X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    to u mnie była noc masakra, nie pamiętam kiedy ostatnio taka, mała budziła się z płaczem o 23, 1, 3 a potem o 7. Nie pamiętam kiedy ostatnio miałyśmy taką noc, także współczuje dziewczyny tym z Was którym maluchy budzą się co 2, 3 h

Paula moze to jeszcze objawy po szczepieniu...
    mala teraz drzemke robi,a ja lece po swieze buleczki :P
    Wroce to idziemy na spacer bo w Wawie 10 st :P byle nie padało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2014, 12:04

Paula_29, am, Camilia lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    to u mnie była noc masakra, nie pamiętam kiedy ostatnio taka, mała budziła się z płaczem o 23, 1, 3 a potem o 7. Nie pamiętam kiedy ostatnio miałyśmy taką noc, także współczuje dziewczyny tym z Was którym maluchy budzą się co 2, 3 h
    Paula u nas b.podobnie.pobudki z placzem eh o 23,2,4,6...nie mam pojecia o co kaman.czy to brak kupki tak wplywana zaburzenie snu?za kazdym razem uspokaja sie tylko przy cycusiu i potem butle mm eh. A Zuzia za kazdym razem tez domaga sie cycusia??

Lolka u Nas tez ladnie ale wieeejeeee mocno.

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, Misia nie tylko dorośli reagują złym snem na zmianę pogody. Może Wasze Maluszki również.

Paula_29 lubi tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • am Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też piękna pogoda, ciepło 12 stopni i słońce, aż dziwnie ;) Powiedziałabym, że idealna pogoda na mycie okien, ale przy Małym raczej się nie da otworzyć okna na oścież, no trudno.

My zwlekliśmy się koło 11, Mały spał do 5:45 plus dwie około godzinne drzemki.

A przez tą pogodę mnie np. boli głowa.

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a może to jednak u Waszych maluszków na ząbki? Victor też od 1,5 tyg. zaczął gorzej sypiać, budził się rozdrażniony i przedwczoraj pojawił się koniuszek ząbka. Jutro kończy 5 miesięcy. I żeby było śmieszniej - wybija mu jako pierwszy ząbek górna prawa jedynka :)

Dzisiejsza noc też ciężka. Budził się,popłakiwał,rzucał w łóżeczku. Męczył go zapchany nos. Dałam mu na poduszkę kropelki OlbasOil i pomogło,po chwili oddychał już lepiej. Z rana spojrzałam na dziąsła i widać,że ten ząb jest juz bardziej widoczny,także w nocy musiał mu wybijać i stąd ten niespokojny sen i katar. Teraz jest wesoły, kataru nie ma. Bawi się i nie ma zamiaru spać, od rana od 9:00 spał pół godziny tylko.

• maja89waw Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta&hania wrote:
    Maja nasze córy są w podobnym wieku, Hania urodziła się z wagą 2900, 27 listopada ważyła 6200 i 63 długa. Wg mnie jest bardzo drobniutka i martwiłam się że za mało waży, karmię tylko piersią, tzn zaczęłam juz wprowadzać warzywka i na noc 2-3 łyżeczki kaszy manny. Lekarz stwierdził że jest w normie i kazał powolutku wprowadzać warzywka itd. Nie zmieniam jeszcze kp na posiłek.
    Nie powinno się porównywać ale wszystkie dzidzie są większe od mojej i trochę o tym mysle; ( tak jak Ty też nie chce na sile jej tuczyć, może ma moje geny czyli niska chuda.
    Maja jak będziesz konsultować wagę z innym lekarzem daj znać co on uważa. Jestem ciekawa jego opini.

hania tez nie chce pić nic innego jak mleko, wiec np dziś podałam jej herbatke z kopru ze strzykawki, chciałam żeby jej się w brzuszku lepiej układało i nie zauważyła ze jej przy piersi strzykawkę wsunelam; ).

Słoiczki kupuje gerberki, dynie, marchew, ziemniak miałam z ogródka.

Mam nadzieje ze te epizody poszczepienne już minęły, i dzieciaczki pięknie jedzą i nie marudza.

