Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Iwo bardzo mi przykro....
Zosia super:) i wcale nie taka ,,chudzinka"
Camila podziwiam za samodzielny wypad z Julią
Karola widać, ze WIkunia, juz pierwsze kroki fitness stawia wykonując rowerek:)
Mikulka-Julcia sliczniutkaaa:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 18:26
Karola:), Camilia lubią tę wiadomość
-
Iwo, bardzo mi przykro
najgorzej jak odchodzą tacy młodzi ludzie
Camilia, no mam nadzieję z tym mlekiem no i też muszę się wybrać w końcu z małą samemu, jakoś muszę się przełamać
Mikulka, Juluś śliczna, taka subtelna dziewczynka, wydaje mi się , że podobna do mojej Wiktorii
Czy Wasze dzieci jak zasypiają też tak ruszają główką w jedną i druga stronę w szybkim tempie - raz jedna, raz druga strona? U nas tak jest i Wikulek ma strasznie wytarte włoski przez tokarusia, mikulka lubią tę wiadomość
-
Karola u nas Jula podobnie rusza głową i również ma wytarte włoski- ma taki łysy pasek pośrodku a na dole i na czubku głowy jest więcej włosów. Nie wygląda to za dobrze jak na damę przystało
A tak w ogóle to walczymy jeszcze z ciemieniucha, niestety u dzieci z AZS jest ona bardzo ciężka i dostaliśmy maść Locoid Crelo.
Karola:), Mandalena lubią tę wiadomość
-
Karola:) wrote:Czy Wasze dzieci jak zasypiają też tak ruszają główką w jedną i druga stronę w szybkim tempie - raz jedna, raz druga strona? U nas tak jest i Wikulek ma strasznie wytarte włoski przez to
U nas Szymek tak robi jak szuka czegoś do przytulenia. Daję mu kocyk z jednej str i albo się d niego przytula, albo naciąga na głowę i jest spokój
Ja nie mam problemu z jeżdżeniem z Szymkiem sama, gdyby nie samochód to zgniłabym w domu chyba. Jeżdżę z nim dosłownie wszędzie- no ale on lubi jeździć.
Iwo, przykro mi strasznie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 19:42
Mandalena lubi tę wiadomość
-
BiB wrote:U nas Szymek tak robi jak szuka czegoś do przytulenia. Daję mu kocyk z jednej str i albo się d niego przytula, albo naciąga na głowę i jest spokój
U nas to nie pomaga, pieluszkę ma z jednej i drugiej strony, koca bym się bała dawać - że się nakryje i nie będzie miała jak oddychać.
Czasami mi się wydaje jakby walczyła ze snem, że już ma odjazd i się broni :p ale to moja teoria, nie wiem czy słusznaMandalena lubi tę wiadomość
-
U mnie Jaś przy zasypianiu w łóżeczku jest nadmiernie aktywny...śmieje się, gada, wierci, macha rączkami, główka, nóżkami(jakby ADHD miał
)-taka energia go rozpiera ze szok, nawet w ciągu dnia tak się nie ,,gimnastykuje" jak w porze snu....ale czekam,czekam, daje smoka co chwile i po ok 15-20 min pada.
Ewelina jak zdrówko????Karola:), mikulka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWizyta zaliczona. Victor poćwiczył z fizjoterapeutą dzisiaj. Wyginał się dzielnie,skręcał główkę w obie strony,leżał pięknie na brzuszku,potem przewracał się na boki. No i siedział podtrzymywany tylko za główkę. Wg fizjoterapeutki wszystko jest ok i główka dziecka zmienia kształt do 2 roku życia. Nie ma przykurczu mięśni szyjnych,zatem wszystko jest ok i powinno się unormować,jak Victor będzie już więcej siedzieć.
No i Victor dostał pochwałę,iż jest bardzo silnym chłopcem i jego fizyczny rozwój jest wysoki,siedzi i trzyma stabilnie główkę.
Iwo przykro mi,szkoda chłopaka...
