X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • am Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś cały dzień poza domem i niby nic nie robiłam a umęczona jestem jak nie wiem co. Jeszcze miałam beznadziejną noc, bo prawie nic nie spałam, myśli się kotłowały w głowie, a brzuch mnie jak na @ bolał masakrycznie, już się zastanawiałam czy coś z tego będzie - ale nic się nie rozkręciło. Jednak bez magnezu i nospy brzuch mi się spina prawie non stop ... takie niezbyt fajne uczucie, aż czasem ciężko krok postawić....

lolka83, Paula_29 lubią tę wiadomość

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • Iwo Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 23:04

17u93e5e8a1j9elc.png 6b9cca1390b828e5.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem jak ja szukalam opinii o tym Avent, teraz patrze, ze nie sa takie zle...Zgupialam to teraz albo Avent albo ten Lovi, chociaz LOvi ma wiecej pozytywów.

Iwo, moze taki dzien, skoro twoj tez dzis taki malo aktywny był...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 19:03

Iwo lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Iwo Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 23:04

lolka83 lubi tę wiadomość

• Karola:) Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u tylko u mnie chyba brakuje oznak zbliżającego się porodu - mała jest aktywna praktycznie cały czas i dzięki Bogu, bo nie dość że wiadomość od Sunset, to jeszcze na tvn 24 dzisiaj trąbią o tej śmierci dziecka w 9 m-cu ;/ Masakra!
    Skurczy nie mam żadnych, czasami zaboli jak na okres, ale baaardzo rzadko, zobaczycie - przenoszę ciąże i będą mi wywoływać poród z dzieckiem ponad 4 kg...
    Ale już nieważne co będzie, ważne tylko aby niunia urodziła się zdrowa! To jest moje marzenie <3

Iwo, a przy porodzie w wodzie nie ma przeciwwskazań to pobierania krwi pępowinowej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 20:09

lolka83 lubi tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    Ale już nieważne co będzie, ważne tylko aby niunia urodziła się zdrowa! To jest moje marzenie <3

Kotek, myślę, ze kazdej z nas...

Ja jade po gorzka czekolade. Skonczyla się, a nie moge wytrzymac :)

Karolka, ja nie wiedzialam, że te bole czy raczej dyskomfort, ktore sa rzadko to sa u mnie skurcze przepowiadajace. Wyszlo to niechcący, a mala 30 min po tej akcji porannej do teraz fika :) Chyba spanikowałam, moglam cos zjesc, poczekac, ale trudno jakas schiza i szybka jazda na IP, eh wole miec spokoj psychiczny.W koncu juz roznie bywa w tym czasie.

Wiesz moja kuzynka nie miala zadnych akcji. Poszla spac, a o 6 rano się zaczelo...takze nigdy nie wiesz jak sie potoczy :)
    Moze to ty będziesz 1 :P hihi
    Zobacze co jutro moj ginio powie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 20:17

Karola:), Paula_29 lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • am Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurczy nie mam żadnych, czasami zaboli jak na okres, ale baaardzo rzadko, zobaczycie - przenoszę ciąże i będą mi wywoływać poród z dzieckiem ponad 4 kg...

Iwo, a przy porodzie w wodzie nie ma przeciwwskazań to pobierania krwi pępowinowej?
    Karola a ja myślę że wszystko się może właśnie odwrócić, urodzisz "znienacka" i błyskawicznie, a ja i te dziewczyny co mają "objawy" urodzą w terminie albo po :D
    A tak serio to jak dla mnie byle do poniedziałku, a potem niech Mały wychodzi, tym bardziej że położna ze szpitala do której dzwoniłam i chciałam ją mieć przy porodzie na urlopie do wtorku, to czekamy cierpliwie, mam nadzieję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 20:17

lolka83, Karola:) lubią tę wiadomość

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i macie rację dziewczyny, nie zna się dnia ani godziny! Nawet rym mi wyszedł :P
    Zobaczymy, czekamy cierpliwie, torba jest spakowana prawie w całości, jeszcze teoretycznie 3 tygodnie!

Lolka, wiesz że pomyślałam o Tobie z rana, że pewnie pojechałaś do lekarza, bo nic nie pisałaś, myślałam że jakiś skok ciśnienia czy coś podobnego. Najważniejsze że mała fika i Ty się dobrze czujesz. Smacznej czekoladki :)

lolka83, am, Iwo lubią tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Lolka, wiesz że pomyślałam o Tobie z rana, że pewnie pojechałaś do lekarza, bo nic nie pisałaś, myślałam że jakiś skok ciśnienia czy coś podobnego. Najważniejsze że mała fika i Ty się dobrze czujesz. Smacznej czekoladki :)

hehhe :) no wlasnie, te mojej skoki cisnienia, ktorych juz nie ma. Na szczescie, jak widzicie potas i magnez w duzych ilosciach pomogl...a ja jestem dziwna, bo u mnie skok jest od wysokiego pulsu, a normalnie u innych jest w druga strone :)
    Na IP mialam 125/82 p.88, szok :P puls taki niski :P
    Eh mi obojetne kiedy mi mala wyciagna, tylko, zeby z nia bylo ok, ja sie dostosuje :)

