X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce kupić na allegro, jakieś tanie, bo ogólnie nie śpię w koszulach więc to jakby wydatek na raz i nie chce przepłacać, szlafrok też mam jeden gruby i dwa satynowe ale się już w nie nie mieszczę także chciałam kupić dwie koszule + zestaw szlafrok + koszula ( taki bawełniany cienki) Też myślałam by kupić jedną większą a dwie rozmiar mniejsze tylko nie wiem jak z tym rozpinaniem, chyba kupię jedną na środku, jedną po bokach, bo ta ze szlafrokiem jest na ramiączkach

lolka83 lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie dwie z guziczkami po bokach na wysokości piersi no pod skosem.wydaja sie byc okej.odpinasz guziczki i juz.mam z krotkim rekawkiem rozm M i jest duzaa, ja ogolnie lubie luzne koszule do spania:)wiec nawet jak brzuch zniknie to i tak bedzie okej he.kupilam jakos po 25 zl, szalu nie ma, ale kupie jedna na ramionkach porzadniejsza jak sie kolekcja nowa pokaze z alles mama lub italian fashion i szlafrok cienki bawelniany

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Ja chce kupić na allegro, jakieś tanie, bo ogólnie nie śpię w koszulach więc to jakby wydatek na raz i nie chce przepłacać, szlafrok też mam jeden gruby i dwa satynowe ale się już w nie nie mieszczę także chciałam kupić dwie koszule + zestaw szlafrok + koszula ( taki bawełniany cienki) Też myślałam by kupić jedną większą a dwie rozmiar mniejsze tylko nie wiem jak z tym rozpinaniem, chyba kupię jedną na środku, jedną po bokach, bo ta ze szlafrokiem jest na ramiączkach

Ja zrobię podobnie jak Ty- kupię na allegro 2-3 koszule jakieś tańsze bo na codzień śpię w piżamach. Spróbuję każdą inną- z guziczkami po bokach, po środku i zakładaną koperową ;-) Szlafrok mam bawełniany więc myślę, że będzie ok.

Misia a co do ruchów to ja też mam łożysko na pzedniej ścianie i zdarzają mi się takie dni, że bardzo słabo i sporadycznie czuję dzidźkę. Ale są i takie, że obserwuję brzuch gdzie mała kopie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2014, 12:58

Paula_29, misia_k1 lubią tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia a normalnie jaki rozmiar nosiłaś przed ciążą? bo ja się obawiam, że nie ma szans bym brzuszek w M zmieściła i to jeszcze za 2 m-ce

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba koszulę kupię na takim zwykłym targowisku- to są chyba te same koszule na allegro, a przynajmniej tak wyglądają, cena to 20-30 zł, a przynajmniej będę wiedziała czy się zmieszczę.

Co do sposobu rozpinania to co osoba to opinia. Moje kumpele polecały te dyskretne, natomiast miriam chyba pisała, ze to tragedia, bo sutki są wrażliwe i to przesuwanie materiały strasznie drażni. Z drugiej strony kumpele mówią, że ciągłe odpinanie tych guziczków na środku powoduje, że po którymś tam razie nie chce się ich zapinać i się siedzi w szpitalu w takiej rozpiętej koszuli...

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do koszul i szlafroka.
    Ja w zeszlym tyg część kupilam, a w tym domówię.

Ja tez raczej piżamowa, ale po cesarce wiem, ze to odpada, wiec zostają koszulki.
    Do szpitala minimum 3, tak radzily kolezanki, bo się człowiek poci i inne takie. Nie wiemy ile zresztą tam będziemy.
    Szlafroki w domu mam cieple lub satynowe.
    TAkze dokupilam zwykly bawelniany, raczej tylko do szpitala w kolorze aby mi pasowal do wszystkiego, czyli szarym :)
    Do tego zwykla koszulkę, wlasnie do karmienia :)
    Dwie takie ladniejsze, nie chce sie zle czuc :)
    No i po tym ja miriam pisala, dokupie taka też na guziki :)

Co do wymiarów:
    Ja przed ciąża nosiłam raczej 38 na dole, ale biust zawsze musial byc ponad 40, wiec tu byl problem. Kupilam l/xl bo doradzaly mi panie, ze jeszcze urosnie jak bedzie pokarm, a wychodzac ze szpitala chyba brzuszek jest taki jak w 6 miesiacu. Zreszta z tego co widze, te koszulki sie nieźle rozciągają.

Podaje linki do moich zakupów :)
    koszulka szara-roz:
    http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-rozmiary-l-xl-i4140604602.html
    szlafrok:
    http://allegro.pl/bawelniany-szlafrok-podomka-porannik-szary-l-xl-i4148980837.html
    dwie ladniejsze, aby ja tez miala przyjemnosc z noszenia :)
    http://www.e-lady.pl/produkt/17738/koszula-nocna-mama-rosa-1341.html
    http://www.e-lady.pl/produkt/21629/koszulka-nocna-ciazowa-beauty-mama-1338.html

Chcę dokupić jeszcze coś w ten deseń na guziki:
    http://koszulanocna.pl/2013/04/03/rozpinana-koszula-do-karmienia-porodu-zyta-m-38/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2014, 15:29

Paula_29 lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam piżamkę bez guziczków ale dla kobiet karmiących,musze ze dwie jeszcze dokupić,ale tak jak niektóre dziewczyny piszą tez na targowisku kupię bo u nas są po 35 zł:)

• ewelina84 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj poprałam troszkę ciuszków już, bo wczoraj kupiliśmy nowe w lumpeksie i wolałam od razu wyprac:) a co tam że święto dzisiaj:P

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie też chyba kupię rozmiar XL, choć trzeba też spojrzeć na wymiary bo czasem na allegro XXL jest mniejsze niż XL:)

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    No ja właśnie też chyba kupię rozmiar XL, choć trzeba też spojrzeć na wymiary bo czasem na allegro XXL jest mniejsze niż XL:)

Ja czesto podaje wymiary i im wysylam, aby mi pomogli, jak nie wiem do konca, ktore wybrac z tych co oni podaja.
    Te l/xl sa dla mnie bardzo dobre, zreszta to sa materialy ktore sie rozciagaja, takze mysle, ze bedzie ok :)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    Co do koszul i szlafroka.

