Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula_29 wrote:Ja mam to samo, mała już daje mniej kopniaków a raczej wypycha pewne części ciała i rozpycha się, cały czas czuję ją jakby "pod skórą". Dziś tak wariowała cały dzień, pierwszy raz poczułam ból przy kilku kopniakach
Dokladnie Paula, takie to właśnie odczucia. NO i od jakiegos czasu juz czasem niezle zaboli jak mała machnie.
MOja lezy glowka do dolu na razie, wiec wydaje mi się, ze czuje jej plecki i pupke...jutro zobacze co i jak z nią, bo pewnie krótkie usg mi doktor zrobi.Paula_29 lubi tę wiadomość
-
misia_k1 wrote:Dziewczyny a kupujecie już butelki???
Ja myślę nad Avent 150 i 260 ml Natural.
Zastanawiam się nad kupnem ale nie wiem z jakim smoczkiem wybrać. Słyszałam, że niektóre dzieci nie potrafią pić z tych nowoczesnych smoczków imitujących kobiecą pierś tylko z takich zwykłych co kiedyś były. Avent ma te nowoczesne jeśli dobrze kojaże tak? -
Ja kupiłam jedną avent a jedną tommee tippee, obie 150 ml bo taki dzieciaczek więcej nie pije, a te butelki podobno szybko się niszczą (tak mi kuzynka mówiła, tyle, że ona karmiła butelką) i sprawdzę co się małej podoba. Kuzynka mówiła, że dziecko samo wybiera z której chce pić, najlepiej kupić po jednej na próbę a potem jak już będzie wiadomo, którą lubią to dokupić
misia_k1, Karola:) lubią tę wiadomość
-
HEJ DZIEWCZYNKI, JA NA 10 DNI OPUSZCZAM LISTĘ JADĘ ODPOCZYWAĆ NA SŁONECZKO:) PRZED PORODEM JEDZIEMY SIĘ ZRELAKSOWAĆ, A PÓŹNIEJ WRACAMY I SZYKOWANIA DO NARODZIN SZKRABA PEŁNĄ PARĄ ŻYCZĘ WAM BYŚCIE BYŁY ZDROWE I SPOKOJNIE CZEKAŁY NA SWOJE ROZWIĄZANIA, TERAZ NA LIŚCIE MAŁO ZOSTAŁO MAJÓWEK TAKŻE ZARAZ ROZPAKUJĄ SIĘ CZERWCÓWKI I ZARAZ MY DZIEWCZYNY!!!:*:*
misia_k1, lolka83, Karola:), karusia, Paula_29, Camilia lubią tę wiadomość
-
ja kupiłam dwie tommee tippee ale 260 ml, bo kumpela która urodziła teraz doradzała od razu te bo te 150 ml starczaja na chwile,ale kto już tam woli:) Ja sie nastawiłam na karmienie piersią i wszystko zrobie żeby mi się udało więc postanowiłam wziąśc właśnie te 260 ml .
-
Paulina23 wrote:HEJ DZIEWCZYNKI, JA NA 10 DNI OPUSZCZAM LISTĘ JADĘ ODPOCZYWAĆ NA SŁONECZKO:) PRZED PORODEM JEDZIEMY SIĘ ZRELAKSOWAĆ, A PÓŹNIEJ WRACAMY I SZYKOWANIA DO NARODZIN SZKRABA PEŁNĄ PARĄ ŻYCZĘ WAM BYŚCIE BYŁY ZDROWE I SPOKOJNIE CZEKAŁY NA SWOJE ROZWIĄZANIA, TERAZ NA LIŚCIE MAŁO ZOSTAŁO MAJÓWEK TAKŻE ZARAZ ROZPAKUJĄ SIĘ CZERWCÓWKI I ZARAZ MY DZIEWCZYNY!!!:*:*
Kochana naładuj akumulatorki:) Miłego wypoczynku:) -
Paula, wypoczywaj i przywieź nam trochę ciepełka
A ja Wam polecam dzisiejszy artykuł z wyborczej na temat wydatków na dzieci
http://wyborcza.pl/1,87648,15900402,Dziecko_ssie_kase_od_malego__Ile_nas_to_kosztuje_.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta_Wyborcza
jak dla mnie temat z mustellą i matruelle pharmaton jest strasznie przekoloryzowany ale reszta ma sensWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 14:12
-
ewelina84 wrote:ja kupiłam dwie tommee tippee ale 260 ml, bo kumpela która urodziła teraz doradzała od razu te bo te 150 ml starczaja na chwile,ale kto już tam woli:) Ja sie nastawiłam na karmienie piersią i wszystko zrobie żeby mi się udało więc postanowiłam wziąśc właśnie te 260 ml .
