X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • am Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    Aha zamówiłam kilka ciuszków na allegro bo sie zrobiło cieplo, a ja ciagle w leginsach i bluzkach biegam :) Co prawda mam kilka fajnych sukienke, ale nie sa zawsze takie tez wygodne :)
    Po galeriach nie chcialo chodzic i moge z czystym sumieniem polecic:

http://allegro.pl/bluzka-ciazowa-do-karmiania-krotki-rekaw-l-xl-i4222172136.html
    czarna i mieta
    http://allegro.pl/spodnica-ciazowa-jeans-rozm-l-i4224264526.html
    jeans
    http://allegro.pl/spodenki-ciazowe-wiosna-lato-rozm-l-i4238543886.html
    czarne

wczesniej tez kupowalam kilka fajnych bluzeczek, od razu biore takie do karmienia, zeby miec na po... :)
    bardzo fajne ciuszki, szczególnie te spodenki mi się podobają, ale mam takie białe nogi że chyba będę cały czas w leginsach chodzić ... chyba że samoopalaczem potraktuję nogi :) ale nie wiem czy wolno w sumie ...

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z tą pościelą mam problem i mam wrażenie, że wymyślam już troszeczkę...
    Z racji tego, że mój mąż ma jutro urodziny, wybrałam się po prezent dla niego - a kupiłam najpierw - stojak pod wanienkę, poduszkę do karmienia, prześcieradło nieprzemakalne, 2 pieluszki flanelowe i właśnie oglądałam pościel. No prezent też mu kupiłam, ale widać już priorytety :)

Do pościeli mamo tato robię już z 10 podejście chyba, nawet przed chwilą - jak przeczytałam Wasze pozytywne opinie, no ale nie...mi nie odpowiada kolor :P
    Ja muszę mieć pościel - biało-bladoróżową lub biało-szarą, ewent. z jakimś małym motywem :] Oglądałam dzisiaj takową, ale wraz z wypełnieniem, koszt około 250-300 zł - FERETTI, gdzie z mamo tato miałabym za 150 zł...
    Jeszcze poczekam, pościeli i tak od razu nie będę używać...

A dla siebie kupiłam długą chabrową sukienkę z HM, idealna na teraz i na spacerki już z wózeczkiem. Uwielbiam długie sukienki, takie casualowe :)

Poza tym dzisiaj usłyszałam chyba z 5 komplementów, że śliczną mam piłeczkę i że chyba w ogóle nie przytyłam (jasne! :P) ale miło :)

am, Ala29, karusia, misia_k1 lubią tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • am Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne takie zakupowe prezenty na dzień matki,

ja dziś byłam u fryzjera i zostawiłam u niego ok. 15 cm moich włosów :) nie mogę się przyzwyczaić ....

i w końcu do nas też przyszła burza, oby potrwała dłużej niż 5 min i przyniosła choć małe ochłodzenie

lolka83, Karola:) lubią tę wiadomość

• Ala29 Przyjaciółka

Wysłany: 26 maja 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Widzę, że prawie wszystkie zamawiamy z gemini :-) Jakby nie patrzeć przy takich zakupach wychodzi dość duża oszczędność :-) Dziewczyny a kupiłyście już jakieś butelki? Ja jak na razie mam tylko jedną 150ml Nuk o wolnym przepływie i anatomicznym kształcie smoczka. Zastanawiam się jakie jeszcze kupić...
    camila a po co chcesz kupować więcej butelek?
    chyba, że już wiesz, że będziesz karmiła mm
    jeśli naturalnie to na początek jedna 125 ml zupełnie powinna wystarczyć
    ja mam tylko jedną , to samo z kosmetykami nie kupuję za dużo na wyrost, to nie komuna- wszystko dostępne od ręki w każdej aptece :-), a jednak kosmetyki mają terminy ważności to raz, dwa mogą okazać się zbędne

Iwo lubi tę wiadomość

• Ala29 Przyjaciółka

Wysłany: 26 maja 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    NO mi wyszło 690 zl, kupilam dla malej chyba wszytsko, dla siebie, jakies ogolne też...ale kurcze co za suma!
    co takiego kupowałaś, że taka kosmiczna kwota?
    mi z wyprawki kosmetycznej wychodzą zupełnie niegroźne sumy ;-)

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    A ja z tą pościelą mam problem i mam wrażenie, że wymyślam już troszeczkę...

