teściową 😆 to chyba jakaś tradycja w każdym domu jak widać 🤣 u nas atmosfera zawsze była taka z dużym dystansem do mnie . Teraz teściowa się obraziła ,bo przyjechaliśmy na wigilię i akurat mały spał . Postanowiliśmy nie przerywać mu drzemki tym bardziej ,że często jak tam przyjeżdżamy to mały bardzo płacze . Nie mam pojęcia czemu . Nie płacze u moich rodziców w ogóle . U przyjaciółki mojej też . U lekarza nawet . A jak jedziemy do teściowej to jest istny krzyk zaraz. On wyje dosłownie . Myślałam ,że to kwestia dystansu do obcych i nowego miejsca. Ale nie - skoro chodzi ze mną wszędzie i tego nie ma . No więc podczas kolacji mały spał ,a jak się obudził to po 5 minutach zaczęło się już robić średnio . Marudził ,był czerwony , nerwowy. Nie działał ani cycek ,ani smoczek. Postanowiliśmy się zbierać do domu . Wszyscy na nas naskoczyli,że my się pieścimy z małym za bardzo i że to pewnie, wszystko dlatego,że jest głodny /niedospal/ ma mokro w pieluszce . Wiecie ,każdy dosłownie miał inne spostrzeżenie i mnie próbował przekonać ,że wie lepiej.
    Powiedziałam więc na głos ,że to może dlatego też,że tam poprostu w domu czuć fajami ,bo teściowa niby w łazience przy oknie pali ,ale to są papierosy i to poprostu czuć w całej chacie i może dziecko czuje ta intensywną woń. O Jezus Maria . Żebyście widziały te spojrzenia , ten chłód, ta pogardę dla mnie i mojego zdania .
    Przyznam szczerze ,że nie lubię zabierać tam dzieci i zawsze jadą tam w ostateczności ,bo mój starszy syn też zawsze mówi ,że tam śmierdzi . Nikt mi nie powie,ale jak się pali w mieszkaniu to choćby okno było nie wiem ile otwarte to ten dym leci na inne pokoje i zostaje na firankach,kanapach etc.
    No,ale wyszło na to,że się nie znam widocznie na dzieciach i się wywyższam jak zwykle ,bo śmiałam powiedzieć swoje zdanie .
    Reszta świąt była super i nie było problemu,choć mój tato niestety z roku na rok widzę jak się zmienia i że zaczyna się już taka prawdziwa starość poprostu. Ciężko mi na to patrzeć czasem . Dopiero co czytal mi książki na dobranoc , uczył mnie jeździć na rowerze, budował że mną z klocków coś ,a teraz trzeba go rejestrować do lekarza , pójść z nim do Orange ,bo on nie rozumie co do niego napisali ... Smutne to . Czas leci i nie wiadomo kiedy tak się dzieje,że nam coś jednak ucieka .
    U mnie za to wyjątkowo nie mam co się czepiać teściowej (no, może oprócz faktu, że pomimo kategorycznego zakazu kupowania nam pluszaków, przytachała tu jakiegoś miśka z lumpa i to perfidnie wypsikanego męskim perfumem 🤮), za to moja matka zawodzi po całej linii.. Jako jedyna nie pofatygowała się do nas w odwiedziny, ba, nawet nie przekazała żadnych życzeń czy prezentów przez tatę i siostrę, którzy wczoraj u nad byli cały dzień.. Tata tylko nam przekazał, że wybiera się do nas w przyszłą niedzielę. Żeby nie było - cały ten tydzień ma wolny. Już się poświęcę i się wybiorę w takim razie wtedy do teściów :)

👩‍🦳 34 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 3 l.

age.png
‹‹ 90 91 92 93 94
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