Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
am wrote:Maja apetyt mojego dziecka mnie też przeraża
a już dużo Twoja córeczka przybrała od wyjścia ze szpitala? Bo w sumie tylko jeden dzień różnicy w wieku naszych dzieci
A pokarmu pewnie masz wystarczająco, tylko dzieci lubią wisieć na cycku
ja mam podobne myśli ostatnio cały czas,
Wysłałam Ci zaproszenie na priv jak coś
Jak byliśmy u lekarza jak mała miała 9 dni ( to był piątek) to ważyła 3120, a ze szpitala wyszła we wtorek czyli miała 6 dni to ważyła 3070.
Dwa dni temu w bodziaku i pieluszce ważyła 3500, ale to na wadze ładzienkowej ważę się z nią na rękach, potem sama i odejmujewięc nie wiem jak z tą dokładnością
Zaakceptowałam zaproszenieWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 19:20
am lubi tę wiadomość
-
A nie pochwaliłam się, że już trzeci raz od narodzin zachustowałam malutką
Pierwszy raz w piątek a dziś nawet dwa razy. Mała jest zachwycona, jeszcze trochę czasu mi to zajmuje ale myślę, że z czasem będzie łatwiej i szybciej. Narazie korzystam z filmów instruktażowych na youtube ale jest możliwość indywidualnych warsztatów w domu i chyba z nich skorzystam, bo nie jestem pewna czy wszystko robię na 100 % dobrze - narazie chustę pożyczyłam od sąsiadki ale chyba ją od niej odkupimy
am lubi tę wiadomość
-
Maja to widzisz mimo że Twoja córeczka je dużo wcale tak szybko nie przybiera. Dawidek w piątek ważył już 3820, to takie nienajedzone dziecko że czasem mnie przeraża
Udało Ci się z tą położną coś załatwić?
Lolka jak tam po wizycie patronażowej?
Pisałaś że Mała marudzi Ci przez dzień, u nas podobnie, a wieczór to najlepiej żeby sobie Mały wisiał ze trzy godz na cycku, to jest szczęśliwy, ja mniej. Wczoraj od 21 do 24:30 walczyłam żeby usnął i jak u Ciebie - pojedzony i usnął, ja go chciałam odłożyć to od razu oczy otwarte i dawaj szukam cyca, tak mnie wykończył że potem usnąć nie mogłam. Tyle że u nas krócej spania, maksymalnie 4 - 4,5 za pierwszym podejściem, potem takie dosypianie, w zależności od dnia od 1 do 3 godzin. I takim sposobem chodzę jak zombiWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 19:39
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny. Kurczę,zaczyna mnie niepokoić brak wiadomości od Karoli. To już zbyt długo. Mam nadzieję że wszystko u nich w porządku.
Victor w 5 dobie po porodzie zjechał z 4600g do 4360g.Wg położnej w normie. Ogólnie ładnie je i dużo śpi,jakby dziecka w domu nie było.
am, lolka83 lubią tę wiadomość
-
Plumb80 wrote:Cześć dziewczyny. Kurczę,zaczyna mnie niepokoić brak wiadomości od Karoli. To już zbyt długo. Mam nadzieję że wszystko u nich w porządku.
Victor w 5 dobie po porodzie zjechał z 4600g do 4360g.Wg położnej w normie. Ogólnie ładnie je i dużo śpi,jakby dziecka w domu nie było.
Ja też się o nią martwię, mam nadzieję że w końcu do nas napisze.
Nie wiem czy jest na to jakaś reguła że na początku dzieci tylko jedzą i śpią, bo u nas było tak samo, aż czasem zastanawiałam się czemu to dziecko tyle śpi, pasowałoby żeby coś zjadłoteraz już tak nie mam
zwłaszcza w kwestii jedzenia
lolka83, misia_k1, Plumb80 lubią tę wiadomość
-
Dzis byl pediatra z przychodni, super faect i powiedzial mi ze mam jesc na razie wszystko...bez jakis tam ekscesów...z mala wszystko ok.
