X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, widzialyscie?

http://allegro.pl/sterntaler-przytulanka-bijacym-sercem-bijace-serce-i4731744894.html

chyba tylko, juz dla naszych maluszków za pozno na takie zabawki ale pomysl swietny :)
    Wyczytalam an FB na funpagu czworaczkow z Bydgoszczy, ponoc usypia od razu :)

am, Camilia, Karola:) lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    am wrote:
    A jest tylko to jedno mleczko dla alergików? Strasznie szkoda mi Twojej Julki jak pomyślę o tym jej błagalnym spojrzeniu o cycka. Może jakoś się przyzwyczai do tego mm. Oby, trzymam kciuki.

Jest kilka, ale kolezanki mowily, ze pepti jest najsmaczniejsze...hmmm

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Am czyli Lolka odpowiedziała już za mnie ;-) Chyba wszystkie te mm dla alergików są niedobre w smaku a już Nutramigen ponoć paskudny. Myślę czy nie spróbować zwykłego mm ale trochę się boję jak zareaguje...

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Am czyli Lolka odpowiedziała już za mnie ;-) Chyba wszystkie te mm dla alergików są niedobre w smaku a już Nutramigen ponoć paskudny. Myślę czy nie spróbować zwykłego mm ale trochę się boję jak zareaguje...

Ja bym nie ryzykowała z innym mlekiem Camilia, Julka ma zmiany skórne typowo alergiczne, będę miała ten sam problem za jakieś 2 miesiące z podaniem mleka.
    Myślałam jesczez jak małą prezkonać do picia z butli - daj jej cycusia i jak ładnie załapie, to zamień cycka na butelkę. Ja tak robiłam wiele razy, z tym że na odwrót ze smoczkiem, aby chciała cycka ssać, bo początkowo były problemy.

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    Ja bym nie ryzykowała z innym mlekiem Camilia, Julka ma zmiany skórne typowo alergiczne, będę miała ten sam problem za jakieś 2 miesiące z podaniem mleka.
    Myślałam jesczez jak małą prezkonać do picia z butli - daj jej cycusia i jak ładnie załapie, to zamień cycka na butelkę. Ja tak robiłam wiele razy, z tym że na odwrót ze smoczkiem, aby chciała cycka ssać, bo początkowo były problemy.
    Karola wczoraj wieczorem tak próbowałam i jak tylko poczuła mm to płacz, cycek z powrotem i spokój a nawet uśmiech. Próbowałam też kubeczka medeli i jak tylko podałam jej mm to je wypchala językiem. No nic pozostaje mi próbować. Dzisiaj rano wypiła 50ml w ciągu 40 minut po wielkich bojach :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 08:21

Karola:) lubi tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • maja89waw Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wygooglałam poradnik o żywieniu :))

http://www.1000dni.pl/doc/poradnik_zywienia_niemowlat.pdf

Mam nadzieje ze sie przyda !

Camilia, Karola:), misia_k1, lolka83, Mandalena lubią tę wiadomość

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Karola wczoraj wieczorem tak próbowałam i jak tylko poczuła mm to płacz, cycek z powrotem i spokój a nawet uśmiech. Próbowałam też kubeczka medeli i jak tylko podałam jej mm to je wypchala językiem. No nic pozostaje mi próbować. Dzisiaj rano wypiła 50ml w ciągu 40 minut po wielkich bojach :-P

Biedna Jula, ciekawe jak to będzie u nas...już się boję!

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co się dzieje z Iwo?

misia_k1 lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png

Wysłany: 5 listopada 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    Co się dzieje z Iwo?

Właśnie, Iwo daj znak życia :)

misia_k1, Mandalena lubią tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna Jula, ciekawe jak to będzie u nas...już się boję!

Może u Was nie będzie tak źle, nie ma co się nastawiać. A Ty jesteś już pewna, że Wiki będzie piła mm dla alergików?

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj po raz pierwszy sama z Małą jechałam samochodem i byłyśmy na zakupach. Kupiłam jej w końcu kombinezo na na zimę firmy Mayoral i rajstopki na chrzciny a sobie buty na zimę ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 17:57

am, misia_k1, Karola:) lubią tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png

Wysłany: 5 listopada 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Może u Was nie będzie tak źle, nie ma co się nastawiać. A Ty jesteś już pewna, że Wiki będzie piła mm dla alergików?