O to widzę, ze bardzo podobnie przybierają nasze córy. Ja tez podaje warzywka w południe razem z manna ale chyba zacznę tak jak ty wieczorem z moim mlekiem. Tez czasami sie martwię, ze Lilka jest drobna. Na szczepieniu było kilka niemowlakow w kolejce i rzeczywiście kompleksów sie można nabawić... Ale uważam, ze za to Lila jest sprytniejsza. Fizycznie bardzo sprawna. Było u nas juz kilka dzieciaczków znajomych w tym kuzynki męża córka która jest tylko tydzień starsza od Lilki. Było to jakiś miesiac temu i ona na brzuszku w ogóle od razu płacz, nie potrafiła sie podeprzeć na przedramionach. Oczywiście większa i cięższa od Lilki. Z kolei sąsiadki córka ma 1 rok i 2 miesiace. Była dużym dzieckiem i raczkować jej zaczęła dopiero jak miała 9 miesięcy. Teraz jeszcze nie chodzi sama, tylko przy meblach.

Oczywiście dam znać co powie inny lekarz.

U nas nocka spokojnie. Mimo, ze zasnęła pierwszy raz tak wcześnie,bo o 19 to spała standardowo do 1 a potem nad ranem koło 5 postanowiła chwile sobie pogadać, nie zwracaliśmy na nią uwagi i po chwili zasnęła. Obudziliśmy sie wszyscy przed 8.

marta&hania lubi tę wiadomość

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas cieplo, ale co chwila deszcz popaduje...bylismy godzinke na spacerze, ale mala zasnela pod koniec,wczesniej lukala na drzewa i do nich gadala :)

U nas rano poszla na szczescie mega kupa...kiedys byla co 2 dni, teraz wyszla dopiero 4 dnia...hmmm, ale jakos z tego powodu nie cierpiala, mnie to bardziej martwilo, moze lepiej trawi te warzywa nie wiem, ale po dynii, jakos nie smierdziało mocno :)

marta&hania lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, mozna sie dolaczyc? Moja corcia ma 5 miesiecy, urodzilam 14 lipca 2014.

Camilia, Karola:), misia_k1, Aniulka, marta&hania, ciążomania, Paula_29 lubią tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • maja89waw Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O proszę :) grono lipcówek rośnie w oczach :)

Pewnie witamy serdecznie !

Śliczna córcia, jak ma na imię ?

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Czesc dziewczyny, mozna sie dolaczyc? Moja corcia ma 5 miesiecy, urodzilam 14 lipca 2014.

ojej gdzie wy wszystkie się chowalyscie w czasie ciazy :)
    Witamy :)
    Skąd jestes :) ?

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia Zuzia w sumie jak budzi się w nocy to tylko do cycusia, innej potrzeby nie ma, ostatnio spała ciągiem po 7-8 h dlatego zdziwiona jestem że teraz tak się budziła. Albo szczepienie jak mówi Lolka albo pogoda jak Camilia
    A może rzeczywiście te zęby
    Anitko ale jaja z tym ząbkiem, nam pediatra mówiła, jak czułam jakieś zgrubienie na górnym dziąśle, że to niemożliwe bo zawsze idą dolne, a tu jednak nie:)
    My byłyśmy dziś 1,5 na spacerze, mała spała

Witamy Summerka:)

dziewczyny jeszcze mam pytanie o obiadki, bo przejrzałam ofertę i widzę, że z jednoskładnikowych słoiczków są tylko marchewka, brokuł, kalafior, groszek i dynia. A co z innymi warzywkami, nie podaje się, można znaleźć gdzie indziej?
    Sprawdzałam gerber, bobovita, holle

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Misia Zuzia w sumie jak budzi się w nocy to tylko do cycusia, innej potrzeby nie ma, ostatnio spała ciągiem po 7-8 h dlatego zdziwiona jestem że teraz tak się budziła. Albo szczepienie jak mówi Lolka albo pogoda jak Camilia
    A może rzeczywiście te zęby
    Anitko ale jaja z tym ząbkiem, nam pediatra mówiła, jak czułam jakieś zgrubienie na górnym dziąśle, że to niemożliwe bo zawsze idą dolne, a tu jednak nie:)
    My byłyśmy dziś 1,5 na spacerze, mała spała

