Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Misia mi położna powiedziała, że takie tętno gdy dziecko jest aktywne jest normalne. Ja się denerwuję cc i ogólnie pobytem w szpitalu.
Chociaż teraz jak napisałaś, że tętno 170 to źle to już nie wiem co mam myśleć...lolka83, Karola:) lubią tę wiadomość
-
misia_k1 wrote:camila nie stresuj sie Kochana, wiem ze łatwo mi mowic bo juz po, ale u mnie podobnie było, Moj Jas tez mial wysokie tetno(podejrzewano tachykardie) bo siegalo 170. Polozna kazala mi duzo pic i tetno sie wyrównało.
Misia poczytaj, dla uspokojenia nerwow
http://dziecko-info.rodzice.pl/archive/index.php/t-227039.html
oraz
http://lovi.pl/pl/forum/2/1849
JUtro przyjedzie butelka Medela Calma,ciekawe czy poprawi odruch ssania
dzis musialam ja dostawic, bo na cycyu siedziala ok 40 min ale pozniej znow byla niespokojna, dopila z butli 30ml i zasnela...ale w piersiach nadal jest mleko...zawzielam sie bede probowac, caly czas dostawiac, uczyc tego glebokiego zasysania, tylko martwie się, ze jak ona bedzie ssala malo efektywnie to mi laktacja zacznie zanikac,eh... ale jak za jakis czas mnie to pokona to trudno, co ma byc to bedzie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 19:52
am lubi tę wiadomość
-
lolka83 wrote:Misia poczytaj, dla uspokojenia nerwow
http://dziecko-info.rodzice.pl/archive/index.php/t-227039.html
oraz
http://lovi.pl/pl/forum/2/1849
JUtro przyjedzie butelka Medela Calma,ciekawe czy poprawi odruch ssania
dzis musialam ja dostawic, bo na cycyu siedziala ok 40 min ale pozniej znow byla niespokojna, dopila z butli 30ml i zasnela...ale w piersiach nadal jest mleko...zawzielam sie bede probowac, caly czas dostawiac, uczyc tego glebokiego zasysania, tylko martwie się, ze jak ona bedzie ssala malo efektywnie to mi laktacja zacznie zanikac,eh... ale jak za jakis czas mnie to pokona to trudno, co ma byc to bedzie... -
dziewczyny bardzo WAS przepraszam za to ze ost Was nie wspieram...poprostu wiele sie dzieje i czasu brak do tego baby bluse i problemy laktacyjne/
trzymam za Was kciukii i widze ze juz niedlugo kazda z Was będzie tulic Malenstwoo.lolka83, am, Karola:) lubią tę wiadomość
-
misia_k1 wrote:dziewczyny bardzo WAS przepraszam za to ze ost Was nie wspieram...poprostu wiele sie dzieje i czasu brak do tego baby bluse i problemy laktacyjne/
trzymam za Was kciukii i widze ze juz niedlugo kazda z Was będzie tulic Malenstwoo.
Kotek, u mnie juz lepiej, ale z tą laktacja juz dostaje pierdolca, tak mi zalezy, ze wariuje...dlatego poczytaj te fora, mnie troche ogarnely
Musi byc dobrze, ale dzis 3 razy plakalam, bez powodu, norma...
-
Karola:) wrote:Kunita - gratulacje :* tak myslałam, że już rozpakowana! Podaj imię synka i datę narodzin, to zaktualizuję listę
A baby blues, to normalne...przejdzie z czasem.
DziękujęSynek urodził się 07.07 i ma na imię Bartuś
Dziś była u nas położna, pomasowała małemu brzuszek takimi kolistymi ruchami zgodnie Ze wskazówkami zegara bo okazałsię,że ma nagromadzone gazy. Pomogło.
Cieszę się, bo mam coraz więcej pokarmu, ale ponieważ synek jets duży, musimy dokarmiac kilka razy dziennie. A na cycu dzis rano wisiał mi prawie 3 godz...am, Karola:), lolka83 lubią tę wiadomość
-
Camilia wrote:Misia mi położna powiedziała, że takie tętno gdy dziecko jest aktywne jest normalne. Ja się denerwuję cc i ogólnie pobytem w szpitalu.
Chociaż teraz jak napisałaś, że tętno 170 to źle to już nie wiem co mam myśleć...
Camila przepraszam,nie chciałąm Cię dodatkowo zestresować, ale wywnioskował, ze przejmujesz się wysokim tętnem a miałam podobnie i to był TYLKO FAŁSZYWY alarm i bardzo często sie to zdarza, szczególnie kiedy Dzidzie są energiczne. Mi na ktg tętno tak skakało, ze nieraz zanikało-to dopiero stres, ale to przez to Ze Mały ruszła sie i uciekał. -
lolka83 wrote:Kotek, u mnie juz lepiej, ale z tą laktacja juz dostaje pierdolca, tak mi zalezy, ze wariuje...dlatego poczytaj te fora, mnie troche ogarnely
Musi byc dobrze, ale dzis 3 razy plakalam, bez powodu, norma...
tez zamowilam te butelkę Calma. a bierzesz jakieś preparaty z DHA i czy dajesz Wiki witamine k i D twisst, bo tak mysle ze jak moj ciągle butle je mm i trochę mojego pokarmu to czy nie powinnam dawać tylko D bo K jest w tym mleku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 22:01
-
nick nieaktualnyDzisiaj o 12:04 urodził się Victor. Duży, waga 4600g. W czasie cesarki miałam krwotok. Dochodzę do siebie i walczę z bólem.