Dziewczyny,piękne są Wasze maleństwa. Pozdrawiamy z Victorkiemmikulka, misia_k1 lubią tę wiadomość
-
Plumb80 wrote:Wizyta zaliczona. Victor poćwiczył z fizjoterapeutą dzisiaj. Wyginał się dzielnie,skręcał główkę w obie strony,leżał pięknie na brzuszku,potem przewracał się na boki. No i siedział podtrzymywany tylko za główkę. Wg fizjoterapeutki wszystko jest ok i głó;-)wka dziecka zmienia kształt do 2 roku życia. Nie ma przykurczu mięśni szyjnych,zatem wszystko jest ok i powinno się unormować,jak Victor będzie już więcej siedzieć.
No i Victor dostał pochwałę,iż jest bardzo silnym chłopcem i jego fizyczny rozwój jest wysoki,siedzi i trzyma stabilnie główkę.
Iwo przykro mi,szkoda chłopaka...
Dziewczyny,piękne są Wasze maleństwa. Pozdrawiamy z Victorkiem
Plumb, super, że Victorek pięknie się rozwija. A napisz Kochana, co mówiła ta babeczka na temat sadzenia dzieci tak wczesnie?? Moja Jula bardzo rwie sie do siadania, a ma dopiero 3 i pol miesiaca. Drze sie jak jej nie pozwole usiasc heh. Temperamentne te moje babsko
Karola:), Plumb80 lubią tę wiadomość
-
Iwo to straszna tragedia..
współczuję...
U nas dzisiaj lepszy dzień, Zosia była pogodna i nie darła się na mamę bez powodu
Nasza mała miała okres przejściowy z jazdą samochodem... jak tylko ją się wsadzało do auta był ryk... najgorzej jak sama z nią jeździłam.. a teraz... bajki! czasami specjalnie robię kółka po mieście, żeby się wyspałaKarola:) lubi tę wiadomość
-
Iwo bardzo mi przykro, takie tragiczne wypadki wstrząsają człowiekiem.
Karola, Wiki fajna mała gimnastyczkataka figlarka
Mikulka Twoja Julia malutka śnieżynka, a czapeczkę miała przesłodką
Karusia, Zosia super, "kawał" kobietki
Camilia gratuluję samodzielnej jazdy samochodemDawid nienawidzi fotelika, ja się już nie mogę doczekać aż go zmienimy na większy, może wtedy będzie mu wygodniej.
Karola ja też odnoszę wrażenie, że Dawid walczy ze snem, zwłaszcza w dzień, już ma ciężkie powieki, oczy zamknięte, a za chwilę otwarte i zdziwiony, że on wcale nie zasypia.
A dziś sukces, Mały spał w dzień prawie dwie godzinki więc w końcu spacer był konkretnyWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 22:47
mikulka, Karola:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymikulka wrote:Plumb, super, że Victorek pięknie się rozwija. A napisz Kochana, co mówiła ta babeczka na temat sadzenia dzieci tak wczesnie?? Moja Jula bardzo rwie sie do siadania, a ma dopiero 3 i pol miesiaca. Drze sie jak jej nie pozwole usiasc heh. Temperamentne te moje babsko
Tyle usłyszałam dzisiaj.
Do tego ćwiczyć nadal leżenie na brzuszku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 23:51
mikulka, Karola:) lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny z fotelikiem z przodu to uważajcie, bo moja siostra kiedyś dostała za to mandat. W Polsce nie można przewozić dzieci na przednim siedzeniu jeśli samochód jest wyposażony w poduszkę powietrzna. Nie ma znaczenia czy jest wylaczona...
