X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mindusia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina84 ale ci fajnie że czujesz już ruchy maluszka. ja zaczęłam dzisiaj 18 tc ciąży i dalej nic nie czuje. Martiwe się czy to normalne

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mindusia wrote:
    ewelina84 ale ci fajnie że czujesz już ruchy maluszka. ja zaczęłam dzisiaj 18 tc ciąży i dalej nic nie czuje. Martiwe się czy to normalne

Nie ma się czym martwić, masz jeszcze czas :)

mindusia lubi tę wiadomość

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi, czy jeśli zażywacie witaminy odpowiednie dla drugiego trymestru, to czy odstawiłyście kwas foliowy, czy bierzecie jedno i drugie? (zapomniałam zapytać o to gin i teraz mam problem)

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • zielona_kropeczka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedział, abym brała i kwas i witaminy. Jest to mała dawka kwasu foliowego i ona nie zaszkodzi.

zem32n0a1hnazr6e.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? od początku ciąży w ogóle nie wymiotowałam...aż tu nagle dziś podczas mycia zębów się zdarzyło...czy to możliwe? przecież to już 4 miesiąc...:P

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png

Wysłany: 29 stycznia 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma zaczęła się źle czuć dopiero od 6 miesiąca ;) Wszystko jest możliwe :)

zem32n0a1hnazr6e.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się zdaje, że ktoś puka od środka od paru dni, ale to są dosłownie ze dwa puknięcia jak kładę się spać. Puk puk i to wszystko. A wczoraj też porą wieczorową, gadamy sobie z M w łóżku i poczułam wyraźnego kopa. Tak mi się bynajmniej wydaje. Więc chyba sobie wpisze w notatki, żeby potem wiedzieć, że mały jednak już daje o sobie znać. Ale przy tym pukaniu też nie czuje bulgotek, łastotek tylko puk puk. Nie wiem czy to to, ale rozjaśnia to mój dzień :DD

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • mindusia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniLewe ale to fajnie opisałaś. Az się uśmiechnęłam od ucha do ucha jak przeczytałam twoje słowa. Słodko maleństwo daje znać o sobie. U każdej pierwsze ruchy maleństwa objawiają sie inaczej i każda czuje je inaczej.
    Gratuluje pierwszych kopniaczków maluszka. Ja się wsłuchuje od paru dni uważnie ale jak na razie nic nie czuje. Chociaż dzisiaj jak mąż położył ręke na moim brzuchu to czułam od środka takie fajne mizianie.
    Mąż wział ręke i momentalnie ustało.

aNiLewe lubi tę wiadomość

m3sx3e3ky5bi25o3.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No każda z nas z ustęsknieniem czeka na te pierwsze ruchy,że aż niewiarygodne kiedy już się one pojawią...powiem wam ,że ja takich typowych kopniaków jeszcze nie czuję ale właśnie wyszłam z wanny...dziś po raz pierwszy od początku ciąży zrobiłam sobie taka naprawdę ciepłą kąpiel w wannie bo tak to prysznic i powiem wam,że maluszkowi chyba było bardzo dobrze bo nagle tak mi zaczęło jeździć w brzuszku, no szok!!! dobrze lekarz mówił,że będzie mały pływak...hehe:) niesamowite:*

Wysłany: 29 stycznia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina ginekolodzy odradzają kąpiele a zwłaszcza ciepłe, ponieważ można poronić.. Uważaj na siebie..

zem32n0a1hnazr6e.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem, ale wody nie miałam gorącej:) i tak mi dobrze było:) myślę,że nic mi i maluszkowi nie będzie:) ale dzięki za troskę:*

• Paulina23 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi mniej więcej po jakim czasie poczułyście kopniaka od dzidzi po tych bulgotkach i łaskotkach? bo ja widzę,że z dnia na dzień te objawy mi się nasilają...jak to było u Was?:)

