Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Esencja, nigdy nic nie wiadomo
jestem tego najlepszym przykładem
wydawałoby się, że już, a tu zonk
obserwuj te wszystkie zmiany i bóle, spróbuj je łagodzić ciepłym prysznicem i leżeniem, może przejdzie, a może się rozkręci
Dla mobilnych i często podróżujących mam jest fajna oferta w tchiboprzylukałam u szwagierki w aucie kilka fajnych gadżetów, a że mam skórzane fotele w aucie stwierdziłam, że warto je zabezpieczyć na przyszłość
i wczoraj przyszło:
http://www.tchibo.pl/podkladka-pod-fotelik-samochodowy-p400052689.html
http://www.tchibo.pl/oslona-na-oparcie-fotela-samochodowego-p400052698.html
http://www.tchibo.pl/lusterko-do-obserwacji-niemowlaka-w-foteliku-samochodowym-p400052776.html
ja akurat mam przyciemniane szyby z tyłu, ale szwagierka jeszcze dokupiła:
http://www.tchibo.pl/samochodowe-rolety-przeciwsloneczne-2-sztuki-p400052761.html
wszystko w super jakości i warte polecenia, a najfajniejsze lusterko!!już zamontowane w aucie czeka na odbiór Zosiaka ze szpitala...
-
nick nieaktualny
-
Karola:) wrote:Lolka, nie martw się kochana. Tzn. wiem co czujesz, też bym miała obawy. Ale trzeba zaufać lekarzowi, na pewno wie co robi. Dziecko na pewno już jest bezpieczne. Moja ginka dzisiaj mówiła, że dziewczyna z terminem na 9 lipca - dzisiaj urodziła, więc to u niej też 38 tc. Widzisz, są plusy i minusy naszych sytuacji, no ale "musimy wziąć to na klatę". Będzie dobrze! :*
Wiem, zabko, tlumacze sobie, ze moj gin odbiera iles tam porodow w tygodniu, wiec wie co robi...jednak zawsze jest jakas taka schiza, ze to termin, kiedy ci lekarz mowi, a nie kiedy malutka chce wyjsc. To takie sztuczne, wiem, ze powinnam sie do tego nastawic wczesniej, ale jakos dopiero teraz do mnie trafilo, bo caly czas byla mowa 1-7 lipca, a teraz tak przyspieszyl...az sie zastanawiem czemu tak...moze z jakiegos powodu uznal, ze dla niej lepiej...juz nic nie czytam o ciazy, zajmuje sie pierdami, segreguje jeszcze foty z wyjazdow na fotoksiazki, w sobote zobaczymy co to bedzie i tyle
Karola:) lubi tę wiadomość
-
Lolka, nie czytaj nic, zajmij się czym innym, wszystko będzie dobrze.
Camilia, no plan działania jest, coś czuję, że będzie w pełni zrealizowany, łącznie ze zgłoszeniem się do szpitala 18 lipcaeh znowu to moje czarnowidztwo, dobrze że mąż nie czyta
Na pewno Twoja dzidzia przybierze jeszcze, ma czas przecież
Ale mnie zmuliło, chyba idę spać. Rano na badania. Co prawda nic od ginki już nie mam zlecone, ale od endokrynologa, więc za jednym kłuciem, zrobię jeszcze morfologie.
Słodkich snów kochanejak to dobrze, że jest to forum!
Camilia, lolka83, karusia lubią tę wiadomość
-
Domi_84 wrote:Camilia, z tego co widze to jesteś tylko o włos przede mną :)Ja jutro zaczynam 35 tc. Laserowanie przede mna, wybadali mi to w ciąży dopiero, a było tak pięknie mimo wieloletniej wady sporej. Nikt nawet nie chce słyszeć o porodzie sn, choć sądziłam, że będę posądzana o "wyłudzanie" cięcia.