Karola:), misia_k1, mikulka, Aniulka, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
Ja zawsze wożę Szymka z tyłu, wydaje mi się to bezpieczniejsze niż z przodu. Poza tym obawiam się, że gdybym wiozła go z przodu to ciągle bym na niego zerkała, a tak to tylko do niego gadam jeśli nie śpi, bądź załączam muzyczkę i siedzi zadowolony
mikulka, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
Am i jak Dawidek zaeragował na pałąk??Bo pamietam, ze jakos miałaś na dniach dostać
Wiecie jaka jest ulubiona zabawka Mojego Małego, taki wściekle zielony miś-na pierwszy rzut oka totalnie kiepska chińska zabawka,ale Jaś dostał od cioci 85 letniej(wiec same wiecie jaki to ,,towar"). Miałam juz go dać z ciuchami dla potrzebujących...a tu proszę Jaś go uwielbiaa!!!
Żadne fishery price, tiny love itd tylko ten Mis,hehehe:)
Oczywiście, nie uważam, ze tylko ,,firmówki" są super etc, ale nei przypuszczałabym, ze taki Mis moze dac tyle radości hehe
Dzis SUKCES-pewnie jednorazowe zdarzenie Jaś zasnął o 20 i wstał(bo go wzięłam do łózka) o 5.20!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 09:16
Karola:), mikulka, Paula_29, Camilia, Aniulka, am lubią tę wiadomość
-
U nas dzisiaj kiepska noc, ale w takim sensie że były aż 3 pobudki, ostatecznie pospałyśmy to 7mej, ale w sumie wyspałam się.
Wczoraj usłyszałam na VH1 piosenkę https://www.youtube.com/watch?v=V1bFr2SWP1I - "leci" ona bodajże w filmie "Listy do M." i pokochałąm ją dosłownie. Rano włączyłam ją na telefonie i z Wikunią słuchałyśmy, i...popłakałam się ze szczęścia, chyba nigdy jeszcze tak nie miałam. Słowa tej piosenki sprawiły że się bardzo wzruszyłam, ...marzenia się spełniają. Na serio mam już wszytsko, tylko aby zdrowie dopisywało no i dla mnie troszkę więcej cierpliwości i pozytywnego myśleniamikulka, karusia, misia_k1, Paula_29, Camilia, Aniulka, am, maja89waw lubią tę wiadomość
-
KArola ta piosenka to piosenka Jasia, tzn przy niej każdego dnia odkąd przywiozłam go do domku, kąpiemy się.Moja siostra mi ją puściła i nazywa JAsia ,,Moim Rainbowem" i tak juz pozostało:)
Karola, to ja tak płaczę przy kołysankach Jasia....puszczałam na samym początku i teraz jak mu je śpiewam, łezka zawsze ze szczęścia sama leci....doskonale Cię rozumiem:)
Nie wiem, jak ja żyłam, jak Jasia nie było...całe życie na Niego czekałam i całe moje dotychczasowe życie wydawało się ,,puste" jak patrze z perspektywy bycia mamusią
Kocham być Mamą:)jupi!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 09:49
mikulka, Camilia, Aniulka, Karola:), am, maja89waw lubią tę wiadomość
-
Karola, Mikulka, piękne te Wasze księżniczki
Ja też woże małą z tyłu, kupiłam sobie lusterko do obserwacji niemowląt i zerkam w nie jak stoję na światłach lub w korku
Am my mamy łóżeczko Caretero Medio Safari. Fajne bo podwieszaną podłogą można bujać i kołysać dziecko jak płacze:)
BiB Zuzia codziennie budzi się o 2 a zasypia o 21,30, także ciesz się, że tylko jeden dzieńNo chyba, że obudził się już na dobre, to współczuje
Anitko a Wiktor podnosi się sam do siadania, czy tylko trzyma główkę?
Ja nie wiem co zrobić, bo od kilku dni jak biorę Zuzię na kolana, na półleżąco, tak, że oparta jest o mój brzuch to ona zaczyna wstawać. Podnosi głowę i plecy tak jakby brzuszki robiła. Wcześniej miała tak jak ją chwyciłam za rączki, teraz nawet jej rączek nie podaje a ona wstaje i to usilnie za każdym razem, nie wiem czy mam ją tamować?Karola:), mikulka, am, maja89waw lubią tę wiadomość