X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się bardzo dobrze :D jakbym nie byłą po cesarce :D tylko że jestem jeszcze na przeciwbólowych. Dwa razy dziennie prosiłam o nie i dzisisj już od rana myślę próbować bez chociaż mam tu taką zaborczą położną na zmianie że może mi czasem wcisnąć :P

Ja się deko wkurzyłam bo się okazało że mój szpital jest 10 lat za murzynami :/ W pierwszy dzień nie dostałąm Karola po porodzie do piersi bo niby znieczulenie i leki zaszkodzą. Wczoraj wyczytałam że to G**** prawda i że nie podają takich leków i antybiotyków które mogą zaszkodzić :/ czyli to co rozkręca najlepiej laktację czyli pierwsze przystawienie poszło się paść. Druga rzecz - miałam dostać Karola do karmienia zaraz rano więc ciul, pomyślałam że wtedy go nakarmię i co się okazuję? Dostaję go rano nakarmionego po pachy mieszanką ;( myślałam że się rozpłączę :( Odczekałam chwilę i chciałam go dostawić ale nie chciał łapać łobuz jeden cyca w ogóle :/ jakby go opętało :/ Czyli poniedziałek dalej poszedł się paść bo nie będę przecież dziecka głodzić jak już poznał co to jedzonko. Jak się okazało popełniłam błąd :/ trzeba było nie dokarmiać tylko przystawiać do cyca i czekać na siarę :/

Dopiero wczoraj pięknie załapał :) Rano oczywiście mi go dokarmili. Odczekałam kilka godzin aż zaczął mlaskać językiem i się wiercić i pięknie zjadł z dwóch cyców i spał uwaga 3,5 godziny :D czyli musiał się najeść :D potem strzelił takie kupsko że klękajcie narody :D i Tak cały dzień byliśmy na cycu aż wieczorem dopadł nas kryzys bo mleczko widać się skończyło i o 6 poszedł na dokarmianie żeby go uspokoić na noc i też zasnął bardzo szybko :) na noc już nie miałam sił więc go oddałam, stwierdziłam że w domu będę miała kupe czasu żeby z nim pobyć hehe :D wyrodna matka :P Dzisiaj będziemy dalej próbować :) Czekam z niecierpliwościa na nawał a ten przyjdzie im szybciej im częściej będę przystawiać Karola :) wczoraj już nie było siary, był jakiś żółtawy i gęsty czyli coś się dzieje :D przez noc nabrzmiały :) jestem dobrej myśli że nawał już na dniach :D

katsuyoshi, Agness27 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • CiniMini Koleżanka

Wysłany: 20 lipca 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 jakie to domowe sposoby na przyśpieszenie skurczy? zdradź :D

lekarka w Grecji zalecała mojej kuzynce picie małych ilości piwa,ponoć jest po nim więcej mleka

ja jeszcze w dwupaku,podczytuję Was i kibicuję,też chciałabym nie przenosić
    i żeby się maluch już urodził :D

czy Wam dziewczyny puchły nogi? bo mi ostatnie dni bardzo,mamy upały

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 16:19

katsuyoshi lubi tę wiadomość

mhsvx1hpaa04ebdy.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://images77.fotosik.pl/764/69e7640f64121c4emed.jpg

hej kochane ciocie;) jest na świecie od 12.07. urodzil sie cc ktora musiala byc na cito bo mialam przedluzajace sie krwawienie. Pomalu dochodzimy do siebie i kazdy dzien to nowy sukcesik. Ściskamy!

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    http://images77.fotosik.pl/764/69e7640f64121c4emed.jpg

hej kochane ciocie;) jest na świecie od 12.07. urodzil sie cc ktora musiala byc na cito bo mialam przedluzajace sie krwawienie. Pomalu dochodzimy do siebie i kazdy dzien to nowy sukcesik. Ściskamy!
    Gratuluje ! Prześliczny syneczek i waga taka w sam raz :)
    Najważniejsze że kolejna ma już za soba ^.^

Evanlyn liczymy ze też pochwalisz sie zdjeciem :)

CiniMini kupe czasu cie nie było widac :) gdzie się podziewałaś? No i pochwal się co bedziesz miała :D

