X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas91 wrote:
    Amelia ;)
    Ślicznie :)

kas91 lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness cudowny jest :)

Dzięki za wsparcie i dobre życzenia :D też mam nadzieję że w ciągu tych 9ciu dni coś się samo ruszy :) dzisiaj skakania na piłce ciąg dalszy tylko po co jak to nic nie daje :P

Madziarella nie jesteś sama bo chyba tydzień temu skończyłam 10cio dniową kuracje na tego paskudnego grzyba i miałam aż do porodu brać dwie tabletki w tygodniu, zdążyłam wziąć dwie i grzyb dalej wrócił i dostałam polecenie wczoraj żeby dalej codziennie brać aż do porodu żeby Karol go nie złapał przy porodzie :/

Kas długo byłaś pod kroplówką? trochę się się stresuje tą kroplówką w razie czego bo znam trzy dziewczyny którym kroplówka nic nie dała i poród nie ruszył mimo wszystko. Jedna z nich miała podłączane aż trzy takie i dwie z nich cesarka.

Agness27, madziarella88 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • kas91 Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Agness cudowny jest :)

Dzięki za wsparcie i dobre życzenia :D też mam nadzieję że w ciągu tych 9ciu dni coś się samo ruszy :) dzisiaj skakania na piłce ciąg dalszy tylko po co jak to nic nie daje :P

Madziarella nie jesteś sama bo chyba tydzień temu skończyłam 10cio dniową kuracje na tego paskudnego grzyba i miałam aż do porodu brać dwie tabletki w tygodniu, zdążyłam wziąć dwie i grzyb dalej wrócił i dostałam polecenie wczoraj żeby dalej codziennie brać aż do porodu żeby Karol go nie złapał przy porodzie :/

Kas długo byłaś pod kroplówką? trochę się się stresuje tą kroplówką w razie czego bo znam trzy dziewczyny którym kroplówka nic nie dała i poród nie ruszył mimo wszystko. Jedna z nich miała podłączane aż trzy takie i dwie z nich cesarka.
    No właśnie o dziwo nie . Połączyli mnie 11.30 a 14.40 Amelka była już na świecie:) może tak szybko poszlo bo ja juz miałam rozwarcie 3 cm D szyjke zgladzona a corcia wstawiona w kanał :) nie ukrywam rozwarcie 8 cm to już była masakra jakąś ale jak dziecko soe rodzi to zapomina sie o tym bolu :) będzie dobrze ;)

Evanlyn, Agness27 lubią tę wiadomość

w57v9n73z5ivqbxe.png
  • Monia663 Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja urodziłam wczoraj przez cesarskie cięcie. Waga 4300 dł. 59 cm

katsuyoshi, Evanlyn, Agness27 lubią tę wiadomość

ckaidqk35k4cl4cr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia663 wrote:
    Dziewczyny ja urodziłam wczoraj przez cesarskie cięcie. Waga 4300 dł. 59 cm
    Gratuluje kochana ! <3
    Jakie imie daliscie ?
    Wow duza dzidzia :)

Agness27 lubi tę wiadomość

• Monia663 Koleżanka

Wysłany: 14 lipca 2016, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcel :) troszkę nie jestem zadowolona z faktu ze nie dostawili mi go zaraz po zabiegu tylko dokarmili. Było dużo płaczu, ale odwiedził nas doradca laktacyjny i udało sie młodemu załapać. Niestety wiadomo jak to z butelką łatwo i szybko wiec najpierw pierś trochę possie a potem dokarmianko.

katsuyoshi lubi tę wiadomość

ckaidqk35k4cl4cr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia663 wrote:
    Marcel :) troszkę nie jestem zadowolona z faktu ze nie dostawili mi go zaraz po zabiegu tylko dokarmili. Było dużo płaczu, ale odwiedził nas doradca laktacyjny i udało sie młodemu załapać. Niestety wiadomo jak to z butelką łatwo i szybko wiec najpierw pierś trochę possie a potem dokarmianko.
    dokladnie powinni zapytac najpierw jak chcesz karmic bynajmniej mi sie pytali od razu.
    Najwazniejsze ze zdrowy i jestescie juz po wszystkim ! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 12:29

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia gratulacje :D ale zazdroszczę każdej rozpakowanej :) tak podczytuję tamto drugie forum i tam co chwile któraś i się tylko zastanawiam kiedy w końcu ja :) wiem wiem, przyjdzie czas i na mnie :D

dzisiaj mam dzień na "nie". nic mi się nie chce, ciągle bym tylko spała. Tylko wyprasowałam ochraniacz na łóżeczko i przybornik do niego i wyprałam wyściółkę z wózka bo stoi już dwa tygodnie i dalej niemiłosiernie śmierdzi :/

