Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
no to nic próbuje sie spakowac ale jakos ciezko to widze....ale jeszcze jak czuje sie w miare chociaz coraz czesciej brzuch mnie boli jak na okres nie znow bardzo mocno no ale .... jakby nie bylo juz prawie 35 tydz . Cos ta walizeczka za mala sie wydaje
-
Dziewczynki to mnie uspokoiłyście
My na 15 biegniemy na szkole rodzenia, dzis przedostatnie zajęcia...
Przyszla mi posciel mamotato. Jak wroce to wszystko oblukam.
Oraz kilka ciuchów z allegro.
CZekam na paczke z Gemini i Smyka...
Ogolnie ciepło i padam -
Wszystkiego najlepszego
siedziałam nad zamówieniem z gemini - jakaś masakra, jakie kwoty wychodzą przy zamówieniu wydawałoby się "kilku" niezbędnych rzeczy ... ufff
Co do puchnięcia to mnie póki co omija, czasem palce i zastanawiam się czy już pożegnać się z obrączką czy jeszcze chwilę ....
Niestety znów mam zgagę, taką okropną że wczoraj w nocy aż mnie obudziła, a myślałam że odeszła na dłużej ode mnie, a tu raptem kilka dni spokoju tylko miałam.
lolka83 blog bardzo fajny, zaczęłam przeglądać i pewnie cały przewertuję co tam jeszcze by się przydało -
Nie bylo mnie przez weekend a tu tyle wyskrobałyście .Wpadłam na chwilkę i co do kremów na brodawki to ja kupiłam z firmy Medela bo ponoc bardzo dobry.Ogólnie czuje że do tego lipca nie donosze bo mała bardzo uciska i kroku nie mogę zrobić bo takie mam uczucie jakby chciała wyjść ech....4 czerwca wizyta jak dotrwam:).Lecę świętować bo dzisiaj podwójne świętowanie Dzień Matki plus imieninki hehhe:) Miłego Dnia dziewczyny :*
Karola:) lubi tę wiadomość
-
AA wszystkiego najlepszego Mamusie:)
i sto latek Ewelina:):)z okazji imieninek:)
Lolka daj znac jak posciel:)
Blog super-tez dopisuje sobie co jeszcze kupic w gemini...wiec Am mnie pewnie kwota koncowa zabijeee, tym bardziej że dorzucam tam troszke kosmetyków dla siebie i meza.Iwo, ewelina84 lubią tę wiadomość
-
misia_k1 wrote:AA wszystkiego najlepszego Mamusie:)
i sto latek Ewelina:):)z okazji imieninek:)
Blog super-tez dopisuje sobie co jeszcze kupic w gemini...wiec Am mnie pewnie kwota koncowa zabijeee, tym bardziej że dorzucam tam troszke kosmetyków dla siebie i meza.
NO mi wyszło 690 zl, kupilam dla malej chyba wszytsko, dla siebie, jakies ogolne też...ale kurcze co za suma! -
kwoty wychodzą przerażające za te zakupy, dobrze że choć takie zakupy tak cieszą taka rekompensata
lolka83 dostałaś tą paczkę z gemini, wszystko jest ok? a jak ten termometr bo po wczorajszym przewertowaniu netu myślę czy nie zamówić właśnie tego o którym pisałaś -
am wrote:kwoty wychodzą przerażające za te zakupy, dobrze że choć takie zakupy tak cieszą taka rekompensata
lolka83 dostałaś tą paczkę z gemini, wszystko jest ok? a jak ten termometr bo po wczorajszym przewertowaniu netu myślę czy nie zamówić właśnie tego o którym pisałaś
KOtek, paczka ma byc jutro
Tak pokazuje podglad, tyle, ze ja juz wczesniej u nich zamawialam wiele razy i bylo ok. Mam nadzieje, ze tym razem tez bedzie ok
CZekam tez na smyk, ale tam dopiero kompletuja.
-
Widzę, że prawie wszystkie zamawiamy z gemini Jakby nie patrzeć przy takich zakupach wychodzi dość duża oszczędność Dziewczyny a kupiłyście już jakieś butelki? Ja jak na razie mam tylko jedną 150ml Nuk o wolnym przepływie i anatomicznym kształcie smoczka. Zastanawiam się jakie jeszcze kupić...
-
lolka83 wrote:KOtek, paczka ma byc jutro
Tak pokazuje podglad, tyle, ze ja juz wczesniej u nich zamawialam wiele razy i bylo ok. Mam nadzieje, ze tym razem tez bedzie ok
CZekam tez na smyk, ale tam dopiero kompletuja.
jasne ja póki co nawrzucałam wszystko w gemini do koszyka i czekam aż mnie natchnie żeby to puścić -
misia_k1 wrote:
Blog super-tez dopisuje sobie co jeszcze kupic w gemini...wiec Am mnie pewnie kwota koncowa zabijeee, tym bardziej że dorzucam tam troszke kosmetyków dla siebie i meza.
Misia, więc tak.
Zamowiłam taką posciel z ochraniaczem:
http://www.poscieldladzieci.pl/mamo-tato-posciel-3-el-mis-na-ksiezycu-w-fiolecie-do-lozeczka-60x120cm.html
do tego torbę, falbanke, dwa prześcieradła,l poduszkę i kołderkę.
