Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja sie decyduje na ten jednak LOVI LAKTATOR ELEKTRONICZNY PROLACTIS.
Butelki z Avent ponoc pasuja
Dziewczyny wiem, ze sie powtarzam, ale co trzeba miec dla malej po z lekow?
Mamy jakas mini liste np. nazwami firm?, bo bede zamawiac i musze teraz poszukac...ktoras ma cos w pamięci?
Bo nie chce mi sie znow szukac na forach...eh. -
Mandalena wrote:Oj,i mnie brakuje na liście... 07 lipca Synek
WITAMY:
1. mama_z_groszkiem 11.06.2014 OLIWIA / 5.07 , (dziewczynka)
CZEKAMY NA:
1. maggda 2.07 (dziewczynka)
2. monaaa 3.07 (chłopiec)
3. ewelina84 6.07 (dziewczynka)
4. lolka83 7.07 (dziewczynka)
5. madzia84 7.07 (dziewczynka)
6. zabuszka 7.07 (chłopiec)
7. Mandalena 7.07 (chłopiec)
8. am 8.07 (chłopiec)
9. maja89waw 9.07 (dziewczynka)
10. Karola:) 10.07 (dziewczynka)
11. AngelQa 12.07 (dziewczynka)
12. Plumb80 12.07, (chłopiec)
13. misia_k1 12.07 (chłopiec)
14. Karusia 12.07 (dziewczynka)
15. Iwo 14.07 (chłopiec)
16. Paulina23 14.07 (dziewczynka)
17. Kunita 14.07, (chłopiec)
18. Mona:) 15.07, (chłopiec)
19. Paula_29 21.07, (dziewczynka)
20. BIB 21.07 (chłopiec)
21. KaroLinka 21.07 (chłopiec)
22. Ecencia 21.07 (dziewczynka)
23. Camilia 25.07, (dziewczynka)
24. agagita 27.07, (chłopiec)
Mandalena lubi tę wiadomość
-
lolka prosze mini lista leków,podałam przykłady-wymieniane na forum co do firm
1. Sól fizjologiczna
2. woda morska do noska sterimar baby, disnemar
3. kropelki na kolkę bobotic, espumissan
4. czopki glicerynowe 1g
5. paracetamol w syropku
6. czopki efferalgan
jak ktos ma cos wiecej to niech dopisze.
lolka83 lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny, jesteście kochane
nie wiem do kiedy ten kołnierz, mówili coś o tygodniu ale tak naprawdę za dużo nie wiedzą, zdjęć barku i nadgarstków nie robili bo już za dużo szczęścia więc liczę że jeszcze tam nic nie ma, a ból jest naprawdę ogromny, chyba jeszcze nigdy nic tak nie bolało. Nawet majtek nie jestem sobie w stanie ściągnąć jak idę do toalety, napisanie posta zajmuje mi wieczność.
Dzięki jeszcze raz , trzymam też kciuki za wasze maluszki, będę dawać znaćKarola:), misia_k1, lolka83, Plumb80, Camilia, am lubią tę wiadomość
-
Biedna... zawsze jak cis sie robi to na zleja tez leze z tym przrziebieniem ehhh a brzuch mi szaleje cos wydaje mi sie ze coraz czesciej sue spina i jak leze to bardziej czuje . Na takie przeziebionko to co polecacie??? Dobrze ze was tu mam bo sie ma do kogo czlowiek odezwac
misia_k1 lubi tę wiadomość
-
A ja dziś rano byłam w szpitalu na ktg,wprawdzie mojego lekarza dziś nie było, pewnie zrobił sobie długi weekend:P ale moje ktg obejrzał inny lekarz i powiedział,że wzorcowe, także fajnie, już miałam w tym tygodniu 3 razy, mam nadzieję,że już nie będę musiała w przyszłym jeździć, oprócz poniedziałkowej wizyty:) Ciekawe czy mała się odwróciła tak jak trza!!!???? i czy to będzie sn czy cc...zżera mnie ciekawość...