• mindusia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina23 wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi mniej więcej po jakim czasie poczułyście kopniaka od dzidzi po tych bulgotkach i łaskotkach? bo ja widzę,że z dnia na dzień te objawy mi się nasilają...jak to było u Was?:)

ja się nie wypowiem, bo nie wiem dokładnie. Wydaje mi sie, że od bulgotek, przelewania do pierwszych kopniaków już nie wiele brakuje. Ja zaczęłam dzisiaj czuć od rana a właściwie słyszeć takie bulgotania, przelewania w brzuchu. Takie bul, bul bul. Smiesznie to brzmi. Wydaje mi sie, że maluszek pomału się już rozkręca. Śmieje sie, że malego nurka mam w brzuszku

m3sx3e3ky5bi25o3.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielona_kropeczka wrote:
    Paulina ginekolodzy odradzają kąpiele a zwłaszcza ciepłe, ponieważ można poronić.. Uważaj na siebie..

Odradzaja gorące, jednak w zimnej czy chłodnej nie będziemy zimą się taplać :) Mozna od tego sie nabawić przeziębienia...
    Ja lubie tez w ciepłej poleżec, a jeśli mi jest dobrze, to dziekcu też...byle nie była gorąca...im bliżej cieplejszych dni na pewno łatwiej nam będzie brać już chłodne prysznice :)
    Przynajmniej mi, bo jestem z tych wannowych :)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA nie mam w domy prysznica (też jestem z tych wannowych), więc chcąc nie chcąc kąpiel muszę wziąć

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png

Wysłany: 30 stycznia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka a dlaczego od razu w zimnej czy chłodnej? Można w ciepłej się myć i nie lać prysznicem po brzuchu. Od początku ciąży się tak myje i jakoś się nie przeziębiłam..
    Ze stwierdzeniem, że jak mi jest dobrze to dziecku też to nie do końca się zgodzę.. Przykład dotyczący jedzenia: Mi smakuje ser żółty, a dzieciom nie i jak tylko zjem to go jeszcze szybciej wypluwam ;)
    Ja też jestem z tych wannowych, uwielbiałam leżeć w ciepłej wodzie i się wygrzewać, ale drugi raz nie mam zamiaru poronić i dla dzieci zrezygnowałam z kąpieli. Teraz w wannie polewam się wodą z prysznica i da się przeżyć. Każda z nas robi to co uważa za słuszne. Napisałam Paulinie to co mi radził ginekolog, a widzę, że wywołałam u niektórym niepotrzebne oburzenie ;)

zem32n0a1hnazr6e.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    Odradzaja gorące, jednak w zimnej czy chłodnej nie będziemy zimą się taplać :) Mozna od tego sie nabawić przeziębienia...
    Ja lubie tez w ciepłej poleżec, a jeśli mi jest dobrze, to dziekcu też...byle nie była gorąca...im bliżej cieplejszych dni na pewno łatwiej nam będzie brać już chłodne prysznice :)
    Przynajmniej mi, bo jestem z tych wannowych :)
    Dzięki za tą info bo już się wystraszyłam...:) czytałam wczoraj trochę na ten temat i woda powinna być taka,żeby po włożeniu łokcia nie była za gorąca...i niezbyt długo powinna trwać taka kąpiel:) myślę tak samo,że jak tak leżałam i nie było mi słabo wręcz przeciwnie to dzieciaczkowi też nic nie będzie!!!

lolka83 lubi tę wiadomość

• Paulina23 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale prawda jest taka,że każda kobieta robi to co uważa za słuszne ja nie będę oceniać ani kobiet które się nie kąpią ani tych które to robią:) Fajnie,że jest takie forum i można powymieniać się poglądami:)

• aNiLewe Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czytałam, że nie trzeba zmieniać swoich przyzwyczajeń i jak ktoś zawsze brał gorące kąpiele to nie powinien nagle przestać. Ale to gdzieś wyczytane.
    Mój mały chyba nie lubi słodkiego bo co się skuszę na czekoladkę czy coś innego słodkiego to mi okropnie niedobrze. I z chytrości jem znów i znów bo ja lubię. Ale mniej. :)

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko tez ma inne smaki, przed ciążą prawie codziennie jadłam mięso i wędlinę, a teraz mięso smakuje mi jak baranina ( której wyjątkowo nie lubię) a zamiast wędlin zajadam ser żółty

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