X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat ja przed wogole skorczy nie miałam i pojechaliśmy na porodowke bo leciał ze mnie śluz różowy a polozna w szpitalu po badaniu stwierdził ze cos zaczyna się dziac:)
    A potem byla cala reszta jak wyżej .
    Zapewne gdyby nie dali oxy to bym się dlugo meczyla a tak poszlo ekspresowo z tym ze mnie nacieli ale szybko doszlam do siebie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 08:25

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oskarek tak dobrze śpi bo meczaca jest rola starszego brata;) co Ty myslisz Mamusia?;) nie ma to tamto ;)

Agness27 lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie i rozwarcie na 2cm ale szyjka długa,takze poczekamy jeszcze troche :)
    Wojtuś wazy ok 3400-3500 g bo juz polozna wspomniała ze jak dociągnę do terminu to 3800-4000g może ważyć..

Dostałam nowe zwolnienie do 22 lipca i kolejna wizyta 15 lipiec :)

Evanlyn lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:
    Ja po wizycie i rozwarcie na 2cm ale szyjka długa,takze poczekamy jeszcze troche :)
    Wojtuś wazy ok 3400-3500 g bo juz polozna wspomniała ze jak dociągnę do terminu to 3800-4000g może ważyć..

Dostałam nowe zwolnienie do 22 lipca i kolejna wizyta 15 lipiec :)
    Ale fajnie :) zazdroszczę :D ja mam jeszcze tylko KTG w wtorek a później wizyta jak nie urodzę 18go :( będzie mnie badała ale nie mówi mi ile szyjka ma tylko czy jest twarda czy miękka :( nic co bym chciała usłyszeć :P a chciałabym usłyszeć że zaczynam rodzić :D

wczoraj odważyłam się w końcu poskakać na piłce podczas meczu i.....nic :/ nawet mnie brzuch w nocy czy rano nie zakuł a tak się stresowałam że pojadę rodzić jak poskacze :D dzisiaj latam od rana bo wpadły na mnie obowiązki teściowej koło domu i chwile tylko szyjka mnie zakuła i dalej nic :)

wczoraj przy pięknej dacie 07.07 świętowaliśmy z M 4tą rocznicę ślubu :) zabrał mnie do kina a później na pyszne jedzonko i zdążyliśmy na drugą połowę meczu chociaż :D jesteśmy mega romantyczni - jedliśmy na szybko żeby jak najszybciej domu być :D odbębnione :D

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • kas91 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ją byłam dziś u lekarza szyjka miękka gładka i rozwarcie na 5 cm. Dziecko idealnie wstawione w kanał tylko czekać na jakąś akcję ale jak narazie na ktg skurczy brak. Jak nie urodze do niedzieli to mam zgłosić się do szpitala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 15:54

Evanlyn, Vesper lubią tę wiadomość

w57v9n73z5ivqbxe.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas to Ty lada moment będziesz rodzic :)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sory laski za zwloke, ale ustalilismy z mezem ze dajemy sobie chwile czasu, a na internet zawsze bedzie potem czas.
    opowiem w skrocie ;)
    4.07 pon mialam termin. poszlam na ktg i nic... zero skurczy a tętno stabilne. usg w porzadku. kazali mi isc do domu. Zebralismy manatki i przeprowadzilismy sie na nowe juz wykonczone mieszkanie. wyszlam z psem, zjedlismy kolacje, wykapałam sie i poszlismy spac.
    05.07 wt wszystko dokladnie na odwrót. wstałam, wykapalam sie (zobaczylam ze chyba czop mi odzszedł) poszlam z psami na spacer (czulam juz jak sie sacza wody) zjedlismy sniadanie, zawiezlismy psa rodzicom i pojechalismy do szpitala.
    pierwszy skórcz 14:22. Julka urodziła sie 18:25.
    Byly male komplikacje, bo pod koniec ja zemdlałam a Julcia traciła tetno i przyszło dwóch lekarzy i w sumie wypchneli ja za mnie piesciami.
    na szczescie wszystko dobrze sie skonczyło!
    Julka pierwszy test zaliczyła na 100% czyli 10pkt!
    jest zdrowa i nie ma zespolu Downa!!!! jestesmy szczęśliwi !!!!
    Gdyby ktoras miala jakies pytania - to walcie smiało- odpowiem na wszystkie puki pamietam ;P
    jedna rada ode mnie ! wezcie sobie jedzenie na po porodzie i chocby wam sie nie chciało jesc to jedzcie !!! Ja w pierwszej dobie dwa razy zemdlałam... bo debile w szpitalu najpierw wyczyscili mnie do reszty a po porodzie dali dwie suche kromki z jajkiem .... i potem sie dziwia ze słaba jestem ...

