Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola:) wrote:Lolka, Camilia jak przygotowania do chrzcin? Stresik jest?
Karola:), misia_k1 lubią tę wiadomość
-
Karola:) wrote:No to faktycznie z tymi perełkami lipa, chyba jednak bym to odpruła, lepiej nie kusić losu. A jak chrzestna zareagowała, że jednak nie będzie chrzestną ?
Lolka, chyba faktycznie lepiej nie ryzykować, tym bardziej ze dzieciaczki są na etapie pakowania wszystkiego do buziKarola:), misia_k1 lubią tę wiadomość
-
Lolka a Wiktoria ma drugie imię? W ogóle dzieciaczki Wasze mają 2 imiona?
Nasza Wiki ma jedno imię, bo od poczatku z mężem twierdziliśmy, że drugie jest zbędne. Tym bardziej, że nazwisko mamy też długie. Później troszkę żałowałam, że nie dałam jej Anna na drugie, bo urodziła się w Anny - 26 lipca. Ale teraz już nie żałuję, jest dobrze :]Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 15:54
am lubi tę wiadomość
-
Karola:) wrote:Lolka a Wiktoria ma drugie imię? W ogóle dzieciaczki Wasze mają 2 imiona?
Nasza Wiki ma jedno imię, bo od poczatku z mężem twierdziliśmy, że drugie jest zbędne. Tym bardziej, że nazwisko mamy też długie. Później troszkę żałowałam, że nie dałam jej Anna na drugie, bo urodziła się w Anny - 26 lipca. Ale teraz już nie żałuję, jest dobrze :]
Kotek, nie ma. Ja mam jedno Agnieszka, Moj maz ma jedno - Michał i Wikusia ma jedno
JAk wybieralam imie to Wiktoria mi sie bardzo podobala, od zawsze miala byc coreczka Wiktoria, ale tez chodziło mi po głowie Anastazja, nawet myslalam, aby na drugie tak dac. Powstrzymałam się, dam najwyżej drugiej córeczce jesli sie pojawiWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 16:57
Karola:), am lubią tę wiadomość
-
No Lolka, obie marzyłyśmy o Wiktorii, juz kiedyś o tym pisałysmy. My z mężem mamy drugie imiona, ja po babci (!), a M. nie wiem po kim, tak tylko chyba aby nadać
Moje drugie imię tylko sprawiło mi kłopot jak kiedyś nie wpisano mi go na świadectwie ukończenia liceum i musiałam później biegać, załatwiać, bo były problemy z papierami na studia eh...
Ale generalnie uważam, że fajnie mieć drugie imię, które się komponuje z pierwszym i z nazwiskiem. U nas długie imię, długie nazwisko, nie chce utrudniac córce życia
Swoją drogą też rozważałam Anastazję. A ostatnio podoba mi się Rozalia i Liliana - mężowi absolutnie nie, więc mam nadzieję, że drugi będzie synek - Nikodem albo FabianMandalena, Iwo lubią tę wiadomość
-
Aniulka wrote:Franciszek też ma pojedyncze imię, mamy długie nazwisko więc z 2 imieniem nie miescilby się w kartkach
Z tego co pamiętam jest chyba pół roku na zmianę lub dodanie imienia
Dokładnie, jest 6 m-cy, więc czas jeszcze mamy. HehehMandalena, Iwo lubią tę wiadomość
-
A my się nazywamy Magdalena Stanisława
, Grzegorz Sebastian i Radosław Bogusław. Nazwisko mamy bardzo długie długie 12 lit. Nie miałam oporów żeby dać drugie imię, myślę, że drugim imieniem można coś wyrazić, oddać komuś cześć. Poza tym drugiego się tak na co dzień nie używa. Ja mam swoje imię po babci. Niejednokrotnie mi dokuczano w szkole - Stasia Stasia, a ja się wstydziłam, że mam takie starodawne imię. Ale teraz dojrzałam do tego i cieszę się, że je mam. Ono dopełnia mnie jakoś, czy nie wiem sama jak to napisać- uzupełnia moją tożsamość. Jestem nawet do babci podobna. Była świetną kobietą, jestem więc dumna, że noszę jej imię. A przecież teraz te staropolskie imiona są takie popularne.
Radek ma na drugie po moim tacie. Jak przyjeżdżamy do dziadków, albo dzwonimy to pyta: "Jak tam Raduś Boguś?" Po jednym dziadku ma nazwisko, a po drugim drugie imię.
Karolcia, a Ty nie chciałaś nadać Wiki imienia po swojej Mamie? (jeśli to zbyt intymne pytanie to nie odpowiadaj)
I ja też chciałam nadać córce imię Wiktoria. Bardzo mi się podobało od zawsze, jest śliczne i "coś " znaczy
Iwo, Karola:) lubią tę wiadomość
-
U nas też pobudki z płaczem
ale po tych dziennych drzemkach.
Mandalena, myślałam o tym, aby dać imię - drugie po mojej mamie - Grażyna. Sama mam drugie imię po mojej babci - Maria - i oczywiście w dzieciństwie też się wysmiewano, że Marysia, więc chciałam tego uniknąć, a druga rzecz to długie nazwisko zniechęcało mnie do nadawania drugiego imienia. No i jakoś stwierdziłam, że babcia i tak nad nią czuwa, czułam to od początku ciazy, więc nadanie imienia nic nie zmieni...ale wiesz co? Jak już Łukasz zarejestrował Wiktorie w USC, spojrzałam w kalendarz, i zobaczyłam że 26 lipca są imieniny oczywiście Anny i ... Grażyny!!! Co prawda moja mama obchodziła 1 kwietnia, ale jak to zobaczyłam to aż mnie dreszcz przeszył. Także, może to nie taki przypadek, że przenosiłam Wike aż 16 dni...mikulka, am, Camilia, karusia, lolka83, Paula_29, Mandalena lubią tę wiadomość
-
U nas Karolina, Łukasz i Zofia..