Karola:) lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola mój lekarz też pierwsze ktg zalecił mi dopiero w 37+6 tc no chyba, że się będzie coś działo wcześniej to mam jechać do szpitala. Widać wyznają tą samą zasadę- że jak się nie dzieje nic niepokojącego to nie potrzeba ktg. A powiedzcie jak to jest z interpretacją ktg, czy położna która je wykonuje zauważy niepokojący zapis czy trzeba koniecznie iść z wynikiem do lekarza? Pytam bo mój lekarz w tym czasie będzie już na dwutygodniowym urlopie więc mi nie zinterpretuje tego ktg.
    Lolka powiem Ci, że moja Mała też dzisiaj jakaś mniej aktywna jest ale jeśli to nas niepokoi to zawsze warto pojechać do szpitala i sprawdzić.
    A co do laktatorów to ja wybieram Medeli Mini Electric. Tylko czy orientujecie się jak jest z gwarancją jeżeli kupimy go na gemini?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 20:43

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Iwo Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 23:05

Karola:), maja89waw lubią tę wiadomość

• Iwo Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    c

Wysłany: 18 czerwca 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo wrote:
    Poruszyłam ten temat dziś z położną. Dziecko rodzę do wody, a na czas rodzenia łożyska wychodzę na łóżko, tam przecinają pępowinę i pobierają krew pępowinową i rodzę łożysko. Zobaczymy jak wyjdzie w praktyce. Wiem, że z moich planów może nic nie wyjść. Może będę wolała przebywać w wannie tylko w 1. fazie, a na 2. na łóżko lub w pozycji kucznej. Nie nastawiam się jakoś szczególnie. Będę oceniać na bieżąco jak mi lepiej i wygodniej.

No tak, wszystko się okaże w trakcie. Kurcze "fajnie masz" że jesteś lekarzem, wszystko potrafisz ocenić z innej perspektywy i ewentualnie stosownie działać i podejmować decyzje, my jesteśmy zdane na łaskę bądź niełaskę położnej czy lekarza...

Iwo lubi tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, udzielam się na Mamusiach z czerwca, ale w sumie termin z OM mam na 3 lipca. jakoś byłam nastawiona na koniec czerwca (terminy z USG), na razie się nie zapowiada. czasami tylko ból jak na miesiączkę, dziś nieco mocniejszy i przeszło.
    cały dzień myślę o Sunset :( była w szpitalu, w którym też mam rodzić..
    pozdrawiam i może bedę tu zaglądać.

Paula_29, Iwo, am, lolka83, Karola:), misia_k1 lubią tę wiadomość

81clk9i.png
  • Iwo Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Camilia, monaaa, misia_k1 lubią tę wiadomość

• Camilia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo a u nas dzisiaj na SR położna mówiła, że warto kupić osłonki brodawek pomagające w karmieniu w razie ich bolesności.

http://www.aptekagemini.pl/medela-nakladki-silikonowe-contact-rozmiar-m-2-sztuki.html

Te muszle o których pisałaś wcześnniej to regenerują brodawki między karmieniami a te do których podałam linka odciążają poranioną brodawkę podczas karmienia. Co o tym sądzisz, warto je kupić?

lolka83, Iwo, misia_k1 lubią tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Iwo a u nas dzisiaj na SR położna mówiła, że warto kupić osłonki brodawek pomagające w karmieniu w razie ich bolesności.

http://www.aptekagemini.pl/medela-nakladki-silikonowe-contact-rozmiar-m-2-sztuki.html

Te muszle o których pisałaś wcześnniej to regenerują brodawki między karmieniami a te do których podałam linka odciążają poranioną brodawkę podczas karmienia. Co o tym sądzisz, warto je kupić?

No wlasnie ja kupilam sobie z avent, te do karmienia, zeby byly w razie kłopotu, kolezanki polecały.
    Jednak znow na SR mowili, zeby sie z tym wstrzymać itd...więc nie wiem.
    Pewnie znów wyjdzie w praniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 22:03

Camilia lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Iwo Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:

Na bolesność brodawek moja położna bardziej polecała te muszle, ale osłonki brodawek też chwaliła. Ciężko mi cokolwiek doradzić. Myślę, że ja jednak kupię muszle, na regenerację między karmieniami, nie wiem, jak dziecko będzie ssało z tymi nakładkami. Zresztą i laktator i ewentualnie muszle mąż kupi mi po porodzie, już jest poinstruowany jaki model i gdzie ma kupić.
    Myślę, że to indywidualna sprawa, sama ocenisz w trakcie , co bardziej ci się przyda :)

Camilia lubi tę wiadomość

• monaaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ile Was tu dziewczyny pisze? macie jakąś listę z terminami? ;)

81clk9i.png
  • am Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa wrote:
    a ile Was tu dziewczyny pisze? macie jakąś listę z terminami? ;)

niewiele :) kameralnie raczej mamy :) a lista gdzieś jest z całą pewnością

‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