Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
No i na wizycie dziś też miałam wysokie ciśnienie jak na mnie bo 145/90, po 5 min zmierzył jeszcze raz i spadło, ale niewiele. Gin się trochę zaniepokoił, ale bez paniki. Kazał mi mierzyć ciśnienie 3-4 razy dziennie i jeśli wciąż będzie wysokie to mam do niego dzwonić.
-
BiB wrote:JA byłam dziś na wizycie u gina. Mam już +7,5kg- ogólnie nie za dobrze, bo ja miałam swoją początkową wagę wysoką
A na dodatek kur*** wczoraj na cyckach wyszły mi rozstępy- i to nie jeden, czy dwa, tylko cała masa paskudnych, wrednych rozstępów. A smarowałam jak głupia 2, a czasem 3 razy dziennie. I wogóle dziwne to, bo od 2 mies cycki mi już nie rosną więc nie kumam
No to możemy sobie podać ręce, bo ja mam to samo, nie wierzę w te wszystkie kremy
Mam mustelle, palmersa, bio oil i rossmanowskie baby dream, smaruje się na przemian, ale genetyki nie oszukaszkarusia, BiB lubią tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:Dziewczyny większość maluszków odwraca się dopiero koło 32 tygodnia, teraz mają jeszcze tyle miejsca że mogą obracać się kilka razy dziennie. Wiem, że moja tak robi bo raz kopie koło pępka, raz bardzo nisko a jeszcze innym razem całkiem po bokach brzucha, także robi jak chce. Dopiero jak po 32 tc się nie obróci można zacząć się martwić choć niekoniecznie bo i w 36 tc niektóre się obracają
Oczywiście, racja Paula, z tym, że moja mała już na połówkowym leżała w ten sposób i odkąd czuje ruchy, czyli jakieś 8 tygodni są one w dole brzucha, koło pępka czułam jednego dnia ale to daawno temu. Cały czas jest to samo miejsce, także z tego powodu się zamartwiam. No ale wiem, że spokojnie jeszcze jest czas na przekręcenie... ciekawe czy jest tak jej wygodnie, moje maleństwo -
Ja mam 6 kg na plusie, na razie brak rozstępów, ciekawe jak to dalej będzie...
Mam prawie 170 cm, zaczęłam od wagi 63 kg. Mól cel - to aby nie przekroczyć 80 kg, teraz czeka nas chyba największy przyrost wagi, bo maluszek sporo przybiera, aczkolwiek położna na wizycie wpisując moją wagę (przez ostatnie 3 tygodnie przytyłam 30 dag) stwierdziła, że dużo przytyć nie powinnam. Ale myślę, że może być różnie. Dla mnie najważniejsze zdrówko, zamierzam karmić, więc powinno zlecieć, jeśli nie, to wizyty w Nature House i będę laska )))
Aha - glukoza spoko - na czczo - 82, po 2 h - 110
Morfologia, mocz w normie, tylko hemoglobina i hematokryt lekko obniżone, ale to standard.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 18:18
-
Karola:) wrote:Oczywiście, racja Paula, z tym, że moja mała już na połówkowym leżała w ten sposób i odkąd czuje ruchy, czyli jakieś 8 tygodni są one w dole brzucha, koło pępka czułam jednego dnia ale to daawno temu. Cały czas jest to samo miejsce, także z tego powodu się zamartwiam. No ale wiem, że spokojnie jeszcze jest czas na przekręcenie... ciekawe czy jest tak jej wygodnie, moje maleństwo
Prawdopodobnie tak jest, że tak jej najwygodniej, moja też najczęściej kopie na dole, w innych miejscach rzadko, dzieci podobno mają ulubione miejsce w macicy do którego ciągle wracają, a jak przychodzi czas to instynktownie się odwracają, także na razie nie ma się co martwićKarola:) lubi tę wiadomość
-
BiB, nie martw się, nie jesteś sama... Mam wrażenie, że moje piersi również już nie rosną, a tydzień temu wyszły mi malutkie rozstępy, w sumie chyba 10 na brzuszku na razie nie mam, ale sądzę, że wszystko przede mną ;/ Mustella i olejek arganowy psu na budę się zdały
-
Karola:) wrote:Aha - glukoza spoko - na czczo - 82, po 2 h - 110
Morfologia, mocz w normie, tylko hemoglobina i hematokryt lekko obniżone, ale to standard.
heheh, u mnie bardzo podobnie
Pobranie na czczo 79 mg/dl
po godzinie 158 mg/dl
po dwóch 111 mg/dl,
Inne tez lekko obniżone, ale ponoc to standard
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 23:27
Karola:) lubi tę wiadomość
-
maja89waw wrote:U mnie już 8 kg na plusie, na razie bez rozstępów ale genetycznie mam predyspozycję ;/ Mimo tego smaruje się co najmniej 2 razy dziennie i modle się żeby nie wyszły... Chciałabym przytyć do 15 kg ale coś czuję, że się nie uda ;(
Maja u mnie to samo, 8 kg na plusie, tez chciałabym, do 15 kg max, ale nie wiem jak to bedzie, bo teraz ponoc czeka nas największy przyrost...
Smaruję się dwa razy, moja mama miala duze rozstepy, ale nie wiem czy czyms sie smarowala.
Niektorym kolezankom na koncowce ciazowy wyskoczyly -
Dziś z ciekawości mierzylam sie aparatem ciśnieniowym u rodzicow, trzy pomiary w odstępie kilku godzin i to samo jak w domu, cisnienie bardzo ok 120/60 i puls ponad 90...eh Czyli jak było zawsze...bez zadnych akcji.
Bylam dzis ogladac wozki, znalazlam sklep gdzie maja duzy wybor no i chyba jednak z tych lekkich wozkow zostaje przy Bebetto Luca, faktycznie gondola wew ma 75cm,bo zmierzylam miarką, na zewnatrz 79-80cm, inne wozki tez mialy wymiary podobne, chociaz kilka bylo wiekszych. Dlugo rozmawialam z obsluga o swoich watpliowosciach co do gondoli, ale je rozwali, wiec chyba nie bede kombinowac. Jeszcze nico plus, tej formy wchodzi w gre.
Ten materiał mi sie tak podoba i ogolnie wozek, ze chyba jednak juz na ten sie zdecydujemisia_k1 lubi tę wiadomość
-
Kochane poszłam jednak wczoraj do dentysty, myślę niech zobaczy te krostki bo pewnie też się na tym zna. Dentystka stwierdziła, że według niej to nie jest opryszczka tylko mogłam się tam ugryźć- hmmm??? Posmarowała mi jednak jakąś maścią przeciwzapalną. Wcześniej byłam na pobraniu krwi pod kątem wirusa opryszki- wyniki za kilka dni, zobaczymy co i jak. Ech nie potrzebnie przed wczoraj tak się "zeschizowałam" no ale tak bardzo bym chciała by dzidźka była zdrowa zresztą jak my wszystkie!
Co do wagi to ja przytyłam na razie 1,5 kg ale zaczynałam z BMI 29 więc zdecydowaną nadwagą. Piersi na początku trochę urosły ale teraz jakby się nie powiększały ;/- Też zamierzam karmić piersią i więcej się ruszać by do pracy po macierzyńskim wrócić o wiele szczuplejsza -
maja89waw wrote:Ja właśnie wróciłam z testu na glukozę. Powiem wam, że nie było tak źle. Wcale nie było mi nie dobrze ani nic z tych rzeczy - zapomniałam cytrynki ale Pani była bardzo miła i wlała mi kwasek cytrynowy
Ta cytryna bardzo poprawia smakKarola:) lubi tę wiadomość