X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • karusia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esencja, nigdy nic nie wiadomo :D jestem tego najlepszym przykładem ;) wydawałoby się, że już, a tu zonk :) obserwuj te wszystkie zmiany i bóle, spróbuj je łagodzić ciepłym prysznicem i leżeniem, może przejdzie, a może się rozkręci :)

Dla mobilnych i często podróżujących mam jest fajna oferta w tchibo :) przylukałam u szwagierki w aucie kilka fajnych gadżetów, a że mam skórzane fotele w aucie stwierdziłam, że warto je zabezpieczyć na przyszłość :) i wczoraj przyszło:

http://www.tchibo.pl/podkladka-pod-fotelik-samochodowy-p400052689.html
    http://www.tchibo.pl/oslona-na-oparcie-fotela-samochodowego-p400052698.html
    http://www.tchibo.pl/lusterko-do-obserwacji-niemowlaka-w-foteliku-samochodowym-p400052776.html

ja akurat mam przyciemniane szyby z tyłu, ale szwagierka jeszcze dokupiła:

http://www.tchibo.pl/samochodowe-rolety-przeciwsloneczne-2-sztuki-p400052761.html

wszystko w super jakości i warte polecenia, a najfajniejsze lusterko!! :) już zamontowane w aucie czeka na odbiór Zosiaka ze szpitala... ;)

km5st5odu2rt42xe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karusia i po akcji.Mała Was nabrała. Obyś nie musiała już długo czekać,ale jakby nie patrzeć próba zaliczona ;)

lolka83, karusia lubią tę wiadomość

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    Lolka, nie martw się kochana. Tzn. wiem co czujesz, też bym miała obawy. Ale trzeba zaufać lekarzowi, na pewno wie co robi. Dziecko na pewno już jest bezpieczne. Moja ginka dzisiaj mówiła, że dziewczyna z terminem na 9 lipca - dzisiaj urodziła, więc to u niej też 38 tc. Widzisz, są plusy i minusy naszych sytuacji, no ale "musimy wziąć to na klatę". Będzie dobrze! :*

Wiem, zabko, tlumacze sobie, ze moj gin odbiera iles tam porodow w tygodniu, wiec wie co robi...jednak zawsze jest jakas taka schiza, ze to termin, kiedy ci lekarz mowi, a nie kiedy malutka chce wyjsc. To takie sztuczne, wiem, ze powinnam sie do tego nastawic wczesniej, ale jakos dopiero teraz do mnie trafilo, bo caly czas byla mowa 1-7 lipca, a teraz tak przyspieszyl...az sie zastanawiem czemu tak...moze z jakiegos powodu uznal, ze dla niej lepiej...juz nic nie czytam o ciazy, zajmuje sie pierdami, segreguje jeszcze foty z wyjazdow na fotoksiazki, w sobote zobaczymy co to bedzie i tyle :)

Karola:) lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola czyli widzę, że masz już plan działań od gina na najbliższy czas tak jak ja- wizyta, ktg, szpital itd. ;-) A Twoja Kluseczka jaka już duża jest, chciałabym bardzo by moja tyle ważyła.

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka, nie czytaj nic, zajmij się czym innym, wszystko będzie dobrze.
    Camilia, no plan działania jest, coś czuję, że będzie w pełni zrealizowany, łącznie ze zgłoszeniem się do szpitala 18 lipca :P eh znowu to moje czarnowidztwo, dobrze że mąż nie czyta :P
    Na pewno Twoja dzidzia przybierze jeszcze, ma czas przecież :)

Ale mnie zmuliło, chyba idę spać. Rano na badania. Co prawda nic od ginki już nie mam zlecone, ale od endokrynologa, więc za jednym kłuciem, zrobię jeszcze morfologie.
    Słodkich snów kochane :) jak to dobrze, że jest to forum!

Camilia, lolka83, karusia lubią tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_84 wrote:
    Camilia, z tego co widze to jesteś tylko o włos przede mną :)Ja jutro zaczynam 35 tc. Laserowanie przede mna, wybadali mi to w ciąży dopiero, a było tak pięknie mimo wieloletniej wady sporej. Nikt nawet nie chce słyszeć o porodzie sn, choć sądziłam, że będę posądzana o "wyłudzanie" cięcia.

Ja w sumie "od zawsze" nastawiałam się na cc bo też od wielu lat mam dużą wadę wzroku. U mnie to minus 7 dioptrii a można wiedzieć ile Ty masz? Ja najpierw musiałam iść na konsultację do okulisty, on wystawił swoje zaświadczenie i na tej podstawie mój ginekolog podjął decyzję o cc. Mam jeszcze cukrzycę ciążowa więc nie miał już żadnych wątpliwości. A kiedy masz planowane cc, masz już termin?

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola to powiem Ci, że jest duża szansa na spotkanie się 18 lipca w szpitalu ;-)

Karola:) lubi tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    Camilia ja juz zrobie po. Jednak jak pisalam w czasie ciąży fotokoagulacje mi niektorzy odradzali, wiec trudno.

