Lipcowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Czuję się bardzo dobrze jakbym nie byłą po cesarce tylko że jestem jeszcze na przeciwbólowych. Dwa razy dziennie prosiłam o nie i dzisisj już od rana myślę próbować bez chociaż mam tu taką zaborczą położną na zmianie że może mi czasem wcisnąć
Ja się deko wkurzyłam bo się okazało że mój szpital jest 10 lat za murzynami W pierwszy dzień nie dostałąm Karola po porodzie do piersi bo niby znieczulenie i leki zaszkodzą. Wczoraj wyczytałam że to G**** prawda i że nie podają takich leków i antybiotyków które mogą zaszkodzić czyli to co rozkręca najlepiej laktację czyli pierwsze przystawienie poszło się paść. Druga rzecz - miałam dostać Karola do karmienia zaraz rano więc ciul, pomyślałam że wtedy go nakarmię i co się okazuję? Dostaję go rano nakarmionego po pachy mieszanką ;( myślałam że się rozpłączę Odczekałam chwilę i chciałam go dostawić ale nie chciał łapać łobuz jeden cyca w ogóle jakby go opętało Czyli poniedziałek dalej poszedł się paść bo nie będę przecież dziecka głodzić jak już poznał co to jedzonko. Jak się okazało popełniłam błąd trzeba było nie dokarmiać tylko przystawiać do cyca i czekać na siarę
Dopiero wczoraj pięknie załapał Rano oczywiście mi go dokarmili. Odczekałam kilka godzin aż zaczął mlaskać językiem i się wiercić i pięknie zjadł z dwóch cyców i spał uwaga 3,5 godziny czyli musiał się najeść potem strzelił takie kupsko że klękajcie narody i Tak cały dzień byliśmy na cycu aż wieczorem dopadł nas kryzys bo mleczko widać się skończyło i o 6 poszedł na dokarmianie żeby go uspokoić na noc i też zasnął bardzo szybko na noc już nie miałam sił więc go oddałam, stwierdziłam że w domu będę miała kupe czasu żeby z nim pobyć hehe wyrodna matka Dzisiaj będziemy dalej próbować Czekam z niecierpliwościa na nawał a ten przyjdzie im szybciej im częściej będę przystawiać Karola wczoraj już nie było siary, był jakiś żółtawy i gęsty czyli coś się dzieje przez noc nabrzmiały jestem dobrej myśli że nawał już na dniachkatsuyoshi, Agness27 lubią tę wiadomość
-
missy83 jakie to domowe sposoby na przyśpieszenie skurczy? zdradź
lekarka w Grecji zalecała mojej kuzynce picie małych ilości piwa,ponoć jest po nim więcej mleka
ja jeszcze w dwupaku,podczytuję Was i kibicuję,też chciałabym nie przenosić
i żeby się maluch już urodził
czy Wam dziewczyny puchły nogi? bo mi ostatnie dni bardzo,mamy upałyWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 16:19
katsuyoshi lubi tę wiadomość
-
http://images77.fotosik.pl/764/69e7640f64121c4emed.jpg
hej kochane ciocie;) jest na świecie od 12.07. urodzil sie cc ktora musiala byc na cito bo mialam przedluzajace sie krwawienie. Pomalu dochodzimy do siebie i kazdy dzien to nowy sukcesik. Ściskamy!katsuyoshi, Agness27 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś 56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
nick nieaktualnymajeczka87 wrote:http://images77.fotosik.pl/764/69e7640f64121c4emed.jpg
hej kochane ciocie;) jest na świecie od 12.07. urodzil sie cc ktora musiala byc na cito bo mialam przedluzajace sie krwawienie. Pomalu dochodzimy do siebie i kazdy dzien to nowy sukcesik. Ściskamy!
