Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞
Odpowiedz

🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞

Oceń ten wątek:
  • ReginaPhalange Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2025, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin mam nadzieję, że was przed 24 puszcza do domciu. Super, że mała już się dobrze czuje ❤️.

U nas nocka taka sama jak wczoraj czyli pobudki w nocy. I to nie na karmienie tylko okna miał chyba ze trzy. Winie szczepionkę na Rota bo strasznie się prężył na nawet małego bączka. Ja już ledwo co kontaktuje o tej porze i Osiecka witaj w klubie, ja nigdy nie wiem jaki dzień tygodnia jest. Wszystko mi się zlewa.

Jasmin1517 lubi tę wiadomość

2019🩷
    2025🩵
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2025, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osiecka, przynajmniej masz już zakupy zrobione i jutro już luz 😄
    Regina, u nas też po rota brzuch bolał i trochę bardziej wodniste kupki. Niecałe dwa dni i wszystko wróciło do normy.
    U nas dzisiaj stanęła choinka 🌲
    jutro będziemy ubierać🎄

osiecka89 lubi tę wiadomość

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

age.png

Wysłany: 23 grudnia 2025, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas choinka pierwszy raz w tym roku, w końcu dałam się namówić i jest naprawdę piękna.

Mały spał 6 godzin ciągiem, a później to już pobudki co chwila, zegarek zarejestrował mi 9 wybudzeń 😤.

osiecka89 lubi tę wiadomość

2019🩷
    2025🩵
  • osiecka89 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2025, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas choinki brak i co gorsza u teściów też. Już kombinuje gdzie z małym zrobimy świąteczne zdjęcia :D

Dziewczyny nie wiem jak będzie z czasem na święta, więc już teraz chciałam wam życzyć wszystkiego naaaaaaaaaaaj! Nawet nie wiecie jak się cieszę, że stworzyłyśmy tutaj fajną grupę, gdzie zawsze można liczyć na dobre słowo, wsparcie czy postawienie do pionu.
    Wszystkiego wspaniałego dla wspaniałych mam i letnich bombelkow ;) oczywiście dla tych większych bombelkow, które miały okazje zostać starszym rodzeństwem również samych wspaniałości i dobroci. Wesołych świąt 🥳🎄🧑🏻‍🎄❤️♥️♥️⛄☃️

Milka1991, _KaFka_ lubią tę wiadomość

rocznik 89
    Mutacja V Leidena (heterozygotyczna)
    przygotowanie do starań 01.2024
    rozpoczęcie starań 12.2024
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

age.png
  • Ewa6 Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2025, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osiecka89 wrote:
    U nas choinki brak i co gorsza u teściów też. Już kombinuje gdzie z małym zrobimy świąteczne zdjęcia :D

Dziewczyny nie wiem jak będzie z czasem na święta, więc już teraz chciałam wam życzyć wszystkiego naaaaaaaaaaaj! Nawet nie wiecie jak się cieszę, że stworzyłyśmy tutaj fajną grupę, gdzie zawsze można liczyć na dobre słowo, wsparcie czy postawienie do pionu.
    Wszystkiego wspaniałego dla wspaniałych mam i letnich bombelkow ;) oczywiście dla tych większych bombelkow, które miały okazje zostać starszym rodzeństwem również samych wspaniałości i dobroci. Wesołych świąt 🥳🎄🧑🏻‍🎄❤️♥️♥️⛄☃️
    Ja robiłam zdjęcia u sąsiadki z dołu. W tym roku mała choinka a nie miało być jej wcale. Mam żałobę po piesku a Adaś jest za mały by coś zrozumieć.
    Święta spędzam jak zwykle z rodzicami, w pierwsze świeto przyjdzie kuzyn z żoną a mąż dopiero 26 ma wolne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2025, 16:43

