X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mindusia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jesli chodzi o tyg ciąży to równo wychodzi co do dnia. Jeszcze mi się nie zdarzyło aby ciąża na usg była mlodsza albo starsza niż powinna. Nawet jak ostatnio lekarka robiła mi usg to wyszło mi nawet na usg 17W2T tak jak pokazywał suwaczek ciążowy.

Dziewczyny czy wam też dokuczają wiązadła macicy? Jak na przykład zbyt szybko wstaniecie albo zbyt gwałtownie coś zrobice? Uczucie podobne do ciągnięcia, rwania nie wiem do czego to przyrównać. Mi dzisiaj od rana doskwiera prawy bok i uczucie jakby rwania. Okropność

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mindusia wrote:
    U mnie jesli chodzi o tyg ciąży to równo wychodzi co do dnia. Jeszcze mi się nie zdarzyło aby ciąża na usg była mlodsza albo starsza niż powinna. Nawet jak ostatnio lekarka robiła mi usg to wyszło mi nawet na usg 17W2T tak jak pokazywał suwaczek ciążowy.

Dziewczyny czy wam też dokuczają wiązadła macicy? Jak na przykład zbyt szybko wstaniecie albo zbyt gwałtownie coś zrobice? Uczucie podobne do ciągnięcia, rwania nie wiem do czego to przyrównać. Mi dzisiaj od rana doskwiera prawy bok i uczucie jakby rwania. Okropność

Mnie owszem doskwiera coś takiego, ale za cholerkę nie umiem tego nazwać. Puki co jestem przeciębiona i dużo kaszle i zwaliłam to wszystko na ten kaszel. Zobaczymy co będzie dalej

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dokuczają wiązadła, także nie jesteś sama. Czasem za szybko wstanę i potem sama zła na siebie jestem, że nie uważam jak się zrywam z łóżka.

Na opryszczkę też polecam plasterki bo jak dla mnie nie pojawia się taki wielki bąbel tylko ładnie się goi, ale i zovirax też stosowałam.
    Mi z kolei od paru dni rumień doskwiera, co prawda mam cerę naczynkową ale nigdy nie miałam takich wypieków jak ostatnie 3 dni.

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mindusia mi już od jakiegoś czasu dokuczają po obu stronach w pachwinach, nieprzyjemne uczucie, i od kilku dni czuje takie twardnienie brzucha ale tylko po jednej stronie, najczęściej po prawej i w tym miejscu tworzy się jakby taka kulka wyczuwalna jakby od wewnątrz, ciężko mi to wytłumaczyć i nie wiem co to?

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam tez chyba raz w nocy twardnienie macicy, przynajmniej 1 raz to poczulam i wydaje mi sie, ze to to...wczoraj tez chyba pierwszy raz poczulama bobo, lezalam przed snem i nagle czuje jakby cos mnie dwa razy takim bablem puknelo tak na wysokosci macicy, wiec zdziwilam sie co to moze byc, a pozniej pomyslalam, ze moze to dzidzia...dziwne uczucie, ciekawe czy to to :)
    Wiazdala tez raz na jakis czas zaklują, ale ostatnio mniej, wcześniej czulam to bardziej...

Co do akcji z opryszczka, w aptece babka powiedziała,ze moze to byc jakies przetarcie i odparzenie od kataru, takze ja juz glupieje co jest opryszczką, co nie, ale najlepsze, ze zrobilam sobie rano chwilowy oklad z czosnku jak duzo osob radzi, no i na rance zrobila mi sie bezowo-brazowa plama...skora stwardniala, okazuje sie, ze poparzylam sie czosnkiem, 1 raz cos takiego slysze...teraz smaruje mascia propolisowa i licze na cud kiedy to gowno zejdzie...eh :( ale sie urzadzilam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2014, 22:37

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mi z kolei od paru dni rumień doskwiera, co prawda mam cerę naczynkową ale nigdy nie miałam takich wypieków jak ostatnie 3 dni.[/QUOTE]
    No to witaj w klubie...ja ogólnie blada na twarzy ale rumieńce są naprawdę mocno widoczne:)

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie czy któraś z Was też tak ma:) tak mi strasznie jeździ w brzuchu, tak burczy,że już nie umiem odróżnić czy to jakieś ciążowe zmiany czy jestem głodna:) można oszaleć, codziennie coś hehe:)

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina23 wrote:
    Dziewczyny powiedzcie czy któraś z Was też tak ma:) tak mi strasznie jeździ w brzuchu, tak burczy,że już nie umiem odróżnić czy to jakieś ciążowe zmiany czy jestem głodna:) można oszaleć, codziennie coś hehe:)

