X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • karusia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie!! Wszystkiego najlepszego!! :* :)

Iwo, Karola:) lubią tę wiadomość

km5st5odu2rt42xe.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to nic próbuje sie spakowac ale jakos ciezko to widze....ale jeszcze jak czuje sie w miare chociaz coraz czesciej brzuch mnie boli jak na okres nie znow bardzo mocno no ale .... jakby nie bylo juz prawie 35 tydz . Cos ta walizeczka za mala sie wydaje ;D

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki to mnie uspokoiłyście :)

My na 15 biegniemy na szkole rodzenia, dzis przedostatnie zajęcia...

Przyszla mi posciel mamotato. Jak wroce to wszystko oblukam.
    Oraz kilka ciuchów z allegro.
    CZekam na paczke z Gemini i Smyka...

Ogolnie ciepło i padam :)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • am Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego :)

siedziałam nad zamówieniem z gemini - jakaś masakra, jakie kwoty wychodzą przy zamówieniu wydawałoby się "kilku" niezbędnych rzeczy ... ufff

Co do puchnięcia to mnie póki co omija, czasem palce i zastanawiam się czy już pożegnać się z obrączką czy jeszcze chwilę ....

Niestety znów mam zgagę, taką okropną że wczoraj w nocy aż mnie obudziła, a myślałam że odeszła na dłużej ode mnie, a tu raptem kilka dni spokoju tylko miałam.

lolka83 blog bardzo fajny, zaczęłam przeglądać i pewnie cały przewertuję co tam jeszcze by się przydało :)

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bylo mnie przez weekend a tu tyle wyskrobałyście :) .Wpadłam na chwilkę i co do kremów na brodawki to ja kupiłam z firmy Medela bo ponoc bardzo dobry.Ogólnie czuje że do tego lipca nie donosze bo mała bardzo uciska i kroku nie mogę zrobić bo takie mam uczucie jakby chciała wyjść:) ech....4 czerwca wizyta jak dotrwam:).Lecę świętować bo dzisiaj podwójne świętowanie Dzień Matki plus imieninki hehhe:) Miłego Dnia dziewczyny :*

Karola:) lubi tę wiadomość

• misia_k1 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AA wszystkiego najlepszego Mamusie:):)
    i sto latek Ewelina:):)z okazji imieninek:)

Lolka daj znac jak posciel:)
    Blog super-tez dopisuje sobie co jeszcze kupic w gemini...wiec Am mnie pewnie kwota koncowa zabijeee, tym bardziej że dorzucam tam troszke kosmetyków dla siebie i meza.

Iwo, ewelina84 lubią tę wiadomość

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki a ja właśnie otrzymałam paczkę z leżaczkiem-huśtawką, zamówiłam z chicco, jestem bardzo zadowolona:)

Karola:), lolka83, misia_k1 lubią tę wiadomość

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    AA wszystkiego najlepszego Mamusie:):)
    i sto latek Ewelina:):)z okazji imieninek:)

Blog super-tez dopisuje sobie co jeszcze kupic w gemini...wiec Am mnie pewnie kwota koncowa zabijeee, tym bardziej że dorzucam tam troszke kosmetyków dla siebie i meza.

NO mi wyszło 690 zl, kupilam dla malej chyba wszytsko, dla siebie, jakies ogolne też...ale kurcze co za suma!

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • am Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwoty wychodzą przerażające za te zakupy, dobrze że choć takie zakupy tak cieszą :) taka rekompensata :)

lolka83 dostałaś tą paczkę z gemini, wszystko jest ok? a jak ten termometr bo po wczorajszym przewertowaniu netu myślę czy nie zamówić właśnie tego o którym pisałaś

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    am wrote:
    kwoty wychodzą przerażające za te zakupy, dobrze że choć takie zakupy tak cieszą :) taka rekompensata :)

lolka83 dostałaś tą paczkę z gemini, wszystko jest ok? a jak ten termometr bo po wczorajszym przewertowaniu netu myślę czy nie zamówić właśnie tego o którym pisałaś

KOtek, paczka ma byc jutro :)
    Tak pokazuje podglad, tyle, ze ja juz wczesniej u nich zamawialam wiele razy i bylo ok. Mam nadzieje, ze tym razem tez bedzie ok :)

CZekam tez na smyk, ale tam dopiero kompletuja.

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że prawie wszystkie zamawiamy z gemini :-) Jakby nie patrzeć przy takich zakupach wychodzi dość duża oszczędność :-) Dziewczyny a kupiłyście już jakieś butelki? Ja jak na razie mam tylko jedną 150ml Nuk o wolnym przepływie i anatomicznym kształcie smoczka. Zastanawiam się jakie jeszcze kupić...

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • am Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    KOtek, paczka ma byc jutro :)
    Tak pokazuje podglad, tyle, ze ja juz wczesniej u nich zamawialam wiele razy i bylo ok. Mam nadzieje, ze tym razem tez bedzie ok :)

CZekam tez na smyk, ale tam dopiero kompletuja.

:) jasne :) ja póki co nawrzucałam wszystko w gemini do koszyka i czekam aż mnie natchnie żeby to puścić ;)

• Camilia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    am wrote:
    :) jasne :) ja póki co nawrzucałam wszystko w gemini do koszyka i czekam aż mnie natchnie żeby to puścić ;)

Mam tak samo ;-)

am lubi tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam avent natural 125ml i jeszcze jedna kupie 260ml,chyba z gemini bo wiekszosc rzeczy tam zamowie a z allegro wyszloby na to samo z wysylka.

