Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, widzialyscie?
http://allegro.pl/sterntaler-przytulanka-bijacym-sercem-bijace-serce-i4731744894.html
chyba tylko, juz dla naszych maluszków za pozno na takie zabawki ale pomysl swietny
Wyczytalam an FB na funpagu czworaczkow z Bydgoszczy, ponoc usypia od razuam, Camilia, Karola:) lubią tę wiadomość
-
am wrote:A jest tylko to jedno mleczko dla alergików? Strasznie szkoda mi Twojej Julki jak pomyślę o tym jej błagalnym spojrzeniu o cycka. Może jakoś się przyzwyczai do tego mm. Oby, trzymam kciuki.
Jest kilka, ale kolezanki mowily, ze pepti jest najsmaczniejsze...hmmm -
Camilia wrote:Am czyli Lolka odpowiedziała już za mnie
Chyba wszystkie te mm dla alergików są niedobre w smaku a już Nutramigen ponoć paskudny. Myślę czy nie spróbować zwykłego mm ale trochę się boję jak zareaguje...
Ja bym nie ryzykowała z innym mlekiem Camilia, Julka ma zmiany skórne typowo alergiczne, będę miała ten sam problem za jakieś 2 miesiące z podaniem mleka.
Myślałam jesczez jak małą prezkonać do picia z butli - daj jej cycusia i jak ładnie załapie, to zamień cycka na butelkę. Ja tak robiłam wiele razy, z tym że na odwrót ze smoczkiem, aby chciała cycka ssać, bo początkowo były problemy. -
Karola:) wrote:Ja bym nie ryzykowała z innym mlekiem Camilia, Julka ma zmiany skórne typowo alergiczne, będę miała ten sam problem za jakieś 2 miesiące z podaniem mleka.
Myślałam jesczez jak małą prezkonać do picia z butli - daj jej cycusia i jak ładnie załapie, to zamień cycka na butelkę. Ja tak robiłam wiele razy, z tym że na odwrót ze smoczkiem, aby chciała cycka ssać, bo początkowo były problemy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 08:21
Karola:) lubi tę wiadomość
-
Camilia wrote:Karola wczoraj wieczorem tak próbowałam i jak tylko poczuła mm to płacz, cycek z powrotem i spokój a nawet uśmiech. Próbowałam też kubeczka medeli i jak tylko podałam jej mm to je wypchala językiem. No nic pozostaje mi próbować. Dzisiaj rano wypiła 50ml w ciągu 40 minut po wielkich bojach
Biedna Jula, ciekawe jak to będzie u nas...już się boję! -
A ja dzisiaj po raz pierwszy sama z Małą jechałam samochodem i byłyśmy na zakupach. Kupiłam jej w końcu kombinezo na na zimę firmy Mayoral i rajstopki na chrzciny a sobie buty na zimę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 17:57
am, misia_k1, Karola:) lubią tę wiadomość
-
Camilia wrote:Może u Was nie będzie tak źle, nie ma co się nastawiać. A Ty jesteś już pewna, że Wiki będzie piła mm dla alergików?
Pewna nie jestem, bo alergie u tak małych dzieci mają to do siebie, że mijają, więc liczę na to...Chciałabym aby mała piła mleko Hipp, chociaż na początku wtedy kiedy będę jeszcze karmić piersią. Zobaczymy...
Camilia, gratulacje :* czy mała jechała z przodu czy z tyłu? Ja jeszcze sama nie byłam, ale za 2 tygodnie wybieram się do koleżanki, więc bedzie to nieuniknione. Ostatnio jak byliśmy w trójkę w galerii to był straszny ryk w drodze powrotnej - spowodowany tym, że nie chciała ABSOLUTNIE siedzieć w foteliku -
Karola, Wiki śliczna, a jaka wygimnastykowana
Karusia, Zosia rowniez slicznotka i wcale nie taka chudaRączki porównywalne z moją Julą
W ogóle te nasze lipcowe dziewuszki to chyba przyszłe modeleczki heh
Kurcze, jako jedyna nie dodałam zdjęć małej. Nie wiem jak .... Kiedyś pisałyscie, ale jakoś mi to umknęło.Karola:), karusia, Mandalena lubią tę wiadomość
-
Zosia cud miód
i chudziną to ona nie jest
Ja muszę wstawić jakieś aktualne zdjęcie, bo to w avatarku to sprzed 5 tygodni. Dzisiaj Wiki ma fajny outfit panterkowy, ale coś humorku po południowej drzemce nie maZa jakieś 45 minut idziemy się kąpać i spać. Ja dzisiaj w końcu muszę siebie doprowadzić do porządku paznokcie, depilacja, brwi, eh....przydałaby się jakaś kosmetyczka!
W ogóle ja ważę codziennie jak pisałam i zauważyłam prawidłowość - jak jest więcej niż jedna kupa w ciągu doby to waga leci w dół w porównaniu do dnia poprzedniego, a ja są dni bez kupy, to waga dobowa u nas jest nawet około 40także z tym ważeniem to różnie wychodzi, zależy na jaki dzień się trafi u lekarza
karusia, Mandalena lubią tę wiadomość
-
Karola:) wrote:Pewna nie jestem, bo alergie u tak małych dzieci mają to do siebie, że mijają, więc liczę na to...Chciałabym aby mała piła mleko Hipp, chociaż na początku wtedy kiedy będę jeszcze karmić piersią. Zobaczymy...
Camilia, gratulacje :* czy mała jechała z przodu czy z tyłu? Ja jeszcze sama nie byłam, ale za 2 tygodnie wybieram się do koleżanki, więc bedzie to nieuniknione. Ostatnio jak byliśmy w trójkę w galerii to był straszny ryk w drodze powrotnej - spowodowany tym, że nie chciała ABSOLUTNIE siedzieć w foteliku
Trzeba być dobrej myśli, że po 6 miesiącu Wiki będzie dobrze reagowała na normalne mleko. Też bym tego chciała ale u nas może być ciężko. Właśnie po 4 godzinach bez jedzenia Jula jakoś wypiła 80ml mm
Karola fotelik miałam z prozdu oczywiście tyłem do kierunku jazdy, było dobrze. Małą spała większość drogi i zakupów a póżniej cmokała dydka. Troszkę w drodze powrotnej płakała ale ogólnie była bardzo grzeczna moja Kluseczka
Śliczna Wikusia w awatarkuWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 18:04
Karola:) lubi tę wiadomość