X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • madziarella88 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta i Monia trzymam mocno kciuki zeby do jutra zaczelo sie cos dziac !

Bobitta lubi tę wiadomość

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :)

Bobitta i Monia może akurat w tym samym czasie wylądujecie na porodówce ;)

Ja mam z Eveline na 16 lipiec i zobaczymy jak to u nas będzie :)

Jak noc u Was przespana ?.U mnie nawet w miare bo chlodno bylo w nocy i przynajmniej nie budzilam się aż tak często no wylaczajac dwie pobudki na siusiu i potem chwile twsrdnienia brzucha dokuczały.

Majeczka my tez się baliśmy wracać ale nie sądziliśmy ze aż tak będzie wialo bo chcieliśmy szybko te 6km przejechać przed zbierajaca sie burza niż potem czekać dlugo aż przejdzie.
    Ale tak nas wystraszylo to ze gałęzie grube wiatr lamal no i mala bardzo nam się wystraszyła a do tego jeszcze ludzie na drodze stali i czekali na slub bo przygotowali bramy.Co po niektórzy nie patrzą na swoje bezpieczeństwo i tylko czekają na latwy zarobek -wódkę..no i nic na to nie poradzimy

Bobitta, Evanlyn lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś wielki dzień !!!! ... przeprowadzka ... żadnych skurczy nie mam, nie wiem co to twardnienie brzucha, ruchy czuje normalnie, na 12:00 KTG i USG, obawiam się, że dziś oprucz ekscesów związanych z nowym miejscem to nic się nie wydarzy :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 07:27

majeczka87, Evanlyn, Ola_85 lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprostu dzidzia czeka az sie spokojnie przeprowadzicie;) i bedzie mogla wychodzic;)

mnie do lazienki gania od rana.... chyba sie zaczyna naturalne oczyszczanie..

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta powodzenia :D

Agness czuję że Ty się rozpakujesz przede mną bo to Twoja druga dzidzia a gdzieś tam słyszałam czy czytałam że do pierwszej ciąży kiedyś kiedyś do terminu doliczali dwa tygodnie i ten termin bardzo często się sprawdzał :D

mam zakaz porodu od M do środy ale już dzisiaj pompuje piłkę i będę kręcić bioderkami :) po środzie zaczynam na niej skakać :P chce przed terminem się rozpakować bo później będę miała kupe ludzi w domu bo przyjeżdża szwagierka i teść wraca z zagranicy i będę znając mnie ciągle się wkurzać a stres i nerwy wstrzymują akcje :(

Majeczka zazdroszczę znaków bo ja mam taką biegunkową (sorry za opisy) od jakiś dwóch tygodni ale chodzę tylko raz dziennie jak zawsze i poza tym nic się nie dzieje :(

majeczka87, Agness27, Ola_85 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn wiesz czasem nie ma nie ma a potem wszystko na raz;) bez ostrzezen;) ja dzis caly ranek teraz wyleczylam zgage mlekiem i jest dobrze;)

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że masz racje ale raczej nie odpuszczę moich śmiesznych wyobrażeń że dam radę sobie zaplanować kiedy urodzę :D nadzieja umiera ostatnia :D

Kefir jest dobry na zgagę :) raz mnie w całej ciąży złapała i pomógł :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 10:05

majeczka87, Agness27 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam chyba oczyszczanie dziś bo już któryś raz z kolei ląduję w łazięce... a rano mi mega niedobrze było ale to tylko na chwileczkę

majeczka87 lubi tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj Twój termin :) trzymam kciuki żeby z najbliższych godzinach a najpóźniej w nocy zaczęło się coś dziać :D

Bobitta lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nio juz mleko złopie i troche pomaga;)

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn co do daty porodu to jezeli Cora urodziła mi sie 4 czerwca to dodaje dwa tygodnie i wychodzi 18 czyli termin na synka 18 lipiec - dobrze rozumuje?

