WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po tym maratonie spała 4i pół godziny potem wstala tylko na kupe i cyca i poszla spac zow na 3h ...

Agness jak podajesz te łyzeczki wody ?

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę mala lyzeczke i tak na 4 razy daje po pól lyzczki i klade Malego na łóżku i podusie pod glowke by sie nie zajrztusil :)
    Mojemu synkowi pomaga i lżej kupka idzie i baczki :)
    Nie zaszkodzisz tym dziecku jedynie to może tylko pomóc:)

Wiadomo doroslemu tez pomaga wypicie wody naczczo zeby sie wyproznic ;)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • madziarella88 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a od kiedy wlasciwie mozna podawac dziecku wode? ja tez chcialam ale moja polozna mowi ze jest na to jeszcze za wczesnie..

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twoja połozna brednie jakieś ci mówi...
    Wode przegotowana mozesz dawac od urodzenia ....

malika89, Agness27, Karolla. lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 03:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te położne to kazda co innego mówi .
    Zreszta tej wody to się odrobine daje a pozatym jest orzegotowana wiec nie zaszkodzi dziecku.
    Większe ilości daje sie troche później:)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png

Wysłany: 30 lipca 2016, 04:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to prawda, co polozna to inna bajka. w szpitalu mowia co innego, w domu tez, juz nie wiadomo kogo sluchac..
    eh. mala nakarmiona ide spac.. jestem taka zmeczona.. dobranoc

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie dzewczyny.
    U mnie połozne wymysliły teraz zeby uczyć dziecko spac ze smoczkiem bo rzekomo zapobiegają uduszenia i smierci w trakcie snu ... a ja tlumaczylam ze moja mała nie chce smoczka, wypluwa i nie bede jej zmuszac tylko dlatego ze oni mają jakiś nowy kaprys....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2016, 08:05

Wysłany: 30 lipca 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja tez wypluwa. i uwazam ze to dobrze ze sie mega do niego nie przyzwyxzaja. daje jej tylko jako uspokajacz gdy mocno placze. Jak zasnie to wypluwa. zawsze.

Bobitta lubi tę wiadomość

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat pierwsze słyszę takie nowości na smoczek bo zawsze słyszałam odwrotnie..

Ja traktuje smoczek jako uspokajacz gdy placze a jak nie chce to go nie zmuszam bo jeszcze bardziej sie wydziera..
    Jak zasypia ze snoczkiem to tylko mocniej zaśnie i sam smok wypada i wtedy ja go obok klade by nie gniotl go w policzek.

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to samo. Smoczek tylko do uspokojenia, jak zasypia to wypluwa. Najpierw byłam w ogóle przeciwna smoczkom... bo zgryz bo zęby itd, ale Młoda zaczęła rączkę wkładać do buzi i słyszałam gdzieś, że łatwiej od smoczka oduczyć niż potem od obgryzania paznokci (ręki jej nie utnę a smoczek może ufo zabrać) :D

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta u mnie to samo bylo synek zaczal ssać kciuki i raczki wiec zaczelam podawac mu smoka.
    U siostry coey nie ssaly smoków i do tej pory starsza ssie 2 palce a skończy 8lat a druga kciuka i ma 4 lata..
    A tak pozatym to bys zmienił suwaczek ;)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ah te suwaczki ... naprawde ktoś na nie patrzy ?

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My patrzymy ;)

Dzis czuje sie bardziej wyspana bo synek po karmieniach szybko zasyspial ale co się nakrzyczał przed nocnym snem:)
    Okropne są te brzuszkowe problemy,chcesz pomoc dziecku ale i tak to nie zawsze wychodzi :\

My wczoraj jeszcze gości mieliśmy i w piatek tez a dzis do nas koleżanka przyjeżdża z moich stron :)

