X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola polubiłam post ze względu na to, że takie samo mam zdanie co do wybudzania Wiktorii i polubiłam zanim doczytałam do końca:)

Lolka za kilka dni powinna się Wiki znowu przestawić. Ja staram się nie burzyć rytmu dnia, normalnie kładłam spać Zuzię w Wigilię i Święta po 19

Karola:) lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka a może to kwestia nie tylko zmienionego rytmu dnia przez święta ale na przykład dodatkowo jakiegoś skoku rozwojowego? U nas Jula zawsze zasypiała 19.30- 20 a teraz od kilku dni zasypia po 21 pomimo kąpieli i kolacji o tej samej porze co zawsze.

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia, pamiętam, ze Ty masz takie same nocki:):) mam nadzieję,ze to się skończyyyyy

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • ciążomania Koleżanka

Wysłany: 29 grudnia 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Misia :) maly zrobił furorę, bo zrobiliśmy to zdjęcie jako pocztówkę świąteczną i rozesłalismy do rodziny i znajomych :)
    Lolka co do spania to ja jakiś czas temu miałam podobnie, ale na pocieszenie mogę powiedzieć, że po tygodniu wszystko wróciło do normy i teraz maly przesypia całą noc i śpi ciągiem do 9 :)Także myślę, że i u Ciebie się ułoży. Trzymam kciuki:)

Karola:), marta&hania lubią tę wiadomość

7u22tv73atjkfp18.png
  • am Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka oby Wiki powróciła do poprzedniego trybu spania, trzymam kciuki, bo 24 to rzeczywiście późno.

U nas dziś zima w pełni, śnieg sypie, byliśmy na spacerze, ale za krótko żeby Mały zasnął. Teraz zmęczony, ziewa, marudzi ale spać nie chce :/ co ja bym dała za takie dwie godzinki jego drzemki w dzień. Wtedy przynajmniej miałabym możliwość cokolwiek porobić w domu. Może jeszcze kiedyś takie czasy nastąpią. Będę czekać cierpliwie.

Ciążomania fajny pomysł z tą kartką :) A Franek w avatarku uroczy :)

Lolka czy Ty może zamawiałaś w tej firmie od fotoksiążek klasyczne zdjęcia? Bo chciałam mieć kilka i ciekawi mnie czy jakość też będzie ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 16:39

ciążomania lubi tę wiadomość

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    Camilia, pamiętam, ze Ty masz takie same nocki:):) mam nadzieję,ze to się skończyyyyy
    Też mam taką nadzieję :-)

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    am wrote:
    Lolka oby Wiki powróciła do poprzedniego trybu spania, trzymam kciuki, bo 24 to rzeczywiście późno.

U nas dziś zima w pełni, śnieg sypie, byliśmy na spacerze, ale za krótko żeby Mały zasnął. Teraz zmęczony, ziewa, marudzi ale spać nie chce :/ co ja bym dała za takie dwie godzinki jego drzemki w dzień. Wtedy przynajmniej miałabym możliwość cokolwiek porobić w domu. Może jeszcze kiedyś takie czasy nastąpią. Będę czekać cierpliwie.

Ciążomania fajny pomysł z tą kartką :) A Franek w avatarku uroczy :)

Lolka czy Ty może zamawiałaś w tej firmie od fotoksiążek klasyczne zdjęcia? Bo chciałam mieć kilka i ciekawi mnie czy jakość też będzie ok.

nie, tylko fotoksiazki :)

am lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • marta&hania Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Święta, święta i po świętach, kilogramy wróciły.
    było miło, smacznie, zdrowo, wesoło i rodzinnie^^
    w wigile siostra M ogłosiła że jest w ciąży, będzie lipcowy dzidziuś:)
    Sylwester u nas w domu mają przyjść dwie ciężarne żeby mi towarzyszyć, będziemy patrzeć na naszych procentowych mężczyzn;)

Chyba zrobię coś ze zdjęciami Hani na dzień babci i dziadka bo tak tu reklamujecie ten pomysl że muszę wykorzystać:)

am, mikulka, Paula_29, misia_k1, maja89waw, Camilia lubią tę wiadomość

l22nio4pqrnzhmck.pngc233c97d9c4db1a0.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas powtorka z rozrywki, po kapieli i butli padla jak zawsze po 20.30... po 22.15 pobudka, zabawa a teraz jeki, trze oczy, ale nie moze zasnąc...co za licho :(

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka gratulacje ogromne na pół roczku :***