Kas mam nadzieję że u mnie obejdzie się bez oxy ale jeśli będzie konieczna to poród postąpi jak u Ciebie :)

Kat widzę że Ty masz teraz więcej czasu z dwójką dzieci niż wcześniej z jednym :D ciągle jesteś na forum a wcześniej to tylko Twój cień tu bywał :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 16:01

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wrote:
    Monia gratulacje :D ale zazdroszczę każdej rozpakowanej :) tak podczytuję tamto drugie forum i tam co chwile któraś i się tylko zastanawiam kiedy w końcu ja :) wiem wiem, przyjdzie czas i na mnie :D

dzisiaj mam dzień na "nie". nic mi się nie chce, ciągle bym tylko spała. Tylko wyprasowałam ochraniacz na łóżeczko i przybornik do niego i wyprałam wyściółkę z wózka bo stoi już dwa tygodnie i dalej niemiłosiernie śmierdzi :/

Kas mam nadzieję że u mnie obejdzie się bez oxy ale jeśli będzie konieczna to poród postąpi jak u Ciebie :)

Kat widzę że Ty masz teraz więcej czasu z dwójką dzieci niż wcześniej z jednym :D ciągle jesteś na forum a wcześniej to tylko Twój cień tu bywał :D
    hehe :D nie jestem ciagle ale mam ciagle wl lapka i czesto zagladam ;p
    a czasu mam tyle samo bo mala nadal jak aniołek wiec prawie nie czuje sie mamą dwójki dzieci :D
    Wczesniej wchodzilam coraz mniej bo zwyczajnie kregoslup mi siadal i nie czulam sie najlepiej pod koniec ciazy, zmeczenie wzielo góre :)

• kas91 Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja niunia te jest aniolkiem, praktycznie w ogóle nie płacze, pierwsza noc w szpitalu też pięknie przespalam :) jak do jutra nie pojawi się żółtaczka to będziemy w wychodzić :)

w57v9n73z5ivqbxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas91 wrote:
    Moja niunia te jest aniolkiem, praktycznie w ogóle nie płacze, pierwsza noc w szpitalu też pięknie przespalam :) jak do jutra nie pojawi się żółtaczka to będziemy w wychodzić :)
    hihi aniolkiem w szpitalu to byl moj synek przez jedną noc :D a jak nastepnego dnia wrocilismy do domu to się dopiero zaczeło :/ co 2 h pobudka i ogolnie totalnie ciagle placz a potem wyszlo dlaczego tak się działo bo zwyczajnie ciagle byl glodny.
    Dobrze z z małą tak nie mam i że zdecydowałam się na MM od razu i nie kombinowałam z karmieniem piersią bo do tej pory mleka nie mam i juz się nie pojawi wiec tyle dobrego że mala nie musiala przechodzic tego co synek.

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Troche spraw mieliśmy do zalatwiwnia wiec nie bylo czasu zajrzeć no dzień za krotki ;)
    Dzis byla polozna i Wojtuś wazy 3260 ladnie przybiera no i zdjęła mi szwy i od razu lepiej bo wygodniej usiasc ;).W domu ćwiczymy leżenie na brzuszku:)
    Dxis zauwazylam ze lada moment odpadnie pępuszek bo juz wisi na włosku ;)

Madziarella trzymam kciuki by zebro przestalo bolec i żeby się zagoilo szybko.

Kas gratulacje Amelki niech sie zdrowo chowa :)

Bobitta najważniejsze ze jesteście na swoim .Wiadomo zanim sie tam urządzi ie to jeszcze troche czasu minie ale swoje to swoje ;)

Kas piekna opaska i Mala ślicznie w Niej wygląda :)

madziarella88 lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn ja miałam wywolywany u córki poród i dali mi oksytocyne i po 1 godz i 20 min mala się urodziła i przed podaniem wogole skurczy nie miałam tylko saczyly mi sie wody które potem po 30 min po podaniu oxy przebili mi pęcherz.

Monia Gratulacje duży ten Twój Marcelek ;)

Co do karmienia piersią to my musimy miec dużo spokoju bo jak mama spokojna to spokojne dziecko -mi ta polozna mowila .I ze dziecko czuje nasze emocje i zdenerwowawnie co odbija sie na laktacji.
    A i fajna ciekawostkę dxis uslyszalam ze herbata mietowa i szalwia hamują laktacje.