Ładnie powiedzial: laktacja jest w pani głowie, jesli bedzie pani zestresowana i zle nastwiona ona moze sama zaniknać, prosze sie wyluzowac, jak trzeba to dokarmiac i byc dobrej mysli, tylko nie schizowac sie i nie denerwowac...wszystko na luzie
Aha powiedzial, ze jesli mala by miala problemy z bączkami to rano przed karmieniem ok 10 ml wody letniej przegotowanej aby pobudzic jelitka do pracy...takze tak, opinie sa rozne, bo poprzedni pediatra prywatna tego nie zalecała
Moja dzis ladnie je, zobaczymy jak na noc bedzie
Jedyna sprawa ze od wczoraj wisi mi na piersi, zje i od razu zasypia...i spi mocno...tylko ja odloze, to zaraz jeki, lub za 15-20min sie budzi i znow krzyk...jestem troche tym przerazona, bo jak tak bedzie to nie bede w stanie nic zrobic, tylko ja trzymac na reku. Wczesniej odkladalam do lozeczka i koniec. Nie wiem co sie stalo, ze nagle jej tak sie zrobilo...hmmm
Co prawda ogladam wtedy filmy, seriale itd, bo biore ja do salonu, ale ile mozna
am, Plumb80 lubią tę wiadomość
-
Po 30 minutach wiszenia na cycku i oczywiście dramacie kwękania jak go odłożyłam, a musiałam bo zaczął wierzgać, położyłam Małego do leżaczka i włączonymi wibracjami (dziś przyszedł) po 3 min dziecko śpi - chwilo trwaj
Plumb80, misia_k1, Iwo, karusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
am a jaki masz ten leżaczek...szukałam linka od Lolki ale kurczaki ciężko przewertować tyle stron:)
chce kupić taki leżaczek:)
A czy któraś z Mamus ma może karuzele do łóżeczka???
am wrote:Po 30 minutach wiszenia na cycku i oczywiście dramacie kwękania jak go odłożyłam, a musiałam bo zaczął wierzgać, położyłam Małego do leżaczka i włączonymi wibracjami (dziś przyszedł) po 3 min dziecko śpi - chwilo trwajlolka83 lubi tę wiadomość
-
misia_k1 wrote:am a jaki masz ten leżaczek...szukałam linka od Lolki ale kurczaki ciężko przewertować tyle stron:)
Ja kupiłam w końcu ten sam co Lolka http://www.smyk.com/tiny-love-wielofunkcyjny-lezaczek-bujaczek-lozeczko-3w1-18-kg,p1052156769,swiat-niemowlaka-p
Miałam kupować na początku fisher price, ale jednak przekonał mnie ten co wzięłam funkcją łóżeczka - przyda się z całą pewnością
A karuzeli nie mam, może się jeszcze trafi że ktoś przyniesie, a jak nie to kupię ale najwcześniej za miesiąc. Więc jak macie jakieś typy to też chętnie się zapoznamlolka83 lubi tę wiadomość
-
http://www.smyk.com/tiny-love-wielofunkcyjny-lezaczek-bujaczek-lozeczko-3w1,p1079959057,swiat-niemowlaka-p
mam ten, u nas na razie czasem ja wkladam, ale raz jest opcja, ze uśnie, raz jest opcja, ze patrzy i luka, a raz jeczy, ze jej sie nie podoba...
Karmilam mala 2 godziny po kąpaniu...przysypiala, ale budzila sie i jeczala, w koncu zrobilam mm 100ml i wypila na raz i schiza, kurcze bylam pewna, ze moje mleko je i przelyka...to albo ja mam za malo pokarmu, albo ona sie nie najada tym moim ;/
Dopiero po butli mm padla...jutro z rana mam doradce laktacyjnego na kontroli i zobacze co powie...
Od wtorku znów ja dokarmiam, a było juz tak pieknie, albo znow ma jakis naplyw wiekszego zapotrzebowania jedzenia, albo mi sie cos zepsulo z mlekiem... ;/ grr -
misia_k1 wrote:am a jaki masz ten leżaczek...szukałam linka od Lolki ale kurczaki ciężko przewertować tyle stron:)
Mam karuzelkę i mala sie na nią luka, jest pozytywka i ogolnie juz widze, ze jest zainteresowana tematem
to ta:
http://www.smyk.com/canpol-kolorowa-laka-karuzela-pluszowa-z-baldachimem,p1044714407,zabawki-gry-dla-dzieci-p
misia_k1 lubi tę wiadomość