PS. Mamy 2 mamusie które urodziły 12 Lipca :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 22:28

majeczka87 lubi tę wiadomość

• CiniMini Koleżanka

Wysłany: 20 lipca 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi :D będzie synek Tymoteusz,planowana data 30 lipca :D gorąco daje się we znaki i puchną mi właśnie nogi,poza tym czuję się dobrze i czekam niecierpliwie,oby się nie przedłużało :D

mhsvx1hpaa04ebdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CiniMini wrote:
    katsuyoshi :D będzie synek Tymoteusz,planowana data 30 lipca :D gorąco daje się we znaki i puchną mi właśnie nogi,poza tym czuję się dobrze i czekam niecierpliwie,oby się nie przedłużało :D
    No to ładnie :D
    Ja mialam termin na 4 lipca ale ze wzgledu że pod koniec ciaży miałam cukrzyce chcieli dać mnie na wywoływanie na 30 czerwca lecz mała chciała wyjsc sama wczesniej i urodziłam 27 czerwca ;p

Agness27 lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie hormony buzują. Wszystko mnie już drażni w tym szpitalu a jak patrzę na Karola to płacze ze szczęścia :P podnieśli mi ciśnienie dzisiaj porządnie bo karmimy się fajnie a tu zdzira z noworodków co się drze na małe dzieci wzięła mi go na badania i dokarmila butla mimo że mówiłam jej ze go nakarmie jak do mnie wróci :/ ech dobrze ze juz wychodzę

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CiniMini jakie to są małe ilości piwa? :D chyba bym się bała próbować, wyrzuty sumienia bym miała ze pije alkohol karmiąc :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kat a ktora mamusia razem ze mna 12 tego? bo przeoczylam chyba;)

ja sobie nie wyborazam byc na piwie..raz ze mi by jelita rozsadzalo i brzuch by bolal dwa malemu to samo trzy nie widze nietrzezwej matki przy moim dziecku... juz wystarczy ze ze zmeczenia zachowuje sie jak pijana czasem;)

Evanlyn z kazdym dniem bedzie lepiej;*

Co mozna zjesc postnego jutro? nie smazonego?

katsuyoshi lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka razem z Tobą rodziła Monia663 ;)

majeczka87, Agness27 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śmieszne jest ze wszycy mowia profesjonalisci ze Adas moij przenosozny po skórze. A urodzil sie w terminie z Om. Niewiem o co z tym chodzi

f2wlanlihx9vcryh.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :).

Gratulacje, Evanlyn i Majeczka :).
    Życzę Wam dużo zdrówka i dla maluszków również.

ja aktualnie mam prania grubszych rzeczy, które dobrze poschną na dworzu, bo teraz ciepłoty mają być; czyli pościele, kołderki, ochraniacze na szczebelki, trzeba odświeżyć fotelik samochodowy, wózek itp.

CiniMini - no ...domowe sposoby,to na pewno długodystansowe chodzenia po schodach :), współżycie z partnerem. A innych chyba próbowac nie będę. Będę się po prostu więcej ruszać :).
    Co do puchnięcia stóp - to mi troszkę puchną, a bolą u dołu łydek - skarpetek nie można za bardzo nosić..

Pozdrowienia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 16:07

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CiniMini wrote:
    missy83 jakie to domowe sposoby na przyśpieszenie skurczy? zdradź :D

lekarka w Grecji zalecała mojej kuzynce picie małych ilości piwa,ponoć jest po nim więcej mleka

ja jeszcze w dwupaku,podczytuję Was i kibicuję,też chciałabym nie przenosić
    i żeby się maluch już urodził :D

czy Wam dziewczyny puchły nogi? bo mi ostatnie dni bardzo,mamy upały

Jak są upaly to dlatego Ci puchną bo u mnie btlo to samo aż momentami ciężko mi bylo rękami a raczej dłońmi cis robic :/

Co do metod na przyspieszenie porodu to słyszałam:
    - picie herbaty z liscci malin 2 razy dziennie
    -zbieranie ryżu na kolanach
    -sex
    -olej rycynowy pic
    -olej z wiesiolka np w kapsulkach oeparol
    -mycie okien
    -ogolnie sprzatanie
    -masowanie brzucha
    -masowanie sutków
    O takich slyszalam pomocnych metodach ;)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 03:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do puchniecia np nóg to pomagaja zimne oklady badz moczenie w letniej wodzie no i picie dużo wody.

