Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja na szczęście ładnie w nocy spała, do 12 nawet we własnym łóżeczku
ja wczoraj stanęłam z małą na wadze i po odjęciu mojej wagi wyszło, że waży ok 3900 więc raczej się najada
Oczywiście teraz, jak chciałabym żeby już wstała i mi opróżniła piersi, to moja gwiazdeczka śpi w najlepsze... Aha i okazuje się, że nasza lalka jest smoczkowa
do jazdy samochodem, do uspokojenia na spacerku, najlepszy smoczuś
w związku z tym, chyba zaraz zamówię wubbanub
am, dziękuję, mój avatarek równie słodki co i Twój))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 08:38
Paula_29, am, Iwo lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
U mnie wczoraj mała też była niespokojna w dzień, prężyła się, bolał brzuszek, postanowiłam trochę częściej przystawiać do piersi na chwilę by choć się napiła, skoro nam gorąco, im pewnie też
Ja wybudzam małą co 3 h do karmienia ale dlatego że ma żółtaczkę więc takie zalecenie. Wczoraj spała od 23 do 6 rano, musiałam jej dać mleko na śpiąco, bo nawet się nie obudziła
Camilia ja już mojej dałam raz espumisan, koleżanka pediatra powiedziała że nawet tygodniowemu dziecku można ale nie pomogło niestety
Dziś idziemy na kontrolę, trzymajcie kciuki by okazało się, że żółtaczka przechodzi i nie będą chcieli nas zostawić
Lolka mam pytanie, ile czekałaś na monitor oddechu z gemini?
Chciałam kupić ten pieluszkowy, ale pojechał mąż do sklepu u nas w Krakowie gdzie był i okazało się, że tylko na zamówienie
Wypożyczył więc Angel care i powiem Wam że jestem mile zaskoczona, wcale to wyłączanie nie jest takie uciążliwe, przetestowaliśmy go za pomocą książek o podobnej wadze, czy się włącza i jest ok, także chyba go zamówię, tym bardziej że jest 120 zł tańszy a i tak na razie małej nie przekładamy do łóżeczka drugiegokarusia, Iwo lubią tę wiadomość
-
A to moja kochana Zuzia, nie wiem jak to zrobić by było widoczne tu więc wklejam linka
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7b867be437837a87.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cad024e5573ecb8d.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 09:05
am, amela, Plumb80 lubią tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:A to moja kochana Zuzia, nie wiem jak to zrobić by było widoczne tu więc wklejam linka
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cad024e5573ecb8d.html
Paula jeszcze raz gratuluję, śliczna dziewczynkaPaula_29 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a jak długo wasze dzieciaczki jedzą z jednej piersi ? Ja dowiedziałam się od położnej, że trzeba karmić jedną piersią ok 20 minut, bo na początku leci mniej kaloryczne mleko a po kilku minutach dopiero bardziej kaloryczne. Pamiętam, że na szkole rodzenia tez nam tak mówili. Najpierw "zupka" potem "drugie danko" tak to nazywali. Ja rzeczywiście na początku przystawiałam ją tak jak ona chciała i nie sądze żeby była przy piersi dłużej niż 10 minut - zmieniałam jej te piersi jak szalona - i rzeczywiście wieczorami się prężyła i marudziła. Podobno to pierwsze mleko to prawie sam cukier z jakimiś dodatkami i jak dziecko ssie tylko kilka minut to może boleć brzuszek...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 12:21
-
Paula_29 wrote:Hej dziewczyny
U mnie wczoraj mała też była niespokojna w dzień, prężyła się, bolał brzuszek, postanowiłam trochę częściej przystawiać do piersi na chwilę by choć się napiła, skoro nam gorąco, im pewnie też
Ja wybudzam małą co 3 h do karmienia ale dlatego że ma żółtaczkę więc takie zalecenie. Wczoraj spała od 23 do 6 rano, musiałam jej dać mleko na śpiąco, bo nawet się nie obudziła
Camilia ja już mojej dałam raz espumisan, koleżanka pediatra powiedziała że nawet tygodniowemu dziecku można ale nie pomogło niestety
Dziś idziemy na kontrolę, trzymajcie kciuki by okazało się, że żółtaczka przechodzi i nie będą chcieli nas zostawić
Lolka mam pytanie, ile czekałaś na monitor oddechu z gemini?