Ona 44 On 34 + 12 lenia suczka 🐕
    IVF 09.2023 nieudane 😔
    IVF 08.2024 nieudane 😔
    IVF 10.2024 start procedury z KD Bocian Poznań
    IVF 23.11.2024 transfer świeży 5.1.1
    4.1.1 i 3.1.1 na zimowisku ❄❄
    9dpt - 288
    11dpt - 584, progesteron 26
    25dpt mamy ❤ 6mm
    9w5d CRL 3,12 cm
    13w3d CRL 7cm I prenatalne
    19w4d 315g
    20w5d II prenatalne 407g 💙
    21w4d Echo serca wszystko ok
    24w4d 794g chłopaka 💙
    28w4d 1470g 💙
    30w5d III prenatalne 1688g 💙
    33w4d 2259g 💙
    37w4d 3299g 💙
    37w6d 3280g 💙 urodził się A przez cc na cito. Stan przedrzucawkowy.
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2025, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    U nas choinka pierwszy raz w tym roku, w końcu dałam się namówić i jest naprawdę piękna.

Mały spał 6 godzin ciągiem, a później to już pobudki co chwila, zegarek zarejestrował mi 9 wybudzeń 😤.
    Łaskawy pan z tymi 6 godzinami. 😁
    U mnie dzisiaj też niby fajnie, bo też 6 godzin nieprzerwanego snu, ale o 5:50 karmienie i dwie godziny bez spania. No cóż, chciałam żeby wcześniej wstawał to wstał. 😂 Ale o 8 zasnął znów i jednak spaliśmy do 10.
    Dzisiaj coś w brzuchu go męczy bardzo. Jak kładę go płaczącego u siebie na brzuchu to dużo bąków idzie. No i 💩 Zielone 🌲 kupki niby są normalne i prawidłowe przy kp, ale chyba jednak nie tym razem...

To będą moje pierwsze święta z wymarzonym skarbem. On jest jeszcze mały, nie rozumie zbyt wiele, ale ja po raz pierwszy od bardzo dawna czuję jakąś iskrę magii świąt, wzruszenie. Mimo że zawsze na święta spotykamy się z rodziną i jest miło i zabawnie, są światełka, ognisko, choinka, itp., to teraz czuję jakby coś się dopełniło, coś kliknęło. Nie wiem co czego to porównać. Tak jakby dostać nowy wypasiony telefon ze wszystkimi funkcjami i akcesoriami i ustawić ulubione zdjęcie jako tapetę. 😅

Dziewczyny, również życzę wam, waszym bobaskom i całym rodzinom wszystkiego najlepszego. Jestem kiepska w składaniu życzeń, więc po prostu Wesołych Świąt! 🎄🎅

osiecka89, _KaFka_ lubią tę wiadomość

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Laparoskopia 🆗
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    11 🥚, 3 zarodki,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486

age.png
  • Dysia08 Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2025, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowych i wesołych świąt!🎄🎁🎀
    Mam nadzieję,że spędzicie je ze swoimi najbliższymi . Bez kłótni i pośpiechu . 😄
    Nam dziś zachorował kot i zdaje sobie sprawę,że to chyba będą jego ostatnie święta z nami . W głębi duszy modlę się, żeby dociągnął do poniedziałku. Zachorował nam nagle i nie znamy przyczyny . Kocio ma już swoje lata i wiem, że to tylko pogłębia problemy leczenia. Zaczynamy więc te święta wyjątkowo trudno i smutno .
    Padam dziś na twarz,bo mąż był w pracy przez 10h oraz 3h z kotem u lekarza. Wszystko dziś zrobiłam sama zupełnie, mając pod opieką trójkę dzieci w tym niemowlaka. Dzięki Bogu ,że te starsze już takie rozgarnięte to nie dość ,że w domu pomogą to i małego pobawią .
    Ja już nie liczę ile razy wstaje i ile daje jeść . Działam jak automat tylko nie muszę monet przyjmować. Wstaje na żądanie , wystawiam cycka , karmię, siedzę , przewijam. Wstaje i nie patrzę ile godzin mam za sobą. Teraz kończę piec dziś czwarte ciasto ,a mój mąż zasnął usypiając małego . Jeszcze tylko posprzątam i akurat mały wstanie na karmienie jak znam życie 😆