Pewna nie jestem, bo alergie u tak małych dzieci mają to do siebie, że mijają, więc liczę na to...Chciałabym aby mała piła mleko Hipp, chociaż na początku wtedy kiedy będę jeszcze karmić piersią. Zobaczymy...

Camilia, gratulacje :* czy mała jechała z przodu czy z tyłu? Ja jeszcze sama nie byłam, ale za 2 tygodnie wybieram się do koleżanki, więc bedzie to nieuniknione. Ostatnio jak byliśmy w trójkę w galerii to był straszny ryk w drodze powrotnej - spowodowany tym, że nie chciała ABSOLUTNIE siedzieć w foteliku :P

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Zosia "chudzinka" przesyła całusy wszystkim ciociom :)

254y4p3.jpg

mikulka, Karola:), am, Camilia, misia_k1, Plumb80, Mandalena, Paula_29 lubią tę wiadomość

km5st5odu2rt42xe.png
  • mikulka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, Wiki śliczna, a jaka wygimnastykowana ;-)

Karusia, Zosia rowniez slicznotka i wcale nie taka chuda ;-) Rączki porównywalne z moją Julą :-)

W ogóle te nasze lipcowe dziewuszki to chyba przyszłe modeleczki heh :-D

Kurcze, jako jedyna nie dodałam zdjęć małej. Nie wiem jak .... Kiedyś pisałyscie, ale jakoś mi to umknęło.

Karola:), karusia, Mandalena lubią tę wiadomość

tb73e6ydzfb83uo0.png

Wysłany: 5 listopada 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia cud miód <3 i chudziną to ona nie jest :)
    Ja muszę wstawić jakieś aktualne zdjęcie, bo to w avatarku to sprzed 5 tygodni. Dzisiaj Wiki ma fajny outfit panterkowy, ale coś humorku po południowej drzemce nie ma :P Za jakieś 45 minut idziemy się kąpać i spać. Ja dzisiaj w końcu muszę siebie doprowadzić do porządku paznokcie, depilacja, brwi, eh....przydałaby się jakaś kosmetyczka!

W ogóle ja ważę codziennie jak pisałam i zauważyłam prawidłowość - jak jest więcej niż jedna kupa w ciągu doby to waga leci w dół w porównaniu do dnia poprzedniego, a ja są dni bez kupy, to waga dobowa u nas jest nawet około 40 :P także z tym ważeniem to różnie wychodzi, zależy na jaki dzień się trafi u lekarza :P

karusia, Mandalena lubią tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Iwo Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 18:54

17u93e5e8a1j9elc.png 6b9cca1390b828e5.png
  • mikulka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo,bardzo mi przykro, naprawdę tragedia i to jeszcze w tym wieku...

tb73e6ydzfb83uo0.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewna nie jestem, bo alergie u tak małych dzieci mają to do siebie, że mijają, więc liczę na to...Chciałabym aby mała piła mleko Hipp, chociaż na początku wtedy kiedy będę jeszcze karmić piersią. Zobaczymy...

Camilia, gratulacje :* czy mała jechała z przodu czy z tyłu? Ja jeszcze sama nie byłam, ale za 2 tygodnie wybieram się do koleżanki, więc bedzie to nieuniknione. Ostatnio jak byliśmy w trójkę w galerii to był straszny ryk w drodze powrotnej - spowodowany tym, że nie chciała ABSOLUTNIE siedzieć w foteliku :P

Trzeba być dobrej myśli, że po 6 miesiącu Wiki będzie dobrze reagowała na normalne mleko. Też bym tego chciała ale u nas może być ciężko. Właśnie po 4 godzinach bez jedzenia Jula jakoś wypiła 80ml mm :-)
    Karola fotelik miałam z prozdu oczywiście tyłem do kierunku jazdy, było dobrze. Małą spała większość drogi i zakupów a póżniej cmokała dydka. Troszkę w drodze powrotnej płakała ale ogólnie była bardzo grzeczna moja Kluseczka :-)
    Śliczna Wikusia w awatarku :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 18:04

Karola:) lubi tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karusia Zosia jest śliczna.

Iwo to straszne...

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • mikulka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dcd80a48b842.jpg

Camilia, Plumb80, am, karusia, Mandalena, Paula_29, zabuszka lubią tę wiadomość

tb73e6ydzfb83uo0.png
‹‹ 503 504 505 506 507 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