No my wczoraj byliśmy u pediatryna pierwszej wizycie.Maly wazy 3400 i 56cm (2cm urósł) :)
    Dostaliśmy skierowanie na bioderka i wizyte kardiologiczną oraz zapisaliśmy sie na szczepienie.
    No i dr pozwolił dawać Malemu lek na kolke bo Wojtuś nieraz tak zachlanny na cyca ze lapie dużo powietrza a potem płacz bo baczek tkwi w brzuszku.
    I w końcu Wojtusia komoda przyszla i mąż zlozyl oraz zaczepil na ścianie lampkę i policzki :)
    Córcia Malemu dala pare misiów by miał cos od Niej :)

Evanlyn wspolczuje takiej opieki w szpitalu gdzie zamiast jak najczesciej przystawiać dziecko to blokują kontakt :(
    U Nas to wręcz pomagają i polozne instruowały jak przykladac malucha by ssal ale co szpital to inaczej.

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :D

u nas dzisiaj super :) nie chcę krakać ale Karol tylko je i śpi :) musiałam go budzić na zmianę pieluszki bo jestem już przewrażliwiona bo mamusia mu wczoraj dupkę odparzyła bo stwierdziła że tak fajnie sobie śpi to poczeka aż się obudzi ze zmianą :(

Pierwsza noc w domku - tragedia. PO południu ciągle tylko przy cycu chciał być. W nocy jeden wielki ryk do 3 w nocy, poźniej zasnął chyba już z wycieńczenia. Nawet nie wiem co jeszcze pisać bo normalnie nie mam głowy ze zmęczenia. W nocy sie budził co jakiś czas na jedzonko nas ranem dał nam pospać 2,5 godz. Mam strasznie poranione sutki. wczoraj i przed była masakra, dzisiaj już jakoś znośnie - goją się pomalutku :)

Poza tym jesteśmy z M w nim totalnie zakochani :) Jest śliczny, kochany. wczoraj już nie dostał mieszanki i jest najedzony :) Jestem taka szczęśliwa że mam ochotę płakać czyli dobrze położne i doradcy laktacyjni mówią - przystawiać, przystawiać, przystawiać :) Niech godzinę wisi na cycu, na każde żądanie cyc i mleczko w końcu się pojawi :)Nawału nie miałam, czytałam że często się tak zdarza jak dziecko jest przystawiane na żądanie więc u mnie wygląda na to że obejdzie się bez zastoju i bolących cyców :D Chyba że nagle zacznie mi spać tak jak dzisiaj już drugi raz po dwie godziny to co ja z tym mleczkiem zrobie :D Nie wiem czy po 6 dobie też może się nawał pojawić :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam napisać że u nas waga wypisowa że szpitala 3750g czyli Karol bardzo malutko spadł :) Wczoraj była położna i ważył już 3840 :D Czyli mój mały brzdąc najada się mleczkiem mamusi :D

Agness27 lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • madziarella88 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!
    ah podziwiam ze karmicie, podziwiam. Naprawde respekt. Ja probowalam i to nie dla mnie.. Poza tym i tak by nic z tego nie bylo jak polozne stwierdzily. Ale.nie nazekam. Mala.jest.najedzona i zdrowa a to najwazniejsze.

Pytanie do ponacinanych, albo porozrywanych mamusiek. Czym przemywacie ( pielegnujecie) pozszywane miejsce?

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karol jak był na mieszance w szpitalu to spał jak zabity i w ogóle nie było przy nim roboty :P Miałam problem żeby pamiętać o zmianie pieluszki :D teraz jest troche bardziej wrażliwy i kupe roboty przy nim bo każde karmienie to zmiana pieluszki ale zrobiłabym dla niego wszystko :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziarella88 wrote:
    Hejka!
    ah podziwiam ze karmicie, podziwiam. Naprawde respekt. Ja probowalam i to nie dla mnie.. Poza tym i tak by nic z tego nie bylo jak polozne stwierdzily. Ale.nie nazekam. Mala.jest.najedzona i zdrowa a to najwazniejsze.

Pytanie do ponacinanych, albo porozrywanych mamusiek. Czym przemywacie ( pielegnujecie) pozszywane miejsce?
    Ja jak bylam nacieta z synkiem to podmywalam wodą , polozna uznala ze to wystarczy bo te wszystkie plyny nie plyny to tak naprawde chemia i roznie z tym bywa wiec tez tak robilam i goiło mi się pieknie.

madziarella88 lubi tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 02:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziarella88 wrote:
    Hejka!

Ja uzywalam plynu do higieny intymnej AA (czerwony) i to wystarczyło a i po siusianiu papier toaletowy ale mokry i to wystarczyło :)
    Ja miałam zdjęte szwy to od razu ulga :)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