Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja chce kupić na allegro, jakieś tanie, bo ogólnie nie śpię w koszulach więc to jakby wydatek na raz i nie chce przepłacać, szlafrok też mam jeden gruby i dwa satynowe ale się już w nie nie mieszczę także chciałam kupić dwie koszule + zestaw szlafrok + koszula ( taki bawełniany cienki) Też myślałam by kupić jedną większą a dwie rozmiar mniejsze tylko nie wiem jak z tym rozpinaniem, chyba kupię jedną na środku, jedną po bokach, bo ta ze szlafrokiem jest na ramiączkach
lolka83 lubi tę wiadomość
-
Ja mam takie dwie z guziczkami po bokach na wysokości piersi no pod skosem.wydaja sie byc okej.odpinasz guziczki i juz.mam z krotkim rekawkiem rozm M i jest duzaa, ja ogolnie lubie luzne koszule do spania:)wiec nawet jak brzuch zniknie to i tak bedzie okej he.kupilam jakos po 25 zl, szalu nie ma, ale kupie jedna na ramionkach porzadniejsza jak sie kolekcja nowa pokaze z alles mama lub italian fashion i szlafrok cienki bawelniany
lolka83 lubi tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:Ja chce kupić na allegro, jakieś tanie, bo ogólnie nie śpię w koszulach więc to jakby wydatek na raz i nie chce przepłacać, szlafrok też mam jeden gruby i dwa satynowe ale się już w nie nie mieszczę także chciałam kupić dwie koszule + zestaw szlafrok + koszula ( taki bawełniany cienki) Też myślałam by kupić jedną większą a dwie rozmiar mniejsze tylko nie wiem jak z tym rozpinaniem, chyba kupię jedną na środku, jedną po bokach, bo ta ze szlafrokiem jest na ramiączkach
Ja zrobię podobnie jak Ty- kupię na allegro 2-3 koszule jakieś tańsze bo na codzień śpię w piżamach. Spróbuję każdą inną- z guziczkami po bokach, po środku i zakładaną koperową Szlafrok mam bawełniany więc myślę, że będzie ok.
Misia a co do ruchów to ja też mam łożysko na pzedniej ścianie i zdarzają mi się takie dni, że bardzo słabo i sporadycznie czuję dzidźkę. Ale są i takie, że obserwuję brzuch gdzie mała kopieWiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2014, 12:58
Paula_29, misia_k1 lubią tę wiadomość
-
A ja chyba koszulę kupię na takim zwykłym targowisku- to są chyba te same koszule na allegro, a przynajmniej tak wyglądają, cena to 20-30 zł, a przynajmniej będę wiedziała czy się zmieszczę.
Co do sposobu rozpinania to co osoba to opinia. Moje kumpele polecały te dyskretne, natomiast miriam chyba pisała, ze to tragedia, bo sutki są wrażliwe i to przesuwanie materiały strasznie drażni. Z drugiej strony kumpele mówią, że ciągłe odpinanie tych guziczków na środku powoduje, że po którymś tam razie nie chce się ich zapinać i się siedzi w szpitalu w takiej rozpiętej koszuli...
-
Co do koszul i szlafroka.
Ja w zeszlym tyg część kupilam, a w tym domówię.
Ja tez raczej piżamowa, ale po cesarce wiem, ze to odpada, wiec zostają koszulki.
Do szpitala minimum 3, tak radzily kolezanki, bo się człowiek poci i inne takie. Nie wiemy ile zresztą tam będziemy.
Szlafroki w domu mam cieple lub satynowe.
TAkze dokupilam zwykly bawelniany, raczej tylko do szpitala w kolorze aby mi pasowal do wszystkiego, czyli szarym
Do tego zwykla koszulkę, wlasnie do karmienia
Dwie takie ladniejsze, nie chce sie zle czuc
No i po tym ja miriam pisala, dokupie taka też na guziki
Co do wymiarów:
Ja przed ciąża nosiłam raczej 38 na dole, ale biust zawsze musial byc ponad 40, wiec tu byl problem. Kupilam l/xl bo doradzaly mi panie, ze jeszcze urosnie jak bedzie pokarm, a wychodzac ze szpitala chyba brzuszek jest taki jak w 6 miesiacu. Zreszta z tego co widze, te koszulki sie nieźle rozciągają.
Podaje linki do moich zakupów
koszulka szara-roz:
http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-rozmiary-l-xl-i4140604602.html
szlafrok:
http://allegro.pl/bawelniany-szlafrok-podomka-porannik-szary-l-xl-i4148980837.html
dwie ladniejsze, aby ja tez miala przyjemnosc z noszenia
http://www.e-lady.pl/produkt/17738/koszula-nocna-mama-rosa-1341.html
http://www.e-lady.pl/produkt/21629/koszulka-nocna-ciazowa-beauty-mama-1338.html
Chcę dokupić jeszcze coś w ten deseń na guziki:
http://koszulanocna.pl/2013/04/03/rozpinana-koszula-do-karmienia-porodu-zyta-m-38/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2014, 15:29
Paula_29 lubi tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:No ja właśnie też chyba kupię rozmiar XL, choć trzeba też spojrzeć na wymiary bo czasem na allegro XXL jest mniejsze niż XL:)
Ja czesto podaje wymiary i im wysylam, aby mi pomogli, jak nie wiem do konca, ktore wybrac z tych co oni podaja.
