X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mindusia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie u nowej lekarki. Jestem mega zadowlolna. Lekarka miła i bardzo sympatyczna, wszystko tłumaczy odpowiada na wszystkie pytania robiła mi usg. Widziałam naszego maluszka. Dzieciątko zdrowe żywiołowe ruszało się w brzuszku mierzy 13cm. No i znamy płeć
    Bedzie CHŁOPCZYK na 100% widziałam małego siusiaczka .
    Jestem taka szczęsliwa.

lolka83, Paula_29, Lanusia93, Plumb80 lubią tę wiadomość

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:
    Mindusia, w wątku ciążowym listopad 2013(czyli rodzące w lipcu)jest już kilka dziewczyn spodziewających się chłopców- wręcz tam stwierdziłyśmy, że to męska płeć opanowała lipiec :P

Chyba ten wątek jest bardziej aktualny, jesli nie, to bezsensu, bo sie rozbijamy na dwa wątki :)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hhehehe, to jednak juz chłopcy nadchodzą :)
    Wiecie ja zawsze marzyłam o chłopcu, ale jak zaszłam wlasnie dziwnie pomyslalam, ze to dziewczynka, dwoch lekarzy raczej to potwierdza...ciekawa jestem, ale mysle ze tak zostanie...

Teraz tylko zalezy mi na tym, aby dziecko bylo zdrowe, takze czy chlopiec czy dziewczynka, aby było ok :)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    Chyba ten wątek jest bardziej aktualny, jesli nie, to bezsensu, bo sie rozbijamy na dwa wątki :)

Owszem rozbijamy się na 2 (niestety)...

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super Mindusia!!!!

mindusia lubi tę wiadomość

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png
  • Iwo Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 14:56

mindusia lubi tę wiadomość

17u93e5e8a1j9elc.png 6b9cca1390b828e5.png
  • AngelQa Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dziewczyny :)
    mindusia super, że znasz już płeć na 100%. Też bym tak chciała. :)
    Pod koniec lutego USG połówkowe i mam nadzieje, że tez będę już wiedziała na pewno. Jak na razie mówię do swojego brzucha w rodzaju żeńskim, więc mam nadzieje, że maluszek zostanie dziewczynką :)

mindusia, misia_k1 lubią tę wiadomość

wnidp07wq96ixnm4.png
  • mindusia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AngelQa maluszek chyba mnie posłuchał przed badaiem i współpracował z panią dr no i lekarka miała lepszy aparat u poprzedniego lekarza nie wiem czy bym zobaczyla płeć.Smieje się, że mój synuś ma zadatki na przyszłego modela bo pokazywał sie ze wszystkich stron. Najpierw pokazał swój tył a później cały ładnie zaprezentował sie z przodu

AngelQa lubi tę wiadomość

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AngelQa wrote:
    Gratuluję dziewczyny :)
    mindusia super, że znasz już płeć na 100%. Też bym tak chciała. :)
    Pod koniec lutego USG połówkowe i mam nadzieje, że tez będę już wiedziała na pewno. Jak na razie mówię do swojego brzucha w rodzaju żeńskim, więc mam nadzieje, że maluszek zostanie dziewczynką :)
    He he ja też ciagle mówię Antosia to Antosia tamto...cały czas jak o córeczce. Jak byłam na USG prenat w 11 tyg to coś stało, ale p. Gin powiedziała, że nie chce mi odbierać nadziei i nie moze stwierdzić czy to chłopczyk(mimo, ze sterczało coś) czy dziewczynka.

AngelQa lubi tę wiadomość

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aNiLewe wrote:
    lolka83 a na kiedy masz polowkowe w marcu, kt tydzien?

ja prywatnie widzialam plec w 13t4d, sprzet bardzo czysto pokazywal obraz, ale czy to faktycznie chlopiec to zobaczymy za miesiac, poltora :)

Kochana bede pewnie miala dwa.
    20 lutego zapislam się do dobrego specjalisty na Łuckiej ( to bedzie 20 tydz), bo chce miec filmik itd...zresztą wiem, ze facet tylko tym się zajmuje, wiec niech jeszcze sprawdzi po swojemu, a pewnie w marcu na poczatku bede miec robione przez mojego ginia...

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem bez sensu ze jest watek "poczęcia" z data porodu na lipiec bo ja o ciazy dowiedzialam sie w pazdzierniku a nie listopadnie i jakos rodze w lipcu..

Dopisalam plec tam gdzie juz potwierdzone i powodzenia dziewczynom ktore jeszcze oczekuja na te wspaniale wiesi.

niunia lubi tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane przez ten tygodniowy katar, ktory jeszcze jest...wyskoczylo mi jakies gowno pod nosem, wydaje mi się, ze to jakies odparzenie,zajad albo opryszczka! zaczelam smarowac amolem, masciami czosnkiem i robi sie jakies twarde i ciemnieje...
    Zaczelam czytac co powoduje w ciazy to ciarki mi przeszly...napislam do gini co mozna brac, ale moze macie jakies sprawdzone sposoby?