Wysłany: 24 grudnia 2025, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych świąt Mamuśki dla was, waszych rodzin i oczywiście dzieciaczków tych małych i tych dużych ❤️! 🎄

2019🩷
    2025🩵

Wysłany: 24 grudnia 2025, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dysia ty jesteś bohaterka tyle ogarniasz kobieto. ❤️

Rzelka u mnie te 6h jest od 19, więc później pół nocy wiercenia. Okazuje się, że mój maluch miał jedno okno za długie, od 16:30 do 19 to dla niego za długo. Wczoraj położyłam na 30 minutowa drzemkę jego i męża 🤣 i dziecko tej nocy wstało tylko o 2 i 5. Od 5 już kupa szła więc miałam półtorej godziny z głowy, ale najważniejsze że jest kupa i można spokojnie jechać na święta ❤️.

2019🩷
    2025🩵
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2025, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Dysia ty jesteś bohaterka tyle ogarniasz kobieto. ❤️

Rzelka u mnie te 6h jest od 19, więc później pół nocy wiercenia. Okazuje się, że mój maluch miał jedno okno za długie, od 16:30 do 19 to dla niego za długo. Wczoraj położyłam na 30 minutowa drzemkę jego i męża 🤣 i dziecko tej nocy wstało tylko o 2 i 5. Od 5 już kupa szła więc miałam półtorej godziny z głowy, ale najważniejsze że jest kupa i można spokojnie jechać na święta ❤️.
    Aaaaaa... Ale wiesz, to też fajnie 😄 wieczór dla siebie...
    U mnie było usypianie na drzemki w płaczu i krzyku i okazało się, że on potrzebuje dłuższych okien aktywności, takich nawet 2 godziny albo i dłużej. Wtedy nawet jak jest już zbyt zmęczony i dlatego płacze to ten płacz jest krótszy i mniejszy niż jak usiłowałam kłaść go zbyt wcześnie. Teraz jak już go biorę na ręce i zaczynam usypiać to 3-5 minut i śpi ❤️ zero walki.

Dysia, może jednak rozważ to przyjmowanie monet. Takie ogarnięcie trzeba próbować spieniężyć.

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Laparoskopia 🆗
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    11 🥚, 3 zarodki,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486

age.png
  • Jasmin1517 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2025, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już w domku 😊 Święta w tym roku będą bardzo skromne, bo tyle co nas rodzina poratuje jedzeniem, ale najważniejsze, że wreszcie razem ❤️ Dużo zdrowia i wspaniałych świąt w rodzinnym gronie!

Rzelka, Milka1991, ReginaPhalange, osiecka89, Dysia08, _KaFka_ lubią tę wiadomość

👩‍🦳 34 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 3 l.

age.png
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2025, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin1517 wrote:
    My już w domku 😊 Święta w tym roku będą bardzo skromne, bo tyle co nas rodzina poratuje jedzeniem, ale najważniejsze, że wreszcie razem ❤️ Dużo zdrowia i wspaniałych świąt w rodzinnym gronie!
    Cudownie!

Jasmin1517 lubi tę wiadomość

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Laparoskopia 🆗
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    11 🥚, 3 zarodki,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486

age.png
  • _KaFka_ Przyjaciółka

Wysłany: 25 grudnia 2025, 03:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Wpadałam Wam złożyć życzenia. Wesołych i spokojnych Świąt Wam życzę. 🎄

U nas wszystko ok. Postaram się wszystko nadrobić po świętach ❤️

ReginaPhalange, Jasmin1517 lubią tę wiadomość

• osiecka89 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2025, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po świętach!