Agness27, majeczka87, Evanlyn, Vesper, missy83 lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta gratuluje córeńki!!!! Grunt ze jest juz po ;) niech maz dowozi jedzenie i stawaj na nogi! pieknie CI porod poszedl, w sensie szybciuko ;) a ten sluz co piszesz byl z krwia czy czysty?

katsuyoshi lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ! Mówiłam że Bobitta juz pewnie po hihi widzisz córeńka jakby w terminie sie urodziła ! <3 <3 Zdrówka dla was <3
    Nie wiem jak w PL ale u mnie w UK dostałam pyszne jedzonko i mogłam sobie wybrac z menu :) Wiec nie moge narzekać na głód czy coś.
    Mam nadzieje że pokażesz nam swoja pocieche :)
    A jak tam warga córeczki?
    Najważniejsze że zdrowa :)
    Ile ważyła?
    I jak na pierwszy poród to kochana powiem Ci ze poszło bardzo szybciutko <3
    Ale się ciesze :)

Bobitta, Agness27, Vesper lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    Bobitta gratuluje córeńki!!!! Grunt ze jest juz po ;) niech maz dowozi jedzenie i stawaj na nogi! pieknie CI porod poszedl, w sensie szybciuko ;) a ten sluz co piszesz byl z krwia czy czysty?
    Śluz może być czysty jak i z krwią ;) Ja z synkiem miałam z krwią a córeczką bez ;)

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis miala, czysty ale on podobno sporo przed wychodzi a pred samym porodem - ten z krwia

f2wlanlihx9vcryh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    ja dzis miala, czysty ale on podobno sporo przed wychodzi a pred samym porodem - ten z krwia
    Tak to zależy ile tego masz ;) Nie którym jak wychodzi to nawet tego nie zauważą bo zdarza się to już na porodówce kiedy leża ;)
    Wszystko kwestią organizmu i tego jak sobie pokolei ustali kolej rzeczy ;p
    Nie długo i ty urodzisz :)

majeczka87, Agness27, Vesper lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obys miala rascje kochana;) a ile ci dni wczesniej czysty wyszedl przed porodem?

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta gratulacje podejrzewalismy ze juz urodziłaś:)
    A ile wazyla i mierzyla Julka ?

Ja od 9.30 tez leze w szpitalu bo rano zaczelam miec skurcze i krew ze śluzem sie wydzielala.narazie czekamy na rozwój skurczy ale są juz dość mocne i dłuższe ale nadal skaczą co 5-8 minut zalezy..

No mnie tez wyczyslili ale pozwolili mimo to zjeść troche obiadu i kolacji ;)

Kurczę tez miałaś przeżycia ale najważniejsze ze juz dobrze wszystko :)
    A bylas nacinana?

majeczka87, katsuyoshi, Bobitta, Vesper lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes powodzenia;) niech sie rozkreca;)

f2wlanlihx9vcryh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka mi nie dni :D mi jak poszły wody to zauważyłam że sluz też razem poleciał ;)
    Agness powodzenia kochana !!! Niech skurcze się rozkrecaja i abyś szybko przeszła poród :) Daj nam znać jak bedziesz już po :)

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:

przezroczysty ale skrzepy były

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Najważniejsze że zdrowa :)
    Ile ważyła?
    )
    3200 wazyla i miala 54cm

katsuyoshi, Agness27, Vesper lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:
    A bylas nacinana?
    stety albo niestety tak...
    stety bo gdyby mnie nie nacieli to i tak by mi popekalo bo głowka byla duza, ja nie mialam jeszcze pełnego rozwarcia a musieli ja wypchnac zeby sie nie udusila.
    niestety, bo ja pitole boli jak cholera !!! siasc na dupsku nie moge normalnie

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    stety albo niestety tak...
    stety bo gdyby mnie nie nacieli to i tak by mi popekalo bo głowka byla duza, ja nie mialam jeszcze pełnego rozwarcia a musieli ja wypchnac zeby sie nie udusila.
    niestety, bo ja pitole boli jak cholera !!! siasc na dupsku nie moge normalnie
    Piekna waga <3
    Hihi oj kochana znam ten ból po nacieciu krocza :) tez siedziec nie mogłam jak mnie nacieli u synka :/

A Julci warga jak?

‹‹ 170 171 172 173 174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