X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mikulka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    No ale po co od razu jechać?
    Tak naprawdę nie odchodzą wszystkie wody, tylko te które są jakby poniżej główki, tą resztę blokuje główka która działa jak korek, tak nam położna mówiła
    Od odejścia wód do powstania akcji skurczowej może minąć nawet kilka ładnych godzin więc chyba nie ma sensu by ten czas siedzieć w szpitalu i się stresować
    Ja się na tym nie znam. Powtarzam tylko słowa mojego lekarza. Może powiedział tak dlatego, że ja do szpitala mam jakieś 40 km, nie wiem ... Pierwszy poród miałam wywoływany i nie wiem jak to z tym jest.

tb73e6ydzfb83uo0.png
  • KaroLinka Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikulka pod względem odległości do szpitala to nie powinnaś zwlekać tym bardziej jeżeli zacznie sie akcja w dzień bo wtedy korki i wogóle . Ale też nie warto odrazu panikować .

59391dcb2f510945c62ded2d46597f9d.png
    bi7ywu52bqyvqoqm.png
    zrz6anli6i1h5vym.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikulka wrote:
    Ja się na tym nie znam. Powtarzam tylko słowa mojego lekarza. Może powiedział tak dlatego, że ja do szpitala mam jakieś 40 km, nie wiem ... Pierwszy poród miałam wywoływany i nie wiem jak to z tym jest.

Ja rodzić nigdy nie rodziłam, ale tak na logikę wydaje mi się to słuszne to co położna mówiła, a jakiego masz GBS-a?
    Co do tych kilometrów to wiesz 40 km nie pojedziesz kilka godzin, pewnie że musisz wziąć to pod uwagę i wyjechać jakąś godzinę wcześniej, no chyba że korki to ze 2 ale myślę, że też nie trzeba od razu

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oddałam dzisiaj wymaz na gbs do laboratorium. No zobaczymy co mi tam wyjdzie. A jak długo czekałyście na wynik?

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekałam 7 dni, ale podobno w niektórych po 5 już jest

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • aneczkaaa1985 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekałam 4 dni. Wynik ujemny ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 13:46

zi13skjodn64ui4h.png
  • mikulka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik GBS mam ujemny :-)

tb73e6ydzfb83uo0.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam ujemny, to myślę że bez paniki:) stres może opóźnić poród więc lepiej na spokojnie. A jak będzie w praktyce to się okaże:) hehe bo pewnie łatwo się mówi

aneczkaaa1985 lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • mikulka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Damy radę, bo kto jak nie my! ;-)

Camilia lubi tę wiadomość

tb73e6ydzfb83uo0.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dzis byla u mnie srodowiskowa poloza ii amly ssie mam mleko i dajemy cyc

Camilia, Karola:), karusia, kasjja, misia_k1, Paula_29, Plumb80, am lubią tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia, a gdzie oddałaś, do szpitala na Bielany? Jeśli tam to 3 dni się czeka.

Co do jechania do szpitala po odejściu wód, no to faktycznie moja lekarka mówiła też, że jedziemy od razu. Na SR mówili to co Wy, jeśli nie są zielone, GBS ujemny i nic nas nie zaniepokoi w tych wodach to na spokój. Ale też jak przeczytałam Mai wypowiedz, to się zdziwiłam, że tak dlugo zwlekali :P Myślę, że ja bym szybciej pojechała, nie wiem dlaczego. Jedynie akcje skurczową, chciałabym w domu przetrzymać jak najdłużej (gdyby wody nie odeszły, tylko zaczęły się skurcze).

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotki dziękuje za mile słowa :) okazało się ze mała się nie najada...jeszcze malo pokarmu. Poranna zmiana zauwazyla problem. Dziś będę próbowała laktatorem swój a oni dali jej mała ilość w strzykawce i nie to samo dziecię...jesli trzeba bedzie to dokarmia znow na wieczor, wiec okazuje się ze tamte babska olaly sprawę...ponoć juz cycki duże byle jeszcze to wszystko się rozkrecilo :) bo mnie meczylo ze ona az tak cierpi :-( kochane za wszystkie trzymam kciuki. Pewnie jutro lub w piat mnie wypisza...sciskam :-)

Camilia, Paula_29, Karola:), Iwo, karusia, Plumb80, am lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola oddałam do laboratorium na Uniwersytecką.

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png

Wysłany: 2 lipca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Karola oddałam do laboratorium na Uniwersytecką.

Ile płaciłaś jeśli można wiedzieć ?

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png

Wysłany: 2 lipca 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka, to cudownie, że już wiadomo w czym tkwił problem. Na pewno laktacja się rozbuja i będzie dobrze :) a jak Ty się czujesz? Napisz jak malutka? Do kogo podobna? i w co ją ubierasz teraz w szpitalu? Ciuszki na 56 cm? Pomagają w przewijaniu, przebieraniu, czy sama wszystko ogarnęłaś?