No i jeszcze dylemat mamy z chrzestnymi..w sumie z chrzestnym.
    Chciałabym brata mojego ale obawiam sie ze w ostatnie chwili powie ze nie przyjedzie i będzie wtedy problem
    Na nasz ślub kościelny rok temu tak zrobil 2 tyg przed ślubem zrezygnował bo nie miał z kim przyjechać.
    Dorosly chłopak bo 32lata a zachowuje sie jak dziecko :\
    No siostra jest chrzestna u córki a teraz juz mamy upatrzoną chrzestna tylko musimy zapytać czy się zgodzi bo chcemy chrzciny robic tak wrzesien-październik..
    Ale czy będziemy sie starać czy nie z tymi chrzcinami to moja matka i tak potem po cichu wszystko skrytykuje :(
    Dobrze ze mieszka daleko to przynajmniej nie wtraca sie tylko swoje racje przez telefon powie..

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mielismy wczoraj wieczorem jazde z małą... tez brzuszek zaczął ją bolec -.- 3 h z głowy mielismy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2016, 09:35

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to widze ze ie tylko my ie spalismy cała noc... Młoda dawała czadu ;/ wiedziałam z ja boli a nic ie mogłam zrobic... nic nie pomagalo

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze te 3 miesiace przetrwac...

Wysłany: 31 lipca 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie to samo. chodze jak zombie..

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My spaliśmy bo mała pod wieczór miała akcje 3 h .. zasneła koło 23 i przespalsmy noc.
    Dzis póki co cały dzien sypia i nawet sama w pampersika zrobiła kupke.

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Nasz to zasypia tak 20-21 czasem 22 w zależności jak tam płacz czy jest jeszcze po kąpieli ..
    Bo nieraz i po kąpieli nie moge go uspokoić..
    A w nocy to juz ma stale pory budzenia 1-2 i później 5-6 a w dzień to różnie.rano to biorę go do siebie po karmieniu i zmianie pieluszki i jeszcze do 9spimy w łóżku :)
    A Cora jak wstanie tak 7-8 to albo przychodzi do nas ale częściej idzie do salonu bajki oglądać :)
    Teraz nauczyla sie wlaczac tv i na dekoderze umie znslezc swój kanał bajkowy;-)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przybyłam tu dzis zeby sie wyzalic i poszukac u Was wsparcia i pocieszenia, którym zawsze mnie darzycie!
    Wczoraj Tesciowa mnie bardzo zraniła psychicznie.Opowiem w skrócie ale tak żebyście zrozumiały :(
    Rodzice mojego Meża nie żyją razem. Do Teścia przyjechała rodzina (Mama i siostry z mężami i dziećmi). Jedno z dzieci skonczyło roczek i zostalismy zaproszeni a urodziny. Ani mój Maz ani ja nie dazymy ich jakims szczególnym uczuciem, ale stwiiierdziłam ze przez to ze oni nas ugoscili w Paryzu to wypada sie z nimi spotkac chociaz na chwile. I pojechalismy na obiad, było tak bezsensownie ze dalismy prezent, zjedlismy dannie główe i wyszlismy przed deserem bo wybawiła nas Młoda, która zaczeła płakac w idealnym momencie!
    Wrócilismy i pzechodzac przez furtke zobaczyłam ze pies tesciowej wygryzł sobie wenflon. Zamiast na góre poszłam do niej zeby jej to powiedziec, a ona do mnie i Meza:" wynoscie sie z tad jak sobie chodzicie na obiadki do tamtych"....
    Rozryczałam sie, wiem ze mojemu tez było przykro z tego powodu ze jego mama potrafila mnie tak zraic...
    Jest mi strasznie przykro, bo nic złego ie zrobiłam a zostałam tak potraktowana ;(
    postanowiłam ze juz igdy nie wejde przez tamten próg i zostawie jej na wycieraczce wszystkie rzeczy ktore nam dała ;( ciezko mi bedzie do niej tez mamo powiedziec, bo nigdy od mamy nawet w złosci ie usłyszałam czegos takiego ;/
    jest mi tak strasznie smutno ;(

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