My w końcu u siebie. Mały dał radę odnaleźć się w tłumie ludzi 💪 Bardzo pilnowaliśmy drzemek i karmien, więc mały nie miał za bardzo o co jęczeć 😏 okazało się, że pasują mu każde ręce, które go noszą 😅 także pierwsze święta zaliczył na 5 z plusem, było rozdawanie uśmiechów, zabawy i gadki, więc kupił całą rodzinę.
    Za to mama, czyli ja, święta zniosła duuuużo gorzej. Jestem rozczarowana pobytem u teściów. Myślałam, że skoro u nich rodziców było fajnie, to u teściów będzie raj (mam bardzo spoko teściów). Myliłam się. Dziś i wczoraj byłam bardzo bliska zrobienia awantury. Teściowie zupełnie nie rozumieli, że pomoc w opiece nie oznacza wyrywania mi dziecka, czy mówienia co chwilę, że mam iść spać 😐nie wspomnę już, że teść jest wielkim znawcą KP, a teściowa która mówi "cio lobi moja laleczka" będzie mi się śnic po nocach.
    Ustaliłam z mężem, że jeśli kolejny raz będzie tak to wyglądało, to będziemy musieli pogadać. Liczę jednak, że emocje opadną i będą zachowywać się jak normalni ludzie, a nie poj... dziadkowie.

Mam nadzieję, że u was lepiej 😀

Rzelka lubi tę wiadomość

rocznik 89
    Mutacja V Leidena (heterozygotyczna)
    przygotowanie do starań 01.2024
    rozpoczęcie starań 12.2024
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

age.png

Wysłany: 27 grudnia 2025, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osiecka89 wrote:
    Witam po świętach!

My w końcu u siebie. Mały dał radę odnaleźć się w tłumie ludzi 💪 Bardzo pilnowaliśmy drzemek i karmien, więc mały nie miał za bardzo o co jęczeć 😏 okazało się, że pasują mu każde ręce, które go noszą 😅 także pierwsze święta zaliczył na 5 z plusem, było rozdawanie uśmiechów, zabawy i gadki, więc kupił całą rodzinę.
    Za to mama, czyli ja, święta zniosła duuuużo gorzej. Jestem rozczarowana pobytem u teściów. Myślałam, że skoro u nich rodziców było fajnie, to u teściów będzie raj (mam bardzo spoko teściów). Myliłam się. Dziś i wczoraj byłam bardzo bliska zrobienia awantury. Teściowie zupełnie nie rozumieli, że pomoc w opiece nie oznacza wyrywania mi dziecka, czy mówienia co chwilę, że mam iść spać 😐nie wspomnę już, że teść jest wielkim znawcą KP, a teściowa która mówi "cio lobi moja laleczka" będzie mi się śnic po nocach.
    Ustaliłam z mężem, że jeśli kolejny raz będzie tak to wyglądało, to będziemy musieli pogadać. Liczę jednak, że emocje opadną i będą zachowywać się jak normalni ludzie, a nie poj... dziadkowie.

Mam nadzieję, że u was lepiej 😀

Haha liczę na to, że dziadkowie się ogarną. Czy to ich pierwszy wnuk?

U mnie pojechaliśmy na jeden dzień i w sumie chcieliśmy tylko święta odbębnić i wrócić do siebie. Mnie wkurzył mój tato, który chciał nosić małego, a cały był zakatarzony, że aż oczy miał czerwone. No błagam jeszcze ponosi. Drugie to siostra męża, której dwa razy zwracałam uwagę, żeby mi go nie całowała. Ludzie, oni mają często opryszczki a ja później się będę bujać po szpitalach.

No ogólnie to mi się nie chciało i cieszę się, że jesteśmy w domu i już do końca roku będziemy razem bo mąż pracuje full zdalnie.

Ogólnie mój maluch coraz więcej przesypia mamy karmienie 19,23 i 4 w nocy, ale za to nie ma opcji na spanie w dzień dłużej niż 35 minut, więc ma 4,5 drzemek 35 minutowych xD. Tylko latam i usypiam co chwilę xD.