Do pościeli mamo tato robię już z 10 podejście chyba, nawet przed chwilą - jak przeczytałam Wasze pozytywne opinie, no ale nie...mi nie odpowiada kolor :P
    Ja muszę mieć pościel - biało-bladoróżową lub biało-szarą, ewent. z jakimś małym motywem :] Oglądałam dzisiaj takową, ale wraz z wypełnieniem, koszt około 250-300 zł - FERETTI, gdzie z mamo tato miałabym za 150 zł...
    Jeszcze poczekam, pościeli i tak od razu nie będę używać...

Karola a ja tylko w mamotato znalazłam wlasnie taka gładką, jednobarwną z mała aplikacją. To ja nie wiem a o jaką gładką Ci jeszcze chodzi :)
    JA akurat szukalam takiego jasnego fioletu. Najpierw miala byc z aplikacja serduszka, a pozniej jednak wybrałam tego misia.
    Wlasnie te feretti widzialam same takie oczojebne, wiec kurcze nie wiem, moze zle szukalam.
    Mi ta posciel mamaotato wlasnie pasowała, że ma bardzo duzy wybor wzorów, ze sa i kolorowe i takie jednobarwne z nieduza aplikacja.
    Podobały mi się jeszcze Kieczmerski, ale one tylko byly w swiatdziecka, a ostatnio nie bylo tego koloru i olalam.

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Ala29 Przyjaciółka

Wysłany: 26 maja 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina23 wrote:
    dziewczynki a ja właśnie otrzymałam paczkę z leżaczkiem-huśtawką, zamówiłam z chicco, jestem bardzo zadowolona:)
    Fajne są, też coś takiego kupię, jak Młody będzie miał 2-3 mce bo widziałam u znajomych, że świetnie się sprawdzają, ale myślałam o fischer price

Karola:) lubi tę wiadomość

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala29 wrote:
    co takiego kupowałaś, że taka kosmiczna kwota?
    mi z wyprawki kosmetycznej wychodzą zupełnie niegroźne sumy ;-)

Wczesniej pisalam co kupowałam. Jesli Tobie wyszły takie kwoty to tylko sie cieszyc, widac kazdy kupuje co uważa za zasadne dla siebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 22:33

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po ostatnich zajęciach na SR :) kupiliśmy naszej położnej kosz słodkości, zrobiliśmy sobie pamiątkowe zdjęcia, odebraliśmy certyfikaty i jakoś tak każdemu się smutno zrobiło.. Mieliśmy bardzo fajną grupę i położną również super babeczkę!! Jedna dziewczyna nie doczekała końca i urodziła w niedzielę :D
    miała termin na 23 maja... I najlepsze jest to, że 3 razy przyjeżdżali do szpitala, bo ona myślała, że to już, ale ją odsyłali bo nie miała rozwarcia, więc się wkurzyła po 3 razie i mówi do męża: "przytulamy się, albo dłużej tego nie zniosę!!" i wróciła za godzinę po przytulaniu z 7 cm rozwarcia, dwie godziny i córcia śliczna na świecie :)

U nas dzisiaj było masakryczne gradobicie :/ więc pewnie ceny truskawek poszybują w górę :P

Dziewczyny kupujecie bazę do fotelika?

lolka83, Karola:) lubią tę wiadomość

km5st5odu2rt42xe.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karusia, my ostatnie za tydzień...jak ten czas leci :)

W Wawie dzis mega burza...ale niezle dawalo czadu, akurat bylismy na szkole rodzenia :)

Co do bazy, nie kazde auto ma chyba mozliwośc jej zainstalowania.

karusia lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • am Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bazy ja nie kupuję bo autko nie ma isofix, jednak taka baza to fajna sprawa, widziałam akurat na wykładzie który prowadził gość z maxi-cosi jak to funkcjonuje i wydaje się być fajną sprawą i zdecydowanie prostszą niż mocowanie fotelika pasami bezpieczeństwa