lolka83 lubi tę wiadomość
-
a ja jakiegoś dołka złapałam....już drugi dzień tak mam a dziś ryczę bez powoduuu leżąc sobie...masakra jakaś...chyba muszę się wypłakać tak po prostu
zrzucam wszystko na hormony...
czym blizej, tym bardziej się obawiam...wiecie jak to jest coś się kończy a coś się zaczyna...
wybaczcie,ze tam smedze ale tu moge sie wypisac...Maz skwitowałby to jednym zdaniem,,juz nie masz o co plakac...buhaalolka83, Plumb80, Iwo, am lubią tę wiadomość
-
misia_k1 wrote:lolka prosze mini lista leków,podałam przykłady-wymieniane na forum co do firm
1. Sól fizjologiczna
2. woda morska do noska sterimar baby, disnemar
3. kropelki na kolkę bobotic, espumissan
4. czopki glicerynowe 1g
5. paracetamol w syropku
6. czopki efferalgan
jak ktos ma cos wiecej to niech dopisze.
Kochana, wlasnie, o to mi chodziło.
2 pierwsze mam ale punkty 3-6 do zamowienia, bo nie chcialam juz szukac po forum
KOtek, ja tez jakis czas tak mialam, ze ryczalama nie wiem czemu...to nawet w zeszlym tyg bylo...lęk miesza sie ze szczesciem!
Jakies schizy mnie dopadaja, coraz bardziej sie boje, a przeciez to moje dziecko, wiem, ze musze dla niego jak najlepiej, nie moge sie bac!
Placz ile mozesz to pomaga, a faceci to wiesz co kołki On tego nie rozumie...w koncu to my nosimy te dzidzie w brzuszku, a dzidzie odczuwaja juz to co my...ja wole jednak w sobie tego nie dusisc, bo nie zdrowe :p a tak to ci sie oczyszcza organizmmisia_k1 lubi tę wiadomość
-
Paulina23 wrote:A ja dziś rano byłam w szpitalu na ktg,wprawdzie mojego lekarza dziś nie było, pewnie zrobił sobie długi weekend:P ale moje ktg obejrzał inny lekarz i powiedział,że wzorcowe, także fajnie, już miałam w tym tygodniu 3 razy, mam nadzieję,że już nie będę musiała w przyszłym jeździć, oprócz poniedziałkowej wizyty:) Ciekawe czy mała się odwróciła tak jak trza!!!???? i czy to będzie sn czy cc...zżera mnie ciekawość...
Paula super, no wlasnie, ja tez bylam kilka razy, zawsze ktg wzorowe, nawet w srode bylam to lekarz powiedzial, ze idelane, tylko te surcze, wiec ja nie wiem czemu wczoraj ten pierwszy zapis jakis nie teges...eh...niewazne, z mala musi byc dobrze i koniec
-
dzieki Lolka, fajnie ze mnie rozumiesz....chociaz przeraza mnie opcja baby bluesa po ciąży. na SR jak mówili o tym, to dosłownie z przymrużeniem oka tego słuchałam. bo dla mnie to jakies dziwne sie wydawało az do dzis...
z tymi facetami to Święta racja,może nie każda z Nas tak ma.
aa mam jeszcze aphtin na pleśniawkilolka83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymisia_k1 wrote:a ja jakiegoś dołka złapałam....już drugi dzień tak mam a dziś ryczę bez powoduuu leżąc sobie...masakra jakaś...chyba muszę się wypłakać tak po prostu
zrzucam wszystko na hormony...
czym blizej, tym bardziej się obawiam...wiecie jak to jest coś się kończy a coś się zaczyna...