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • madziarella88 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny! jak tam ?
    ja bylam wczoraj u chirurga i cale.szczescie wsio ok. Zebro nie jest zlamane, i lekarz stwierdzil ze dam.radw rodzkc normalnie, to nic powaznego cale szczescie. W razie nolo teraz mam brac paracetamol. Uspokoilam sie troche.

Evanlyn dzis twoj termin, jak sie czujesz? Oby poszlo bez wywolywania!

Agness co do miety to prawda. Polozne w szpitalu tez mi to mowily. Ale ze szalwia tez tak dziala to niewiedzialam...

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziarella oby!! tylko że dalej nic się nie zapowiada niestety. Zaraz dalej będę hopkać na piłce do filmu :D a nuż coś da :) wczoraj nie skakałam bo bałam się że faktycznie urodzę a mój M koniecznie dzisiaj musiał być w pracy całe dzień i 2 godziny od domu :P całe szczęście że u ciebie ok :)

Agness no właśnie słyszę tylko że oxy coś daje ale tylko jak jest jakiś postęp, jednej odeszły wody, druga miała już jakieś rozwarcie :) ja miałabym mieć od początku totalne wywoływanie he ale ciągle liczę na Karola że się namyśli i wyjdzie międzyczasie :D ma jeszcze tydzień a to w sumie całkiem dużo :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny informuję ze chyba odszedł mi czop - chyba bo nie wiem jak on ma wyglądać :D taki śluz bezbarwny jak białko jajka z krwią, jednorazowo. Teraz mam nieregularne twardnienia brzucha aż dech zapiera. Myślicie daleko jeszcze do tych bolesnych skurczy?

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png

Wysłany: 16 lipca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn w koncu cos sie dzieje ;) jeslo czop z krwia to z tego co czytalam porod powinien nastapic w ciagu 24 h czego ci z calego serca zycze ;)

katsuyoshi, Agness27 lubią tę wiadomość

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn to na bank czop :)
    Teraz kwestia tego kiedy zacznie się cała akcja bo czop może odejsc nawet kilka dni przed porodem tak wiec cierpliwie czekaj.
    Mam jednak nadzieje ze jak już odszedł to w koncu lada chwila się zacznie u Ciebie akcja porodowa z czego ci życze :)
    Piszesz o brzuchu - potrafisz jakos bardziej to opisac ?
    Bo ja mialam cos takiego po czym przyszly skurcze lekkie i potem mocne wiec jesli piszesz o tym samym co mam namysli to mozesz lada chwila dostac skurczy bo to tak jakbys odnosila wrazenie ze masz jestes przed @ lub ze masz za chwile dostac @ i takie dziwne uczucie twardnienia brzucha itp... no sama nie potrafie tego opisac :/
    Dawaj nam znac na bierząco :) Trzymam kciuki aby to była kwestia kilku godzin i bedziesz rodzic !

Ja byłam dzis rodzinnie na plazy :)
    Oscarek się wyszalał i jak wracaliśmy do domu to spał :)
    Odziwo dzisiaj przepiękna pogoda i aż żal było nie skorzystac tym bardziej ze mała cała wycieczke przespała :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev gdzie się podziewasz ? :( Urodziłaś już ???
    Evanlyn jak tam? Rozwineło się coś?
    Co u reszty hallo? :D

My wczoraj jak wracaliśmy z plazy zahaczyliśmy kilka sklepów i musiałam kupic kilka sukienek dla małej :D
    Ja poszłam w jedna strone a mój w drugą i potem spotkaliśmy się w kasie hehe on na mnie tak patrzy i oczy wytrzeszcza że w reku mam pełno ubranek :D
    Wiec mówie do niego : no co? xD
    A mój do mnie tak : aha O.o Vici mama przyszalała.
    Wiec mu mówie że musiałam jej coś kupic tym bardziej ze takie śliczne sukienki były i to na promocji ! Za 1.5 funta no kurde to jak za darmo bo normalnie to są po 10 - 14 funtów.
    A po za tym mała ma wszystkie ubranka po synku wiec musi miec cos swojego nowego rózowego :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2016, 11:53

Wysłany: 17 lipca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. u mnie nadal nic.. brzuch pobolewa tkoo troche jak na okres.. boli mnie spojnie lonowe i wogole cala miednica. Moglaby mala juz wyjsc - jestem zmęczona..

Kat dobrze zrobilas ze nakupilas ubranek ;) nalezy jej sie cos nowego, tym bardziej w takiej cenie. Moj juz na mnie krzyczy ze mam nic nie kupowac ale jak widze jakies ubranka za 3-4 € to przeciez grzech nie kupic ;)

5b09mg7y1fm9q2ki.png
‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