X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękna,jeszcze raz gratuluję :)

• misia_k1 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowna:):)Hihih taka do przytulania:)

No ja po wczorajszej wizycie hm chyba zadowolona. Rozwarcie 4 cm i w sobote do szpitala na zapis jedziemy...hm ciekawe czy juz mnie zostawi czy nie...

Mały nadal mega leniwy...mówiłam lekarzowi,ale on mówił, ze dzieci mają juz coraz mniej miejsca...zrobił usg przepływy okej, wody też...serduszko 150 na min....no ale w nocy dzis znowu się martwiłam i zaraz pojadę do położnej aby jeszcze raz posłuchac tętna.

Wolę te JEgo Kocie ruchy i jak mi stopkami po żebrach gra.

Iwo, Karola:), karusia, Plumb80 lubią tę wiadomość

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • mikulka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja piękne masz maleństwo :-) Zdrówka życzę zarówno dla Ciebie jak i kruszynki ;-)

Misia, takie rozwarcie ... wowww, super!!! Może rozwiązanie lada moment ;-)

tb73e6ydzfb83uo0.png
  • Aniulka Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    Cudowna:):)Hihih taka do przytulania:)

No ja po wczorajszej wizycie hm chyba zadowolona. Rozwarcie 4 cm i w sobote do szpitala na zapis jedziemy...hm ciekawe czy juz mnie zostawi czy nie...

Mały nadal mega leniwy...mówiłam lekarzowi,ale on mówił, ze dzieci mają juz coraz mniej miejsca...zrobił usg przepływy okej, wody też...serduszko 150 na min....no ale w nocy dzis znowu się martwiłam i zaraz pojadę do położnej aby jeszcze raz posłuchac tętna.

Wolę te JEgo Kocie ruchy i jak mi stopkami po żebrach gra.

Super rozwarcie! u mnie na ostatniej wtorkowej wizycie szyjka była ok 1 cm długa i mam tak już od 3 tygodni, dzisiaj idę na ktg a kolejna wizyta 8.07. Dziewczyny robicie coś żeby przyśpieszyć wyjście maluszków? My serduszkujemy tak co 2 dzień, staram się dużo chodzić po schodach i spacerować i piję herbatkę z liści malin od kilku dni, jak na razie efektów brak :)

Karola:), Plumb80 lubią tę wiadomość

ex2b9vvjc1a8dlo7.png[/url0975efaf2fd64ad1.png
    f2w3rjjgmre2apcb.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie robie...spaceruje ale krótko bo nie mam po prostu z kim...jak M wraca z pracy to wieczór...po schodach chodze jak do rodziców ide i tyle.
    Dziś mam zamiar isc na dłuższy spacer.
    Co do serduszkowania to mój lekarz mówił-abym spróbowała ,,naturalnej współpracy z męzem:...ale coś mi się wydaje, ze nic nie wyjdzie bo będzie się bał, ze cos zrobi Jasiowi hihi

Aniulka może Maluszek chce przeczekać upały:)...to że mam takie rozwarcie nie wróży od razu porodu....nieraz kobiety chodzą ponad tydzien z rozwarciem i nic;)

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    Ale co to znaczy badanie ważne? Jeśli czułaś ruchy i wiesz, że je czułaś, no to najważniejsze, wszystko jest dobrze - szkoda tylko, że się nie zapisały.

Ruchy czułam tylko się nie zapisały, cała reszta się zapisała. To moje pierwsze ktg więc stąd moje być może głupie pytanie o ważność badania ;-P

Karola:) lubi tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Iwo Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 22:34

karusia, misia_k1 lubią tę wiadomość

17u93e5e8a1j9elc.png 6b9cca1390b828e5.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja - cudowna dzidzia :* tak słodko śpi. Zazdroszczę Ci, że już jest z Wami!

Aniulka - nic nie robię szczególnego na przyspieszenie, normalnie funkcjonuję, sprzątam, skacze trochę na piłce, nie serduszkujemy, ale chyba dzisiaj M. namówię - taki mam plan. Jutro mam imieniny, fajnie by było urodzić :) ale coraz bardziej staje się dla mnie realna wizja porodu indukowanego...

Misia, u Ciebie szybko pójdzie, skoro już takie rozwarcie, tak mi się wydaje!

Camilia, żadne pytania nie są głupie :)

karusia, Camilia lubią tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja, gratuluję słodziaka!! :)

Na wprost naszego łóżka powiesiłam sobie takie ładne zdjęcie z ostatniego usg3d pysiaczka Zosi i cały ranek się wpatrywałam, zastanawiając się, czy właśnie tak będzie wyglądała ta moja córcia... :) Ma taką śliczną buzię na tym zdjęciu... :) Tak mi się już chce do tej dzieciny <3

Aniulka, my też nic szczególnego nie robimy z mężem ;) ale zamierzamy od wtorku :) po wizycie, jak lekarz da zielone światło! Mąż chce, bo chce już córkę! A zobaczymy jak to wyjdzie w praniu ;) Ja staram się średnio co drugi dzień chodzić na długie spacery takie do 3 km... I widzicie nic się nie rusza, a czop już tydzień temu odszedł..

