X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po tym maratonie spała 4i pół godziny potem wstala tylko na kupe i cyca i poszla spac zow na 3h ...

Agness jak podajesz te łyzeczki wody ?

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę mala lyzeczke i tak na 4 razy daje po pól lyzczki i klade Malego na łóżku i podusie pod glowke by sie nie zajrztusil :)
    Mojemu synkowi pomaga i lżej kupka idzie i baczki :)
    Nie zaszkodzisz tym dziecku jedynie to może tylko pomóc:)

Wiadomo doroslemu tez pomaga wypicie wody naczczo zeby sie wyproznic ;)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • madziarella88 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a od kiedy wlasciwie mozna podawac dziecku wode? ja tez chcialam ale moja polozna mowi ze jest na to jeszcze za wczesnie..

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twoja połozna brednie jakieś ci mówi...
    Wode przegotowana mozesz dawac od urodzenia ....

malika89, Agness27, Karolla. lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 03:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te położne to kazda co innego mówi .
    Zreszta tej wody to się odrobine daje a pozatym jest orzegotowana wiec nie zaszkodzi dziecku.
    Większe ilości daje sie troche później:)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png

Wysłany: 30 lipca 2016, 04:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to prawda, co polozna to inna bajka. w szpitalu mowia co innego, w domu tez, juz nie wiadomo kogo sluchac..
    eh. mala nakarmiona ide spac.. jestem taka zmeczona.. dobranoc

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie dzewczyny.
    U mnie połozne wymysliły teraz zeby uczyć dziecko spac ze smoczkiem bo rzekomo zapobiegają uduszenia i smierci w trakcie snu ... a ja tlumaczylam ze moja mała nie chce smoczka, wypluwa i nie bede jej zmuszac tylko dlatego ze oni mają jakiś nowy kaprys....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2016, 08:05

Wysłany: 30 lipca 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja tez wypluwa. i uwazam ze to dobrze ze sie mega do niego nie przyzwyxzaja. daje jej tylko jako uspokajacz gdy mocno placze. Jak zasnie to wypluwa. zawsze.

Bobitta lubi tę wiadomość

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat pierwsze słyszę takie nowości na smoczek bo zawsze słyszałam odwrotnie..

Ja traktuje smoczek jako uspokajacz gdy placze a jak nie chce to go nie zmuszam bo jeszcze bardziej sie wydziera..
    Jak zasypia ze snoczkiem to tylko mocniej zaśnie i sam smok wypada i wtedy ja go obok klade by nie gniotl go w policzek.

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to samo. Smoczek tylko do uspokojenia, jak zasypia to wypluwa. Najpierw byłam w ogóle przeciwna smoczkom... bo zgryz bo zęby itd, ale Młoda zaczęła rączkę wkładać do buzi i słyszałam gdzieś, że łatwiej od smoczka oduczyć niż potem od obgryzania paznokci (ręki jej nie utnę a smoczek może ufo zabrać) :D

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta u mnie to samo bylo synek zaczal ssać kciuki i raczki wiec zaczelam podawac mu smoka.
    U siostry coey nie ssaly smoków i do tej pory starsza ssie 2 palce a skończy 8lat a druga kciuka i ma 4 lata..
    A tak pozatym to bys zmienił suwaczek ;)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ah te suwaczki ... naprawde ktoś na nie patrzy ?

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My patrzymy ;)

Dzis czuje sie bardziej wyspana bo synek po karmieniach szybko zasyspial ale co się nakrzyczał przed nocnym snem:)
    Okropne są te brzuszkowe problemy,chcesz pomoc dziecku ale i tak to nie zawsze wychodzi :\

My wczoraj jeszcze gości mieliśmy i w piatek tez a dzis do nas koleżanka przyjeżdża z moich stron :)

