X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, no ja Was podczytuję ogólnie dosyć regularnie :D :) ;), czasem nie odpiszę, bo czytam przejrzawszy w pośpiechu, ale ciekawa zawsze jestem - co TUTAJ :).

Ogólnie z moim samopoczuciem ok. Palce u dłoni tylko mi bardzo drętwieją, aż spać nie można. Też za duszno mi w nocy, itp.itd. Mały w brzuszku mnie czasem ostro kopnie, zwłaszcza jak mam pozycję pół leżącą, jak np. teraz przy laptopie ;). No cóż, drugi Mały Piłkarz.

Kat - masz śliczną córeczkę, widziałam Twoje zdjęcie - to taka miniaturka mamy :).

Bobitta - może też odważysz się pochwalić Małą Księżniczką, choć z daleka :)

Agnes - to dobrze, że z malutkim wszystko dobrze, że ma zdrowe serduszko. Także czekamy na wieści, fotkę, co tam u Was.

Ja dziś odespałam nieprzespane troche noce...aż do 12:40, ale usnęłam głębokim snem dopiero po 6.00, bo wczesniej nie mogłam zasnąć głęboko.. Także mi się troszke przestawiło. Ale dziś trochę przygotowanek będzie, prasowanie, prania dalsze, szykowanie wózka. Mam czas, bo mojego Pierworodnego na tydzień na wakacje do moich rodziców wywieźlismy ;) :).

---
    Karolla - gratuluję córeczki i super że wszystko OK :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 16:15

madziarella88, katsuyoshi, Agness27 lubią tę wiadomość

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • madziarella88 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolla gratuluje coreczki ! ;)

majeczka powodzenia, trzymam kciuki! medluj sie jak bedziesz mogla :)

missy83 milo cie widziec! ;)

katsuyoshi, missy83 lubią tę wiadomość

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla. wrote:
    Dziewczyny gratuluję Wam serdecznie! Śliczne dzieciaczki :) Ja również chcę się pochwalić, że urodziłam 29 czerwca córeczkę <3 U mnie poród w porównaniu do Waszych przebiegł bardzo szybko bo po 5 godzinach od pierwszego skurczu tuliliśmy już Naszą księżniczkę :) Pozdrawiamy :)
    Ja miałam szybciej niż ty :D po nie całych 3 godzinkach mała byla już z nami :)
    Tobie także gratuluje ! <3
    A jakie imie wybraliscie dla córeczki?
    Pochwal się zdjeciem kochana !

• Karolla. Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kat, dziękuję, Alicja :) Jak na pierwszy poród dla mnie wszystko działo się w zaskakująco szybkim tempie.
    madziarella, missy dzięki :)

katsuyoshi, madziarella88, missy83, Agness27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla. wrote:
    kat, dziękuję, Alicja :) Jak na pierwszy poród dla mnie wszystko działo się w zaskakująco szybkim tempie.
    madziarella, missy dzięki :)
    Śliczne imie :) A ile ważyła?

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

chyba dawno się odzywałam więc zdaje relacje co u mnie :) ale najpierw gratuję Karolla :D marzę o takim szybkim porodzie :D majeczzka trzymam kciuki :)

Tydzień temu miałam ktg i nie było żadnych skurczy ale byłam spokojna bo jeszcze czas. Dzisiaj miałam dalej ktg i darmowe badania. Spodziewałam się że to usłyszę bo nic nie czuję żeby poród miał szybko nadejść :( na ktg ani jednego skurczu oczywiście, szyjka długa i twarda :( Karol wysoko :( pociesza mnie tylko że wszystko z nim ok - pępowina daleko od główki, ilość wód w normie tylko że w dolnej granicy ale mówiła że to przez to że łożysko już tak dobrze nie funkcjonuje ale jest ok, waży 3450 g mój klocek :)

Gin mówi że raczej do 16go nie urodzę więc dalej trzeba będzie płacić za wizytę w poniedziałek, jak w pon nie będzie skurczy ani szyjka się nie zmieni dostanę skierowanie do szpitala na 22 lipca na wywoływanie. Myślałam rano że będę płąkać jak to usłyszę bo się spodziewałam takich wieści ale o dziwo uspokoiłam się i wiem że w ciągu półtora tygodnia zobaczę mojego synka :)

madziarella88, katsuyoshi, Agness27 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy !!! cudny avatar ale brzuszek masz piękny :)

Evanlyn no faktycznie ostatnio nas zaniedbujesz ;p
    Wcale nie taki klocek ten twój synek jak na ten tydzien ciazy wage ma dobrą ;)
    Mam nadzieje że ze chce jednak sam wyjsc i nie bedziesz musiała jechac na wywoływanie ;)

missy83, Evanlyn, Agness27 lubią tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wagę ma idealną tylko wiesz ja mam 150 cm wzrostu i się zastanawiam jak ja go wypchne :D jakoś trzeba będzie dać radę :D chciałabym uniknąć wywoływania i oxytocyny ale co zdecyduje mój Karol to nie wiadomo :)

katsuyoshi lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat - dzięki :), brzuszek daje radę - tzn.jeszcze nie zwisa i nie przeszkadza :).

