X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądałam przed chwilą płytę z naszego ślubu i wesela, przy przysiędze córcia zaczęła tak fikać i kopać. Niesamowite <3 na pierwszą rocznicę ślubu Wiki już będzie z nami :)

lolka83, misia_k1 lubią tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    Oglądałam przed chwilą płytę z naszego ślubu i wesela, przy przysiędze córcia zaczęła tak fikać i kopać. Niesamowite <3 na pierwszą rocznicę ślubu Wiki już będzie z nami :)

Super, wspaniałe uczucie :)
    U nas rocznica 25 sierpnia :)

Karola:) lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 3 sierpnia :)

lolka83 lubi tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    U nas 3 sierpnia :)
    U mnie 4 sierpnia-2 latka:)

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas 15 czerwca 7 rocznica:)

• Kunita Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas 1.08 piąta rocznica:)

• Camilia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy rocznicę 20 października- drugą :-)
    Jak Wam mija poranek Kochane?

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pralka sie zepsula i czekam na specjalistów, którzy najpozniej do 11 mieli byc...nerwy juz mam bo ich nie ma jeszcze a ja muszę do 12 w pracy się zjawić...wrrr
    a tak poza tym to okej hee
    a u Was??

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy rocznicę 4 maja
    U nas piękna pogoda, wczoraj czytałam sobie na balkonie korzystając ze słoneczka, jeszcze chwila i może meble ogrodowe w ogródku rozłożymy i będzie pora na pierwszego grilla:)

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie poranek na telefonie tzw goraca linia hehe.najpierw babcia,potem mama,ciocia,i przed chwilą teściowa heheh ręka i ucho zaraz mi odpadnie:)

• Kunita Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jestem w pracy, właśnie dopinam ostatnie sprawy przed odejściem na L4:))

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas rocznica 16 sierpnia i to już 11-ta :O

Ja przytyłam na razie tez 8 kg, więc pocieszam się że jestem w średniej lipcowych mam ;)

Wczoraj kurier przywiózł nam wózek, szedł z Niemiec. Jesteśmy mega zadowoleni, zwrotny, nie za ciężki, stelaż składa się i rozkłada błyskawicznie, gondola duża, spacerówka tez będzie bardzo wygodna.
    Już nie możemy doczekać się spacerków :)

20rwikl.jpg

Pozdrawiam dziewczyny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 14:02

• ewelina84 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy bardzo podobny tyle że różowy:) wczoraj przyszło łóżeczko:)

Plumb80, lolka83 lubią tę wiadomość

• karusia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewuszki! A u nas od rana przygotowania do wizyty u gina, czyli odbieranie wyników itp.

Miałam dzisiaj na szybko usg robione i lekarz ważył nam córę. Okazało się, że jak na 25 tydzień waży 760 gramów... Trochę więcej niż powinna :) Więc albo czeka nas nieco wcześniejszy poród, albo czeka nas... ciężki poród :P

km5st5odu2rt42xe.png
  • Kunita Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80, bardzo ładny ten wózeczek:) Jesli chodzi o kolorki, to ja tez sie rozgladam ze zielonym, ale co do modelu, to jeszcze nie mam pojecia. Chyba 3w1 i raczej na większych kołach

Plumb80 lubi tę wiadomość

• Kunita Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karusia wrote:
    Cześć dziewuszki! A u nas od rana przygotowania do wizyty u gina, czyli odbieranie wyników itp.

Miałam dzisiaj na szybko usg robione i lekarz ważył nam córę. Okazało się, że jak na 25 tydzień waży 760 gramów... Trochę więcej niż powinna :) Więc albo czeka nas nieco wcześniejszy poród, albo czeka nas... ciężki poród :P

Duża dziewczynka:) Moze rzeczywiscie starsza niz to wynika z owu?

karusia lubi tę wiadomość

• Kunita Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w przyszlym tyg robię glukozę, błeeee... :/

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis bylam u gini skonsultowac się w sprawie tego pobolewającego pęka po dluzszym spacerze no i tej akcji z cisnieniem.

Co do ciśnienia, ona zawsze mierzy pompką i twierdzi, ze to musialo byc przeklamanie. Powinni mi jeszcze raz zmierzyć, a nie od razu ladować leki. Jednak dla swietego spokoju mam sie skonsuktowac z kardiologiem, ale ona nie widzi niczego niepokojącego...

Bol po lewej stronie pępka po dluzszym chodzeniu, to niestety przepuklina pepkowa, pepek sie rozchodzi i jelita czasem tam wpadaja :) Jednak nic z tym sie nie robi, po ciazy powinno samo przejsc, wiec nastepna przypadlosc ciazowa.

Mała zreszta miała głowkę przy samym pępku więc mozliwe, ze to ona też mnie tam tez zaczepia :)
    Poza tym wszystko w normie :)

Byłam rwoniez u dentysty :)
    Pamiętajcie ze na nfz nam przysluguje. Mi czyscila zęby, znaczy ściągała osad bo ja zawsze mam z tym problem, ale zrobila swietnie. Zrobiła tez przeglad i wszystko ok.
    Jutro kardiolog też na nfz :)
    Od lat zazwyczaj prywatnie wszedzie, ale w czasie ciazy korzystam ile się da z tym nfz :) Terminy oczekiwania niecały tydzien :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 15:41

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kunita wrote:
    A ja w przyszlym tyg robię glukozę, błeeee... :/

pamietaj o cytrynie, ona wszystko zmienia :)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karusia wrote:

Moja w 21 tyg i 1 dzień ważyla 470 g, dośc duza :) Dziś bylam ale Pani doktor nie wazyla :) Chociaz ponoc z ta waga to jeszce roznie bywa, niektorym sie to zmienia :)

karusia lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