Najważniejsze że kolejna ma już za soba ^.^
Evanlyn liczymy ze też pochwalisz sie zdjeciem
CiniMini kupe czasu cie nie było widac gdzie się podziewałaś? No i pochwal się co bedziesz miała
PS. Mamy 2 mamusie które urodziły 12 Lipca
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 22:28
majeczka87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCiniMini wrote:katsuyoshi będzie synek Tymoteusz,planowana data 30 lipca gorąco daje się we znaki i puchną mi właśnie nogi,poza tym czuję się dobrze i czekam niecierpliwie,oby się nie przedłużało
Ja mialam termin na 4 lipca ale ze wzgledu że pod koniec ciaży miałam cukrzyce chcieli dać mnie na wywoływanie na 30 czerwca lecz mała chciała wyjsc sama wczesniej i urodziłam 27 czerwca ;pAgness27 lubi tę wiadomość
-
U mnie hormony buzują. Wszystko mnie już drażni w tym szpitalu a jak patrzę na Karola to płacze ze szczęścia podnieśli mi ciśnienie dzisiaj porządnie bo karmimy się fajnie a tu zdzira z noworodków co się drze na małe dzieci wzięła mi go na badania i dokarmila butla mimo że mówiłam jej ze go nakarmie jak do mnie wróci ech dobrze ze juz wychodzę
-
kat a ktora mamusia razem ze mna 12 tego? bo przeoczylam chyba;)
ja sobie nie wyborazam byc na piwie..raz ze mi by jelita rozsadzalo i brzuch by bolal dwa malemu to samo trzy nie widze nietrzezwej matki przy moim dziecku... juz wystarczy ze ze zmeczenia zachowuje sie jak pijana czasem;)
Evanlyn z kazdym dniem bedzie lepiej;*
Co mozna zjesc postnego jutro? nie smazonego?katsuyoshi lubi tę wiadomość
Adaś skarbuś 56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
nick nieaktualny
-
Witam się .
Gratulacje, Evanlyn i Majeczka .
Życzę Wam dużo zdrówka i dla maluszków również.
ja aktualnie mam prania grubszych rzeczy, które dobrze poschną na dworzu, bo teraz ciepłoty mają być; czyli pościele, kołderki, ochraniacze na szczebelki, trzeba odświeżyć fotelik samochodowy, wózek itp.
CiniMini - no ...domowe sposoby,to na pewno długodystansowe chodzenia po schodach , współżycie z partnerem. A innych chyba próbowac nie będę. Będę się po prostu więcej ruszać .
Co do puchnięcia stóp - to mi troszkę puchną, a bolą u dołu łydek - skarpetek nie można za bardzo nosić..
Pozdrowienia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 16:07
synek 6 lat 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
synek ur. 18.08.2016
-
CiniMini wrote:missy83 jakie to domowe sposoby na przyśpieszenie skurczy? zdradź
lekarka w Grecji zalecała mojej kuzynce picie małych ilości piwa,ponoć jest po nim więcej mleka
ja jeszcze w dwupaku,podczytuję Was i kibicuję,też chciałabym nie przenosić
i żeby się maluch już urodził
czy Wam dziewczyny puchły nogi? bo mi ostatnie dni bardzo,mamy upały
Jak są upaly to dlatego Ci puchną bo u mnie btlo to samo aż momentami ciężko mi bylo rękami a raczej dłońmi cis robic
Co do metod na przyspieszenie porodu to słyszałam:
- picie herbaty z liscci malin 2 razy dziennie
-zbieranie ryżu na kolanach
-sex
-olej rycynowy pic
-olej z wiesiolka np w kapsulkach oeparol
-mycie okien
-ogolnie sprzatanie
-masowanie brzucha
-masowanie sutków
O takich slyszalam pomocnych metodach
-
A co do puchniecia np nóg to pomagaja zimne oklady badz moczenie w letniej wodzie no i picie dużo wody.
No my wczoraj byliśmy u pediatryna pierwszej wizycie.Maly wazy 3400 i 56cm (2cm urósł)
Dostaliśmy skierowanie na bioderka i wizyte kardiologiczną oraz zapisaliśmy sie na szczepienie.
