Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula_29 wrote:hej dziewczyny, ja pisze jednym palcem
wczoraj wychodzac z wanny poslizgnelam sie i upadlam z hukiem. nie czulam w ogole rak ani malej, myslalam ze umre ze strachu. pojechalismy zaraz jak mnie maz zebral z podlogi na IP. zrobili ktg i usg z mala na szczescie ok, gorzej ze mna
nie chcieli zrobic rentgena , dali paracetamol ale niewiele to dalo i nic wiecej nie moga zrobic. wypisalam sie na wlasne zadanie, ale bol barkow i nadgarstkow byl tak tragiczny ze w nocy nie wytrzymalam i znowu do innego szpitala do ortopedy. Tam z zaslonka na brzuch zrobili mi rentgena. mam nadzieje ze malej nic nie bedzie. Mam uraz kregoslupa szyjnego, zalozyli kolnierz, oczywiscie paracetamol nic nie dziala, nie spie od wczoraj, cala noc przesiedxialam i przeplakalam, tak strasznie boli. Nie wiem jak urodze mala jak bedzie trzeba, nie wiem jak ja bede karmic, nie wiem czy nie zrobia mi wczesniej cc, mala sie denerwuje w brzuchu bo ja wyje z bolu a nie ma nic co mogliby mi podac, masakra
Przytulam delikatnie, żeby Cię już nie bolało bardziej.Paula_29 lubi tę wiadomość
-
maja89waw wrote:Ja dziś spać w ogóle nie mogę wczoraj też miałam problem... ehhh myśli tłoczą się w głowie...
Co do skurczy, też mam od kilku dni takie jak na okres, ale bardzo słabe i w momencie gdy dłużej jestem aktywna, po odpoczynku przechodzi. Zwiększyłam też dawkę magnezu, co również pomaga.
Nie pochwaliłam się, że wczoraj byliśmy z męzem na usg Mała waży 2900, więc nie zapowiada się wielkolud Waga u mnie już pomału zaczęła się normować, od 2 tygodniu 14 kg na plusie, więc mam nadzieję, że córka też rozsądnie przybierze na wadze do porodu
Idę do łóżka, może uda się w końcu zasnąć....
Jeśli chodzi o spanie, to Cię rozumiem bo mam bardzo podobnie, zamiast wykorzystywać ostatnie chwile i spać spokojnie, ja budzę się co chwila, albo wcale nie śpię.
A ten magnez konsultowałaś wczoraj z lekarzem, bo jesteś na tym samym etapie co ja a mi lekarz kazał odstawić magnez i nospę, bo tak naprawdę skurcze są normalne, a mamy już ciążę donoszoną itd., chyba że właśnie masz jeść żeby Mała jeszcze troszkę zdążyła urosnąć
U mnie też waga się zatrzymała niezmiennie od 1,5 tygodnia, czyli ok. 15 na plusie, a myślałam że będzie ze 20Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 09:56
maja89waw lubi tę wiadomość
-
hej ja dzis tez nocy za ciekaej nie mialam brzuch bolal przeziebienie rozszalalo sie na calego bol gardla zatoki glowa... jeszcze mezulek tez dostal goraczki tak ze myslalam ze wyplynie z lozka kurde jak caly rok byl spokoj to na koniec musialo zlapc jakies dziadostwo.......tak ze noc nie przespana a teraz tez nie lepiej
-
Paula trzymam kciuki Za Ciebie żeby jak najszybciej przestało boleć. Zapewne możesz tylko brać paracetamol? A może spróbuj jakieś okłady? Dobrze że z Małą wszystko w porządku. Musimy trzymać się tej myśli, że już niedługo nasze Kruszynki będą z nami całe i zdrowe.
Paula_29 lubi tę wiadomość
-
am wrote:Maja89waw super fotka w avatarze
Jeśli chodzi o spanie, to Cię rozumiem bo mam bardzo podobnie, zamiast wykorzystywać ostatnie chwile i spać spokojnie, ja budzę się co chwila, albo wcale nie śpię.