Ja tak mam jak sie poloze przed snem, jakby rewolucja tam sie toczyla, tez nie wiem co to jest :)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wrote:
    Też liczyłam na poznanie płci na półówkowym ale mała to wstydnisia i zakrywała pisie ;-) lekarz domyślał się że dziewczynka ale ostatecznie mała pare dni temu pokazała pisie ;-) a miałam robione usg 4d żeby nie było ;-) więc jak maluch będzie chciał pokazać co ma między nogami to pokaże jak nie to nie :p ja od początku wiedziałam że dziewczynka ;-) bo "robiliśmy " dziewczynke ;-)

kunita-moja mała ciągle za mała co wizyte inaczej pokazuje ;-) niemartw się bo każde maleństwo rośnie swoim tempem ;-) w jednym tyg więcej a w drugim mniej ;-) moja mała to dba o linie bo ciągle waży mniej niż powinna ale wszystko jest wporządku ;-)

Niunia, jak u mnienie będzie dziewczynki to poprosze o ,, przepis" na nia;)bardzo chce miec coreczke,ale teraz jak staralismy sie, chcialam tylkozajsc w upragnioną ciaze.usg mam w poniedzialek i sie okaze moze.

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina23 wrote:

Mi ginka ostatnio się pytała czy mam już właśnie coś takiego o czym piszecie, ale jeszcze nie mam, więc nie pytałam co to znaczy, ale zrozumiałam, że takie coś jest normalne na tym etapie ciąży

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    Ja tak mam jak sie poloze przed snem, jakby rewolucja tam sie toczyla, tez nie wiem co to jest :)
    No ja właśnie też najczęściej mam tak jak się położę wieczorem, choć widzę,że z dnia na dzień to się nasila...teraz na przykład tak mi burczy,że aż słychać głośno a przecież jadłam śniadanie więc nie jestem głodna...dziewczyny to na pewno normalne? jejku człowiek wpada w paranoję!! a co dopiero jak się urodzi? hehe oszaleję:)

• mindusia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ja u siebie czegoś takiego nie zauwazyłam. Paulina23 a jaki to ma charakter? Przelewanie, bulgotanie? Może to jest poczatek ruchów dziecka?
    Czytałam że to się na samym początku objawia jako takie przelewanie w brzuchu, bulgotanie

m3sx3e3ky5bi25o3.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No może!!! już sama nie wiem:) ale to jest takie dziwne:P bardziej takie bulgotanie, takie burczenie jak bym była w ciąży:)

• Kunita Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    Spokojnie, u mnie ok 11 tygodnia, w ciagu 5 dni, dlugosc dzizi zwiekszyla sie o 1,3 cm, takze moze miec takie skoki...teraz jest caly czas 3 dni do przodu :)
    Nie martw sie, na tym etapie to chyba normalne :)
    Dzięki, same wiecie, że człowiek martwi się każdym odstępstwem od normy.
    Mam nadzieję, że będzie ok:)

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to samo, gdzies czytalam ze takie przelewania burczecznia, moga byc mylone, a to ponoc 1 ruchy dziecka, sama nie wiem :)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to takie dziwne, myślałam,że jak ruchy się pojawią to co do tego nie będę miała żadnych wątpliwości?? :P

• mindusia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina23 wrote:
    A to takie dziwne, myślałam,że jak ruchy się pojawią to co do tego nie będę miała żadnych wątpliwości?? :P

Pierwsze ruchy z tego co czytałam sa takie delikatne, niepozorne. Przyrównywane są najczęściej właśnie do przelewania w brzuchu, bulgotania albo motylow w brzuchu. Potem jak się dziecko rozkręci to kopie w brzuch i szaleje na dobre

m3sx3e3ky5bi25o3.png
  • zielona_kropeczka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm.. ja już od dawna czuje dzieciaczki, ale szczerze wam powiem w życiu nie porównałabym tego z bulgotaniem czy motylkami... czuć normalnie ruchy dziecka, czujecie jak kopie, jak robi fikołki, jak się przemieszcza w brzuchu..

zem32n0a1hnazr6e.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielona_kropeczka wrote:
    hmmm.. ja już od dawna czuje dzieciaczki, ale szczerze wam powiem w życiu nie porównałabym tego z bulgotaniem czy motylkami... czuć normalnie ruchy dziecka, czujecie jak kopie, jak robi fikołki, jak się przemieszcza w brzuchu..

Moze u każdego jest to inaczej odczuwalne, przynajmniej na poczatku?

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na poczatku czułam jakby rybka swoim ogonkiem mnie muskała:)a teraz czuje kopniaki i jak sie obraca:)

‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