Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
My dziś 3 dzien marchewki, zjadłą 3 łyzeczi i chyba jej smakowało

Od poniedziałku zacznę ziemniaka
Na spacerze bylysmy niecala godzinkę, byłam w parku ja i jedna dziewczyna. Czy w taką pogodę ludzie nie wychodzą z dzieciakami? Było 3 st i mglisto...
Bylam w tesco 30% promocji, kupilam sliczne ubranka malej, ale jednak sukieneczki najpiekniejsze w 5-10-15 i t kupie, chyba, ze znajde cos ladniejszego jeszcze gdzies
Sobie super kapciochy w gwiazdki i skarpety w pingwinki
Mam te kaszki Sinlac zalecone przez pediatrę, mowila zeby podawac na lyzeczce na noc, ale ja na razie chyba odrobinke rozwodnie w mleku do butli...co do kleiku, nie wiem jak go podawac, w butli sie osadza, na lyzecze? Nie mam pomyslu
Karmimy sie 2 dzien Bebilon HA więc na razie nie widze zmian, jeny dobrze, abysmy mogly znow sie dokarmiac Bebilon zwyklym jak na poczatku
Lece obiad robic
A Wiki z tata się bawią
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 20:27
Camilia, am lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewuszki! Zanim skoncze Was czytac na fb to zaczyna mi brakowac czasu na forum :p
Ja dzisiaj bardziej milczaco... bylam u dentysty, bo niesamowicie mi dokuczal zab... zrobil mi go, ale uprzedzil, ze jeszcze do 3 dni moze bolec.. i boli. Wiec ide z tym dziadostwem pod koc i przed tv.
Xoxo -
Camilia wrote:Dziewczyny które robiły przetwory mogę Was prosić o link do allegro gdzie kupowałyście słoiczki? Dzięki

Nick tego faceta to: pudelkaisloiki
Ma różnej wielkości słoiczki, ja wziełam malutkie 130 mln, bardzo fajne
Camilia, Karola:) lubią tę wiadomość
-
Pierwszy raz Lila nie robi kupki 2 dzień... Zastanawiam się czy przy rozszerzaniu diety nie powinna podawać wody lub naturalnej herbatki z kopru...
Wiem, że wytyczne mówią, że tylko pierś do 6 miesiaca a warzywa i owoce oraz male ilosci glutenu do próbowania ale co z wodą ? Hmm...
Karola:) lubi tę wiadomość
-
Maja dzięki za info

Lolka to fajnie, że przeszłyście z Bebilonu Pepti na Bebilon HA. Też mam nadzieję, że za jakiś czas i nam się to uda
Jula właśnie zjadła 130ml mm i poszła spać, oby chociaż do północy wytrzymała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 20:36
lolka83, Karola:) lubią tę wiadomość
-
maja89waw wrote:Pierwszy raz Lila nie robi kupki 2 dzień... Zastanawiam się czy przy rozszerzaniu diety nie powinna podawać wody lub naturalnej herbatki z kopru...
Wiem, że wytyczne mówią, że tylko pierś do 6 miesiaca a warzywa i owoce oraz male ilosci glutenu do próbowania ale co z wodą ? Hmm...
U nas na odwrót, co dwa dni mieliśmy mega kupę, a od czasu podawania marchewki kupa jest codziennie.
Myslę, ze troche wody na pewno nie zaszkodzi.
Karola:), maja89waw lubią tę wiadomość
-
My byliśmy lekko ponad godzinę na polu, zimno to fakt.
Lolka rzeczywiście jak o tym napisałaś to sobie uświadomiłam że dziś żadnej dziewczyny z wózkiem nie minęłam, a normalnie u nas na osiedlu wysyp, co krok to mama z wózkiem. Dziwne, ale bez przesady, jakbym chciała siedzieć w domu bo jest 0 stopni to od teraz przez 5 miesięcy bym nie wyszła
A ja zrobiłam pizze, zjadłam krupnik i karmię Małego na noc
Camilia, marta&hania, Karola:), Paula_29, maja89waw lubią tę wiadomość
-
My po marchewce i dyni mamy kupki co 2-3 dni i są bardziej stałej konsystencji,
nam kazano podawać soki, ale ja nie chcę wg mnie za wcześnie na takie rarytasy, Wy podajecie soki? Myślałam właśnie o podaniu wody.
Lolka z tego co pamiętam to Ty podawałaś Wiki żelazo, jaką nazwę? Bo mi znowu przepisała w saszetkach i muszę podawać w strzykawce i nie wygodnie małej się to podaje, może są w kapsułkach? Musze zapytać w aptece o jakiś zamiennik.
Mmm pizza... ale smaka robisz (
)
Iwo, am, Camilia, maja89waw lubią tę wiadomość
-
No...pizza...marzenia, tak jak ciasto, serniczek