:( eh...do tego wyglada okropnie, pod calym nosem, masakra :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2014, 13:46

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • zielona_kropeczka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opryszczkę masz? Kup sobie plasterki- ja ich używam..

zem32n0a1hnazr6e.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, dzwoniłam do pani doktor powiedziała, ze pod nosem to raczej nie opryszczka, jeśli do tego nie ma temperatury,jest usytuowana miedzy nosem a wargami, to jej nie wskazuje to na objawy opryszczki, mozliwe ze cos sie zrobilo do przetarcia nosa, przy przeziebieniu...kazala nawilżać i tyle...hmm, zupełnie zgłupiałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2014, 14:10

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA mam podobnie, ale na wszelkie tego typu rzeczy mam taką pomadkę aloesową z forever (niestety w aptekach raczej niedostępna), ale uważam, ze jest boska- jak tylko czuję, że coś zaczyna wychodzić to smaruje i nie ma po tym ani śladu

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • zielona_kropeczka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka ja opryszczkę zazwyczaj mam między wargą a nosem ;) bardzo rzadko wyskakuje mi na wardze ;) swędzi Cię?

zem32n0a1hnazr6e.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielona_kropeczka wrote:
    lolka ja opryszczkę zazwyczaj mam między wargą a nosem ;) bardzo rzadko wyskakuje mi na wardze ;) swędzi Cię?

No wlasnie, kiedys pamietam, ze pojawilo sie to gowno ale pod nosem raz w zyciu, jak mialam 15 lat, wygladalam jak mumin, przez 2 tygodnie, lazilam ze strupem :/ a tak to na wardze, ale sporadycznie...
    Ogolnie to wczoraj mialam zaczerwienione to miejsce, nie pieklo, nie drapalo, nic, ale zobaczylam ze pod tym tworza sie jakies dwie biale plamki, wiec zaraz amol, spiryt, jakies mascie, zeby wysuszyc...Rano przylozylam czosnek, mega szczypalo, eh, a poniej zrobila sie jakas brazowa plamka, jakby to co bylo zaczerwienione zmnienilo kolor na jakis beż, dziwne :)
    Bylam w aptece, kupialam na wszelki wypadek zovirax, ale babka do mnie ze to raczej nie opryszczka, tylko moglam podraznic od smarkania, amol i czosnek mogl zabarwic skore! Kazala smarowac mascia oliwkowa aby zalagodzic...takze ja juz zglupilama co jest opryszczka, a co nie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2014, 18:31

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Kunita Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, podczas usg w 12tyg4d wyszło, że rozwoj dziecka jest na poziomie 13tyg0dni. Teraz - w 15tyg3dniu wyszło, że na poziomie 14tyg3dni.

Martwie się, że zbyt wolno rośnie ten mój dzieciaczek, w koncu minely 3 tygodnie.. Za tydzien mam znow przyjsc na USG.
    Wam też tak skakały te tygodnie?

• niunia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też liczyłam na poznanie płci na półówkowym ale mała to wstydnisia i zakrywała pisie ;-) lekarz domyślał się że dziewczynka ale ostatecznie mała pare dni temu pokazała pisie ;-) a miałam robione usg 4d żeby nie było ;-) więc jak maluch będzie chciał pokazać co ma między nogami to pokaże jak nie to nie :p ja od początku wiedziałam że dziewczynka ;-) bo "robiliśmy " dziewczynke ;-)

kunita-moja mała ciągle za mała co wizyte inaczej pokazuje ;-) niemartw się bo każde maleństwo rośnie swoim tempem ;-) w jednym tyg więcej a w drugim mniej ;-) moja mała to dba o linie bo ciągle waży mniej niż powinna ale wszystko jest wporządku ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2014, 18:57

aNiLewe, misia_k1 lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kunita wrote:
    Dziewczyny, podczas usg w 12tyg4d wyszło, że rozwoj dziecka jest na poziomie 13tyg0dni. Teraz - w 15tyg3dniu wyszło, że na poziomie 14tyg3dni.

Martwie się, że zbyt wolno rośnie ten mój dzieciaczek, w koncu minely 3 tygodnie.. Za tydzien mam znow przyjsc na USG.
    Wam też tak skakały te tygodnie?

Spokojnie, u mnie ok 11 tygodnia, w ciagu 5 dni, dlugosc dzizi zwiekszyla sie o 1,3 cm, takze moze miec takie skoki...teraz jest caly czas 3 dni do przodu :)
    Nie martw sie, na tym etapie to chyba normalne :)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