Te l/xl sa dla mnie bardzo dobre, zreszta to sa materialy ktore sie rozciagaja, takze mysle, ze bedzie ok
Paula_29 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnylolka83 wrote:Co do koszul i szlafroka.
Podaje linki do moich zakupów
koszulka szara-roz:
http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-rozmiary-l-xl-i4140604602.html
szlafrok:
http://allegro.pl/bawelniany-szlafrok-podomka-porannik-szary-l-xl-i4148980837.html
Lolka przyszedł Ci już ten szlafrok i piżamka? Jak jakościowo? Bo niedrogie a ładne -
Camille87 wrote:Lolka przyszedł Ci już ten szlafrok i piżamka? Jak jakościowo? Bo niedrogie a ładne
Kochana tak wszystko przyszlo, jak za ta cene jestem bardzo zadowolona. Szlafrok nie jest bardzo miekki, ale taki akurat do szpitala jak znalazl. Koszulka bardzo sympatyczna i ladna. Produkty porządnie wykonane.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2014, 00:14
Camille87, Karola:) lubią tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:Misia a normalnie jaki rozmiar nosiłaś przed ciążą? bo ja się obawiam, że nie ma szans bym brzuszek w M zmieściła i to jeszcze za 2 m-ce
a fakt faktem rozmiar rozmiarowi nie rownym, tym bardziej tych ,,tanszych firm" -
Camilia wrote:Kochane dzisiaj rozmawiałam z kuzynką męża o dzieciaczkach i w ogóle ( ma dwójkę w wieku 2,5 oraz pół roku) i przekonała mnie do tego laktatora Medeli mini electric. Chyba w niego zainwestuję jednak
U mnie problem sie rozwiązał. Od kuzynki dostaje prawie nieużywany avent reczny, Jeśli okaże się, że jednak się nie sprawdza to dokupię elektroniczny i problem z głowyWiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2014, 19:34
Karola:) lubi tę wiadomość
-
Karola:) wrote:Mam pytanie - jak długo pochodzicie to też Was boli brzuch na dole i macie jakby ból w pachwinie? Bo u mnie tak coraz częściej...jutro idę do lekarza, ciekawe co mi na to poradzi...
Jak bylismy w piatek na zakupach ok 5 godzin, to wrocilam z lekko bolacym brzuchem na dole, juz czulam duzy dyskomfort.
NAtomiast od kilku dni zaczelam inaczej czuc dzidzi ruchy, juz nie sa takie mocno wyrazne jak kiedys, teraz natomiast co chwila widze jak sie brzuch wypukla, czuje ją, czuje jak na coś mi uciska, juz takie wielkie te wybrzuszenia sie robią Moze juz jest ten etap, gdzie ma coraz mniej miejsca.
Jutro ide do mojej gini to o wszystko podpytam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2014, 20:33
-
No właśnie to jest taki jakby dyskomfort, nie tyle co ból - tylko jakby brzuch ciążył...i podejrzewam, że tak jest...no ale zapytam jutro bo jadę z tymi wynikami moczu.
Ruchy też są inne, są mniej intensywne, ale częstsze. Jak położę się na plecach, to aż nie mogę wyleżeć, tych ruchów jest tyle, że nie nadążam z głaskaniem -
lolka83 wrote:Jak bylismy w piatek na zakupach ok 5 godzin, to wrocilam z lekko bolacym brzuchem na dole, juz czulam duzy dyskomfort.
NAtomiast od kilku dni zaczelam inaczej czuc dzidzi ruchy, juz nie sa takie mocno wyrazne jak kiedys, teraz natomiast co chwila widze jak sie brzuch wypukla, czuje ją, czuje jak na coś mi uciska, juz takie wielkie te wybrzuszenia sie robią Moze juz jest ten etap, gdzie ma coraz mniej miejsca.
Jutro ide do mojej gini to o wszystko podpytam.
Ja mam to samo, mała już daje mniej kopniaków a raczej wypycha pewne części ciała i rozpycha się, cały czas czuję ją jakby "pod skórą". Dziś tak wariowała cały dzień, pierwszy raz poczułam ból przy kilku kopniakach
Karola:) lubi tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:Ja mam to samo, mała już daje mniej kopniaków a raczej wypycha pewne części ciała i rozpycha się, cały czas czuję ją jakby "pod skórą". Dziś tak wariowała cały dzień, pierwszy raz poczułam ból przy kilku kopniakach
Ja już od około tygodnia odczuwam ból przy kopniakach... silna jestPaula_29 lubi tę wiadomość