• Ala29 Przyjaciółka

Wysłany: 26 maja 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    Wczesniej pisalam co kupowałam. Jesli Tobie wyszły takie kwoty to tylko sie cieszyc, widac kazdy kupuje co uważa za zasadne dla siebie.
    no jasne, to oczywiste :-)
    ja zapytałam dlatego, że chciałam sprawdzić czy może coś pominęłam
    w takim razie poszukam wpisu

Wysłany: 26 maja 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    Karola a ja tylko w mamotato znalazłam wlasnie taka gładką, jednobarwną z mała aplikacją. To ja nie wiem a o jaką gładką Ci jeszcze chodzi :)
    JA akurat szukalam takiego jasnego fioletu. Najpierw miala byc z aplikacja serduszka, a pozniej jednak wybrałam tego misia.
    Wlasnie te feretti widzialam same takie oczojebne, wiec kurcze nie wiem, moze zle szukalam.
    Mi ta posciel mamaotato wlasnie pasowała, że ma bardzo duzy wybor wzorów, ze sa i kolorowe i takie jednobarwne z nieduza aplikacja.
    Podobały mi się jeszcze Kieczmerski, ale one tylko byly w swiatdziecka, a ostatnio nie bylo tego koloru i olalam.

Widziałam którą Ty kupiłaś - jasny fiolecik - super, gdyby była taka tylko jasnoszary lub blady róż, niestety!! Róż jest taki tylko cukierkowy i cała różowa, a szarą jedną widziałam ale cała w kropki, więc lipa...przejrzałam wszytskie uwierz :) a feretti ma właśnie takie delikatniutkie :)

lolka83 lubi tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png

Wysłany: 26 maja 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karusia wrote:
    A my po ostatnich zajęciach na SR :) kupiliśmy naszej położnej kosz słodkości, zrobiliśmy sobie pamiątkowe zdjęcia, odebraliśmy certyfikaty i jakoś tak każdemu się smutno zrobiło.. Mieliśmy bardzo fajną grupę i położną również super babeczkę!! Jedna dziewczyna nie doczekała końca i urodziła w niedzielę :D
    miała termin na 23 maja... I najlepsze jest to, że 3 razy przyjeżdżali do szpitala, bo ona myślała, że to już, ale ją odsyłali bo nie miała rozwarcia, więc się wkurzyła po 3 razie i mówi do męża: "przytulamy się, albo dłużej tego nie zniosę!!" i wróciła za godzinę po przytulaniu z 7 cm rozwarcia, dwie godziny i córcia śliczna na świecie :)

U nas dzisiaj było masakryczne gradobicie :/ więc pewnie ceny truskawek poszybują w górę :P

Dziewczyny kupujecie bazę do fotelika?

Bazy nie kupujemy, bo mój mąż ciągle wymyśla inne samochody (tym się zajmuje zawodowo), więc bez sensu.
    Kurczę, ciekawe czy to był pierwszy poród tej dziewczyny, to może zacznę po 38 tc intensywnie się przytulać. Bo na razie kompletnie nie mam ochoty na seks, z resztą mój mąż także...a szkoda!

karusia lubi tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    Karusia, my ostatnie za tydzień...jak ten czas leci :)

W Wawie dzis mega burza...ale niezle dawalo czadu, akurat bylismy na szkole rodzenia :)

Co do bazy, nie kazde auto ma chyba mozliwośc jej zainstalowania.

Nooo.... dziewczyny a jeszcze niedawno zaczynałyśmy... a tu już czerwiec za pasem... ostatni miesiąc same dla siebie... :) ten czas też trzeba celebrować, myślę, że czasami możemy za nim zatęsknić ;)

Gdy to napisałam dostałam dwa mega kopniaki :D

am, lolka83, Camilia lubią tę wiadomość

km5st5odu2rt42xe.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    am wrote:
    Co do bazy ja nie kupuję bo autko nie ma isofix, jednak taka baza to fajna sprawa, widziałam akurat na wykładzie który prowadził gość z maxi-cosi jak to funkcjonuje i wydaje się być fajną sprawą i zdecydowanie prostszą niż mocowanie fotelika pasami bezpieczeństwa