Podaje linki do moich zakupów :)
    koszulka szara-roz:
    http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-rozmiary-l-xl-i4140604602.html
    szlafrok:
    http://allegro.pl/bawelniany-szlafrok-podomka-porannik-szary-l-xl-i4148980837.html

Lolka przyszedł Ci już ten szlafrok i piżamka? Jak jakościowo? Bo niedrogie a ładne :)

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Lolka przyszedł Ci już ten szlafrok i piżamka? Jak jakościowo? Bo niedrogie a ładne :)

Kochana tak wszystko przyszlo, jak za ta cene jestem bardzo zadowolona. Szlafrok nie jest bardzo miekki, ale taki akurat do szpitala jak znalazl. Koszulka bardzo sympatyczna i ladna. Produkty porządnie wykonane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2014, 00:14

Camille87, Karola:) lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Misia a normalnie jaki rozmiar nosiłaś przed ciążą? bo ja się obawiam, że nie ma szans bym brzuszek w M zmieściła i to jeszcze za 2 m-ce
    paula to zalezy od firmy...przewaznie nosze M ale ta M wydaje sie bycc duzaa...ale w sumie jesli bedziesz musiala byc troszke w szpitalu to lepiej wizac wieksza-tym bardziej,ze jak piszesz-nie lubisz koszul i nei bedziesz z nich pozniej korzystac;)

a fakt faktem rozmiar rozmiarowi nie rownym, tym bardziej tych ,,tanszych firm"

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dzisiaj rozmawiałam z kuzynką męża o dzieciaczkach i w ogóle ( ma dwójkę w wieku 2,5 oraz pół roku) i przekonała mnie do tego laktatora Medeli mini electric. Chyba w niego zainwestuję jednak :-)

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Kochane dzisiaj rozmawiałam z kuzynką męża o dzieciaczkach i w ogóle ( ma dwójkę w wieku 2,5 oraz pół roku) i przekonała mnie do tego laktatora Medeli mini electric. Chyba w niego zainwestuję jednak :-)

U mnie problem sie rozwiązał. Od kuzynki dostaje prawie nieużywany avent reczny, Jeśli okaże się, że jednak się nie sprawdza to dokupię elektroniczny i problem z głowy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2014, 19:34

Karola:) lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie - jak długo pochodzicie to też Was boli brzuch na dole i macie jakby ból w pachwinie? Bo u mnie tak coraz częściej...jutro idę do lekarza, ciekawe co mi na to poradzi...

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    Mam pytanie - jak długo pochodzicie to też Was boli brzuch na dole i macie jakby ból w pachwinie? Bo u mnie tak coraz częściej...jutro idę do lekarza, ciekawe co mi na to poradzi...

Jak bylismy w piatek na zakupach ok 5 godzin, to wrocilam z lekko bolacym brzuchem na dole, juz czulam duzy dyskomfort.

NAtomiast od kilku dni zaczelam inaczej czuc dzidzi ruchy, juz nie sa takie mocno wyrazne jak kiedys, teraz natomiast co chwila widze jak sie brzuch wypukla, czuje ją, czuje jak na coś mi uciska, juz takie wielkie te wybrzuszenia sie robią :) Moze juz jest ten etap, gdzie ma coraz mniej miejsca.
    Jutro ide do mojej gini to o wszystko podpytam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2014, 20:33

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png

Wysłany: 4 maja 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie to jest taki jakby dyskomfort, nie tyle co ból - tylko jakby brzuch ciążył...i podejrzewam, że tak jest...no ale zapytam jutro bo jadę z tymi wynikami moczu.
    Ruchy też są inne, są mniej intensywne, ale częstsze. Jak położę się na plecach, to aż nie mogę wyleżeć, tych ruchów jest tyle, że nie nadążam z głaskaniem :P

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    Jak bylismy w piatek na zakupach ok 5 godzin, to wrocilam z lekko bolacym brzuchem na dole, juz czulam duzy dyskomfort.

NAtomiast od kilku dni zaczelam inaczej czuc dzidzi ruchy, juz nie sa takie mocno wyrazne jak kiedys, teraz natomiast co chwila widze jak sie brzuch wypukla, czuje ją, czuje jak na coś mi uciska, juz takie wielkie te wybrzuszenia sie robią :) Moze juz jest ten etap, gdzie ma coraz mniej miejsca.
    Jutro ide do mojej gini to o wszystko podpytam.

Ja mam to samo, mała już daje mniej kopniaków a raczej wypycha pewne części ciała i rozpycha się, cały czas czuję ją jakby "pod skórą". Dziś tak wariowała cały dzień, pierwszy raz poczułam ból przy kilku kopniakach

Karola:) lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png

Wysłany: 5 maja 2014, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Ja mam to samo, mała już daje mniej kopniaków a raczej wypycha pewne części ciała i rozpycha się, cały czas czuję ją jakby "pod skórą". Dziś tak wariowała cały dzień, pierwszy raz poczułam ból przy kilku kopniakach

Ja już od około tygodnia odczuwam ból przy kopniakach... silna jest :)

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