No i dr pozwolił dawać Malemu lek na kolke bo Wojtuś nieraz tak zachlanny na cyca ze lapie dużo powietrza a potem płacz bo baczek tkwi w brzuszku.
I w końcu Wojtusia komoda przyszla i mąż zlozyl oraz zaczepil na ścianie lampkę i policzki
Córcia Malemu dala pare misiów by miał cos od Niej
Evanlyn wspolczuje takiej opieki w szpitalu gdzie zamiast jak najczesciej przystawiać dziecko to blokują kontakt
U Nas to wręcz pomagają i polozne instruowały jak przykladac malucha by ssal ale co szpital to inaczej.
-
Cześć
u nas dzisiaj super nie chcę krakać ale Karol tylko je i śpi musiałam go budzić na zmianę pieluszki bo jestem już przewrażliwiona bo mamusia mu wczoraj dupkę odparzyła bo stwierdziła że tak fajnie sobie śpi to poczeka aż się obudzi ze zmianą
Pierwsza noc w domku - tragedia. PO południu ciągle tylko przy cycu chciał być. W nocy jeden wielki ryk do 3 w nocy, poźniej zasnął chyba już z wycieńczenia. Nawet nie wiem co jeszcze pisać bo normalnie nie mam głowy ze zmęczenia. W nocy sie budził co jakiś czas na jedzonko nas ranem dał nam pospać 2,5 godz. Mam strasznie poranione sutki. wczoraj i przed była masakra, dzisiaj już jakoś znośnie - goją się pomalutku
Poza tym jesteśmy z M w nim totalnie zakochani Jest śliczny, kochany. wczoraj już nie dostał mieszanki i jest najedzony Jestem taka szczęśliwa że mam ochotę płakać czyli dobrze położne i doradcy laktacyjni mówią - przystawiać, przystawiać, przystawiać Niech godzinę wisi na cycu, na każde żądanie cyc i mleczko w końcu się pojawi :)Nawału nie miałam, czytałam że często się tak zdarza jak dziecko jest przystawiane na żądanie więc u mnie wygląda na to że obejdzie się bez zastoju i bolących cyców Chyba że nagle zacznie mi spać tak jak dzisiaj już drugi raz po dwie godziny to co ja z tym mleczkiem zrobie Nie wiem czy po 6 dobie też może się nawał pojawić
-
Hejka!
ah podziwiam ze karmicie, podziwiam. Naprawde respekt. Ja probowalam i to nie dla mnie.. Poza tym i tak by nic z tego nie bylo jak polozne stwierdzily. Ale.nie nazekam. Mala.jest.najedzona i zdrowa a to najwazniejsze.
Pytanie do ponacinanych, albo porozrywanych mamusiek. Czym przemywacie ( pielegnujecie) pozszywane miejsce?katsuyoshi, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Karol jak był na mieszance w szpitalu to spał jak zabity i w ogóle nie było przy nim roboty Miałam problem żeby pamiętać o zmianie pieluszki teraz jest troche bardziej wrażliwy i kupe roboty przy nim bo każde karmienie to zmiana pieluszki ale zrobiłabym dla niego wszystko
-
nick nieaktualnymadziarella88 wrote:Hejka!
ah podziwiam ze karmicie, podziwiam. Naprawde respekt. Ja probowalam i to nie dla mnie.. Poza tym i tak by nic z tego nie bylo jak polozne stwierdzily. Ale.nie nazekam. Mala.jest.najedzona i zdrowa a to najwazniejsze.
Pytanie do ponacinanych, albo porozrywanych mamusiek. Czym przemywacie ( pielegnujecie) pozszywane miejsce?madziarella88 lubi tę wiadomość
-
madziarella88 wrote:Hejka!
Pytanie do ponacinanych, albo porozrywanych mamusiek. Czym przemywacie ( pielegnujecie) pozszywane miejsce?
Ja uzywalam plynu do higieny intymnej AA (czerwony) i to wystarczyło a i po siusianiu papier toaletowy ale mokry i to wystarczyło
Ja miałam zdjęte szwy to od razu ulga