A ten magnez konsultowałaś wczoraj z lekarzem, bo jesteś na tym samym etapie co ja a mi lekarz kazał odstawić magnez i nospę, bo tak naprawdę skurcze są normalne, a mamy już ciążę donoszoną itd., chyba że właśnie masz jeść żeby Mała jeszcze troszkę zdążyła urosnąć
U mnie też waga się zatrzymała niezmiennie od 1,5 tygodnia, czyli ok. 15 na plusie, a myślałam że będzie ze 20
Am ten magnez ze względu na to, że 27 czerwca mam obronę pracy magisterskiej i lekarka powiedziała, że mam się oszczędzać i brać magnez do tego 27 a potem odstawić i niech się dzieje wola nieba ) ale ja i tak coś czuje, że przenoszę tą ciąże, bo czuje się bardzo dobrze - tylko myśli tłoczą się wieczorem w głowie i spać nie mogę ale nic mnie nie boli i nie mam co narzekać, śmieje się do męża, że drugą ciąże możemy już planować jeśli tak bezproblemowo przebiega wszystko
Dzięki za komplement o fotce ;* ciesze się, że się podobaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 10:21
-
Paula, biedaku, jestem w szoku! Do Twojego terminu jeszcze troszkę, więc może mała zaczeka i wszystko minie! Do kiedy masz kochana ten kołnierz? Z każdym dniem będzie coraz mniejszy ból, to na pewno. Trudno napisać coś pocieszającego, ale staraj się myśleć pozytywnie. Ściskam Cie i malutką :*
-
maja89waw wrote:Am ten magnez ze względu na to, że 27 czerwca mam obronę pracy magisterskiej i lekarka powiedziała, że mam się oszczędzać i brać magnez do tego 27 a potem odstawić i niech się dzieje wola nieba ) ale ja i tak coś czuje, że przenoszę tą ciąże, bo czuje się bardzo dobrze - tylko myśli tłoczą się wieczorem w głowie i spać nie mogę ale nic mnie nie boli i nie mam co narzekać, śmieje się do męża, że drugą ciąże możemy już planować jeśli tak bezproblemowo przebiega wszystko
Dzięki za komplement o fotce ;* ciesze się, że się podoba
no to będę trzymać kciuki, a swoja drogą podziwiam, bo jak ja przypomnę sobie swoją obronę i stres z tym związany, to myślę że w ciąży bym nie dała rady Chociaż może na przekór wszystkiego było by łatwiej
A takie myśli zaprzątające głowę pewnie mamy wszystkie na tym etapie, bo jak niby myśleć o czymś innymmaja89waw lubi tę wiadomość
-
witam serdecznie, wcześniej nie udzielałam się w lipcowych mamusiach, ale czytam Was na bieżąco;-) proszę o dopisanie, 07.07.2014 mam planowaną cesarkę ze względu na niewspółmierność miednicy, jeszcze 17 dni zostało.. jak mała się nie pośpieszy będzie córeczka Liliana Hanna
misia_k1, Karola:), maja89waw, Camilia lubią tę wiadomość
-
WITAMY:
1. mama_z_groszkiem 11.06.2014 OLIWIA / 5.07 , (dziewczynka)
CZEKAMY NA:
1. ewelina84 6.07 (dziewczynka)
2. lolka83 7.07 (dziewczynka)
3. madzia84 7.07 (dziewczynka)
4. zabuszka 7.07 (chłopiec)
5. am 8.07 (chłopiec)
6. maja89waw 9.07 (dziewczynka)
7. Karola:) 10.07 (dziewczynka)
8. AngelQa 12.07 (dziewczynka)
9. Plumb80 12.07, (chłopiec)
10. misia_k1 12.07 (chłopiec)
11. Karusia 12.07 (dziewczynka)
12. Iwo 14.07 (chłopiec)
13. Paulina23 14.07 (dziewczynka)
14. Kunita 14.07, (chłopiec)
15. Mona:) 15.07, (chłopiec)
16. Paula_29 21.07, (dziewczynka)
17. BIB 21.07 (chłopiec)
18. KaroLinka 21.07 (chłopiec)
19. Ecencia 21.07 (dziewczynka)
20. Camilia 25.07, (dziewczynka)
21. agagita 27.07, (chłopiec)
To jeszcze na koniec ładnie nam się lista powiększamisia_k1 lubi tę wiadomość
-
Paula, Kochana ale się urządziłas....znamten ból...kolnierz...uraz kregosłupa...ale po kilku dniach ból minie zobaczysz.
