X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i dodam,że te zdjęcia miałam robione 4 dni temu więc tak obecnie wyglądam:P też macie takie duże brzuszki?:P

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm tak sobie pomyslalam,widzac te foteczki*super * że musze też M namówić na kilka fotek z brzuszkiem...bo mam raptem z 8 z lutego,jak byłam na weselu.

A to zawsze pamiątka:)

Ale wy ładnie wyglądacie dziewczyny, ja się sobie nie podobam w ciązy:(

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pocieszę Cię misia ,że ja się sobie również nie podobam więc wydaję mi się,że my wszystkie jesteśmy w ciąży urokliwe i wszyscy miło na nas patrzą a my się czujemy słonicami heh:P

maja89waw lubi tę wiadomość

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png
  • Iwo Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 22:57

maja89waw, Karola:) lubią tę wiadomość

17u93e5e8a1j9elc.png 6b9cca1390b828e5.png
  • am Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    hmm tak sobie pomyslalam,widzac te foteczki*super * że musze też M namówić na kilka fotek z brzuszkiem...bo mam raptem z 8 z lutego,jak byłam na weselu.

A to zawsze pamiątka:)

Ale wy ładnie wyglądacie dziewczyny, ja się sobie nie podobam w ciązy:(

Misia dokładnie super pamiątka, ja w zasadzie od początku ciąży co dwa tygodnie robię zdjęcia mojemu brzuszkowi ;) teraz jak oglądam to super sprawa, niesamowicie tak popatrzeć jak rósł :) poza tym właśnie w Boże Ciało zrobiliśmy sobie kilka fotek w plenerze takich na pamiątkę plus kilka w domu z bucikami :D
    Marzyła mi się taka profesjonalna sesja ale niestety nie mogłam sobie już na nią pozwolić, ale co tam na szczęście kilka fotek mam tak czy inaczej :)

misia_k1, maja89waw, Karola:) lubią tę wiadomość

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • mikulka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, śliczne macie te zdjęcia. Odebrałam właśnie gbs i na szczęście ujemne. Powiem Wam, że mnie się ta ciąża tak dluzy, że chwilami mam dość. Jest mi ciężko, nic mi się nie chcę i w ogóle czuję taki wewnętrzny niepokój o maleństwo. Chyba muszę sobie znaleźć jakieś zajęcie żeby przetrwać te ostatnie chwile w dwupaku ;-)

mindusia, Karola:) lubią tę wiadomość

tb73e6ydzfb83uo0.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie am tak samo, wiec teraz w sobote lub w niedziele M namówie..hm raczej zażadam kilku fotek...tym bardziej ze w sobote na ślub się wybieramy to będzie już ubrany hihi:)

am, Iwo, Karola:) lubią tę wiadomość

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikulka chyba każdej się dłuży...ale w sumie czym bliżej tym rosnący niepokój.

Paulina no co Ty, Ty super wyglądasz w ciąży,tak jak Karola czy esencia...stawiam, że reszta mamus również.
    Mnie nikt nie mówi,że ładnie mi w ciąży wrecz odwrotnie, więc złudzeń tym bardziej nie mam:P

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • maja89waw Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina super zdjęcia !

Ja dziś od 8 w końcu miałam wenę do nauki na obronę i machnęłam do 13 połowę pytań, teraz staram się ogarnąć drugą - w sumie 40 pytań, ale większość gdzieś tam w głowie mam po studiach. Także na nudę nie mogę narzekać :)

Zrobiłam jeszcze ostatnie dwa prania w których znalazły się najnowsze okazy dla małej z H&M, byłam w tamtym tygodniu i są prześliczne ciuszki dla dziewczynek !

Powiem wam dziewczyny, że jestem chyba jedną z pierwszych rodzących lipcówek a u mnie w zasadzie zero objawów... Coś czuję, że mocno przenoszę tą ciąże, czasami mam uczucie pobolewania w kroczu ale taki ból to nie ból... w zasadzie nazwałabym to chwilowym dyskomfortem :) Wczoraj posprzątałam mieszkanko to trochę mnie kręgosłup w odcinku lędźwiowym pobolewał, ale po odpoczynku przeszło. Mężuś stópki pomasował i był git :)

Teraz od 13 do 15 sobie odpoczęłam i biorę się dalej za naukę, jeszcze 15 pytań :D

Ciekawe, która będzie kolejna po mamie z groszkiem :)))

Apropos czytałam pamiętnik mamy z groszkiem, jej poród i związane z nim emocje. Super ! oby więcej takich opowieści :) Też się nastawiam pozytywnie :)

Iwo, Karola:), am lubią tę wiadomość

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg
  • BiB Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina23 wrote:
    i dodam,że te zdjęcia miałam robione 4 dni temu więc tak obecnie wyglądam:P też macie takie duże brzuszki?:P