No ja dlatego jedna 150 a druga 260 ml chce, tez nastawiam się na karmienie-ale mam wesele w pazździerniku i muszę małego do butelki przyzwyczaić aby pokarm mój, moja mama mu podała.
A jaki smoczek?? -
misia_k1 wrote:No ja dlatego jedna 150 a druga 260 ml chce, tez nastawiam się na karmienie-ale mam wesele w pazździerniku i muszę małego do butelki przyzwyczaić aby pokarm mój, moja mama mu podała.
A jaki smoczek??misia_k1 lubi tę wiadomość
-
Ja mam dwie też 150 ml i 260 ml aventa bo były w prezencie do laktatora, tzn. ta jedna od laktatora ta mała, a druga w prezencie.
Chciałam, nawet dzisiaj, dokupić jeszcze mała, ale nie wiedziałam z jakim smoczkiem w domu mam. Okazało się że z tym przypominającym pierś, więc kupię z normalnym, bo koleżanki mówiły, że ich maluchy nie chciały z tego pić. Piersią też planuje karmić, ale butle trzeba mieć
Kupiłam dzisiaj ręczniczek z kapturkiem, na razie jeden - 100 % bawełna - 70x70 cm i nie wiem czy jest chłonny, muszę przetestować. Może wy poradzicie jaki materiał najlepszy dla malucha?
No i kocyk biały z home&you taki biały dziecięcy, śliczniutki i aspirator do noska canpola
Generalnie się wkurzyłam bo ZUS mi wstrzymał kaskę, bo ostatnie zwolnienie nie ma daty wystawienia, więc zanim skorygują, to sobie poczekam a ja tu szaleje z zakupami
Co do mojego moczu, to w ogóle ciekawa historia, nie będę Was zanudzać. Ale wniosek taki, że zdrowy rozsądek najważniejszy. Dobrze że prócz żurawiny nic nie brałam. Wynik z moczu z 29.04 - leukocytow - 82, wynik z 02.05 (pobór moczu z tamponem ) - leukocytów - 2. Mam aplikować gynalgin dopochwowo, także zapalenie nie z tej strony Prawdopodobnie! -
Dziewczyny, na dniach otwartych szpitala dostałam kartkę co wziąć ze sobą do porodu. Są tam wyszczególnione podkłady na łóżko i przyznam się szczerze że nie wiem jaki rozmiar kupić, czy wystarczą te 40x60 czy lepiej 60x60?
-
Ja dzisiaj miałam aktywny dzień- najpierw wizyta u okulisty- zakropliła mi oczy, zbadała komputerowo wzrok i ciśnienie. Przedstawiłam dokumenty z mojej fotokoagulacji. Wystawiła zaświadczenie o mojej wadzie wzroku i powiedziała, że według niej kwalifikuję się do cesarskiego cięcia. Zobaczymy jeszcze jak mój ginekolog się do tego odniesie i jakie są procedury w szpitalu. Druga wizyta u diabetologa- wszystko ok jednakże rano czasami mam przekroczoną normę cukru (niedużo ale zawsze) więc mam włączyć jedną jednostkę insuliny na czczo po porannym mierzeniu glukozy. Jutro idę jeszcze do innego diabetologa na konsultację.