Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
mikulka wrote:Super Karolinka, ogromne gratulacje :-
Ja po ktg, tradycyjnie cisza. Rozwarcie na 3 cm. A więc czekamy dalej.
Mam już dosyć. Właśnie ściągalam pranie z balkonu, bo zaczęło padać i zahaczylam się o taką wystajaca blachę. Niby nie mocno, ale nad pepkiem mam lekko przedarta skórkę. Mam nadzieję, że to nie zaszkodzi małej. Mam już naprawdę dosyć. Siedzę i płacze. Chcę już urodzić ...
Mikulka spokojnie, na pewno nic się nie stało, oprócz skóry jest jeszcze pęcherz i wody płodowe, musiałabyś bardzo mocno uderzyć by się coś stało, ja tez już kilka razy sobie brzuszek obtarłam taka niezdarna jestem ostatnio, że się o szafki obijam, masakra, ale z małą wszystko ok -
Paula, też tak myślę, ale coraz częściej łapie się na tym, że im bliżej końca tym bardziej człowiek fiksuje. Dzisiaj gin podczas wizyty oznajmił, że jeśli nie urodze do 24 to 25 mam się stawić do szpitala. Całe 11 dni. To czekanie ... Mam ogromną nadzieję, że coś w tym czasie się rozwinie.
Dziewczyny, któraś z Was pytała ostatnio czy można serduszkowac po odejściu czopa. Zapytałam dzisiaj gina i mówi, że on nie widzi przeciwwskazańPaula_29 lubi tę wiadomość
-
Ja pytałam:)
Ale w sumie to się boję bo Iwo mówiła że wzrasta ryzyko jakiegoś zakażenia wewnątrzmacicznego więc już sama nie wiem.
Też się boję, jak się rusza za bardzo, jak za mało, jak mnie coś dziwnie boli, już bym chciała być po, tym bardziej, że tak się nastawiłam i to był mój największy błąd:( -
PILNE!
Mam pytanie do dziewczyn po CC, czy któraś z Was miała zastosowany żel na zrosty HYALOBARRIER?
Szykuje mi się cesarka i lekarz sugeruje zaaplikowanie tego żelu.
Ja tematu cesarki nie ruszałam, bo byłam nastawiona na poród naturalny. Jeśli coś wiecie, proszę o info czy warto... -
maja89waw wrote:Dziewczyny sukces ! Mala obudzila sie w nocy tylko dwa razy i spala w swoim lozeczku ! Zastanawiam sie czy to zasluga zabawy od 17 do 19;30 przed myciem, karnieniem i bajka, czy po prostu zbieg okolicznosci. Dzis tez tak sprobuje, sasiadka mowila ze trzeba sobie wyrobic pewne rytuały, zwlaszcza z zasypianiem
Co do pieluch ja zuzulam od porodu ok. 40 pieluch, teraz idzie troche mniej, bo na poczatku kazdy maly baczek i od razu ja przebieralam. Teraz przebieran co drugie karmienie, zawsze przed zeby jej sie nie ulewalo.
poprawka maz mi uswiadomil ze poszlo 110 pieluch od narodzin naszej malej ! jestem w szoku, nie policzylam pieluch zużytych w szpitalu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 17:09
-
KaroLinka gratulacje :* zdrówka dla Ciebie i synka :*
WITAMY:
1. mama_z_groszkiem 11.06.2014 OLIWIA/ 5.07 , (dziewczynka) - sn
2. zielona_kropeczka 12.06.2014 ZUZIA I KAROLEK-cc
3. zabuszka 28.06.2014 ALEK/ 7.07 (chłopiec) - sn
4. lolka83 30.06.2014 WIKTORIA/ 7.07 (dziewczynka) - cc
5. ewelina84 30.06.2014 TOSIA/ 6.07 (dziewczynka) - cc
6. am 01.07.2014 DAWIDEK/ 8.07 (chłopiec) - sn
7.maggda 01.07.2014 ZUZIA/ 2.07 (dziewczynka) - sn
8. maja89waw 02.07.2014 LILIANKA/9.07 (dziewczynka) - sn
9. madzia84 07.07.2014 LILIANKA/07.07 (dziewczynka) – cc
10. monaaa 08.07.2014 MAKSIU/ 03.07 (chłopiec) - cc
11. misia_k1 10.07.2014 JAŚ/ 12.07(chłopieć) – sn
12. Paulina23 10.07.2014 ANTOSIA/ 14.07 (dziewczynka) – cc
13. Ecencia 10.07.2014 OLIWKA/ 21.07 (dziewczynka) – cc
14. Kunita lipiec ? 2014 SYNEK/ 14.07 (chłopiec) – cc
15. KaroLinka 14.07.2014 ADAŚ/ 21.07 (chłopiec) - cc
CZEKAMY NA:
1. Mandalena 7.07 (chłopiec)
2. aneta0987 8.07 (dziewczynka)
3. Karola:) 10.07 (dziewczynka)
4. aneczkaaa1985 10.07 (chłopiec)
5. aniulka 11.07 (chłopiec)
6. AngelQa 12.07 (dziewczynka)
7. Plumb80 12.07, (chłopiec)
8. Karusia 12.07 (dziewczynka)
9. Iwo 14.07 (chłopiec)
10. kasjja 17.07 (dziewczynka)
11. Mona:) 15.07, (chłopiec)
12. mikulka 17.07 (dziewczynka)
13. Paula_29 21.07, (dziewczynka)
14. BIB 21.07 (chłopiec)
15. Camilia 25.07, (dziewczynka)
16. agagita 27.07, (chłopiec)
17. Domi_84 28.07, (chłopiec)
18. aguś82 28.07, (chłopiec)
-
Mandalena wrote:PILNE!