No i uspokoił mnie wczoraj bo zaczął się obracać na brzuch z prawej strony, tak to tylko lewa cały czas była.

Rzelka lubi tę wiadomość

2019🩷
    2025🩵
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2025, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osiecka, mi moja teściowa też będzie się śnić po nocach xD jak tylko mały kichnął (a ciągle kicha bardzo często) to od razu "no i się zaziębił". No i się ślini i ciągle wkłada rączki i zabawki do buzi, to na pewno zęby już idą. Raz najdelikatniej jak dałam radę powiedziałam, że w jego wieku to normalne i tak powinno być, bez związku z zębami, ale nie... Kilka razy mnie pytała czy sprawdzałam czy już zęby wychodzą bo się ślini i wkłada rączki do buzi to na pewno zęby już, to za którymś razem udałam, że nie słyszę, bo bym chyba już się nie ugryzła w język kolejny raz. No i to ciągłe "utititi, cio cio cio" 😖 po raz pierwszy od roku czułam brak alkoholu. Dobrze że mieszkamy w tym samym mieście i nie nocowaliśmy tam.
    No ale to jej pierwszy wnuk, postaram się wybaczyć brak ogłady.
    Za to mały też na 5 z ogromnym plusem, sama byłam zaskoczona jakie mam fajne dziecko. Był taki radosny, drzemki i jedzenie szło perfekcyjnie. Polubił i babcię, i dziadka, a wujek z ciocią to miłość ogromna ❤️

Za to teraz albo mały odreagowuje święta albo jakiś skok się szykuje, bo dzisiaj płaczu co nie miara i wisicycek. Tak jakby bolał brzuch, ale ani bąków, ani kupy, brzuch miękki, więc nie wiem.

Regina, mój też ma zazwyczaj 4, 35-40 minutowe drzemki i to już od dość dawna. Plus taki, że szybciutko zasypia i już w większości daje się kłaść do łóżeczka, więc i tak w porównaniu z tym co było na początku to luksus. Przecież wcześniej był czas że mi się niedobrze robiło na myśl o usypianiu o jego drzemce. Teraz jest super.

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Laparoskopia 🆗
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    11 🥚, 3 zarodki,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486

age.png
  • Jasmin1517 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2025, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My postanowiliśmy wyżej podnieść poprzeczkę w kategorii kijowe święta :) Nie dość, że się izolowaliśmy i spędzaliśmy święta sami to w piątek starsza zaczęła wymiotować i mieć rozwolnienie.. Po południu mąż się do niej przyłączył 🫣 Ja się jakoś trzymam, a maluda w sumie od 23.12 cały czas podsrywa po 4-5 razy dziennie.. Więc chyba to nie kwestia antybiotyku, tylko przyniesienia jakiegos cholerstwa ze szpitala 😮‍💨
    Już naprawdę mam dość.. starsza do zeszłej soboty była na antybiotyku, od niedzieli znów gile i gorączka, testy negatywne, leczenie objawowe i jak już w czwartek była popraw to od piątku takie coś.. Już naprawdę miałam wizję, że czeka nas kolejny szpital, tym razem ze starszą.. Niech wreszcie będzie lepiej 🤞

👩‍🦳 34 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 3 l.

age.png

Wysłany: 28 grudnia 2025, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin1517 wrote:
    My postanowiliśmy wyżej podnieść poprzeczkę w kategorii kijowe święta :) Nie dość, że się izolowaliśmy i spędzaliśmy święta sami to w piątek starsza zaczęła wymiotować i mieć rozwolnienie.. Po południu mąż się do niej przyłączył 🫣 Ja się jakoś trzymam, a maluda w sumie od 23.12 cały czas podsrywa po 4-5 razy dziennie.. Więc chyba to nie kwestia antybiotyku, tylko przyniesienia jakiegos cholerstwa ze szpitala 😮‍💨
    Już naprawdę mam dość.. starsza do zeszłej soboty była na antybiotyku, od niedzieli znów gile i gorączka, testy negatywne, leczenie objawowe i jak już w czwartek była popraw to od piątku takie coś.. Już naprawdę miałam wizję, że czeka nas kolejny szpital, tym razem ze starszą.. Niech wreszcie będzie lepiej 🤞