Mały przesłodki. Napiszę więcej w domu,bo tutaj ciężko Internet chodzi.Paula_29, am, Karola:), Mona :), lolka83, Mandalena, Aniulka, aguś82, Camilia, Kajoni, maja89waw, aneczkaaa1985 lubią tę wiadomość
-
Misia preparaty z DHA warto brać bo Twój nastrój i wahania mogą być związane też z ich brakiem. Mały weźmie sobie od Ciebie co potrzebuje a Ty przez niedobory możesz mieć taką labilność emocjonalną, bo tak wpływa brak kwasów DHA na funkcjonowanie mózgu, tak przynajmniej gin mówiła
-
Plumb80 wrote:Dzisiaj o 12:04 urodził się Victor. Duży, waga 4600g. W czasie cesarki miałam krwotok. Dochodzę do siebie i walczę z bólem.
Mały przesłodki. Napiszę więcej w domu,bo tutaj ciężko Internet chodzi.
Gratulacje Anitko, wracaj do zdrowia, czekamy -
Paula_29 wrote:Dziewczyny czy skurcze porodowe zaczynały Wam się od spinania, twardnienia brzucha czy od takich skurczów ala ból miesiączkowy?
Paula te początkowe jak na miesiączkę, nawet sama położna mówiła mi ze tak je będę odczuwać, a jak się rozkręciły nie szło ich pomylić z czymś innymmisia_k1, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
Plumb80 wrote:Dzisiaj o 12:04 urodził się Victor. Duży, waga 4600g. W czasie cesarki miałam krwotok. Dochodzę do siebie i walczę z bólem.
Mały przesłodki. Napiszę więcej w domu,bo tutaj ciężko Internet chodzi. -
Mandalena, jestem w szoku, że taka duża dzidzia
No to bardzo dobrze ze cc, chociaż już wiesz co będzie...my musimy czekać.
Cały dzień mam taką biegunkę, że nie pamiętam kiedy ostatnio tak miałam, wystarczy że coś zjem i toaleta i kolejny raz się nakręcam, że to zwiastun porodu...eh!
Wstawiam aktualną listę, aczkolwiek aktualna pewnie nie jest bo Plumb pewnie już dawno po cc i miejmy nadzieję, że karusia też już tuli dzidzię
Jesteśmy w połowie rozpakowane!
Camilia, spotkamy się w szpitaluFajnie! :]
Gratulacje dla AngelQa :* i buziaki dla Saruni
WITAMY:
1. mama_z_groszkiem 11.06.2014 OLIWIA/ 5.07 , (dziewczynka) - sn
2. zielona_kropeczka 12.06.2014 ZUZIA I KAROLEK-cc
3. zabuszka 28.06.2014 ALEK/ 7.07 (chłopiec) - sn
4. lolka83 30.06.2014 WIKTORIA/ 7.07 (dziewczynka) - cc
5. ewelina84 30.06.2014 TOSIA/ 6.07 (dziewczynka) - cc
6. am 01.07.2014 DAWIDEK/ 8.07 (chłopiec) - sn
7.maggda 01.07.2014 ZUZIA/ 2.07 (dziewczynka) - sn
8. maja89waw 02.07.2014 LILIANKA/9.07 (dziewczynka) - sn
9. madzia84 07.07.2014 LILIANKA/07.07 (dziewczynka) – cc
10. Kunita 07.07.2014 BARTUŚ/ 14.07 (chłopiec) - cc
11. monaaa 08.07.2014 MAKSIU/ 03.07 (chłopiec) - cc
12. misia_k1 10.07.2014 JAŚ/ 12.07(chłopieć) – sn
13. Paulina23 10.07.2014 ANTOSIA/ 14.07 (dziewczynka) – cc
14. Ecencia 10.07.2014 OLIWKA/ 21.07 (dziewczynka) – cc
15. KaroLinka 14.07.2014 ADAŚ/ 21.07 (chłopiec) – cc
16. AngelQa 14.07.2014 SARA/ 12.07 (dziewczynka) – sn ?
CZEKAMY NA:
1. Mandalena 7.07 (chłopiec)
2. aneta0987 8.07 (dziewczynka)
3. Karola:) 10.07 (dziewczynka)
4. aneczkaaa1985 10.07 (chłopiec)
5. aniulka 11.07 (chłopiec)
6. Plumb80 12.07, (chłopiec)
7. Karusia 12.07 (dziewczynka)
8. Iwo 14.07 (chłopiec)
9. kasjja 17.07 (dziewczynka)
10. Mona:) 15.07, (chłopiec)
11. mikulka 17.07 (dziewczynka)