Mam pytanie do dziewczyn po CC, czy któraś z Was miała zastosowany żel na zrosty HYALOBARRIER?
Szykuje mi się cesarka i lekarz sugeruje zaaplikowanie tego żelu.
Ja tematu cesarki nie ruszałam, bo byłam nastawiona na poród naturalny. Jeśli coś wiecie, proszę o info czy warto...
a dlaczego cc? -
Co do mojego bólu, to mam nadzieję, że diagnoza jest słuszna i minie po porodzie, bo nie wyobrażam sobie funkcjonować bez schylania się - przy dziecku!!!
U mnie na ktg ze 2-3 słabe skurcze, ponadto w pierwszej połowie mała była w miarę aktywna - tętno 140, dość liczne ruchy, natomiast później chyba zasnęła (???), tętno 120, czasami nawet do 115 spadało. Bardzo się zmartwiłam, do tego zero ruchów...Oczywiście w samochodzie już się uaktywniła, no ale stracha mi napędziła - więc konsultowałam z lekarzem, powiedział, że widocznie dziecko zasnęło w 2 połowie zapisu. Mam kontrolować ruchy. Jeżeli będzie wszystko okej, to ktg w czwartek no i wizyta, ale liczy na to, że się nie spotkamy. Też na to LICZĘ!!!lolka83, Iwo, am lubią tę wiadomość
-
Kochane ja już po ktg z małym wszystko ok, skurczy brak
Następne ktg w środę ale ja już schizę łapię, martwię się o małego..... mąż najchętniej już by mnie do szpitala położył co też nie pomaga.
Faktycznie dużo dziewczyn jest po terminie.... co się dzieję...
Karolinka gratuluję.Iwo lubi tę wiadomość
-
Karola:) wrote:Co do mojego bólu, to mam nadzieję, że diagnoza jest słuszna i minie po porodzie, bo nie wyobrażam sobie funkcjonować bez schylania się - przy dziecku!!!
U mnie na ktg ze 2-3 słabe skurcze, ponadto w pierwszej połowie mała była w miarę aktywna - tętno 140, dość liczne ruchy, natomiast później chyba zasnęła (???), tętno 120, czasami nawet do 115 spadało. Bardzo się zmartwiłam, do tego zero ruchów...Oczywiście w samochodzie już się uaktywniła, no ale stracha mi napędziła - więc konsultowałam z lekarzem, powiedział, że widocznie dziecko zasnęło w 2 połowie zapisu. Mam kontrolować ruchy. Jeżeli będzie wszystko okej, to ktg w czwartek no i wizyta, ale liczy na to, że się nie spotkamy. Też na to LICZĘ!!! -
Karola:) wrote:a dlaczego cc?
Jestem tydzień po terminie a rozwarcie wciąż 1cm, nic nie rusza.Cały czas mam bolesne skurcze przepowiadające, ale one nic nie wnoszą. Dziecko waży ponad 4500, ale w ogóle nie kieruje się do porodu. Lekarz dał mi na jutro skierowanie na cc. Uważa, że jest za duże niebezpieczeństwo powikłań.Karola:) lubi tę wiadomość
-
Ja na ostatnim KTG miałam kilka skurczy na poziomie 40%, jeden na 90%
Natomiast po upadku miałam chyba ze 20 skurczy 90-100% i gin stwierdziła że to widocznie było spowodowane ruchami dziecka, wiec nie wiem o co chodziło
Jak to może być? -
mikulka wrote:Mój gin dzisiaj stwierdził, że jak jabłko dojrzeje to spadnie heh
Mój mąż też tak twierdzi, że dziecko wie kiedy ma wyjść, widocznie jeszcze całkiem nie gotowe
Choć to nie zmienia faktu, że prosi już małą by wyszła:)Karola:) lubi tę wiadomość
-
mikulka wrote:Karola, a pamiętasz może ile wynosiły te skurcze na ktg? Ja miałam cały zapis między 20, a 40 i mój ginekolog twierdzi, że nic się nie dzieje! A co do tętna małej to u nas odwrotnie: najpierw ładnie ok 140, a potem szaleństwo aż do 180. Położna uspokoiła mnie , że przy gwałtownych ruchach się tak podnosi. Mówiła tez, że jak maleństwo śpi to tętno jest spokojniejsze, także nie martw się
Dziewczyny zaczynam się stresować- pojutrze idę do szpitala. -
camila nie stresuj sie Kochana, wiem ze łatwo mi mowic bo juz po, ale u mnie podobnie było, Moj Jas tez mial wysokie tetno(podejrzewano tachykardie) bo siegalo 170. Polozna kazala mi duzo pic i tetno sie wyrównało.
lolka83, Karola:) lubią tę wiadomość