Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola:) wrote:Misia, biedny Jasiu, oby szybciutko mu przeszło! Jak ja Wam zazdroszczę tego, że Wasze dzieci uspokajają się przy cycku - Wiki nie toleruje cyca kiedy nie jest głodna, wręcz dostaje większego szału.
Ja się wzięłam za pranie i sprzątanie, zamierzam okna umyć w salonie i uwinąć się ze wszytskim w 3 h, Wiki poszła na dół do dziadków, a ja się zaraz biorę. Dzisiaj ciężka nocka, mała budziła się aż 3 razy - o 12stej, 3ciej i chwile po 5tej i wstała przed 7mą. A już było tak fajnie jak budziła się tylko o 4tej...
Dziewczyny, tak z czystej ciekawości, czy planujecie kolejne ciąże? Jeśli tak to kiedy?
Tak, pewnie za rok zaczniemy sie starac...albo jak zmienie prace na lepsza i bede miec dobra umowe, to moze sie wydluzyc. Tyle, ze u nas teraz to byly wielkie boje wiec nie wiem jak wyjdzie za drugim razem...jestem jedynakiem i nie chce aby Wiki tez nie miala rodzenstwa
Nasza zawsze spala 7 godzin i od kilku nocy 5-6 godz i pierwsza pobudka, niby 2 godziny ale dla mnie to robi duza roznice ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 11:01
Karola:), karusia lubią tę wiadomość
-
Nie, nie robiłam badania.
Jaknie przez temp to moze od brzuszka sama nie wiem, w poniedzialek chce do lekarza isc.
Ja bym chciala drugie dziecko max za 2-3 lata,wszystko zalezy od pracy. Jak mi przedluza w czerwcu 2015 to na dwa lata i wtedy chce zajsc w ciążę
Tęsknię troche za tym stanem,mimo mdlosci,sliniotoku itd:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 11:13
Karola:) lubi tę wiadomość
-
My chcieliśmy tak, żeby zajść w ciążę przed powrotem do pracy po macierzyńskim (tak żeby do niej nie wracać, bo i tak będę tam miała przewalone, bo nie lubią 'matek'), ale niestety mojemu mężowi coś się poprzestawiało i mówi, że już nie chce mieć więcej dzieci. Liczę na to, że jak Szymek będzie większy to ich relacje ulegną zmianie i jednak zechce mieć kolejnego dzidziusia. W przeciwnym razie pozostanie mi liczyć na wpadkę
karusia, Paula_29, Karola:), Plumb80 lubią tę wiadomość
-
Lolka ten sklep to Mayoral
A ja dzisiaj o tym rozmawialam z mama.... ze Zosia tak szybko rosnie i jest taka cudowna, ze juz bym chciala nastepneja mysle, ze albo pod koniec macierzynskiego albo zaraz po powrocie bede sie starac...
tzn. Bedziemy
moj maz jutro trzyma do chrztu wiec zapowiada sie nam kolejna imprezka
))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2014, 20:17
Karola:), Plumb80 lubią tę wiadomość
-
My wróciliśmy właśnie z kina. Byliśmy na filmie "Bogowie". Polecam!
Podobnie jak Lolka, jestem jedynaczką i nie chciałabym aby Wiktoria była bez rodzeństwa, więc również planujemy co najmniej dwójkę, docelowo marzymy o trójce - ale zobaczymy czy życie zweryfikuje nasze plany.
Chciałabym wrócić do pracy na rok i zacząc starania jak mała będzie miała 2 latka, aby jak się urodzi druga pociecha, Wiki poszła do przedszkola, a ja bym mogła poświęcić się drugiej dzidzi. Zobaczymy jak to wszystko wyjdzie
misia_k1, karusia, Camilia, lolka83, Plumb80 lubią tę wiadomość
-
Ja bym chciała mieć dużo dzieci. Uwielbiam rodziny wielodzietne. Jak pięknie święta wyglądają w takich domach, a jeszcze jak są z tego wnuki... Sama mam dwóch braci, nie wyobrażam sobie żeby ich nie było. Mam wrażenie, że ja sama byłabym taka jakby... hm... uboższa? bez nich. Wielu ludzi mnie w życiu zawiodło, dojrzałam do tego, że najważniejszą wartością w życiu jest rodzina. Jakbym była bogata, to bym tylko dzieci rodziła, a tak to zobaczymy,może trójka, na pewno dwójka minimum, bo jedno dziecko to krzywda moim zdaniem.
Karola:), am, misia_k1, mikulka, karusia, Camilia, Paula_29, Iwo, Plumb80 lubią tę wiadomość
-
Moja jest rozdrażniona dokładnie od tygodnia, jest bardzo marudna gdy jest przemęczona, a przemęczona się robi około godziny od ostatniego obudzenia się i zjedzenia. Lubi być noszona i nie chce smoczka. Straszne problemy z jej usyianiem mamy, nawet po kąpieli - przeważnie musimy ją uspać - na siłę smoczek i bujanie bo jak nie wyciszy się snem, to nie chce w ogóle jeść. Mała terrorystka. Mam nadzieję, że to skok i minie...ale trwa to już tydzień więc zaczynam powątpiewać i wydaje mi się, że ona po prostu się zmieniła. Czytałam że dzieci około 3 m-ca życia zmieniają się, gdyż więcej widzą, słyszą, rozumieją, zaczynają wymuszać a także przechodzą tzw. "bunt spacerowy". No zobaczymy, ja cały czas obserwuje małą. Na szczęście w miarę się wyspałam,, gdyż obudziła się dzisiaj dopiero 4.20 na karmienie, ale później koło 6 już i o 8 była już wyspana... Do 9 zabawki - taka zawieszka, o której pisałyśmy, i zaczęła marudzić więc usypianie w łóżku z nami i o 10 się obudziła. Zobaczymy co przyniesie dzisiejszy dzień.
-
Misia biedny Jasiu mam nadzieję, że szybko mu przejdzie. Zuzia kilka dni temu miała taki czas że budziła się w nocy co 2 H
wieczorami ciągle płakała i nie chciała jeść, ale na szczęście już wszystko wraca do normy,może to ten skok rzeczywiście. My chcielibyśmy zacząć się starać jak Zuzia będzie miała ok.2 lata.też sobie nie wyobrażam,by nie miała rodzeństwaCamilia, Karola:), misia_k1 lubią tę wiadomość
-
U nas tez niby ok.
Wczoraj byliśmy az 4 godz na spacerze, mala prawie caly przespała.
Wieczorem byla marudna i meczyly ja baki, ale co sie okazalo, ze meczyla sie z kupa i po 23 wyszla gigant. Wiec karmienie, usypianie i padla za godzinike, ale spala az 7 godzin, do 7! Karmienie i lekkie sen do 11
Dzis mielismy na taras do tesciow jechac, ale pogoda okropna, mgla, wiec pewnie podjedziemy na chwilke i tyle
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2014, 11:55