Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
tak szybko się działo ze aż w szoku byłam ze to już teraz. poród silami natury o 20 podłączyli ktg które pokazywało lekkie skurcze potem badanie przez lekarza i szybkie przygotowanie sali i mnie a po 20 min Zuzia była z nami
misia_k1, Iwo, Karola:), monaaa, Paula_29, Camilia, am, Plumb80, karusia lubią tę wiadomość
-
A to nasza Wikusia
3800 i 56 cm, dzien po porodzie
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/139804d0cc81.jpg
ps.ciekawe ile by wazyla, jesli by dociągnęła do terminu wyznaczonego przez miesiaczke...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 18:57
Iwo, Karola:), Paula_29, misia_k1, MILA, madzia84, aneczkaaa1985, kasjja, Camilia, am, karusia, mikulka, Plumb80, mindusia lubią tę wiadomość
-
Gratulacje dla maggdy :* Duuuużo zdrówka dla Ciebie i Zuzi
WITAMY:
1. mama_z_groszkiem 11.06.2014 OLIWIA/ 5.07 , (dziewczynka)
2. zielona_kropeczka 12.06.2014 ZUZIA I KAROLEK
3. zabuszka 28.06.2014 ALEK/ 7.07 (chłopiec)
4. lolka83 30.06.2014 WIKTORIA/ 7.07 (dziewczynka)
5. ewelina84 30.06.2014 TOSIA/ 6.07 (dziewczynka)
6. am 01.07.2014 DAWIDEK/ 8.07 (chłopiec)
7.maggda 01.07.2014 ZUZIA/ 2.07 (dziewczynka)
8. maja89waw 02.07.2014 LILIANKA/9.07 (dziewczynka)
CZEKAMY NA:
1. monaaa 3.07 (chłopiec)
2. madzia84 7.07 (dziewczynka)
3. Mandalena 7.07 (chłopiec)
4. aneta0987 8.07 (dziewczynka)
5. Karola:) 10.07 (dziewczynka)
6. aneczkaaa1985 10.07 (chłopiec)
7. aniulka 11.07 (chłopiec)
8. AngelQa 12.07 (dziewczynka)
9. Plumb80 12.07, (chłopiec)
10. misia_k1 12.07 (chłopiec)
11. Karusia 12.07 (dziewczynka)
12. Iwo 14.07 (chłopiec)
13. kasjja 17.07 (dziewczynka)
14. Paulina23 14.07 (dziewczynka)
15. Kunita 14.07, (chłopiec)
16. Mona:) 15.07, (chłopiec)
17. mikulka 17.07 (dziewczynka)
18. Paula_29 21.07, (dziewczynka)
19. BIB 21.07 (chłopiec)
20. KaroLinka 21.07 (chłopiec)
21. Ecencia 21.07 (dziewczynka)
22. Camilia 25.07, (dziewczynka)
23. agagita 27.07, (chłopiec)
24. Domi_84 28.07, (chłopiec)
maggda lubi tę wiadomość
-
Lolka, córeczka prześliczna
Jak ja Ci zazdroszczę, ja na swoją Wikusię muszę jeszcze czekać, nie wiadomo ile...
Z laktacją się rozkręci, dużo cierpliwości i spokoju.
Dużo zdrówka dla Ciebie, obyś jak najszybciej doszła do siebie i dla małej
Napisz jak znajdziesz chwilkę w co ubierasz mała w domu, w taką gorączkę jak dziś i rozumiem że ciuszki na 56 cm?Paula_29, misia_k1, lolka83, karusia lubią tę wiadomość
-
Lolka śliczne maleństwo
Maggda gratulacje:)
Miałaś wcześniej jakieś rozwarcie, na ile % zapisywały Ci się skurcze na KTG?
Chyba każda z nas by chciała taki szybki poród:)Karola:), misia_k1, maggda, lolka83 lubią tę wiadomość
-
Lolka Wikusia sliczniutka...musze przyznać,ze wszystkie Maluszki z naszej listy to slodziaki piękne:)
Magda gratuuuulacjeeeeee!!! Mega szybko...napisz prosze jak u Ciebie to było?mialas jakieś rozwarcie i czy skurcze?..
Bo jestem w pozytywny szoku:)
lolka83, karusia lubią tę wiadomość
-
rozwarcie miałam na 2 palce już w czwartek jak zgłosiłam się na ip z bólem kości łonowej bo chodzić nie mogłam i potem nic się nie działo cały czas i w we wtorek puścili mnie na przepustkę do domu. w domu zaczęłam odczuwać leciutkie klucia ale zaczynały przybierać na sile do znośnych i co 4min. o 19 zadzwoniłam do męża aby przyjechał i pojechaliśmy znowu na oddział a skoro wróciłam to musiałam zostać już i podłączyli ktg. położna odwróciła monitor ode mnie i nie widziałam na ile procent ale pewnie mało skoro stwierdziła ze nic się nie dzieje dopiero jak lekarka mnie zbadała to mówiła ze poród się zaczął a wtedy to już z górki z zawrotna prędkością
Paula_29, misia_k1, Karola:), Aniulka, am, karusia lubią tę wiadomość
-
Karola:) wrote:Lolka, córeczka prześliczna
Jak ja Ci zazdroszczę, ja na swoją Wikusię muszę jeszcze czekać, nie wiadomo ile...
Z laktacją się rozkręci, dużo cierpliwości i spokoju.
Dużo zdrówka dla Ciebie, obyś jak najszybciej doszła do siebie i dla małej
Napisz jak znajdziesz chwilkę w co ubierasz mała w domu, w taką gorączkę jak dziś i rozumiem że ciuszki na 56 cm?
