Lipcowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja biorę mala lyzeczke i tak na 4 razy daje po pól lyzczki i klade Malego na łóżku i podusie pod glowke by sie nie zajrztusil
Mojemu synkowi pomaga i lżej kupka idzie i baczki
Nie zaszkodzisz tym dziecku jedynie to może tylko pomóc:)
Wiadomo doroslemu tez pomaga wypicie wody naczczo zeby sie wyproznic
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDokładnie dzewczyny.
U mnie połozne wymysliły teraz zeby uczyć dziecko spac ze smoczkiem bo rzekomo zapobiegają uduszenia i smierci w trakcie snu ... a ja tlumaczylam ze moja mała nie chce smoczka, wypluwa i nie bede jej zmuszac tylko dlatego ze oni mają jakiś nowy kaprys....Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2016, 08:05
-
Kat pierwsze słyszę takie nowości na smoczek bo zawsze słyszałam odwrotnie..
Ja traktuje smoczek jako uspokajacz gdy placze a jak nie chce to go nie zmuszam bo jeszcze bardziej sie wydziera..
Jak zasypia ze snoczkiem to tylko mocniej zaśnie i sam smok wypada i wtedy ja go obok klade by nie gniotl go w policzek.
-
U mnie to samo. Smoczek tylko do uspokojenia, jak zasypia to wypluwa. Najpierw byłam w ogóle przeciwna smoczkom... bo zgryz bo zęby itd, ale Młoda zaczęła rączkę wkładać do buzi i słyszałam gdzieś, że łatwiej od smoczka oduczyć niż potem od obgryzania paznokci (ręki jej nie utnę a smoczek może ufo zabrać)Bobitta
-
My patrzymy
Dzis czuje sie bardziej wyspana bo synek po karmieniach szybko zasyspial ale co się nakrzyczał przed nocnym snem:)
Okropne są te brzuszkowe problemy,chcesz pomoc dziecku ale i tak to nie zawsze wychodzi
My wczoraj jeszcze gości mieliśmy i w piatek tez a dzis do nas koleżanka przyjeżdża z moich stron
No i jeszcze dylemat mamy z chrzestnymi..w sumie z chrzestnym.
Chciałabym brata mojego ale obawiam sie ze w ostatnie chwili powie ze nie przyjedzie i będzie wtedy problem
Na nasz ślub kościelny rok temu tak zrobil 2 tyg przed ślubem zrezygnował bo nie miał z kim przyjechać.
Dorosly chłopak bo 32lata a zachowuje sie jak dziecko
No siostra jest chrzestna u córki a teraz juz mamy upatrzoną chrzestna tylko musimy zapytać czy się zgodzi bo chcemy chrzciny robic tak wrzesien-październik..
Ale czy będziemy sie starać czy nie z tymi chrzcinami to moja matka i tak potem po cichu wszystko skrytykuje
Dobrze ze mieszka daleko to przynajmniej nie wtraca sie tylko swoje racje przez telefon powie..
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No Nasz to zasypia tak 20-21 czasem 22 w zależności jak tam płacz czy jest jeszcze po kąpieli ..
Bo nieraz i po kąpieli nie moge go uspokoić..
A w nocy to juz ma stale pory budzenia 1-2 i później 5-6 a w dzień to różnie.rano to biorę go do siebie po karmieniu i zmianie pieluszki i jeszcze do 9spimy w łóżku
A Cora jak wstanie tak 7-8 to albo przychodzi do nas ale częściej idzie do salonu bajki oglądać
Teraz nauczyla sie wlaczac tv i na dekoderze umie znslezc swój kanał bajkowy;-)
-
Przybyłam tu dzis zeby sie wyzalic i poszukac u Was wsparcia i pocieszenia, którym zawsze mnie darzycie!
Wczoraj Tesciowa mnie bardzo zraniła psychicznie.Opowiem w skrócie ale tak żebyście zrozumiały
Rodzice mojego Meża nie żyją razem. Do Teścia przyjechała rodzina (Mama i siostry z mężami i dziećmi). Jedno z dzieci skonczyło roczek i zostalismy zaproszeni a urodziny. Ani mój Maz ani ja nie dazymy ich jakims szczególnym uczuciem, ale stwiiierdziłam ze przez to ze oni nas ugoscili w Paryzu to wypada sie z nimi spotkac chociaz na chwile. I pojechalismy na obiad, było tak bezsensownie ze dalismy prezent, zjedlismy dannie główe i wyszlismy przed deserem bo wybawiła nas Młoda, która zaczeła płakac w idealnym momencie!
Wrócilismy i pzechodzac przez furtke zobaczyłam ze pies tesciowej wygryzł sobie wenflon. Zamiast na góre poszłam do niej zeby jej to powiedziec, a ona do mnie i Meza:" wynoscie sie z tad jak sobie chodzicie na obiadki do tamtych"....
Rozryczałam sie, wiem ze mojemu tez było przykro z tego powodu ze jego mama potrafila mnie tak zraic...
Jest mi strasznie przykro, bo nic złego ie zrobiłam a zostałam tak potraktowana ;(
postanowiłam ze juz igdy nie wejde przez tamten próg i zostawie jej na wycieraczce wszystkie rzeczy ktore nam dała ;( ciezko mi bedzie do niej tez mamo powiedziec, bo nigdy od mamy nawet w złosci ie usłyszałam czegos takiego ;/
jest mi tak strasznie smutno ;(Bobitta