Witamy Summerka:)

dziewczyny jeszcze mam pytanie o obiadki, bo przejrzałam ofertę i widzę, że z jednoskładnikowych słoiczków są tylko marchewka, brokuł, kalafior, groszek i dynia. A co z innymi warzywkami, nie podaje się, można znaleźć gdzie indziej?
    Sprawdzałam gerber, bobovita, holle

Paula
    w babydream pasternak kupiłam, chyba też jest ziemniak, ale ja nigdzie nie znalazłam.
    Dziś były brokuły 4 lyzeczki, ja posmakowalam to mi się srednio smakowały, ale mala wszamała bez zastanowienia :P
    Pozniej dam kalafiora, groszek, pasternak i zaczne zupki warzywne.
    W tym casie moze te owoce, jablko i banan :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2014, 17:30

Paula_29, Camilia lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też drugi dzień z brokułem i bardzo smakowało a przy tym buzia cała zielona :-)

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dziś marchewka, podejście nr 3- na szczęście zjadł trochę, ale szału nie ma

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny;) jestem z okolic Warszawy. Moja corcia miała wczoraj debiut, gdyż pierwszy raz dałam jej sloiczek ( marchewka plus młode ziemniaki), ale nie w celu poszerzenia diety tylko wprowadzania glutenu. Smakowalo jej bardzo, ale cysia i tak nic nie przebije. To jest cycofan, cys jest dobry na wszystkie bolączki. Tez budzi sie w nocy na cysia, ale czasem dwa, a czasem nawet trzy razy. Zastanawiam sie czy to nie za czesto jak na pieciomiesieczniaka...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    U nas też drugi dzień z brokułem i bardzo smakowało a przy tym buzia cała zielona :-)

U nas pomarańczowa od marchewki;) a corcia na na imie Zuzia;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2014, 19:25

Camilia, marta&hania, Paula_29 lubią tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • mikulka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocka tragedia, 4 pobudki .... eh.
    Co do rozszerzenia diety to dziś jadlysmy młodą marchewkę z ziemniakami z Hipp. Mała zjadła pół sloiczka ;-) Widocznie bardzo jej smakowało :-D
    Właśnie wróciliśmy z Roczku mojego chrzesniaka. Było bardzo sympatycznie, Julka była mega spokojna. Dziewczyny, czy Wasze dzieci też tak mają, że jak idziecie gdzieś w gości to są bardzo ciche, a po powrocie w łóżeczku gadają?? Moja mała ma tak za każdym razem jak wychodzimy heh

lolka83 lubi tę wiadomość

tb73e6ydzfb83uo0.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikulka wrote:
    U nas nocka tragedia, 4 pobudki .... eh.
    Co do rozszerzenia diety to dziś jadlysmy młodą marchewkę z ziemniakami z Hipp. Mała zjadła pół sloiczka ;-) Widocznie bardzo jej smakowało :-D
    Właśnie wróciliśmy z Roczku mojego chrzesniaka. Było bardzo sympatycznie, Julka była mega spokojna. Dziewczyny, czy Wasze dzieci też tak mają, że jak idziecie gdzieś w gości to są bardzo ciche, a po powrocie w łóżeczku gadają?? Moja mała ma tak za każdym razem jak wychodzimy heh
    Tez jemy marchew i ziemniaki z Hippa. Tak, Zuzia tez tak ma, na zakupach, w gosciach trusia, w domu gadula, a czasem beksa;)

mikulka lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Dzięki dziewczyny;) jestem z okolic Warszawy. Moja corcia miała wczoraj debiut, gdyż pierwszy raz dałam jej sloiczek ( marchewka plus młode ziemniaki), ale nie w celu poszerzenia diety tylko wprowadzania glutenu. Smakowalo jej bardzo, ale cysia i tak nic nie przebije. To jest cycofan, cys jest dobry na wszystkie bolączki. Tez budzi sie w nocy na cysia, ale czasem dwa, a czasem nawet trzy razy. Zastanawiam sie czy to nie za czesto jak na pieciomiesieczniaka...

Witaj, coraz wiecej dziewczyn z Wawy i okolic... :)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My roznie, raz gerber, raz bobovita, raz hipp, zalezy co sie trafi :)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
‹‹ 572 573 574 575 576 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