ZOSIA!! Mam nadzieję, że dziecko mnie nie znienawidzi za tą Zofię!!
U nas była rozważana jeszcze Zuza, Laura, Basia i Ala. Dla chłopca Tymek od zawsze i na zawsze! Z tym imieniem wiąże się kawałek mojego życia i piękna znajomość, która trwa do dzisiaj.
A jak byłam w drugim miesiącu ciąży przyśniło mi się, że nosiłam jakąś malutką dziewczynkę na rękach po plaży.. Miała takie czarne włosy jak ja, strasznie ją kochałam i nazywałam ją... ZosiąObudziłam się rano i wiedziałam, że muszę ją nazwać Zosia
Karolciu, moja mama również ma na imię Grażyna
Lolka, a ja obstawiałam, że masz na imię Karolina!!Lolka - Karolka. Każda miała widzę jakieś skojarzenie
A to ja z grzywką i moją wcale nie taką czarną dzidzią jak we śnie
Karola:), am, Camilia, Iwo, misia_k1, Paula_29, lolka83, Mandalena lubią tę wiadomość
-
Karusia, to mamy sporo wspólnego - mąż Łukasz, mama - Grażyna i obie jesteśmy Karolinki
A tata jak ma? Mój JanTeściowa Gosia i teściu też Janek
Zosieńka baaardzo się podobało mojemu mężowi, powiem szczerze, że miałam na studiach Zosię i sobie zawsze myślałam, że rodzice ją skrzywidzili, ale od niedawna jest trend na stare imiona - czego nie popieram absolutnie, tzn. nie lubie mody na imiona i dlatego nie popieram, ale akurat Zosia i Marysia tez mi sie podobają. Gdyby nie fakt, że całe życie marzyłam o Wiktorii (też z ciemnymi włosami), to Zośke bym rozważyła. Twoja Zosieńka może jeszcze będzie czarnulka, moja pewnie też, bo wszyscy u nas ciemniChciałabym bardzo aby miała moje oczy, ciemnobrązowe, ale ma błekitne za tatusiem. Ale ponoć jest szansa jeszcze na zmianę
P.s. ślicznie wyglądacieWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 21:15
karusia, Mandalena lubią tę wiadomość
-
Dawid ma jedno imię
My z mężem mamy po dwa, zupełnie po nikim. Mąż ogólnie chciał mu dać jakieś drugie imię, ja niekoniecznie.
Karusia ładne zdjęcieA Zosia nie ma ciemnych włosków? A w ogóle to spojrzałam na Twój suwaczek - gratulacje 4 miesięcy
Karola Twoja Wikusia urodziła się w moje imieniny
A Lolka też myślałam że jesteś Karolinąkarusia, Karola:) lubią tę wiadomość
-
Dziękujemy :*
A to Ci zbieżność imionale reszta już zupełnie rózna
Tata Grześ, teściowie Bogusia i Dariusz
Moja Zosieńka ma mój kształt oczu i ma po mnie duże oczka, ale kolor wciąż niemowlęcyLiczę, że moje będzie miała
Ja mam zielone, Łukasz niebieskie
Zosia ciągle granatowe
Am, Zosia ma jasny brązZupełnie nie wiadomo po kim
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 21:24
Karola:), Mandalena lubią tę wiadomość
-
Karusia z tym kolorem włosów u nas też tak śmiesznie. Dawid jest taki blondynek, ja mam jasne włosy ale farbowane (bez farbowania byłam szatynką), a mąż teraz ma ciemne. W dzieciństwie ja właśnie miałam zupełny blond
ale przecież ktoś obcy tego nie wie.
Raz jak byłam w przychodni pani na recepcji popatrzyła na Małego i mówi jakie on ma ładne jasne włoskipopatrzyła na mnie, ja z odrostem
więc pyta - mąż blondyn, a ja - nie, ciemny
i pani więcej pytań nie zadała
A oczy póki co i wielkością i kolorem Dawid ma po mnie niebieskie i bardzo bym chciała żeby mu taki kolor zostałKarola:), Iwo, karusia, Mandalena lubią tę wiadomość
-
O Karusia, właśnie - gratki na 4 miesiące :*
U nas oczy też granatowe, do kiedy mogą się zmienić?
Wiktoria urodziła się z ciemnymi włoskami, a teraz ma ciemny blond, zupełnie nie wiadomo po kim, tzn. ja miałam w dzieciństwie taki jaśniutki brąz. Poza tym licze jeszcze, że będzie miała kręcone włoskiPo mojej mamie lub po teściu
eh, te nasze marzenia. A tak a propos - to wygląda zupełnie inaczej niż sobie wyobrażałam!
karusia, misia_k1, Mandalena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAm,my oboje z mężem mamy ciemne włosy,a dzieci miały jasne. Dopiero z wiekiem zaczęły im ciemnieć. A teraz Victor tylko z ciemnymi włoskami się urodził.
Powodzenia dziewczyny na chrzcinach.Oby wszystko się Wam udało.
My dziś mamy 4 miesiące i pierwsza kaszka zaliczonaVictor pięknie zjadł 60 ml łyżeczką
Karola:), am, Iwo, karusia, misia_k1, Mandalena lubią tę wiadomość