Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
My po weselu i po poprawinach
Wiktoria i jej babcia zniosły to dzielnie.
Mama zniosła to mniej dzielnie - tęskniłam na maxa.
A mamy piersi zniosły to najgorzej, bardziej twarde jak przy nawale w 3 dobie - masakra!
Ale generalnie cieszę się, że gdzieś wyszliśmy, pierwsze wyjście na tak długo bez dziecka. Jestem bardzo zmęczona, bo zasnęłam o 3. O 4, 6 i 8 było karmienie, później już mała się obudziła. W dzień spałam 2 godziny i jechaliśmy na poprawiny. Teraz Wiktoria i tatuś śpią
I potwierdzam - nie ma większej miłości niż miłość matki do dziecka!
Karmiąc piersią ta bliskość jest chyba jeszcze większa!
Camilia - u nas Wiki różnie - raz śpi tylko na spacerze, a czasami śpi i na spacerze i jeszcze 3 godzinki w ciągu dnia. Ale ta godzinka zawsze jest. i jakieś tam drzemki. Pytałam pediatry jak to jest z tym spaniem, to otrzymałam odpowiedz, że są dni kiedy dziecko będzie dużo spało w dzień a będą też takie, kiedy spać nie będzie chciała. Więc chyba nie ma się czym martwić, ale skok też to może być.am, Mandalena, misia_k1, Camilia lubią tę wiadomość
-
Camilia my podawalismy gdy Zosia miala gorsza chwike... czasami jak trzeba bylo dwa dni pod rzad to tez dawalismy.. Zosi pomagal.. aczkokwiek jak tylko mijaly jej gorsze chwile odstawialismy, bo tez nie chcialam jej do nich przyzwyczajac... na chwile obecna najlepszym samouspokajaczem sa wlasne piastki lub smoczus
A my juz jestesmy po chrzcinach)) Zosia byla taka dzielna, ze szok! Ani razu dzisiaj nie zaplakala! Nawet jak ksiadz polal glowke! Na przyjeciu tez tyle osob, Zosia pieknie pozowala fotografowi, bez grymaszenia, cierpliwie... kazdy powdziwial jej kreacje i zachwalal Zosienke
milo spedzilismy ten czas i bardzo go przezylismy.. Taka wazna chwila dla nas- rodzicow...
jak dostaniemy zdjecia to wrzuce
Karola:), am, Iwo, Mandalena, misia_k1, Plumb80 lubią tę wiadomość
-
My dzis caly dzien na miescie. Bylismy w Łazienkach, nad Wisła ,a pozniej u mouch rodzicow bo to obok
Mala spała od 15 do 19. U rodziców nawet sie nie obudzila...moze oczy otwierala, pokrecila sie i znow spanie.
JAk wrocilismy zjadla, baczki ja meczyly i od 10 min spi...nawet nie zdarzylismy jejw ykapac, bo padla mi na rekach.
Dziwnie jednego dnia nie spi, nawet godizny a innego przesypia dzien
Ciekawe czy sie nie obudzi za jakis czas
Karusia fajnie ze juz po, my planujemy na pazdziernik, tylko muszę jeszcze wybrac chrzestnych, wiec zobaczymy jak sie to potoczy
Karola takze nie bylo tak zle jak piszeszFajnie, bo się pobawiliście. Ja się ciszę, że my tez bylismy na weselu 3 tyg temu
misia_k1, karusia, Iwo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCamilia wrote:A powiedz ile dni już stosujesz te czopki i czy podajesz je codziennie? My podaliśmy jak na razie dwa dni z rzędu na noc i Mała w końcu spokojnie zasnęła. Boję się tylko żeby później nie było tak, że bez czopka nie zaśnie. Jak sądzisz?
Stosuje od wtorku codziennie i faktycznie maly lepiej spi, mam te same obawy co Ty tym bardziej ze jak wczoraj nje dalismy mu czopka na noc (mial bardzo spokojny dzien a maz mial problemy z wlozeniem bo maly sie spinal j uznalismy ze odpuszczamy) to nad ranem placz ba ryk! Niemoznosc zrobienia kupy itd ale nie wiem czy to mialo zwiazek z czopkiem a raczej jego brakiem. W sumie sa to czopki "na niepokoj" i pomagaja przetrwac te trudne chwilenie sadze zeby uzaleznily..Ja narazie daje po polowce i za tydzien porozmawiam z pediatra co dalej mam nadzieje ze ten ciezki okres bolu brzuszka itp niedlugo minie j obejdzie sie bez czopkow.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 00:22
Camilia, misia_k1 lubią tę wiadomość
-
Dziś przyjeżdża do nas moja siostra
, już nie mogę się doczekać, bo nie widziałyśmy się rok.