Najważniejsze, że z nic sobie nie połamałaś i z Malą wszystko w porzadku.
Zanim urodzisz bedziesz czuła sie lepiej i tak staraj sie myslec,a martwić sie na zapas....Mamusia zniesie wszystko dla swojego brzdąca:))
Tule delikatnie...
Witamy kolejna Lipcówke suuuupperrrr data, tez chciałabym aby Moj Jas urodził sie 7 lub 8 lipca hihi.
am, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
Aktualna lista
WITAMY:
1. mama_z_groszkiem 11.06.2014 OLIWIA / 5.07 , (dziewczynka)
CZEKAMY NA:
1. maggda 2.07 (dziewczynka)
2. monaaa 3.07 (chłopiec)
3. ewelina84 6.07 (dziewczynka)
4. lolka83 7.07 (dziewczynka)
5. madzia84 7.07 (dziewczynka)
6. zabuszka 7.07 (chłopiec)
7. am 8.07 (chłopiec)
8. maja89waw 9.07 (dziewczynka)
9. Karola:) 10.07 (dziewczynka)
10. AngelQa 12.07 (dziewczynka)
11. Plumb80 12.07, (chłopiec)
12. misia_k1 12.07 (chłopiec)
13. Karusia 12.07 (dziewczynka)
14. Iwo 14.07 (chłopiec)
15. Paulina23 14.07 (dziewczynka)
16. Kunita 14.07, (chłopiec)
17. Mona:) 15.07, (chłopiec)
18. Paula_29 21.07, (dziewczynka)
19. BIB 21.07 (chłopiec)
20. KaroLinka 21.07 (chłopiec)
21. Ecencia 21.07 (dziewczynka)
22. Camilia 25.07, (dziewczynka)
23. agagita 27.07, (chłopiec)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 11:01
Karola:), monaaa lubią tę wiadomość
-
a propo reklamacji w gemini urzadzen elektronicznych
Witam.
Uprzejmie informuję, że na sprzęt dostępny w ofercie obowiązują 2 lata gwarancji. Reklamacja przyjmowana jest na podstawie paragonu. Nie ma konieczności posiadania oryginalnego kartonika w przypadku składania reklamacji.
Pozdrawiam, -
madzia84 wrote:witam serdecznie, wcześniej nie udzielałam się w lipcowych mamusiach, ale czytam Was na bieżąco;-) proszę o dopisanie, 07.07.2014 mam planowaną cesarkę ze względu na niewspółmierność miednicy, jeszcze 17 dni zostało.. jak mała się nie pośpieszy będzie córeczka Liliana Hanna
Witamy
U nas też Liliana ale drugiego imienia nie dajemy
-
nick nieaktualnyPaula, biedaku namęczysz się teraz. Najważniejsze, że dziecku nic się nie stało. Teraz na pewno czeka Cię kilka dni w bólu. Dobrze, że do terminu porodu masz jeszcze trochę czasu, powinno być o wiele lepiej. Tylko nie płacz już i się nie stresuj, bo możesz wywołać skurcze teraz. Spróbuj jak najwięcej odpoczywać i wyciszyć się jakoś. Trzymam za Ciebie kciuki
-
misia_k1 wrote:a propo reklamacji w gemini urzadzen elektronicznych
Witam.
Uprzejmie informuję, że na sprzęt dostępny w ofercie obowiązują 2 lata gwarancji. Reklamacja przyjmowana jest na podstawie paragonu. Nie ma konieczności posiadania oryginalnego kartonika w przypadku składania reklamacji.
Pozdrawiam,
Misia dzięki za info. Chyba się skuszę i zamówię tam Medelę Mini Electric
-
Jeny Paula, co ja czytam!!!
Kochana, co wczoraj za okropny dzien byl...co ja przeżyłam, co ty!!!
Najważniejsze, że malutka ok!!!
Nie wyobrazam sobie bolu, ale musisz to zniesc, bo faktycznie mala musi jeszcze posiedziec w brzuchu!!!! Sprobuj zachowac spokoj i jakos to przetrzymac, ale wiem, ze ty bardzo dzielna jestes!
Musi byc dobrze, niedlugo wszystkie bedziemy mialy nasze dzidzie ze soba!!
3maj sie kochana i pisz tu do nas :*Paula_29 lubi tę wiadomość