X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jestem ciekawa co to ten balonik..

Na drugich lipcówkach dziewczyny juz hurtem sie ropakowuja ;)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihi :P
    u nas tylko ja rozpakowana póki co :D

Agness27 lubi tę wiadomość

• madziarella88 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastepna bedzie Bobitta pewnie ;) dzis sie jeszcze nie odezwala moze juz sie zaczelo cos dziac :)
    u mnie jeszcze 14 dni do terminu.. jak ten czas sie wlecze ;p jutro wizyta zobaczymy co doktorek powie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 11:21

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 11 dni :)
    Zobaczymy kiedy synek będzie chcial sie z Nami przywitać ;)
    Wczoraj wyparzyłam smoczki i szczotkę do szpitala no i buteleczkę mala bo tak na drugich lipcowkach wszystkie braly to i ja wezmę ;)
    No i sprawdziłam jeszcze raz torbe czy wszystko spakowane no i listę mam co dopakowac przed wyjściem ;)
    A i dobrze miec rzeczy ba poród spakowane oddzielnie lub na wierzchu by nie szukac :)

Co do lewatywy to ja mam w domu dwie buteleczki bo niedawno córcia miała problemy z zaparciami i bardzo nam pomogla i mysle ze sama sobie w domu zrobię przed wyjazdem do szpitala- o ile dam rade ;)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Monia663 Koleżanka

Wysłany: 5 lipca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fachowo nazywa sie to cewnik foleya. Taki balonik z solą fizjologiczna który rozpiera do uzyskania porządnego rozwarcia. Jeśli juz takowe sie Zrobi to to taki balonik wypada. I krótko po tym pojawiają sie skurcze. Podobno nie u każdego to działa.

ckaidqk35k4cl4cr.png
  • Monia663 Koleżanka

Wysłany: 5 lipca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zakończony jest taką rureczką która dynda miedzy nogami ale można przykleić plastrem. To juz chyba lepsze niz oksytocyna.

ckaidqk35k4cl4cr.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia a taki balonik na życzenie zakladaja czy trzeba doplacac?
    Nie słyszałam o takim rozwiązaniu ;)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Monia663 Koleżanka

Wysłany: 5 lipca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co to ju tak naprawdę zależy od lekarzy jaką metodą chcą ten poród wywołać. Tak jak wspomniałam to nie na każdego działa a potem to juz tylko oksytocyna zostaje. Ja chyba zniosę jajko w tym szpitalu. Łażę po tych schodach i łażę. Może i mnie jutro ten balonik zaaplikują i bedzie po wszystkim. Jeśli do jutra nie skróci sie szyjka i nie bedzie rozwarcia to pewnie tak.

ckaidqk35k4cl4cr.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia juz nie dużo czasu Ci zostalo- takie czekanie jest najgorsze.Z pierwszym dzieckiem nieraz tak się czeka ale nie ma regoly bo ja np córkę urodziłam tydzien wczesniej i wtedy duże upaly byly..
    Trzymam kciuki by szybko się u Ciebie zaczęło :)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Jak tam ktora sie rozpakowala ?? :)

Bobitta lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety jeszcze nie :(

Nawet nie mogę teraz bo teściowa w szpitalu, dzisiaj albo jutro wychodzi z pęknieta kostka w gipsie, dostała dwie śruby i nie może chodzić :( jakbym urodziła to masakra bo latać od dziecka do niej a kiedy odpoczynek :(

Muszę jeszcze do niedzieli poczekać aż chociaż trochę dojdzie do siebie i będzie mogła się z łóżka ruszyć albo jak teść w przyszłym tyg wróci z zagranicy :(
    Ech

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Monia663 Koleżanka

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam ten balonik założony. Nie ma tragedii, ale zeby on jeszcze pomógł i urodzilabym dzisiaj byłabym przeszczęśliwa

ckaidqk35k4cl4cr.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia powodzenia Życzę i szybciej akcji :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Monia trzymam kciuki aby to było już dzisiaj :) Liczę ze te cudo na ciebie zadziała ;)

Evanlyn spokojnie masz jeszcze czas na poród także myśle że troszke jeszcze poczekasz.

My wczoraj zaliczyliśmy pierwszą kąpiel Victorii :) a także wyrobiliśmy jej certyfikat i teraz już bez problemu możemy wysyłac papiery o rodzinne itp :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 11:21

Wysłany: 6 lipca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka!
    ja jestem po wizycie. Nadal pozamykana na 4 spusty :p ale chociaz dowiedzialam sie ze mala sie wstawila i jest juz nisko. I uwaga! w ciagu ostatnich dwoch tyg przybrala 500 g i wazy juz 3100g !! duzo czy panikuje??
    na ktg w ciagu pol godz pojawily sie dwa mocne skurcze - dochodzily az do 90 na skali. Moj luby jak to widzial to.az z krzesla wstal ;) ale lekarz powiedzial.ze nanten tydzien takie skurcze sa raczej normalne i nie musza od razu oznaczac ze zaczyna sie porod ;p
    kolejna wizyta za tydzien. Wiecz pozostaje znow cierpliwie czekac ..

Monia trzymam kciuki! powodzenia!

Kat slodka ta twoja coreczka ♡

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziarella mój np raz w 2 tyg przybrał 400g a np następnym rade tylko 200g.
    Pamiętaj ze ta waga tylko jest szacowana i mi położna mowila ze może mylić sie o ok 500g mniej ku wiecej :)

Bobitta sie nie odzywa wiec może cos u Niej sie zaczelo ;)

Monia a boli zakładanie tego balonika?
    I jak pozniej z załatwianiem?

Evanlym przykro mi z powodu teściowej:(
    Ale pamiętaj ze jak dzidzia będzie chciała wyjść wczesniej to i tak jej nie zatrzymasz ;)

Kat śliczna Coreczka :)

madziarella88, Bobitta lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Karol w miesiąc przybrał równo kilogram więc wychodzi na to że pół kg na 2 tygodnie :P więc myślę że wszystko w porządku :)

Agness27, madziarella88 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziarella panikujesz ;p
    Dzieki dziewczyny za miłe słowa <3

Co do Bobitty to możliwe że już urodziła :) Nagle bez słowa znikneła a to już 2 dni po terminie wiec kto wie co tam się u niej dzieje :) Trzymam kciuki aby była już po ^.^

Agness27, Bobitta lubią tę wiadomość

Wysłany: 6 lipca 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no moze troche panikuje ale mam jeszcze plus minus dwa tygodnie i boje sie zeby jej waga nie doszla do 4 kg.. to bedzie moj pierwszy porod dlatego te obawy :p

tez ostatnio myslalam o Bobicie. Albo jest.tak zajeta przeprowadzka ze nie ma czasu sie odezwac albo już cieszy sie swoim malenstwem :)

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • Monia663 Koleżanka

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja juz chyba w trakcie chodzę w tym baloniku cały dzień skurcze juz hardcorowe wiec mam nadzieje ze rozwarcie sie robi

ckaidqk35k4cl4cr.png
‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