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikulka wrote:
    A mnie wczoraj ginekolog powiedział, że jak tylko odejdą wody to jechać od razu do szpitala, także teraz nie wiem ... Ale znając siebie to pewnie pojechalabym w miarę szybko, by nie ryzykować ...

u mnie lekarz tak samo mówił....jak odejda wody to od razu do szpitala...jesli będę podejrzewać sączenie się wód to też lepiej podjechać...no ja jutro mam wizytę ciekawe jak tam moje rozwarcie;)ale juz torby biorę:)

karusia, Karola:) lubią tę wiadomość

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ze sie wtrace,moze komus pomoge :)
    Ja w 36 tc gbs-a nie mialam, na porodowce nie wiem jakim cudem okazalo sie ze jest-podano antybiotyk. To tez polecam jednak chwioe wczesniej co by ewentualnie w szpitalu zdazyli zaaragowac.
    Po 2 w moim przypadku ZZO zadzialalo tak ze w przeciagu kilku minut z rozwarcia 3 cm zrobilo sie 10 cm, znieczulenie nie zdazylp zadzialac(dawka wstepna na sprawdzenie)a ja juz psychicznie bylam nastawiona na to zd przestanie bolec i...sie wyluzowalam. I jak sie wyluzowalam to poczulam ze musze przec. Ciezko w chwili porodu wyluzowac bo cholernie boli,ale! Moze na ktoras z Was zzo zadziala podobnie,polecam ;-) na mnie zzo kompletnie nie zadzialalo wzgledem braku bolu,bo i parte i szycie delikatnego pekniecia bolalo i musieli mi zapodac znieczulenie miejscowe.

A! I co do wod, to pierwsze wody byly czyste,a pozniej juz zielonkawe a ja myslalam ze normalne. Takze tez nie zawsze mozemy sie znac na tych kolorach,lepiej jechac do szpitala ;)

Powodzenia lipcowki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 16:20

misia_k1, Paula_29, Plumb80, aneczkaaa1985, Karola:) lubią tę wiadomość

• misia_k1 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Dziewczyny ze sie wtrace,moze komus pomoge :)
    Ja w 36 tc gbs-a nie mialam, na porodowce nie wiem jakim cudem okazalo sie ze jest-podano antybiotyk. To tez polecam jednak chwioe wczesniej co by ewentualnie w szpitalu zdazyli zaaragowac.
    Po 2 w moim przypadku ZZO zadzialalo tak ze w przeciagu kilku minut z rozwarcia 3 cm zrobilo sie 10 cm, znieczulenie nie zdazylp zadzialac(dawka wstepna na sprawdzenie)a ja juz psychicznie bylam nastawiona na to zd przestanie bolec i...sie wyluzowalam. I jak sie wyluzowalam to poczulam ze musze przec. Ciezko w chwili porodu wyluzowac bo cholernie boli,ale! Moze na ktoras z Was zzo zadziala podobnie,polecam ;-) na mnie zzo kompletnie nie zadzialalo wzgledem braku bolu,bo i parte i szycie delikatnego pekniecia bolalo i musieli mi zapodac znieczulenie miejscowe.

Dzięki NataliaK:) każda rade,w ta w szczególności swieżej Mamusi jest dla Nas ważna:):)

A! I co do wod, to pierwsze wody byly czyste,a pozniej juz zielonkawe a ja myslalam ze normalne. Takze tez nie zawsze mozemy sie znac na tych kolorach,lepiej jechac do szpitala ;)

Powodzenia lipcowki :-)

NataliaK lubi tę wiadomość

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To powiem Wam szczerze że teraz to już zgłupiałam
    W sumie w takim razie położne nie powinny tak mówić, jedyne co to w takim razie liczyć by zaczęło się od skurczy

Natalia a jak zdiagnozowali że ten GBS jednak jest?
    Robili jakieś badania raz jeszcze
    Też się martwię czy to nie jest tak, że nie można złapać po badaniu

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    To powiem Wam szczerze że teraz to już zgłupiałam
    W sumie w takim razie położne nie powinny tak mówić, jedyne co to w takim razie liczyć by zaczęło się od skurczy

Natalia a jak zdiagnozowali że ten GBS jednak jest?
    Robili jakieś badania raz jeszcze
    Też się martwię czy to nie jest tak, że nie można złapać po badaniu
    Ja lezalam 2 tyg na patologii i w dniu indukcji pobrali mi krew i sprawdzili crp, wyszlo podwyszone,pozniej sie okazalo ze przyszedl wynik posiewu ktory mi pobierali 2 tyg wczesniej no i sie okazalo ze to ten scierwojadek sie pojawil...i przez to tez crp podwyzszone.

‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