Posciel jest dobrze uszyta, nie ma nitek, zadnych nieprawidłowości, kolor fiolet jak najbardziej zgadza się z tym co pokazywał mi monitor ( widocznie dobre ustawienia monitora Aplikacje uszyte porzadnie, starannie, slicznie wykonane.
Ja spie w pościeli bawełna-satyna, no i wiadomo, że ta dla dzidzi niby 100% bawelny troszkę inaczej wygląda i jest inna w dotyku. Nie wiem może to kwestia przyzwyczajenia. Wydaje się sztywna, ale nie mocno, splot ma gesty, porzadny...Jak na ta cene wydaje się byc ok.
Na pewno zobacze po praniu jak sie prezentuje, bo wiem, że kuzynce po praniu jeszcze zmiękła...na razie nie mam zadnych zastrzeżeń.
Posuszka i kołdra sa ok.
Dodatki tez ok.
Prześcieradło frotte tez fajne, a to z bawełny mogłoby byc milsze, ale nie jest zle
Wcześniej zamówiłam taką:
białe sówki:
http://allegro.pl/3el-posciel-dziecieca-bawelna-120x90cm-ochraniacz-i4263024063.html
wziełam ją dlatego, że bralam sporo produktow od tego allegrowicza i stwierdziłam, ze bede miec w razie co...
no i niby tez nie wydaje sie zla jak za taka cene, ale ta z MamoTato ewidentnie ma gestszy splot i jest taka delikatniejsza, milsza...
No ale zobaczymy za jakis czas jak bedzie się prezentować...bo teraz to ja sobie moge tylko ja oblukac i tyle Z wyglądu wygląda slicznie
-
Camilia wrote:Widzę, że prawie wszystkie zamawiamy z gemini Jakby nie patrzeć przy takich zakupach wychodzi dość duża oszczędność Dziewczyny a kupiłyście już jakieś butelki? Ja jak na razie mam tylko jedną 150ml Nuk o wolnym przepływie i anatomicznym kształcie smoczka. Zastanawiam się jakie jeszcze kupić...
Mam Avent 150 i 260, te co kiedyś polecała Paula...zamawialam na allegro za dobra kwotę...sa ok.
Dziś na szkole rodzenia powiedzieli, ze w po porodzie najlepiej będziemy wiedziały ile tego nam będzie potrzebne...ja wiem, ze dostane kilka butelek od kuzynki nieużywanych tez Avent, bo ponoc maja bardzo dobre opinie, wiec wstrzymam się z kupowaniem teraz jeszcze innych.
Karola:), Camilia lubią tę wiadomość
-
Hee Lolka jaki ladny dokladny opis:) dzieki,
ja tez spie pod bawelna-sattyna home and you i jedt super.
Jak dotykalam tej niby 100% bawelny dla Dzidzi to tez takie sztywne i twarde mi sie wydawalo....ale skoro Ty też takie masz odczucia to chyba tak ma byc:)lolka83 lubi tę wiadomość
-
misia_k1 wrote:Hee Lolka jaki ladny dokladny opis:) dzieki,
ja tez spie pod bawelna-sattyna home and you i jedt super.
Jak dotykalam tej niby 100% bawelny dla Dzidzi to tez takie sztywne i twarde mi sie wydawalo....ale skoro Ty też takie masz odczucia to chyba tak ma byc:)
Misia nie wiem, wszystkie mi sie takie wydawały, moze nie sprawdzilam tych najdrozszych...hmmm, no nic, mam dwie, i tak na poczatek bedzie tylko przeciez prześcieradełko i ochraniacz, falbanka i torba, reszta później...
to poczekam na wypróbowanie jeszcze sporo -
Camilia wrote:Widzę, że prawie wszystkie zamawiamy z gemini Jakby nie patrzeć przy takich zakupach wychodzi dość duża oszczędność Dziewczyny a kupiłyście już jakieś butelki? Ja jak na razie mam tylko jedną 150ml Nuk o wolnym przepływie i anatomicznym kształcie smoczka. Zastanawiam się jakie jeszcze kupić...
ja zamówiłam avent 150 i mam jedną chicco natural feeling 150 - dostałam na jakiś warsztatach dla przyszłych mamCamilia lubi tę wiadomość
-
Aha zamówiłam kilka ciuszków na allegro bo sie zrobiło cieplo, a ja ciagle w leginsach i bluzkach biegam Co prawda mam kilka fajnych sukienke, ale nie sa zawsze takie tez wygodne
Po galeriach nie chcialo chodzic i moge z czystym sumieniem polecic:
http://allegro.pl/bluzka-ciazowa-do-karmiania-krotki-rekaw-l-xl-i4222172136.html
czarna i mieta
http://allegro.pl/spodnica-ciazowa-jeans-rozm-l-i4224264526.html
jeans
http://allegro.pl/spodenki-ciazowe-wiosna-lato-rozm-l-i4238543886.html
czarne
wczesniej tez kupowalam kilka fajnych bluzeczek, od razu biore takie do karmienia, zeby miec na po...
Camilia lubi tę wiadomość