Wow Jasmin trafiło wam się nieźle kombo, coś czego ja się właśnie obawiam. My mieliśmy taką akcję w listopadzie rok temu, a co dopiero jeszcze by było z małym chorym 🤯. Dzisiaj niedziela, liczę że do Sylwestra już się rozejdzie po kościach i będziecie mieć chociaż spokojny nowy rok. 💪💪🤔❤️

2019🩷
    2025🩵
  • Dysia08 Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2025, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też w święta akcja z teściową 😆 to chyba jakaś tradycja w każdym domu jak widać 🤣 u nas atmosfera zawsze była taka z dużym dystansem do mnie . Teraz teściowa się obraziła ,bo przyjechaliśmy na wigilię i akurat mały spał . Postanowiliśmy nie przerywać mu drzemki tym bardziej ,że często jak tam przyjeżdżamy to mały bardzo płacze . Nie mam pojęcia czemu . Nie płacze u moich rodziców w ogóle . U przyjaciółki mojej też . U lekarza nawet . A jak jedziemy do teściowej to jest istny krzyk zaraz. On wyje dosłownie . Myślałam ,że to kwestia dystansu do obcych i nowego miejsca. Ale nie - skoro chodzi ze mną wszędzie i tego nie ma . No więc podczas kolacji mały spał ,a jak się obudził to po 5 minutach zaczęło się już robić średnio . Marudził ,był czerwony , nerwowy. Nie działał ani cycek ,ani smoczek. Postanowiliśmy się zbierać do domu . Wszyscy na nas naskoczyli,że my się pieścimy z małym za bardzo i że to pewnie, wszystko dlatego,że jest głodny /niedospal/ ma mokro w pieluszce . Wiecie ,każdy dosłownie miał inne spostrzeżenie i mnie próbował przekonać ,że wie lepiej.
    Powiedziałam więc na głos ,że to może dlatego też,że tam poprostu w domu czuć fajami ,bo teściowa niby w łazience przy oknie pali ,ale to są papierosy i to poprostu czuć w całej chacie i może dziecko czuje ta intensywną woń. O Jezus Maria . Żebyście widziały te spojrzenia , ten chłód, ta pogardę dla mnie i mojego zdania .
    Przyznam szczerze ,że nie lubię zabierać tam dzieci i zawsze jadą tam w ostateczności ,bo mój starszy syn też zawsze mówi ,że tam śmierdzi . Nikt mi nie powie,ale jak się pali w mieszkaniu to choćby okno było nie wiem ile otwarte to ten dym leci na inne pokoje i zostaje na firankach,kanapach etc.
    No,ale wyszło na to,że się nie znam widocznie na dzieciach i się wywyższam jak zwykle ,bo śmiałam powiedzieć swoje zdanie .
    Reszta świąt była super i nie było problemu,choć mój tato niestety z roku na rok widzę jak się zmienia i że zaczyna się już taka prawdziwa starość poprostu. Ciężko mi na to patrzeć czasem . Dopiero co czytal mi książki na dobranoc , uczył mnie jeździć na rowerze, budował że mną z klocków coś ,a teraz trzeba go rejestrować do lekarza , pójść z nim do Orange ,bo on nie rozumie co do niego napisali ... Smutne to . Czas leci i nie wiadomo kiedy tak się dzieje,że nam coś jednak ucieka .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2025, 21:33