wybaczcie,ze tam smedze ale tu moge sie wypisac...Maz skwitowałby to jednym zdaniem,,juz nie masz o co plakac...buhaa
Będzie dobrze, na pewno hormony działają. Do tego zaczynają się pojawiać obawy co do porodu, bo to już coraz bliżej.Strach i emocje wygrywają teraz. Wyżal się, bo to pomaga. I nie martw się, pewnie każdą z nas to już zaczyna dopadać. Głowa do góry
lolka83, misia_k1 lubią tę wiadomość
-
Plumb80 wrote:Będzie dobrze, na pewno hormony działają. Do tego zaczynają się pojawiać obawy co do porodu, bo to już coraz bliżej.Strach i emocje wygrywają teraz. Wyżal się, bo to pomaga. I nie martw się, pewnie każdą z nas to już zaczyna dopadać. Głowa do góry
Kochana Plumb dokładnie!misia_k1, Plumb80 lubią tę wiadomość
-
O tak dziewczynki, macie 100% rację, we wszystkim, podpisuję się dwoma rękami pod stwierdzeniami o facetach, huśtawce nastrojów, hormonach. Ja czasem się dziwię bo na początku ciąży nie miałam takich humorków jak teraz
lolka83, misia_k1, Plumb80 lubią tę wiadomość
-
zabuszka wrote:Biedna... zawsze jak cis sie robi to na zleja tez leze z tym przrziebieniem ehhh a brzuch mi szaleje cos wydaje mi sie ze coraz czesciej sue spina i jak leze to bardziej czuje . Na takie przeziebionko to co polecacie??? Dobrze ze was tu mam bo sie ma do kogo czlowiek odezwac
Zabuszka na przeziębienie jak dla mnie sprawdzała się herbatka z miodem, cytryną, imbirem i czosnkiem - taka bomba witamin, tak się kurowałam, z leków to apap, a na gardło ewentualnie poza płukaniem woda z solą, brałam tantum verde.lolka83, misia_k1 lubią tę wiadomość
-
do ssania propolki,na katarek inhalacje robilam z olejkiem i masc VICKS taka rozgrzewajaca smarowalam klatkkkkkkke i pod noskiem szczegolnie na noc. poza tym jw cytrynka czosnek miod miksturka. a rutinoscorbin tez bralam i wapno z wit C poza tym lezec lezec i grzac sie
-
misia_k1 wrote:dzieki Lolka, fajnie ze mnie rozumiesz....chociaz przeraza mnie opcja baby bluesa po ciąży. na SR jak mówili o tym, to dosłownie z przymrużeniem oka tego słuchałam. bo dla mnie to jakies dziwne sie wydawało az do dzis...
z tymi facetami to Święta racja,może nie każda z Nas tak ma.
aa mam jeszcze aphtin na pleśniawki
Też czasami tak mam, w ogóle jestem bardzo wrażliwa i o wszystkim myślę, niestety nawet o tych złych rzeczach. To nasze pierwsze ciąże, więc obawa jest tym większa. Co do baby blues, to ja właśnie słuchałam z zaciekawieniem, bo u mnie - perfekcjonistki i Zosi Samosi, jest to niewykluczone. Do tego tak się nastawiłam na to karmienie piersią a teraz obawiam się że przez operację usunięcia gruczolakowłókniaków mam poprzecinane kanaliki mlekowe i zrosty i że mleko nie będzie leciało zawsze coś!
Ale jesteśmy kobietami, musimy wszytsko wytrzymać, dla naszych dzieci, dla naszego szczęściaCamilia, misia_k1 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny widzę, że im bliżej porodu tym więcej obaw, ale to chyba normalne. Ja dziś miałam usuwany ząb. Miałam mieć go wyrwanego po porodzie, ale niestety ból był silniejszy, nie pozwalał mi na normalne funkcjonowanie. To był jakiś koszmar. Dodam, że wszystkie zęby miałam przed ciążą wyłączone i dopiero w 3 trymestrze zaczęły mnie boleć. Mam nadzieję, że to już koniec niespodzianek i znieczulenie malutkiej nie zaszkodzi, w końcu to już 37 tc. Pozdrawiam wszystkie mamusie