O tak, to są zdecydowanie moje gabaryty :P

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • mindusia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina23 piekne te zdjęcia i do twarzy ci z brzuszkiem ciążowym. bardzo podoba mi się kolor sukienki, sliczny. Takie zdjęcia to jest pamiatka jakby nie patrzeć, ja nie miałam nawet czasu i sposobności zrobic sobie takiej sesji z mężem, ale też nie żałuje. Teraz to praktycznie cały dzień siedze na mieszkaniu mało co wychodze troche się boje w moim stanie. Mąż jeżdzi dzień w dzień na zajęcia językowe wraca popołudniami. Są dni kiedy sie znośnie czuje a są dni kiedy czuje sie masakrycznie. Moja położna powiedziała, że moge urodzić nawet 7-8 lipca. Mam tylko nadzieje, że nie sprawdzą się jednak jej słowa.

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja, ja już też tu narzekałam, że nie mam objawów żadnych zbliżającego się porodu ani przygotowującej się macicy, tak jak dziewczyny mi napisały i tak jak racjonalnie się nad tym zastanowić - no to nie da się porodu zaplanować, przewidzieć, nie znamy dnia ani godziny. Może wcale nie przenosimy ciąży.
    Każdy kto mnie widzi, pyta się albo ile jeszcze, niektórzy zdziwieni, że jeszcze nie urodziłam, inni w szoku, że zaraz rodzę i taki mały brzuch heh
    Także co ma być to będzie, najważniejsze że ciąża teoretycznie donoszona, oby zdrowo się dziecko urodziło, a kiedy to będzie no to trudno ocenić :P

Na czerwcówkach bodajże AISAk jest 42+1 i jeszcze nie urodziła, lekarze myśleli nad cc, a ponoć ma spróbować rodzić w czwartek, to będzie już 42+3 tc. Mam nadzieję, że u nas w szpitalu tak długo nie przetrzymują!

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • mikulka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, mam pytanie. Czy któraś z Was ma może już łożysko III stopnia? Moje łożysko osiągnęło ten stopień w 35 tc i nie wiem czy to nie za wcześnie. Czytam o tym teraz w necie i przestraszylam się, że przez to mogą być jakieś komplikacje. Dziewczyny, co o tym myślicie? ?

tb73e6ydzfb83uo0.png
  • mikulka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę, im bliżej tym więcej nerwów :-(

tb73e6ydzfb83uo0.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikulka, za bardzo nie wiem, ale jak byłam na wizycie dokładnie w 35 tc, to moje łożysko było II stopnia i ginka to skomentowała, że łożysko jeszcze wydolne, więc mała może spokojnie w brzuszku siedzieć. Więc być może w 35 tc jak już łożysko się starzeje i nie urodzisz w terminie, to zrobią cc? Zapytaj lekarza na najbliższej wizycie.

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • mikulka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za informację, może za bardzo panikuje. Ale wiecie jak to jest. Każde maleństwo (przynajmniejz naszego forum) jest tak bardzo wyczekiwane i każda z nas dmucha na zimne żeby było git ;-)

lolka83, Karola:) lubią tę wiadomość

tb73e6ydzfb83uo0.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Muszę przyznać, że każdej z Was ciąża służy! :) Pięknie się prezentujecie Wy i Wasze brzuszki :)

Dawno mnie tu nie było, bo ostatnio dużo się u mnie dzieje i wieczorami już padam na pyszczek i nie mam siły zaglądać do internetu :)

Wśród moich koleżanek z terminem na lipiec dwie się rozpakowały w czerwcu :) Czekają teraz z niecierpliwością na nas, ale coś mój Zosiaczek się nie śpieszy... :) Brzusio już mam nisko, dwa razy w tygodniu ktg zlecone przez gina, bóle miesiączkowe i krzyżowe się pojawiają i to by było na tyle :)
    CZekamy...

Iwo, odezwij się do mnie pilnie, bo mam sprawę ;)

Czy może oprócz mnie i Iwo, któraś z Was podpisała/ podpisuje umowę z PBKM? Bo jeśli tak, to jest sprawa ;)))

km5st5odu2rt42xe.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina świetnie wglądasz a fotki super!
    Muszę poprosić męża by mi kilka zrobił choć takich amatorskich ;-)

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Iwo Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 22:58

karusia lubi tę wiadomość

17u93e5e8a1j9elc.png 6b9cca1390b828e5.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo wrote:
    Jakaż to sprawa Karusiu?
    Wysłałam ci zaproszenie, jeśli to poufna sprawa;)

Żadna poufna, ale nie wiem czy skoro nikt oprócz nas nie jest zainteresowany PBKM to jest sens zaśmiecać tablicę ;)

Już piszę w pryw. wiadomości :)

km5st5odu2rt42xe.png
‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