jeszcze troszke Karola, jeszcze troszke
Camilia- no już mała wyprzedziła mnie z podaniem nicku faceta od słoików, polecam generalnie!
Maja, myślę, że woda na pewno nie zaszkodzi.
A co do soków, to jak je zrobić? Np. sok z marchewki? Przez sokowirówkę na surowo? Zupełnie nie orientuję się w tym temacie, a chciałabym właśnie małej podawać naturalne soki zamiast słodzonych herbatek, wodę nie bardzo chciała pić, ale będę jeszcze próbować.
No ja też na spacerze widziałam tylko 1 osobę, co prawda było zimno, no ale właśnie bez przesady. Nie wyobrażam sobie przesiedzieć do marca w domu!
Na tych fb, to na serio chwilami transmisję życiowe na zywo mamy
am, Camilia lubią tę wiadomość
-
marta&hania wrote:My po marchewce i dyni mamy kupki co 2-3 dni i są bardziej stałej konsystencji,
nam kazano podawać soki, ale ja nie chcę wg mnie za wcześnie na takie rarytasy, Wy podajecie soki? Myślałam właśnie o podaniu wody.
Lolka z tego co pamiętam to Ty podawałaś Wiki żelazo, jaką nazwę? Bo mi znowu przepisała w saszetkach i muszę podawać w strzykawce i nie wygodnie małej się to podaje, może są w kapsułkach? Musze zapytać w aptece o jakiś zamiennik.
Mmm pizza... ale smaka robisz (
)
Na soczki za wczesnie chyba, jeszcze troche poczekaj.
Zelazo Actiferol, ale powiem,ze srednio go znosila,...powinnam dawac caly czas, ale nie moglam patrzec jak sie meczy, poczekam pewnie z miesiac i znow zaczne dawac, moze wieksza to bedzie lepiej to znosila...
marta&hania lubi tę wiadomość
-
A ja nie byłam dziś na spacerze. Pomijając fakt że u nas temp była poniżej zera, to był tak niesamowicie mroźny wiatr, że myślałam, że z domu do auta nie dojdę! Skusiłam się jedynie na wyjazd do mamusi na obiadek
Karola:), Camilia, Plumb80 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAle śmigacie dziewczyny
Pozdrawiam nowe lipcówki 
Podacie namiary na FB?
Victor jak leży na plecach,to bierze nogi do góry i rękoma łapie stopy
I robi już świadomie PAPA, tj. na haslo papa macha rączką spryciarz mały.
Pozdrawiamy!!!
marta&hania, Camilia, lolka83, ciążomania, Paula_29, misia_k1, maja89waw lubią tę wiadomość
-
Co do kaszek, Sinlac albo Minima miałam zalecona przez pediatrę.
Kupiłam Minima, bo ponoc to samo ale tansze.
Takze wprowadzilam w blad, ja bede dawac Minima, chyba, ze nie bedzie chciala, to bedziemy kombinowac
Karola:) lubi tę wiadomość
-
Plumb80 wrote:Ale śmigacie dziewczyny
Pozdrawiam nowe lipcówki 
Podacie namiary na FB?
Victor jak leży na plecach,to bierze nogi do góry i rękoma łapie stopy
I robi już świadomie PAPA, tj. na haslo papa macha rączką spryciarz mały.
Pozdrawiamy!!!
Podaj namiary na FB to wysle co i jak
Na priva -
lolka83 wrote:Co do kaszek, Sinlac albo Minima miałam zalecona przez pediatrę.
Kupiłam Minima, bo ponoc to samo ale tansze.
Takze wprowadzilam w blad, ja bede dawac Minima, chyba, ze nie bedzie chciala, to bedziemy kombinowac
Lolka, a sprawdzałaś skład?Bo na bangli piszą, że ma cukier w składzie...
Z tego wszystkiego zdecydowałam się na kupienie kaszki holle, ma dobre opinie i nie zawiera cukru. Myślałam jeszcze nad kupieniem humany, ale też zawiera glukozę- no szlak by ich z tym dosładzaniem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 22:55
Karola:), Iwo lubią tę wiadomość
-
Też dzisiaj byłam w Tesco i pokupowałam Franiowi super body w zestawach po 5 sztuk, ładne i dobre gatunkowo. Ja zaczynam wprowadzać warzywka od następnego tygodnia. Gdzie Wy kupujcie warzywa dzieciakom? Bo zależy mi żeby były jak najlepsze jakościowo.