Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
lolka83 wrote:Karolka robilas cos z wlosami? Super wyglądacie
Ścięłam w czwartek na boba, bo w domu ciągle związane miałam - ze względu na małą, a teraz wystarczy jak podepnę grzywkę lub opaskę założę
Może być fryzurka?karusia, maja89waw, Paula_29, Mandalena lubią tę wiadomość
-
karola, laska z Ciebie:):)fryzurka super:)
a Wikunia ślicznotka, taka drobniutka się wydaje i fakt długie nóżki ma, albo to efekt butków:)
Am ja tez 22 października mam szczepienie i dopiero wtedy wage poznam Jasia ale szacuje ze bedzie 6kg jak nic:|)Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 20:13
Karola:) lubi tę wiadomość
-
misia_k1 wrote:karola, laska z Ciebie:):)fryzurka super:)
a Wikunia ślicznotka, taka drobniutka się wydaje i fakt długie nóżki ma, albo to efekt butków:)
Am ja tez 22 października mam szczepienie i dopiero wtedy wage poznam Jasia ale szacuje ze bedzie 6kg jak nic:|)
Wiki jest drobna, długa i szczupła, dlatego ciągle martwię się o to jej przybieranie - wydaje mi się jakby szła w długość tylko ... -
Dziewczyny jedziemy z mężem i Zuzią na 4 dni do term w Białce i zastanawiam się jak ogarnąć małą i basen? Gdzieś doczytałam, że dzieci poniżej 3 m-ca nie powinny chodzić na basen ze względu na ryzyko jakiś bakterii i teraz nie wiem czy to prawda co z tym fantem zrobić. Co o tym sądzicie?
karusia lubi tę wiadomość
-
PAULA JA BYM ZAPYTALA PEDIATRE, SAMA NIE WIEM...gdzies czytalam, ze po 3 miesiacu jak nie ma przeciwskazan od lekarza to mozna spokojnie brac dzieci na basen.
My mala dokarmilismy przed snem i dzis sama trzymala butelke! Maz jej lekko pomagal bo ja karmil, ale jak puszczal to ona sama sobie radzila
Karola oczywiscie, ze fajna fryzurka. Bardzo ladnieam, karusia, Karola:) lubią tę wiadomość
-
Piękne zdjęcia dziewczyny. Chętnie bym swoje fotki wstawiła, ale oczywiście jestem opóźniona, przegapiłam przepis na wstawianie plików.
Mam pytanie czy jecie winogrona. Generalnie jem wszystko, więc nie powinno być problemu, ale jestem ciekawa czy Waszym pociechom nie szkodzi.
Ach i jeszcze jedno... kiedy wracacie do pracy? Ja wzięłam pełną opcję macierzyńskie + rodzicielski, ale dziś się okazało, że raczej będę musiała wrócić wcześniej do pracy -
Mandalena wrote:Piękne zdjęcia dziewczyny. Chętnie bym swoje fotki wstawiła, ale oczywiście jestem opóźniona, przegapiłam przepis na wstawianie plików.
Mam pytanie czy jecie winogrona. Generalnie jem wszystko, więc nie powinno być problemu, ale jestem ciekawa czy Waszym pociechom nie szkodzi.
Ach i jeszcze jedno... kiedy wracacie do pracy? Ja wzięłam pełną opcję macierzyńskie + rodzicielski, ale dziś się okazało, że raczej będę musiała wrócić wcześniej do pracy
wejdź np. na http://zapodaj.net/
Tam z lewej strony wybierasz "Na forum", wybierasz plik, rozmiar miniaturki, najlepiej 500x500. Jak załaduje zdjęcie to pojawi się kod do wklejenia na forum. Ty musisz skopiować i wkleić BBCode (do wstawienia na forum, wyświetla miniaturkę).
Ja najchętniej nie wracałabym do pracy. A póki co złożyłam podanie o 6 miesięcy macierzyńskiego i teraz niedługo muszę złożyć kolejne o ten dodatkowy i rodzicielski. Zresztą póki co nie mam koncepcji co zrobić z dzieckiem jak wrócę do pracy.... A u Ciebie kto się Małym zaopiekuje?
-
ja wybralam opcje rocznego zwolnienia tzn macierzynski plus rodzicielski bo umowe o prace mam tylko do czerwca przyszlego roku a co dalej,nawet nie chce myslec...pewnie w kwietniu sie dowiem czy jest szansa na przedluzenie czy musze szukac nowej pracy.
Mandalena lubi tę wiadomość
-
ruszylam z akcja odciaganie po karmieniu. mam nadzieje,ze gdy oproznie piersi,organizm dostanie sygnal,zeby zwiekszyc produkcje...myslicie ze to ma sens??hehe ja to normalnie jakas zakrecona jestem na punkcie tego odciagania...
karusia, am, Mandalena lubią tę wiadomość
-
misia_k1 wrote:ja wybralam opcje rocznego zwolnienia tzn macierzynski plus rodzicielski bo umowe o prace mam tylko do czerwca przyszlego roku a co dalej,nawet nie chce myslec...pewnie w kwietniu sie dowiem czy jest szansa na przedluzenie czy musze szukac nowej pracy.
Mandalena lubi tę wiadomość
-
Ja jem winogrona od samego początku.
Wzięłam roczny macierzyński, umowa na czas nieokreślony i już się boje tego powrotu...
Manadalena, a jak to sie dzieje ze musisz wracac? skoro zdeklarowałas roczny? Pracodawca Ci to sugeruje?Mandalena lubi tę wiadomość
-
misia_k1 wrote:ruszylam z akcja odciaganie po karmieniu. mam nadzieje,ze gdy oproznie piersi,organizm dostanie sygnal,zeby zwiekszyc produkcje...myslicie ze to ma sens??hehe ja to normalnie jakas zakrecona jestem na punkcie tego odciagania...
Moim zdaniem maNa pewno zobaczysz efekty. A pijesz jakieś herbatki dla karmiących?
A co do umowy to ja mam na czas nieokreślony, ale nie chcę tam wracać. Chyba że na pół etatu i dziecko do żłobka.... bo opiekunka to za duży koszt niestety. Tak się wydaje że to odległe tematy, ale czas tak szybko leci że szok. Będziemy się tym martwić w przyszłym roku.Mandalena lubi tę wiadomość