Na spokojnie dojdziesz do siebie, organizm wróci do normy i wtedy pomyślisz o fotokoagulacji.

A co do terminu cc to ja mam mieć w 39+0 tc więc podobnie do Ciebie. Sądzę, że Twój lekarz wie co robi więc się nie stresuj Kochana :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 22:39

lolka83 lubi tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Na spokojnie dojdziesz do siebie, organizm wróci do normy i wtedy pomyślisz o fotokoagulacji.

A co do terminu cc to ja mam mieć w 39+0 tc więc podobnie do Ciebie. Sądzę, że Twój lekarz wie co robi więc się nie stresuj Kochana :-)

Kochana ja mam mieć 38 i 2 dni lub 38 i 4 dni, to jednak kilka dni roznicy, a bylam przekonana, ze wasnie zrobi w 39 tyg...
    Stąd moje obawy...

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Domi_84 Znajoma

Wysłany: 26 czerwca 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Ja w sumie "od zawsze" nastawiałam się na cc bo też od wielu lat mam dużą wadę wzroku. U mnie to minus 7 dioptrii a można wiedzieć ile Ty masz? Ja najpierw musiałam iść na konsultację do okulisty, on wystawił swoje zaświadczenie i na tej podstawie mój ginekolog podjął decyzję o cc. Mam jeszcze cukrzycę ciążowa więc nie miał już żadnych wątpliwości. A kiedy masz planowane cc, masz już termin?

Podobnie było u mnie, dwie wizyty u okulisty, w międzyczasie zmieniałam lekarza prowadzącego i obaj moi lekarze zasądzili,że bez gadania cc. Ja mam -8,25 i -5,75. A co do cukrzycy ciążowej.... możemy sobie też rękę podać bo ja mam "lekką formę" czyli nietolerancję glukozy. Cięcie prawdopodobnie 29 lipca, ale to zależy jak w badaniu będzie wyglądała szyjka tak po 17 lipca :)

• maja89waw Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymajcie kciuki ! Czekam juz przed salą, powtarzam jeszcze pytania i stresik mi sie juz pomalu objawia... Kurka rurka juz chce miec ta obrone z glowy !

Karola:), Plumb80, karusia, ewelina84, Iwo, lolka83, am lubią tę wiadomość

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki na maxa :))) Będzie dobrze! Pełen spokój!

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia,zaliczysz na pewno !!!

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glowa do gory i powodzenia;D . ... wiecie co stwierdzam ze te moje rozstepy sa coraz większe wraz z tym jak brzuch mi opada... nie wiem juz mysle moze i na jakis drozszy specfik sobie pozwole poki sa czerwone chociaz kolo pepka to juz pewnie nic nie zdzialam az sie swieci ta skora taka rozciagnieta niestety na to nie mam wplywu ... buu . mam nadzieje ze jeszcze sie na plazy pokaze kiedys

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • mikulka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia ;-) ;-) Będzie dobrze :-)

tb73e6ydzfb83uo0.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    Kochana ja mam mieć 38 i 2 dni lub 38 i 4 dni, to jednak kilka dni roznicy, a bylam przekonana, ze wasnie zrobi w 39 tyg...
    Stąd moje obawy...
    Kochana myślę, że na tym etapie ciąży Dzidzi nie zrobi różnicy te 2-4 dni. Natomiast Twój spokój jest bezcenny :-)

lolka83 lubi tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja89waw wrote:
    Dziewczyny, trzymajcie kciuki ! Czekam juz przed salą, powtarzam jeszcze pytania i stresik mi sie juz pomalu objawia... Kurka rurka juz chce miec ta obrone z glowy !

Maja powodzenia!!! Na pewno pójdzie Ci świetnie! :)

km5st5odu2rt42xe.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    glowa do gory i powodzenia;D . ... wiecie co stwierdzam ze te moje rozstepy sa coraz większe wraz z tym jak brzuch mi opada... nie wiem juz mysle moze i na jakis drozszy specfik sobie pozwole poki sa czerwone chociaz kolo pepka to juz pewnie nic nie zdzialam az sie swieci ta skora taka rozciagnieta niestety na to nie mam wplywu ... buu . mam nadzieje ze jeszcze sie na plazy pokaze kiedys

Nie martw się zabuszka... nie jesteś sama...

km5st5odu2rt42xe.png

Wysłany: 27 czerwca 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie zabuszka, też mam rozstępy, aż chce się płakać - bo ani brzuch mega duży i do tego cała ciążę się smarowałam a tu na koniec coś takiego :(

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja89waw wrote:
    Dziewczyny, trzymajcie kciuki ! Czekam juz przed salą, powtarzam jeszcze pytania i stresik mi sie juz pomalu obj
    awia... Kurka rurka juz chce miec ta obrone z glowy !
    Dasz radę ja tez się broniłam z brzuszkiem i to nie małym :)

‹‹ 245 246 247 248 249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