No własnie kupiliśmy tą bazę family fix jakieś dwa miesiące temu i okazało się, że wyszła kolejna z jakąś dodatkową ścianką i jest lepsza... :P Dzisiaj na SR mieliśmy taki instruktaż i babeczka bardzo chwaliła te bazy pod względem bezpieczeństwa. Dopiero jak pooglądaliśmy te filmiki, to każdy z nas uświadomił sobie jak ważny jest dobry fotelik, prawidłowo zamontowany... A już największą porażką są siedziska, które rodzice kupują dwulatkom... Dziecko podczas wypadku lata jak kukła na wszystkie strony. Tak mnie przeraziły te wszystkie filmiki, że szok!

km5st5odu2rt42xe.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam którą Ty kupiłaś - jasny fiolecik - super, gdyby była taka tylko jasnoszary lub blady róż, niestety!! Róż jest taki tylko cukierkowy i cała różowa, a szarą jedną widziałam ale cała w kropki, więc lipa...przejrzałam wszytskie uwierz :) a feretti ma właśnie takie delikatniutkie :)

Tu były gładkie, chciałam bardzo kupic, ale był problem bo niby mieli kolor fioletowy, ale nikt nie mogl mi zdjecia wyslac, nie wiem co to za problem, wiec olalam :)
    http://allegro.pl/amy-jednobarwny-komplet-poscieli-z-ochran-dlugim-i4184378195.html

Widzialam jasnoszary ( bo u mnie ten wchodzi w gre lub fiolet) tu ale co do jakosci nie wiem, dlatego sama zrezygnowałam...
    http://allegro.pl/posciel-serca-ochraniacz-wypelnienia-przesc-6cz-i4258999019.html

ale mocno rozwazałam :)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazy nie kupujemy, bo mój mąż ciągle wymyśla inne samochody (tym się zajmuje zawodowo), więc bez sensu.
    Kurczę, ciekawe czy to był pierwszy poród tej dziewczyny, to może zacznę po 38 tc intensywnie się przytulać. Bo na razie kompletnie nie mam ochoty na seks, z resztą mój mąż także...a szkoda!

To zazdroszczę, że możecie :P Bo od 12 tygodnia, gdy wylądowałam w szpitalu z plamieniem lekarz powiedział, że do końca ciąży wstrzemięźliwość :P A to był pierwszy poród tej dziewczyny :) I w środę jak się widzieliśmy po raz ostatni to mówiła, że na razie nic się nie dzieje poza mega złością bez powodu :) wtedy ją tak nosiło, że wyszła w trakcie zajęć i już nie wróciła :D

km5st5odu2rt42xe.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymczasem idę spać kochane, dobrej nocy Wam i Waszym maluchom, śpijcie dobrze! :)

lolka83, am lubią tę wiadomość

km5st5odu2rt42xe.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karusia wrote:
    No własnie kupiliśmy tą bazę family fix jakieś dwa miesiące temu i okazało się, że wyszła kolejna z jakąś dodatkową ścianką i jest lepsza... :P Dzisiaj na SR mieliśmy taki instruktaż i babeczka bardzo chwaliła te bazy pod względem bezpieczeństwa. Dopiero jak pooglądaliśmy te filmiki, to każdy z nas uświadomił sobie jak ważny jest dobry fotelik, prawidłowo zamontowany... A już największą porażką są siedziska, które rodzice kupują dwulatkom... Dziecko podczas wypadku lata jak kukła na wszystkie strony. Tak mnie przeraziły te wszystkie filmiki, że szok!

MY nie kupowalismy bazy, bo moj jest bez bazy, ale duzy terenowy, nie oddam go,mąz chce zmienic, wiec nie wiemy jeszcze jak to bedzie. Chociaż wiem, ze zapinanie w pasy, a przez baze jest o wiele łatwiejsze...
    Natomiast wzięliśmy polecany przez pana ze sklepu niby jeden z lepszych maxi cosi - wtedy jakas wersja limitowana, oczywiscie aby pasował nam do wozka... :) Fotelik to bardzo wazna rzecz i trzeba w niego zainwestować... :)

am, karusia lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