Evanlyn - no taka waga - to nawet dużo ma Twój szkrabek; bo mój Pierworodny przenoszony był tak 11 dni i jego waga była 3360, ja mam 163 cm wzrostu. Jak na 150 cm wzrostu u Ciebie, to Karolek dorodnie już waży :). Czytałam w książce, że właśnie nie należy się sugerować, że mała mama jest, albo mały brzuszek i z tego powodu będzie też małe dziecko, o nie... ponoć dziecko ma podobną wagę co do matki - jak się urodziła.

Życzę Evanlyn urodzenia koło terminu. Wiem na własnej osobie, co to znaczy przenosić dziecko. Brzuch już wtedy zwisa...i już jest naprawdę ciężarem.
    Ja sama chciałabym urodzić albo kilka dni przed terminem, albo tak w terminie.
    Oczywiście mogę sobie chcieć... ;)
    Na razie szykowanka, prasowanka; a potem szaleństwa na przyspieszenie terminu rozwiązania. W sumie mam jeszcze te 4 tygodnie...

katsuyoshi, Evanlyn lubią tę wiadomość

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    Kat - dzięki :), brzuszek daje radę - tzn.jeszcze nie zwisa i nie przeszkadza :).

Evanlyn - no taka waga - to nawet dużo ma Twój szkrabek; bo mój Pierworodny przenoszony był tak 11 dni i jego waga była 3360, ja mam 163 cm wzrostu. Jak na 150 cm wzrostu u Ciebie, to Karolek dorodnie już waży :). Czytałam w książce, że właśnie nie należy się sugerować, że mała mama jest, albo mały brzuszek i z tego powodu będzie też małe dziecko, o nie... ponoć dziecko ma podobną wagę co do matki - jak się urodziła.

Życzę Evanlyn urodzenia koło terminu. Wiem na własnej osobie, co to znaczy przenosić dziecko. Brzuch już wtedy zwisa...i już jest naprawdę ciężarem.
    Ja sama chciałabym urodzić albo kilka dni przed terminem, albo tak w terminie.
    Oczywiście mogę sobie chcieć... ;)
    Na razie szykowanka, prasowanka; a potem szaleństwa na przyspieszenie terminu rozwiązania. W sumie mam jeszcze te 4 tygodnie...
    Oj to moje dzieci wagi nie maja po mnie :D
    Ja wazylam 2700g
    Oscar 3660g a Victoria 3428g :)

Evanlyn, Agness27 lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    My juz od wczoraj w domku :).Wczoraj Wojtuś miał pierwsze spotkanie z Dziadkami -jak sie cieszyli i sie popłakali ze wzruszenia :)
    A w nocy nam jeszcze jeden chomik uciekl na mieszkanie bo córka zapomniała zamkac klatki..ale dobrze ze karmiłam malego i zajrzałam do salonu bo by i drugi uciekl.Ale widac jak tamtego szuka bo biegał po całej klatce i obwachiwał-oby sie znalazł żywy.

A dziś była u Nas położna na wizycie i Mały przebił wage urodzeniową i waży 3253 i mówi ze bardzo ładnie bo wczoraj przy wypisie miał 3040.

a mój mąz jeszcze na pogrzeb pojechał kuzynki Taty bo zmarł w niedziele..I tak pomysleliśmy ze to dziwny zbieg okoliczności bo w sobotę ponownie trafił do szpitala bo bardzo chorował na serce i sie juz męczył a w niedziele zmarł a nasz Synek miał wizyte w Gdańsku w sprawie swojego serduszka i sie okazało że jego serduszko jest całkiem zdrowe i bloku nie ma tak jakby kuzynki Ojciec zabrał chorobę Małego .
    Aż sie popłakałam jak to skojarzyłam :(

A oto i Nasz Wojtuś <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0e1c029adf45.jpg

katsuyoshi, madziarella88, Evanlyn lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka mocnych skurczy zyczymy by dzidzia szybko się urodziła :)

Karolla Gratulacje Córeczki :)
    Ja pierwszy miałam bardzo szybki bo 2,5 godz
    W drugim od mocnych skurczy 1g i 20 min z tym ze od 5 rano miałam skurcze co 5- 8 min

Missy fajnie ze napisałaś i widzę wyprawka idzie u Ciebie pełną para :)

Evanlyn nie martw się może nie będzie trzeba wywoływać.U mnie tez nic się nie działo i dzien przed porodem gin na wizycie mówił ze wszystko pozamykane i szyja długa a na drugi dzien się zaczęło ;)
    Ja mam 160 wzrostu i było ciężko ale daliśmy radę wiec ty tez dasz :)

Kat u Ciebie wagi dzieci nie były podobne do Twojej :)

katsuyoshi, Evanlyn lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness prześliczny ten wasz synek !!! <3 <3 Zakochać się można.. Ach te nasze dzieciaczki jak niemowlaczki są do siebie bardzo podobne :)
    Ciesze się że już jestescie w domu i maluszek przybiera na wadze a to jest najważniejsze :)
    Ja dziś byłam na spacerku z całą familią :) bo słoneczko wyszło ale potem sie juz popsulo i musielismy wracac :/ ale kupiłam sliczną różową sukienke i do tego przepaske z kwiatkiem na głowke :)