W sumie jak ostatni raz się widziałyśmy to nawet w ciąży nie byłam ... ile się może wydarzyć w takim czasie ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 21:48
Karola:), mikulka, misia_k1, Iwo, Camilia, lolka83, karusia, Plumb80, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
My dzisiaj mieliśmy szczepienie. Zdecydowałam się na szczepionkę Hexacima 6w1, Prevenar13 (pneumokoki) oraz Rotateq (rotawirusy). Julcia zniosła to bardzo dzielnie, płakała w momencie wkłucia i trochę po ale szybko się uspokoiła. Moja dzielna Myszka :-* Jak na razie śpi (w dzień pierwszy raz od dłuższego czasu), mam nadzieję, że później nie pojawią się jakieś efekty uboczne szczepienia. A Wy zaobserwowałyście jakieś negatywne skutki po szczepieniu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 13:39
karusia, misia_k1, am, Camille87, maja89waw lubią tę wiadomość
-
Camille87 wrote:Stosuje od wtorku codziennie i faktycznie maly lepiej spi, mam te same obawy co Ty tym bardziej ze jak wczoraj nje dalismy mu czopka na noc (mial bardzo spokojny dzien a maz mial problemy z wlozeniem bo maly sie spinal j uznalismy ze odpuszczamy) to nad ranem placz ba ryk! Niemoznosc zrobienia kupy itd ale nie wiem czy to mialo zwiazek z czopkiem a raczej jego brakiem. W sumie sa to czopki "na niepokoj" i pomagaja przetrwac te trudne chwile
nie sadze zeby uzaleznily..Ja narazie daje po polowce i za tydzien porozmawiam z pediatra co dalej mam nadzieje ze ten ciezki okres bolu brzuszka itp niedlugo minie j obejdzie sie bez czopkow.
Camille87 lubi tę wiadomość
-
am wrote:Dziś przyjeżdża do nas moja siostra
, już nie mogę się doczekać, bo nie wiedziałyśmy się rok.
W sumie jak ostatni raz się widziałyśmy to nawet w ciąży nie byłam ... ile się może wydarzyć w takim czasie ...am lubi tę wiadomość
-
Camilia wrote:My dzisiaj mieliśmy szczepienie. Zdecydowałam się na szczepionkę Hexacima 6w1, Prevenar13 (pneumokoki) oraz Rotateq (rotawirusy). Julcia zniosła to bardzo dzielnie, płakała w momencie wkłucia i trochę po ale szybko się uspokoiła. Moja dzielna Myszka :-* Jak na razie śpi (w dzień pierwszy raz od dłuższego czasu), mam nadzieję, że później nie pojawią się jakieś efekty uboczne szczepienia. A Wy zaobserwowałyście jakieś negatywne skutki po szczepieniu?
-
Moja dama
I dodam jeszcze, ze Zosia dzisiaj po raz pierwszy przekrecila sie z brzucha na pleckiWiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 19:37
Karola:), Camilia, am, misia_k1, Mona :), Iwo, Mandalena, Plumb80, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
Karusia, sukienka z Wójcika? śliczna! też chcę taką :] no i córunia też ślicznota
Camilia, u mnie Wiki po szczepieniu na drugi dzień była zmęczona, ciągle chciałą do cycka (jak nie ona!) i była bardzo senna, dużo spała.
Kurcze ;/ u nas na chrzciny robi się już 20 osób ;/ i chyba jednak lokal, już się boję - karmienia i tego jak Wiki to zniesiemuszę sobie uszyć sukienkę odpinaną na zamek z przodu, eh...
karusia lubi tę wiadomość
-
Karola:) wrote:Karusia, sukienka z Wójcika? śliczna! też chcę taką :] no i córunia też ślicznota
Camilia, u mnie Wiki po szczepieniu na drugi dzień była zmęczona, ciągle chciałą do cycka (jak nie ona!) i była bardzo senna, dużo spała.
Kurcze ;/ u nas na chrzciny robi się już 20 osób ;/ i chyba jednak lokal, już się boję - karmienia i tego jak Wiki to zniesiemuszę sobie uszyć sukienkę odpinaną na zamek z przodu, eh...
Tak Karolciu, z Wojcika. Szkoda, ze nie mieszkasz blizej, bo bysmt pozyczylydo 12 pazdziernika co sobote, ktoras z kolezanek Zosi sie w niej chrzci
a co tam, taka ladna, ze szkoda jej na jeden raz
n
Camilia, Karola:) lubią tę wiadomość
-
Iwo wrote:Camilia, ile u was kosztuje prevenar i rotateq? Pneumokoki docelowo 4 dawki bierzecie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 21:26
Iwo lubi tę wiadomość
-
Julcia przespała prawie cały dzień po dzisiejszym szczepieniu. Ledwo co wybudzałam ją na karmienie. Teraz nieco bardziej aktywna, zobaczymy co to będzie w nocy, już się boję
Waży już 5530gWiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 20:52