Camilia lubi tę wiadomość

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:

Misia, więc tak.
    Zamowiłam taką posciel z ochraniaczem:
    http://www.poscieldladzieci.pl/mamo-tato-posciel-3-el-mis-na-ksiezycu-w-fiolecie-do-lozeczka-60x120cm.html
    do tego torbę, falbanke, dwa prześcieradła,l poduszkę i kołderkę.

Posciel jest dobrze uszyta, nie ma nitek, zadnych nieprawidłowości, kolor fiolet jak najbardziej zgadza się z tym co pokazywał mi monitor ( widocznie dobre ustawienia monitora :) Aplikacje uszyte porzadnie, starannie, slicznie wykonane.
    Ja spie w pościeli bawełna-satyna, no i wiadomo, że ta dla dzidzi niby 100% bawelny troszkę inaczej wygląda i jest inna w dotyku. Nie wiem może to kwestia przyzwyczajenia. Wydaje się sztywna, ale nie mocno, splot ma gesty, porzadny...Jak na ta cene wydaje się byc ok.
    Na pewno zobacze po praniu jak sie prezentuje, bo wiem, że kuzynce po praniu jeszcze zmiękła...na razie nie mam zadnych zastrzeżeń.
    Posuszka i kołdra sa ok.
    Dodatki tez ok.
    Prześcieradło frotte tez fajne, a to z bawełny mogłoby byc milsze, ale nie jest zle :)

Wcześniej zamówiłam taką:
    białe sówki:
    http://allegro.pl/3el-posciel-dziecieca-bawelna-120x90cm-ochraniacz-i4263024063.html
    wziełam ją dlatego, że bralam sporo produktow od tego allegrowicza i stwierdziłam, ze bede miec w razie co...
    no i niby tez nie wydaje sie zla jak za taka cene, ale ta z MamoTato ewidentnie ma gestszy splot i jest taka delikatniejsza, milsza...
    No ale zobaczymy za jakis czas jak bedzie się prezentować...bo teraz to ja sobie moge tylko ja oblukac i tyle :) Z wyglądu wygląda slicznie :)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Widzę, że prawie wszystkie zamawiamy z gemini :-) Jakby nie patrzeć przy takich zakupach wychodzi dość duża oszczędność :-) Dziewczyny a kupiłyście już jakieś butelki? Ja jak na razie mam tylko jedną 150ml Nuk o wolnym przepływie i anatomicznym kształcie smoczka. Zastanawiam się jakie jeszcze kupić...

Mam Avent 150 i 260, te co kiedyś polecała Paula...zamawialam na allegro za dobra kwotę...sa ok.
    Dziś na szkole rodzenia powiedzieli, ze w po porodzie najlepiej będziemy wiedziały ile tego nam będzie potrzebne...ja wiem, ze dostane kilka butelek od kuzynki nieużywanych tez Avent, bo ponoc maja bardzo dobre opinie, wiec wstrzymam się z kupowaniem teraz jeszcze innych.

Karola:), Camilia lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hee Lolka jaki ladny dokladny opis:) dzieki,
    ja tez spie pod bawelna-sattyna home and you i jedt super.
    Jak dotykalam tej niby 100% bawelny dla Dzidzi to tez takie sztywne i twarde mi sie wydawalo....ale skoro Ty też takie masz odczucia to chyba tak ma byc:)

lolka83 lubi tę wiadomość

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    Hee Lolka jaki ladny dokladny opis:) dzieki,
    ja tez spie pod bawelna-sattyna home and you i jedt super.
    Jak dotykalam tej niby 100% bawelny dla Dzidzi to tez takie sztywne i twarde mi sie wydawalo....ale skoro Ty też takie masz odczucia to chyba tak ma byc:)

Misia nie wiem, wszystkie mi sie takie wydawały, moze nie sprawdzilam tych najdrozszych...hmmm, no nic, mam dwie, i tak na poczatek bedzie tylko przeciez prześcieradełko i ochraniacz, falbanka i torba, reszta później...
    to poczekam na wypróbowanie jeszcze sporo :)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • am Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:

ja zamówiłam avent 150 i mam jedną chicco natural feeling 150 - dostałam na jakiś warsztatach dla przyszłych mam :)

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha zamówiłam kilka ciuszków na allegro bo sie zrobiło cieplo, a ja ciagle w leginsach i bluzkach biegam :) Co prawda mam kilka fajnych sukienke, ale nie sa zawsze takie tez wygodne :)
    Po galeriach nie chcialo chodzic i moge z czystym sumieniem polecic:

http://allegro.pl/bluzka-ciazowa-do-karmiania-krotki-rekaw-l-xl-i4222172136.html
    czarna i mieta
    http://allegro.pl/spodnica-ciazowa-jeans-rozm-l-i4224264526.html
    jeans
    http://allegro.pl/spodenki-ciazowe-wiosna-lato-rozm-l-i4238543886.html
    czarne

wczesniej tez kupowalam kilka fajnych bluzeczek, od razu biore takie do karmienia, zeby miec na po... :)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
‹‹ 140 141 142 143 144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