Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratulacje Maja :*
WITAMY:
1. mama_z_groszkiem 11.06.2014 OLIWIA / 5.07 , (dziewczynka)
2. zielona_kropeczka 12.06.2014 ZUZIA I KAROLEK
3. zabuszka 28.06.2014 ALEK / 7.07 (chłopiec)
4. lolka83 30.06.2014 WIKTORIA / 7.07 (dziewczynka)
5. am 01.07.2014 DAWIDEK / 8.07 (chłopiec)
6. maja89waw 02.07.2014 LILIANKA /9.07 (dziewczynka)
CZEKAMY NA:
1. maggda 2.07 (dziewczynka)
2. monaaa 3.07 (chłopiec)
3. ewelina84 6.07 (dziewczynka)
4. madzia84 7.07 (dziewczynka)
5. Mandalena 7.07 (chłopiec)
6. aneta0987 8.07 (dziewczynka)
7. Karola:) 10.07 (dziewczynka)
8. aneczkaaa1985 10.07 (chłopiec)
9. AngelQa 12.07 (dziewczynka)
10. Plumb80 12.07, (chłopiec)
11. misia_k1 12.07 (chłopiec)
12. Karusia 12.07 (dziewczynka)
13. Iwo 14.07 (chłopiec)
14. kasjja 17.07 (dziewczynka)
15. Paulina23 14.07 (dziewczynka)
16. Kunita 14.07, (chłopiec)
17. Mona:) 15.07, (chłopiec)
18. mikulka 17.07 (dziewczynka)
19. Paula_29 21.07, (dziewczynka)
20. BIB 21.07 (chłopiec)
21. KaroLinka 21.07 (chłopiec)
22. Ecencia 21.07 (dziewczynka)
23. Camilia 25.07, (dziewczynka)
24. agagita 27.07, (chłopiec)
25. Domi_84 28.07, (chłopiec)
-
Witam dziewuszki
U mnie dzisiaj noc wyjątkowo spokojna - żadnych bóli - dawno tak nie miałam, nawet spojenie łonowe jakos masakrycznie nie bolało. Cofa mi się ta akcja porodowa czy jak
Jade za chwilkę na ktg, ciekawa jestem czy coś jakiś skurcz wyjdzie, wątpie...
Dzisiaj skończony 39 tc...jak to zleciało
Maja jeszcze raz ogromne gratulacje :*
Jak bedziesz miała możliwość napisz co to za infekcja i opisz poród kochanaPaula_29 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Maja gratulacje:)
Ja też słyszałam, że mają nadejść upały takie po 32-34 st więc może być ciężko...
A u mnie wczoraj powróciły bóle miesiączkowe i ten straszny nacisk na odbyt jakby mała wpychała się tam główką i to jest bolesne -
Iwo wrote:Brzmi jakby poród był blisko, myślę o nacisku na odbyt...jakaś biegunka?
Nie właśnie biegunki żadnej nie mam, miałam jak brałam magnez ale jak gin kazała odstawić to jak ręką odjął
Mam nadzieję że to blisko oznacza jeszcze co najmniej z tydzień
Dziś idę na KTG zobaczymy co pokaże, ale ja mam trochę wrażenie że z tym KTG to jak z EKG czasami, że poród to pokaże w trakcie dopiero tak jak EKG zawał, że wcześniej czasem nic się nie dziejeIwo lubi tę wiadomość
-
super iwo:) a jak z tymi ruchami,,?moj od wtorku taki spokojny ze szok,cos tam czuje go w ciagu dnia ale szalu nie ma.nieraz widze wybrzuszenie u siebie ale nie czuje kiedy sie przekreca hmm i martwi mnie to.
mowil Ci cos wiecej a propo tych ruchow?
ja jiuz w te pomiary usg dont biliwe;)Iwo lubi tę wiadomość
-
Maja gratuluję i życzę byście zdrowi szybko wyszli do domu
Iwo ja też za bardzo nie wierzę w te pomiary z usg. Przykład mojej Dzidźki- 35 tc waga 2450 a 37 tc waga 3650 tzn, że w dwa tygodnie przytyłaby 1,2kg aż niemożliwe
A ja mam dzisiaj ciążę donoszoną
Od dzisiaj również zaczynam chodzić na KTG dwa razy w tygodniu.
Miłego dnia Dziewczynki :-*Mona :), karusia, Iwo lubią tę wiadomość
-
no dziewczyny trzymam za was kciuki
maja gratulacje;)
ja dzis mialam ciezka noc cos malo mam mleka i maly dlugo ssie ale nie dojada i jest non stop glodny;/ a i oczywiscie z chwyceniem cyca byl mega problem i pomogly oslonki na piers dziweczynny wierzcie cudo ... a dla juz obecnych mam jak u wasz mlekiem???? ja jakos nawalu nie mam nie mialam i czy bede miec?? pisze ze od 2 do 6 doby no my mamy dzis 5 tak ze moze cos ruszy. aa dziewuszki powodzenia zycze szybkich porodow i rozowych maluszkowKarola:), Paula_29, Plumb80 lubią tę wiadomość
-
Ja mam termin na dziś, wczoraj na ktg skurcze się zapisały. najgorsze, że nie mam już wizyty (tzn. chodzi mi głównie o zbadanie szyjki)
Z objawów to tylko stawianie się macicy, troszkę bolesne, twardnienia (wcześniej w ogóle ich nie miałam), ból jak na miesiączkę taki jednostajny. ale to wszystko przechodzi po zmianie pozycji, a przy tych bólach miesiączkowych to najczęściej zaliczę kibelek z biegunkąkarusia, Iwo, Plumb80 lubią tę wiadomość
-
monaaa wrote:Ja mam termin na dziś, wczoraj na ktg skurcze się zapisały. najgorsze, że nie mam już wizyty (tzn. chodzi mi głównie o zbadanie szyjki)
Z objawów to tylko stawianie się macicy, troszkę bolesne, twardnienia (wcześniej w ogóle ich nie miałam), ból jak na miesiączkę taki jednostajny. ale to wszystko przechodzi po zmianie pozycji, a przy tych bólach miesiączkowych to najczęściej zaliczę kibelek z biegunką
A jakieś skierowanie do szpitala bądź zalecenie kiedy masz się stawić, ile dni po terminie?
Ja było na ktg - wszytsko w jak najlepszym porządku, tętno w normie, ruchy w normie, skurczów brak
pojechałam przy okazji obejrzeć porodówkę, mile się zaskoczyłam, chyba czasy komuny już dawno temu minęły, bynajmniej na tym oddziale Jeeeny, ale ile ciężarnych na IP. U nas ponoć jakiś kocioł teraz, bo jedną porodówkę zamknęli w sąsiednim mieście i jest sajgon. Ale w sumie rodząca tylko jedna była
Jestem tak padnięta jakbym maraton przebiegła. Chyba obiadu dzisiaj nie będzie Mdli mnie strasznie już od wczorajszego wieczora. Muszę się na chwilę kimnąć.
Iwo bardzo się cieszę, że wszystko u synka w porządku