No i jeszcze dylemat mamy z chrzestnymi..w sumie z chrzestnym.
    Chciałabym brata mojego ale obawiam sie ze w ostatnie chwili powie ze nie przyjedzie i będzie wtedy problem
    Na nasz ślub kościelny rok temu tak zrobil 2 tyg przed ślubem zrezygnował bo nie miał z kim przyjechać.
    Dorosly chłopak bo 32lata a zachowuje sie jak dziecko :\
    No siostra jest chrzestna u córki a teraz juz mamy upatrzoną chrzestna tylko musimy zapytać czy się zgodzi bo chcemy chrzciny robic tak wrzesien-październik..
    Ale czy będziemy sie starać czy nie z tymi chrzcinami to moja matka i tak potem po cichu wszystko skrytykuje :(
    Dobrze ze mieszka daleko to przynajmniej nie wtraca sie tylko swoje racje przez telefon powie..

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mielismy wczoraj wieczorem jazde z małą... tez brzuszek zaczął ją bolec -.- 3 h z głowy mielismy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2016, 09:35

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to widze ze ie tylko my ie spalismy cała noc... Młoda dawała czadu ;/ wiedziałam z ja boli a nic ie mogłam zrobic... nic nie pomagalo

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze te 3 miesiace przetrwac...

Wysłany: 31 lipca 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie to samo. chodze jak zombie..

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My spaliśmy bo mała pod wieczór miała akcje 3 h .. zasneła koło 23 i przespalsmy noc.
    Dzis póki co cały dzien sypia i nawet sama w pampersika zrobiła kupke.

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Nasz to zasypia tak 20-21 czasem 22 w zależności jak tam płacz czy jest jeszcze po kąpieli ..
    Bo nieraz i po kąpieli nie moge go uspokoić..
    A w nocy to juz ma stale pory budzenia 1-2 i później 5-6 a w dzień to różnie.rano to biorę go do siebie po karmieniu i zmianie pieluszki i jeszcze do 9spimy w łóżku :)
    A Cora jak wstanie tak 7-8 to albo przychodzi do nas ale częściej idzie do salonu bajki oglądać :)
    Teraz nauczyla sie wlaczac tv i na dekoderze umie znslezc swój kanał bajkowy;-)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przybyłam tu dzis zeby sie wyzalic i poszukac u Was wsparcia i pocieszenia, którym zawsze mnie darzycie!
    Wczoraj Tesciowa mnie bardzo zraniła psychicznie.Opowiem w skrócie ale tak żebyście zrozumiały :(
    Rodzice mojego Meża nie żyją razem. Do Teścia przyjechała rodzina (Mama i siostry z mężami i dziećmi). Jedno z dzieci skonczyło roczek i zostalismy zaproszeni a urodziny. Ani mój Maz ani ja nie dazymy ich jakims szczególnym uczuciem, ale stwiiierdziłam ze przez to ze oni nas ugoscili w Paryzu to wypada sie z nimi spotkac chociaz na chwile. I pojechalismy na obiad, było tak bezsensownie ze dalismy prezent, zjedlismy dannie główe i wyszlismy przed deserem bo wybawiła nas Młoda, która zaczeła płakac w idealnym momencie!
    Wrócilismy i pzechodzac przez furtke zobaczyłam ze pies tesciowej wygryzł sobie wenflon. Zamiast na góre poszłam do niej zeby jej to powiedziec, a ona do mnie i Meza:" wynoscie sie z tad jak sobie chodzicie na obiadki do tamtych"....
    Rozryczałam sie, wiem ze mojemu tez było przykro z tego powodu ze jego mama potrafila mnie tak zraic...
    Jest mi strasznie przykro, bo nic złego ie zrobiłam a zostałam tak potraktowana ;(
    postanowiłam ze juz igdy nie wejde przez tamten próg i zostawie jej na wycieraczce wszystkie rzeczy ktore nam dała ;( ciezko mi bedzie do niej tez mamo powiedziec, bo nigdy od mamy nawet w złosci ie usłyszałam czegos takiego ;/
    jest mi tak strasznie smutno ;(

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