Chciałam kupić ten pieluszkowy, ale pojechał mąż do sklepu u nas w Krakowie gdzie był i okazało się, że tylko na zamówienie
Wypożyczył więc Angel care i powiem Wam że jestem mile zaskoczona, wcale to wyłączanie nie jest takie uciążliwe, przetestowaliśmy go za pomocą książek o podobnej wadze, czy się włącza i jest ok, także chyba go zamówię, tym bardziej że jest 120 zł tańszy a i tak na razie małej nie przekładamy do łóżeczka drugiego
Też mamy Angel Care i jak narazie jesteśmy zadowoleni -
Wczoraj byłam prywatnie u fizjoterapeutki - podobno najlepsza w okolicy. Potwierdziła prawostronny kręcz szyi u małej. Zbadała ją dokładnie - aczkolwiek mi to badanie się nie podobało bo mała płakała bardzo ;( chyba jeszcze nigdy tak głośno... Potem pokazała mi 4 ćwiczenia - każde zrobiłyśmy 2 razy - raz ona pokazywała raz ja robiłam i poprawiała moje ewentualne błędy - mała też nie była zachwycona...
Mamy ćwiczyć 3 minuty 3 razy dziennie i widzimy się za 3 tygodnie. Mam nadzieję, że będzie dużo lepiej na następnej wizycie -
Iwo wrote:Karmie po ok 20 z kazdej piersi, czasem mlody possie jeszcze dluzej.
To zazdroszczę, bo moja mała max 10 min ssie pierś i śpi jak zabita... nie wiem skąd u niej takie ładne przybieranie skoro tylko "soczek" spija, a schabowy zostaje w piersi
Paula śliczna córciaPaula_29 lubi tę wiadomość
-
U nas ciezko bylo mala uspac i maz wymyslil ze da 50 ml mm. Mowie po co mi z piersi leci. Kurcze pozniej przystawilam ja do cyca i padla. Spala w swoim lozeczku od 24.30 do 5.30. Pozniej zjadla z godzinke i znow zasnela ze mna do 10. Teraz ja karmie ale po obudzeniu znow byl placz i baki. Eh.
paula chyba wtedy paczka byla za dwa dni. Zamawialam kilka razy i raz 2 dni raz 4. Ja z angel jestem bardzo zadowolona.Paula_29 lubi tę wiadomość
-
Ja karmię około 30 minut, piersi zmieniam za każdym karmieniem. Mała zasypia to ją lekko dotykam po policzku, uszach, plecach by jeszcze chciała ssać. Czasami max 15 minut i żadne poklepywania nie pomagają- dziecko odpływa
mikulka lubi tę wiadomość
-
Dokładnie 5 h snu - bezcenne
Ja dziś wymiękam totalnie, spanie marne i od rana taki płacz że szok, ewidentnie brzuch boli. Nie wiem czy te pory bólu się zmieniają, bo na początku zawsze był problem wieczór, wczoraj wczesnym popołudniem a dziś od ranaciężko było mi uspokoić Małego, po wypróbowaniu wszelkich sposobów dopiero przy cycku przestał płakać... teraz śpi i oby na dziś było tyle boleści ...
A ja karmię między 10 a 30 minut.lolka83, Camilia lubią tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:A to moja kochana Zuzia, nie wiem jak to zrobić by było widoczne tu więc wklejam linka
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cad024e5573ecb8d.html
Jaka śliczna Kruszynka!!! Słodka!!
Ja czekam na swoją ZuzięPaula_29 lubi tę wiadomość
-
Moja po porannym spacerku też jakieś tańce wygibańce odstawiała przy cycu. 5 minut possała, a potem puszczała co jakiś czas cyca i kwękała. Po prawie godzinie takiego "karmienia" jeśli można to tak nazwać, wzięłam chustę w dłoń i śpi od godzinki już wtulona w mamusie
Mój mąż jak ona tak puszcza tego cyca a potem nerwowo go szuka, mówi, że dzięciołka odstawiaW sumie tak to trochę wygląda - stuka czołem o cyca jak dzięciołek
lolka83, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
Camilia wrote:Ja karmię około 30 minut, piersi zmieniam za każdym karmieniem. Mała zasypia to ją lekko dotykam po policzku, uszach, plecach by jeszcze chciała ssać. Czasami max 15 minut i żadne poklepywania nie pomagają- dziecko odpływa
-
Dziewczyny, a jak w taką pogodę ubieracie swoje perełki? Ja mam w domu taki upał, że malutka leży tylko w pieluszce i body, bez skarpetek i odkryta. Tak samo na spacerku, z tym ze w cienkiej czapeczce i przykryta lekko pieluszka tetrową. A Wy zakładacie czapeczki maluszkom?