We wtorek wizyta... Czekam z niecierpliwością!! A tymczasem przebrałam z teściową 5 kg czarnej porzeczki na przetwory, sterta prania zerka na mnie nieśmiało i szafka z ciuchami do uporządkowania czeka ;) więc do roboty trzeba się brać :)

km5st5odu2rt42xe.png

Wysłany: 4 lipca 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    11 lipca jest pełnia, liczę na nią :P
    Właśnie poprasowałam stertę prania i pograbiłam liście na tarasie, chwila odpoczynku i biorę się na obiad :) jakoś wyjątkowo dzisiaj mam siły :

karusia lubi tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    11 lipca jest pełnia, liczę na nią :P
    Właśnie poprasowałam stertę prania i pograbiłam liście na tarasie, chwila odpoczynku i biorę się na obiad :) jakoś wyjątkowo dzisiaj mam siły :

I ja dzisiaj jestem pełna energii,chęci do pracy i jakoś złość mi przeszła :) i nieśmiało powiem, że zgagi nie mam od wczoraj... :D

Nasze mamusie widać już zajęte nowymi obowiązkami ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 13:43

Karola:), misia_k1, Iwo lubią tę wiadomość

km5st5odu2rt42xe.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam na spacerku, posiedziałam na huśtawce i zjadłam jagódki niammm....teraz obiadek i popołudniowa drzemka, a po 17 meczyk:)

Karola:), Iwo, karusia lubią tę wiadomość

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    ja byłam na spacerku, posiedziałam na huśtawce i zjadłam jagódki niammm....teraz obiadek i popołudniowa drzemka, a po 17 meczyk:)

OO! Dzięki, że mi przypomniałaś - meczyk :) Niemcy-Francja :)))

Miłego popołudnia brzuszatki i mamuśki :)

karusia, misia_k1 lubią tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj z mężem pofiglowaliśmy, zobaczymy czy się coś ruszy ;) W poniedziałek kolejna wizyta u położnej.

Pozdrawiam dziewczyny :)

Iwo, karusia, Karola:), misia_k1 lubią tę wiadomość

• Camilia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wróciłam z pogrzebu, dobrze że to już za mną. Staram się być silna więc koniec tematu.
    Też właśnie włączyłam pranie, zmywarkę i odpoczywam z kotką i komputerem na łóżku ;-)

Iwo, karusia, Karola:), misia_k1 lubią tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia będzie dobrze, ściskam :*

Jak tam mamusie, co u Was i dzieciątek?

Camilia lubi tę wiadomość

• Camilia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb ja dzisiaj chciałabym poukładać swoje ubrania w szafie bo zrobił mi się mały rozgardiasz a później wypracować pościel mojej Kruszynki. Zobaczymy co z tego wyjdzie bo jak na razie mi się nie chce ruszyć :-P Moja Mała dzisiaj była aktywna rano a teraz chyba przez większość czasu odpoczywa. A co u Ciebie?

Plumb80 lubi tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja ostatnio pisałam ze wyszłam ze szpitala na przepustkę i jeszcze tego samego dnia o 20 byłam tam z powrotem, a o godz 21:40 na świat przyszła nasza córeczka Zuzia 3800g 56cm dl. :D

misia_k1, Karola:), Paula_29, aneczkaaa1985, kasjja, Camilia, karusia, am, Plumb80 lubią tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Iwo Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 22:35

17u93e5e8a1j9elc.png 6b9cca1390b828e5.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w domu od wczoraj. Czekalismy na wyniki badan malutkiej, bo podejrzewali zoltaeczke. PO 18 wyszlismy.
    Gdyby nie tak jedna noc co do was pisalam, pobyt bylby wspaniały. Wtedy po prostu zawinęły dwie wredna stare położne, zamiast dokarmić malutka to nic, tylko mi zwracaly uwage, nic nie powiedzialy, nie wziely pod uwage ze jestem po cc i z mlekiem roznie. Zgosilam nastepnego dnia innej mlodej, sluchajcie od razu poszla do pediatry, mezowi kazala przywiezc laktator (cale szczescie ze kupilam ten elektroniczny lovi- na razie swietnie sie sprawdza). Przy cc wczesniejszych z laktacja moze byc roznie. Kazala sciagac i symulowac systemem 77-55-33, do tego jakbym miala za malo dokarmic mlekiem przez kilka dni. Po tych zaleceniach od razu sie poprawilo. Od dzis juz duzo pokarmu, mala wisi na cycu, ale mam wrazenie, ze dla niej to jeszcze za malo...hihi. byle sie wszystko rozkrecilo :)
    za tydzien kontrola malej w przychodni i zobaczymy...
    Noc ladnie przespala, co 3 godziny budzila sie do karmienia, a od rana troche wyje :) siedzia mi na cycku ponad godzinke, ale pozniej spala juz do ponad 4 godzinki :) wiec tylko nia sie zajmujemy...mama mi pomaga wpada, tesdiowa obiady gotuje...

Sluchajcie, to niesamowite, ja patrze na nią to az mi sie plakac chce jest taka slodka :) Dopiero sie siebie uczymy... :)

Po cc srednio, ale da sie przezyc :) Mega spuchniete stopy, to w ciazy to bylo to pikus, wygladaja jakby ktos w nie napompowal powietrze...i czuje w nich dyskomfort. Rana w sobie ciagnie, elkko boli ale trzeba przezyc :)

ps. Podczytuje Was caly czas ale te dni są trudne dla nas wiec ciezko mi tez cos pisac, chyba ze teraz w olnej chwili...mala spi, mama pierze a ja chwilke odpoczne :)

Sciskam Was MOCNO!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 18:53

Karola:), Paula_29, aneczkaaa1985, kasjja, Camilia, karusia, am, Plumb80 lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