Ja w sumie "od zawsze" nastawiałam się na cc bo też od wielu lat mam dużą wadę wzroku. U mnie to minus 7 dioptrii a można wiedzieć ile Ty masz? Ja najpierw musiałam iść na konsultację do okulisty, on wystawił swoje zaświadczenie i na tej podstawie mój ginekolog podjął decyzję o cc. Mam jeszcze cukrzycę ciążowa więc nie miał już żadnych wątpliwości. A kiedy masz planowane cc, masz już termin? -
lolka83 wrote:Camilia ja juz zrobie po. Jednak jak pisalam w czasie ciąży fotokoagulacje mi niektorzy odradzali, wiec trudno.
Na spokojnie dojdziesz do siebie, organizm wróci do normy i wtedy pomyślisz o fotokoagulacji.
A co do terminu cc to ja mam mieć w 39+0 tc więc podobnie do Ciebie. Sądzę, że Twój lekarz wie co robi więc się nie stresuj Kochana
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 22:39
lolka83 lubi tę wiadomość
-
Camilia wrote:Na spokojnie dojdziesz do siebie, organizm wróci do normy i wtedy pomyślisz o fotokoagulacji.
A co do terminu cc to ja mam mieć w 39+0 tc więc podobnie do Ciebie. Sądzę, że Twój lekarz wie co robi więc się nie stresuj Kochana
Kochana ja mam mieć 38 i 2 dni lub 38 i 4 dni, to jednak kilka dni roznicy, a bylam przekonana, ze wasnie zrobi w 39 tyg...
Stąd moje obawy... -
Camilia wrote:Ja w sumie "od zawsze" nastawiałam się na cc bo też od wielu lat mam dużą wadę wzroku. U mnie to minus 7 dioptrii a można wiedzieć ile Ty masz? Ja najpierw musiałam iść na konsultację do okulisty, on wystawił swoje zaświadczenie i na tej podstawie mój ginekolog podjął decyzję o cc. Mam jeszcze cukrzycę ciążowa więc nie miał już żadnych wątpliwości. A kiedy masz planowane cc, masz już termin?
Podobnie było u mnie, dwie wizyty u okulisty, w międzyczasie zmieniałam lekarza prowadzącego i obaj moi lekarze zasądzili,że bez gadania cc. Ja mam -8,25 i -5,75. A co do cukrzycy ciążowej.... możemy sobie też rękę podać bo ja mam "lekką formę" czyli nietolerancję glukozy. Cięcie prawdopodobnie 29 lipca, ale to zależy jak w badaniu będzie wyglądała szyjka tak po 17 lipca -
nick nieaktualny
-
glowa do gory i powodzenia;D . ... wiecie co stwierdzam ze te moje rozstepy sa coraz większe wraz z tym jak brzuch mi opada... nie wiem juz mysle moze i na jakis drozszy specfik sobie pozwole poki sa czerwone chociaz kolo pepka to juz pewnie nic nie zdzialam az sie swieci ta skora taka rozciagnieta niestety na to nie mam wplywu ... buu . mam nadzieje ze jeszcze sie na plazy pokaze kiedys
-
lolka83 wrote:Kochana ja mam mieć 38 i 2 dni lub 38 i 4 dni, to jednak kilka dni roznicy, a bylam przekonana, ze wasnie zrobi w 39 tyg...
Stąd moje obawy...lolka83 lubi tę wiadomość
-
zabuszka wrote:glowa do gory i powodzenia;D . ... wiecie co stwierdzam ze te moje rozstepy sa coraz większe wraz z tym jak brzuch mi opada... nie wiem juz mysle moze i na jakis drozszy specfik sobie pozwole poki sa czerwone chociaz kolo pepka to juz pewnie nic nie zdzialam az sie swieci ta skora taka rozciagnieta niestety na to nie mam wplywu ... buu . mam nadzieje ze jeszcze sie na plazy pokaze kiedys
Nie martw się zabuszka... nie jesteś sama...