Tak ciuszki 56 pasują idealnie, 62 jeszcze za duze, chociaz niektore 56 sa nawet duze.
W szpitalu zakladalam roznie, ale nie kazaly przegrzewac...ponoc kazde dziecko indywidualnie reaguje, moja niby szybko się grzeje...jednak wiadomo, w domu nie mam az tak goraco wiec na razie sprawdza sie np. body ale dlugi rekaw, do tego polspiochy, albo body krotki rekaw + pajac, kaftanik + pajac, rampers + skarpety ale jak bylo bardzo cieplo...jak czuje, ze mala jest rozgrzana to klade ja w body i nakrywam.
W szpitalu rozek sie sparwdzil w 1 dniach pozniej kocyk i flanelowe pieluchy, ktore robily za kocyki jak bylo cieplo, albo same kocyki...bo jednak w tych pokojach upal. W domu mala spi w rozku i jest ok...w sypialni mamy dosc chlodno, wiec na razie jej to pasuje...a jak widze, ze rozgrzana to pod kocykiem.
Wiki nakarmiona, znow spi...i kurcze nie zdazylismy jej jeszcze wykapac, bo maz wrocil po 20, mala chciala jesc i zaczela plakac musialam dac i teraz znow spi...wiec chyba mleko juz idzie w sporych ilosicach, bo jak zje to zasypia
Jest taka wspaniala, az nie wierze ze takie sporo bobo bylo w brzuchulekarze mowili, ze jakby byla w terminie to spokojnie powyzej 4 kg by miala...
W szpitalu furore zrobily jej wlosy, ma naprawde dlugie, po mezu, on ponoc takie mial
ten jej zapach, jak sie wtulam... wiecie moge na nia patrzec godzinami.
teraz nic sie nie liczy tylko ona, caly dzien pod niahehe
Karola:), Paula_29, Camilia, Plumb80, karusia, am lubią tę wiadomość
-
Camilia wrote:Lolka ale Wikusia jest śliczna
A na czym polega ta stymulacja laktacji 7-5-3 ???
Odpalam laktator i jade: 7 min jedna piers, 7 minut druga piers, powtarzam znow 5 min jedna, 5 min druga, i pozniej 3 min na jednej i drugiej...
robilam tak od srody...
To co zleci to dawalam na strzykawce, a w domu butelka. W szpitalu byla dziwna przezroczysto-biala, a teraz juz zolte mleko jak nic...
Dzis robilam raz, ale nie wiem czy jest juz potrzeba bo mala je i spi, wiec chyba jej to wystarcza...
jak juz leci pokarm, to kazaly nie stymulowac, zeby nie przesadzic...zobaczymy...na razie obczajam wszystko, wiec nie wiem tez co dobre co nie
LOvi elekrtyczny mega super, mala mi troche suty pogryzla ale jak jego opdalam nic nie czuje, nie ma bolu przy zasysaniu...do tego smaruje po kazdym karmieniu kremem, tu pomaga mega krem ten zolty medela purelan 100.Paula_29, Camilia, karusia lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczynki, dziś wróciliśmy do domu, nie dam rady Was teraz nadrobić ale pochwalę się Dawidkiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 19:36
Karola:), Paula_29, Aniulka, lolka83, Iwo, aneczkaaa1985, Camilia, mikulka, Mandalena, misia_k1, Plumb80, karusia, mindusia lubią tę wiadomość
-
hej dziewczynki, a ja cały dzień się nie odzywałam bo zmarła mi dziś babcia...
musiałam pomóc mamie i dziadkowi w załatwieniu formalności z pogrzebem, taki miałam dzień do dupy!!!!! ale starałam się nie denerwować i dużo nie płakać żeby mojej Antosi nie zaszkodzić....ale ogólnie dół...
-
Paulina23 wrote:hej dziewczynki, a ja cały dzień się nie odzywałam bo zmarła mi dziś babcia...
musiałam pomóc mamie i dziadkowi w załatwieniu formalności z pogrzebem, taki miałam dzień do dupy!!!!! ale starałam się nie denerwować i dużo nie płakać żeby mojej Antosi nie zaszkodzić....ale ogólnie dół...
Kochana dobrze teraz wiem co czujesz, moja babcia zmarła 1 lipca a dzisiaj był pogrzeb. Musimy być silne dla naszych dzieci!Plumb80 lubi tę wiadomość
-
lolka83 wrote:Odpalam laktator i jade: 7 min jedna piers, 7 minut druga piers, powtarzam znow 5 min jedna, 5 min druga, i pozniej 3 min na jednej i drugiej...
robilam tak od srody...
To co zleci to dawalam na strzykawce, a w domu butelka. W szpitalu byla dziwna przezroczysto-biala, a teraz juz zolte mleko jak nic...
Dzis robilam raz, ale nie wiem czy jest juz potrzeba bo mala je i spi, wiec chyba jej to wystarcza...
jak juz leci pokarm, to kazaly nie stymulowac, zeby nie przesadzic...zobaczymy...na razie obczajam wszystko, wiec nie wiem tez co dobre co nie
LOvi elekrtyczny mega super, mala mi troche suty pogryzla ale jak jego opdalam nic nie czuje, nie ma bolu przy zasysaniu...do tego smaruje po kazdym karmieniu kremem, tu pomaga mega krem ten zolty medela purelan 100.
A ile razy dziennie tak trenujesz z laktatorem według tego schematu 7-5-3 ? I czy to przed karmieniem czy po karmieniu? Boję się, że ja po cc tez mogę mieć problem z laktacją więc wolę zdobyć niezbędną wiedzę w tym temacie.lolka83 lubi tę wiadomość