Lipcowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
No zmiany pieluszek trzeba pilnowac bo potem meczarnia z odparzeniami..
Ja tak przewijam przy karmieniu no i wiadomo jak usłyszę kupę bądź przez spioszki jak poczuje ze pampers zsiusiany
Chwile temu mój synek tylko wyczol ze rozpinam pieluszke to mnie obkupcial i dodatkowo jeszcze siebie obsiusial
Z dziewczynkami jakos łatwiej bylo przewijaćkatsuyoshi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hej!
co do szycia.. chyba zostane przy podmuwaniu woda i dezynfekcji. Boje sie tych srodkow do higieny intymnej. Porozrywalo.mnie w srodku i na zewmatrz wiec jak zacznie piec to na calego :p
co do.odparzen moja mala dostala juz lekko...ale nie wiem od czego.. pieluszki zmieniam naprawde czesto a jak sobie z tym radzicie? kremy? puder? -
nick nieaktualny
-
Evanlyn wrote:U nas pępuszek nie chce odpaść
A jak czyścisz?
Ja np po kąpieli kikut wokół czyscilam patyczkami z ogranicznikiem.
Przy kazdej zmianie pieluszki moczylam w cieplej wodzie jedną stronę patyczka i czyscilam a druga sucha wycierałam ta mąż.
Co do kremów to ja mam w domu linomag masc i krem oraz sudocrem
Pampersy np używam Dada z biedronki
-
nick nieaktualnyja małej nie kąpałam jak miała pępek bo dziecka nie powinno się kąpac przez tydzien czasu po urodzeniu gdyz ma ono na sobie warstwe ochronną skóry która po tygodniu zaczyna dopiero schodzić i wtedy mozna dziecko juz kąpac...
Mi pępek odpadł równo tydzien po urodzeniu i dopiero po tygodniu miała pierwszą kąpiel. -
nick nieaktualny
-
hej, gratulacje dla swiezych mamusiek, jeszcze raz
no to mi pewnie beda kapac noworodka,bo bede rodzic w tym samym szpitalu co 6 l. temu, wtedy kapali mojego pierwszego synka. A ze wtedy spedzilam az 8 dni po porodzie na oddziale polozniczym, to byl synek z minimum 2 razy kapany. A tak 'rzucaly' i 'obracaly' nim panie polozne jak lalka... ja bylam z lekka w szoku. Ponoc unowoczesnilo sie na tym oddziale i personel tez sie pozmienial z lekka. Ale napisze wrazenia, jak urodze drugiego synka. Porownam.
pozdrawiamsynek 6 lat 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
synek ur. 18.08.2016
-
katsuyoshi wrote:dziwny ten szpital, wszystko robia bez zapytania matki dziecka o zgode....
-
missy83 wrote:hej, gratulacje dla swiezych mamusiek, jeszcze raz
no to mi pewnie beda kapac noworodka,bo bede rodzic w tym samym szpitalu co 6 l. temu, wtedy kapali mojego pierwszego synka. A ze wtedy spedzilam az 8 dni po porodzie na oddziale polozniczym, to byl synek z minimum 2 razy kapany. A tak 'rzucaly' i 'obracaly' nim panie polozne jak lalka... ja bylam z lekka w szoku. Ponoc unowoczesnilo sie na tym oddziale i personel tez sie pozmienial z lekka. Ale napisze wrazenia, jak urodze drugiego synka. Porownam.
pozdrawiammissy83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
katsuyoshi ale śliczniusia córeczka, zazdroszczę że wy już po,byłam dziś u położnej,rozwarcie na 3 palce,ponoć mam szansę urodzić do terminu( 30.07),zobaczy się,oby
co do odparzeń moja znajoma położna preferuje najlepiej mąkę ziemniaczaną,ale tak nieoficjalnie:Dkatsuyoshi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyu mnie rozmiary sa oznaczone w taki sposób ze pisze od 0-3 miesiecy i takie kupuje lub ewentualnie pisze tiny czyli dla wczesniakow chociaz sa one na tyle duze ze moja mała wiekszosc tiny nosi
Dzieki za słowa
CiniMini to trzymam kciuki aby lada chwila był poród ;p