U nas Wiki zasnęła o 19stej i obudziła się o 5tej. Ale między 19 a 22 płakała przez sen ze 3 razy ;/
    Po zjedzeniu o 5tej, spała do 8.15, jestem niewyspana ;/ Wiem, że grzesze, bo całkiem niedawno karmilam ze 2 razy w nocy i wstawalam o 6tej, bo byla juz gotowa na nowy dzień, ale teraz juz sie przyzwyczailam ze wstaje najwczesniej o 9tej...
    Eh...jutro ostatni dzien tego roku, dotychczas najwazneisjzego w moim zyciu <3

mikulka, misia_k1, Camilia, marta&hania lubią tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • mikulka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    U nas powtorka z rozrywki, po kapieli i butli padla jak zawsze po 20.30... po 22.15 pobudka, zabawa a teraz jeki, trze oczy, ale nie moze zasnąc...co za licho :(
    Lolka, u nas jest tak już od jakichś trzech tygodni. Małej się tak poprzestawialo, że zasypia ok 20 i po godzinie nieraz dwóch budzi się pełna energii i chce się bawić. Po jakiejś godzinie zaczyna się kręcić, marudzić itp. Zaczyna się akcja smoczek i kulanie z zamkniętymi oczkami po tapczanie raz w jedna stronę raz w drugą. Trwa to ok pół godziny i albo pada zmęczona, albo muszę robić mm albo biorę wózek i ją usypia eh. Co zrobić, takie są uroki niemowlaków. To, że do tej pory przesypiala noc nie oznacza, że taki rytm będzie miała już zawsze. Wystarczy chociaż raz zaburzyc rytm dnia i można sobie tym ładnie namieszać. A wiem, bo przerabialam to już z synkiem. Trzeba przeczekać, a może akurat wszystko wróci do normy ;-)

tb73e6ydzfb83uo0.png
  • mikulka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka, buziaki dla Wikuni :-) Jak to szybko zlecialo, wow !!!!
    Karola, słodki cukiereczek w avatarku ;-)

tb73e6ydzfb83uo0.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikusi-jako pierwszej półrocznej Królewnie całuski:):)...fakt Mikulka czas teraz tak szybko leeeciiiii ma sa kra:)

No to widzę, ze i Wiki i Julcia wtórują Jasiowi i Julci od Camili co do pobudek.
    U mnie też ni z gruszki ni z pietruszki-nagle Jaś zaczął wstawać co 2-3 h. Wczoraj zasnal o 21 a ok 21.30 już przebudził się, potem o 23.20 1.20 2.30 o 3 butla i od 5.20 wyspany:)

Dzis idziemy na sanki:P

Karola:), Camilia, Paula_29 lubią tę wiadomość

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, jak ubierasz Jasia na sanki? Co prawda my na sanki się nie wybieramy, tylko na spacer, ale już usłyszałam krytykę, że na spacer za zimno, u nas jakieś minus 5.

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • maja89waw Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka gratulacje dla Wiki ! Ale duże już te nasze dzieciaczki :)

U nas dziś noc tragedia.... Już nie pamietam kiedy tak było... Usypiałam ja 2 godziny. Myślałam, ze juz usnęła, schodziłem na dół a po 10 minutach płacz i przekraczała sie na brzuch. Od 20 do 22 chyba tak z 5 razy zrobiła. W końcu usnęła koło 22. Potem pobudka o 23,1,4 i tu juz ja zabrałam do łóżka bo nie miałam siły... O dziwo spała do 8 a zawsze sądziłam, ze gorzej jej sie spi z nami. Od rana była wesoła ale po 9 zaczęły sie znowu nerwy, myśle ze to brzuch,bo przy przebieraniu bardzo sie wiła i płakała. Brzuch miała twardy. Wczoraj była kupka z pomocą, wiec teoretycznie nie powinien jej bolec z powodu kupki.

Dałam jej paracetamol, usnęła o 10 ale właśnie juz sie kręci ;( ehhh

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg
  • maja89waw Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, u nas - 10, wczoraj było -8 i byłam z mała na spacerku. Nie wyobrażam sobie cała zime siedzieć z mała w domu... Ja ubieram body z długim, półśpiochy, skarpety, bluzę, zimowy kombinezon, czapkę, rękawiczki, szalik golfowy, kocyk gruby zimowy i przykrywkę do wózka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 10:32

Karola:), Paula_29 lubią tę wiadomość

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    Misia, jak ubierasz Jasia na sanki? Co prawda my na sanki się nie wybieramy, tylko na spacer, ale już usłyszałam krytykę, że na spacer za zimno, u nas jakieś minus 5.
    Wczoraj byłam to ubrałam w rajstopki body dlugi rekaw na to bawelniana koszulke dlugi rekaw i kombinezon(kurtka+spodnie ocieplane) do tego kocyk i przykrycie do wozka+czapka i kaptur)

Dzis body krotki rekaw+pajac do tego kombinezon i śpiworek do sanek_butki reniferki czapka i apaszka-dziś debiut wiec nie wiem czy Jasiowi sie spodobaja sanki,wiec moze spacer bedzie mega krotki:P U nas -6

Karola:), Paula_29 lubią tę wiadomość

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • am Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka gratulacje dla Wikusi na te 6 miesięcy :)

Ale to zleciało :)

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj moje dziecko dla odmiany z trzech razy postanowiło mnie obudzić siedem razy :| Ja się pytam jak żyć? :-P

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka dużo uśmiechów dla Wikusi i pięknych nocy dla Mamusi :-)
    Wiki nasza najstarsza królewna zapoczątkowała etap półrocznych slodziakow ;-)

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
‹‹ 588 589 590 591 592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