Agness27 lubi tę wiadomość

• madziarella88 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,
    witam sie w 40. tygodniu- niestety nie za wesolym dla mnie. Jestem po wizycie u lekarza. Na porod sie narazie nie zapowiada. Mala wazy ok 3300-3400 g i ma sie dobrze. Gorzej z mama :( po pierwsze przypaletal sie grzybek na koniec - ale juz leczymy. Po drugie mam klopot z zebrem.. bylo juz zlamane w zeszlym roku u teraz od paru dni mam tam mega bole (dzisiejszej nocy eskalacja i pobodka z rykiem). Nie wiem skad teraz.. kaszel i gwaltowny ruch i obrzek gotowy.. albo zlamanie znow ;( jutro mam konsultacje z chirurgiem. w najgorszym wypadku czeka mnie cesarka ;(

Agness piekny synek, gratuluje!!!

katsuyoshi, Agness27 lubią tę wiadomość

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziarella88 wrote:
    hej,
    witam sie w 40. tygodniu- niestety nie za wesolym dla mnie. Jestem po wizycie u lekarza. Na porod sie narazie nie zapowiada. Mala wazy ok 3300-3400 g i ma sie dobrze. Gorzej z mama :( po pierwsze przypaletal sie grzybek na koniec - ale juz leczymy. Po drugie mam klopot z zebrem.. bylo juz zlamane w zeszlym roku u teraz od paru dni mam tam mega bole (dzisiejszej nocy eskalacja i pobodka z rykiem). Nie wiem skad teraz.. kaszel i gwaltowny ruch i obrzek gotowy.. albo zlamanie znow ;( jutro mam konsultacje z chirurgiem. w najgorszym wypadku czeka mnie cesarka ;(

Agness piekny synek, gratuluje!!!
    wspólczuje ci :/ domyslam sie jaki masz bol tego żebra ...ja zlamanego nigdy nic nie miałam ale synek w ciazy tak mi po kopał prawe żebro ze pół roku po porodzie jeszcze mnie extra bolało i to tak porządnie ze łzami w oczach bóle miałam :(

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stasznie mi przykro ze nie moge bywac tu regularnie ale na nowym mieszkaniu nie mamy jeszcze internetu ;/ czekamy na siatlowod. wtedy Was nadrobie. tymczasem chcialam sie usprawiedliwic i napisac ze o Was nie zapomnialam !!!
    Wszystkim tym ktore urodzily - gratki !!! zdrowka i pamietajcie to Nasze dzieci i nie wszystki super rady trzeba uwzgledniac w wychowaniu. Ja juz sie postawilam tesciowej :) powiedzialam ze jak chce to niech se zrobi jeszcze jedno a nam da spokoj! nie bojcie sie wyrazac swoje zdanie !!!
    tym ktore sa przed porodem zycze zeby ten dzien byl beztroski i by wspomnienia byly najpiekniesze a dzieci zdrowe !
    jak tylko bede mogla bede tu zagladac... tym czasem czekam na neta

katsuyoshi, Evanlyn, Agness27 lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Stasznie mi przykro ze nie moge bywac tu regularnie ale na nowym mieszkaniu nie mamy jeszcze internetu ;/ czekamy na siatlowod. wtedy Was nadrobie. tymczasem chcialam sie usprawiedliwic i napisac ze o Was nie zapomnialam !!!
    Wszystkim tym ktore urodzily - gratki !!! zdrowka i pamietajcie to Nasze dzieci i nie wszystki super rady trzeba uwzgledniac w wychowaniu. Ja juz sie postawilam tesciowej :) powiedzialam ze jak chce to niech se zrobi jeszcze jedno a nam da spokoj! nie bojcie sie wyrazac swoje zdanie !!!
    tym ktore sa przed porodem zycze zeby ten dzien byl beztroski i by wspomnienia byly najpiekniesze a dzieci zdrowe !
    jak tylko bede mogla bede tu zagladac... tym czasem czekam na neta
    Rozumiemy Bobitta :) Bedziemy czekały aż bedziesz miała już internet :)
    A co tesciowa takiego zrobiła że musiałaś sie jej postawic? :D
    Zdrówka kochana dla was <3

Agness27 lubi tę wiadomość

• kas91 Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją już po ;) moja corcia urodziła sie dziś po wywołaniu 3660 i 57 cm ;) powodzenia dla wszystkich rodzących ;)

katsuyoshi, Evanlyn, Agness27 lubią tę wiadomość

w57v9n73z5ivqbxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas91 wrote:
    Ją już po ;) moja corcia urodziła sie dziś po wywołaniu 3660 i 57 cm ;) powodzenia dla wszystkich rodzących ;)
    A jak daliscie na imie córci? :)
    Gratuluje wam !
    Piękna waga :)

• kas91 Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia ;)

katsuyoshi, Evanlyn, Ola_85 lubią tę wiadomość

w57v9n73z5ivqbxe.png
‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