• Rzelka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2025, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dysia08 wrote:
    U nas też w święta akcja z teściową 😆 to chyba jakaś tradycja w każdym domu jak widać 🤣 u nas atmosfera zawsze była taka z dużym dystansem do mnie . Teraz teściowa się obraziła ,bo przyjechaliśmy na wigilię i akurat mały spał . Postanowiliśmy nie przerywać mu drzemki tym bardziej ,że często jak tam przyjeżdżamy to mały bardzo płacze . Nie mam pojęcia czemu . Nie płacze u moich rodziców w ogóle . U przyjaciółki mojej też . U lekarza nawet . A jak jedziemy do teściowej to jest istny krzyk zaraz. On wyje dosłownie . Myślałam ,że to kwestia dystansu do obcych i nowego miejsca. Ale nie - skoro chodzi ze mną wszędzie i tego nie ma . No więc podczas kolacji mały spał ,a jak się obudził to po 5 minutach zaczęło się już robić średnio . Marudził ,był czerwony , nerwowy. Nie działał ani cycek ,ani smoczek. Postanowiliśmy się zbierać do domu . Wszyscy na nas naskoczyli,że my się pieścimy z małym za bardzo i że to pewnie, wszystko dlatego,że jest głodny /niedospal/ ma mokro w pieluszce . Wiecie ,każdy dosłownie miał inne spostrzeżenie i mnie próbował przekonać ,że wie lepiej.
    Powiedziałam więc na głos ,że to może dlatego też,że tam poprostu w domu czuć fajami ,bo teściowa niby w łazience przy oknie pali ,ale to są papierosy i to poprostu czuć w całej chacie i może dziecko czuje ta intensywną woń. O Jezus Maria . Żebyście widziały te spojrzenia , ten chłód, ta pogardę dla mnie i mojego zdania .
    Przyznam szczerze ,że nie lubię zabierać tam dzieci i zawsze jadą tam w ostateczności ,bo mój starszy syn też zawsze mówi ,że tam śmierdzi . Nikt mi nie powie,ale jak się pali w mieszkaniu to choćby okno było nie wiem ile otwarte to ten dym leci na inne pokoje i zostaje na firankach,kanapach etc.
    No,ale wyszło na to,że się nie znam widocznie na dzieciach i się wywyższam jak zwykle ,bo śmiałam powiedzieć swoje zdanie .
    Reszta świąt była super i nie było problemu,choć mój tato niestety z roku na rok widzę jak się zmienia i że zaczyna się już taka prawdziwa starość poprostu. Ciężko mi na to patrzeć czasem . Dopiero co czytal mi książki na dobranoc , uczył mnie jeździć na rowerze, budował że mną z klocków coś ,a teraz trzeba go rejestrować do lekarza , pójść z nim do Orange ,bo on nie rozumie co do niego napisali ... Smutne to . Czas leci i nie wiadomo kiedy tak się dzieje,że nam coś jednak ucieka .
    Uuuuuu no nieźle... Ale wiesz co? Uważam, że z palaczami trzeba dosadnie. Można się bawić w jakieś owijanie w bawełnę i mówienie na okrętkę, ale tego smrodu nie zawiniesz ani nie ominiesz. To śmierdzi i tyle. Wolnoć Tomku w swoim domku i jak ktoś chce to niech sobie pali w domu, ale niech się nie dziwi, że ktoś z tego powodu czuje się niekomfortowo u niego w gościach, tym bardziej, że to jest zwyczajnie toksyczne. I tak, niemowlę jak najbardziej może to czuć i protestować przeciwko przebywaniu w szkodliwych warunkach.
    Wzruszyłam się czytając o tacie. Ja po swoich rodzicach już widzę od jakiegoś czasu, że starość nadchodzi wielkimi krokami. Są jeszcze sprawni, ale nie tak jak 10 lat temu. Jakoś tak... Eh... ☹️

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Laparoskopia 🆗
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    11 🥚, 3 zarodki,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486

age.png
‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