Zazdroszczę wam tej biegunki oczyszczającej bo ja odkąd biorę zelazo to ciężko mi rano no i wyskoczył wtedy mi hemoroid który nie chce się odczepić :/

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Monia663 Koleżanka

Wysłany: 4 lipca 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mnie zostawili na patologii ciąży. Lekarz był zdziwiony ze przychodzę w dniu terminu ale co tam. Szyjkę mam juz skróconą. Jak sie nic nie bedzie działo to pojutrze mnie wypuszczą.

ckaidqk35k4cl4cr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam ostatnie dni.. nie wiem co się działo ale mi fioletowa strona w ogóle nie chciała działac mimo że na różową wchodziło bez problemów :/
    Próbowałam wszystkiego, restet rutera, zmiana przeglądarki,próby na lapku mojego M i kompletnie nic ...dopiero teraz mi weszła jak wróciłam z miasta aż sie zdziwiłam....

Rozwolnienie jesli o tym piszecie to bardzo dobry znak ! ;)
    Mnie krótko przed porodem też chwiciło no w sumie kiedy wody mi odeszly to potem tez doszło rozwolnienie a synkiem mialam najpierw rozwolnienie a potem skurcze wiec trzymam kciuki aby dobrze to wam wróżyło ;)

O tak dzisiaj moja i Bobitty data porodu hihi :)
    Ciekawe kiedy Ciebie ruszy.
    Wiem ze nic kompletnie nie czujesz aby miało się cos dziać ale tym się akurat nie martw bo to że nie czujesz nic nie znaczy ;) Skurcze mogą chwila moment cie zaskoczyć.
    Lada dzień czeka Ciebie i bobaska na tą wyczekiwaną chwile .
    Ja dzis fatalnie się czuje , nie wiem co mi jest co chwile kreci mi się w głowie :/
    Na jutro jesteśmy już umówieni na wyrobienie certyfikatu małej czyli aktu urodzenia i wtedy bedzie już istniała na świecie w dokumentach ;)

Agness27, majeczka87, Bobitta lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat odpukać mi dziala stronka bez problemu ;)
    Ale jakis czas temu tydzien badz dwa byly problemy ze stronka bo to uli aktualizacje i 2 dni nie dzialala.

Co do zawrotow głowy to może z przemęczenia albo z niedospania?lub może brak witaminek..Ja miałam zawroty często w 2 trymestrze.

A co do rozwolnienia przed porodem to z córką tez nie miałam a jak się zaczely uplawy to porostu zachciało mi sie na kibelek- a to ponoc normalne ;)ale w szpitalu i tak mi robili lewatywę:/

No ja dzis tez nie bardzo się czuje bo jakos mam uczucie gniecenia na dole i nie mogę spokojnie siusiu zrobić tylko robię na raty..chyba maly jest dość nisko i dlatego.
    W nocy tez mnie troche meczyly twardnienia -szczególnie jak chciałam sie przekręcić..

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia a to cos się dzieje ze poszlas do szpitala ??

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness to dziwne ze robili ci lewatywe... skoro organizm sam ci się oczyszczał.
    Rozwolnienie przed porodem jest fazą oczyszczająca jelita i dlatego jest to normalne ze tak się dzieje aby potem w trakcie parc nie było niespodzianek :D

• Monia663 Koleżanka

Wysłany: 5 lipca 2016, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:
    Monia a to cos się dzieje ze poszlas do szpitala ??
    NO właśnie nic. Moja lekarz prowadzący na urlopie i wypisał mi skierowanie i kazał sie udać w dzień terminu tak tez zrobiłam. Leżała ze mną dziewczyna 5 dni po terminie założyli jej balonik pochodziła w nim cały dzień i w nocy urodziła :)

ckaidqk35k4cl4cr.png
  • Monia663 Koleżanka

Wysłany: 5 lipca 2016, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam, ze nie miała nawet szyjki skróconej.

ckaidqk35k4cl4cr.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat tez bylam zaskoczona ale cóż zalecali wiec sie zgodzilam bo właśnie słyszałam o "tych niespodziankach" na porodówce :/
    A wolałam uniknąć tego :P

Monia a na czym polega te założenie balonika ??
    Szkoda ze w domu nie możesz poczekać sobie aż się zacznie ale jak zalecał Ci lekarz to może jakos pomogą przyspieszyć ;)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia szczerze wspólczuje ja osobiscie wolałabym poczekac w domu niż lezec jak taka głupia w szpitalu czekajac na to aż zacznie się coś dziać do tego w szpitalu idzie się zanudzic :D
    Co to ten balonik ? O.o

‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