X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • madziarella88 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieś wrote:
    kOCHANA nie przejmuj sie ja dopiero pierwsza wizyte u gin będe miała 22 grudnia także ja to musze sobie jeszcze poczekać :P

oj.. a dlaczego tak dlugo ? nie korci cie zeby pojsc wczesniej ? ;)

katsuyoshi lubi tę wiadomość

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • Agnieś Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Miski Kolorowe :)
    Nadrobiłam zaległości w czytaniu,i ujmę to tak nie będę komentować to co sie działo powyżej...

Miałąm dzis piekny sen:P
    Śniło mi sie że zajadam się pięknymi i dobrymi pączkami i drożdżówkami i cały czas nie miała ich dosyć :P :P
    Dobrze że sie obudziłam bo pod koniec snu mogłam wyglądać nie ciekawie :P
    Jak tam dzionek mija? ,bo u mnie dziś za oknem,- słoneczko <3
    Dawno go u nas nie było :)
    Jeszcze sobie leże w łóżku,tak mi się nie chce wstawać -mam lenia, a dziś czeka mnie sprzątanie, pranie, prasowanie :P
    Tylko pozazdrościć :P hihih :D

Bobitta, majeczka87, katsuyoshi lubią tę wiadomość

3jgx43r867ibmmqb.png
  • alloffkowa Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieś ja podziwiam cierpliwości, ja wizytę mam dokładnie tydzień od pozytywnego testu i tuptam w miejscu z nerwów

Agnieś, katsuyoshi lubią tę wiadomość

W oczekiwaniu

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kat - zmienilam w ustawieniach date rozpoczecia ciazy (z automatycznje na pierwszy dzien ost. @ ) i zmenila mi sie data porodu z 25 na 20 lipca. Jak ci sie chce mozesz tak wpisac na liste ;)

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • Agnieś Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alloffkowa wrote:
    Agnieś ja podziwiam cierpliwości, ja wizytę mam dokładnie tydzień od pozytywnego testu i tuptam w miejscu z nerwów

to masz superrr :)
    Ja to mieszkam w Norwegi i dlatego tak tu jest ciażą zajmują sie dopiero w 12 tyg i kolejna wizyte tu mam na 14 stycznia:/
    Ale ze względu że jedziemy do polski na świeta to juz sobie zamówiłam wizyte w Polsce na 22 grudnia :) :D Wiem że to jeszcze sporo czasu ale cieszy mnie wiadomość ze to 22 grudzień a nie 14 styczeń gdzie na pewno w tym dniu usg by mi nie zrobili bo to dopiero druga wizyta z lekarzem rodzinnymi i on da mi na inny termin skierownaie do gin :/ wiem strasznie pogmatwane :****

3jgx43r867ibmmqb.png

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnies dlatego tak dlugo musisz czekac z wizyta.. Czyli jest podobnie jak u kat w UK. Ja mieszkam w Niemczech. Na szczescie nie trzeba tu czekac tak dlugo. Ale patrzac z drugiej strony idac pozniej do lekarza mozesz miec pewnosc ze zobaczysz duzo wieksza dzidzie niz ja np. No i serduszko gwarantowane ;) takze zawsze sa plusy i minusy :)

5b09mg7y1fm9q2ki.png

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak jak pisalam wszystkiego sa plusy i minusy - zycze cierpliwosci agnies :*

a ja tak leze w lozeczku, wstac mi sie nie chce, ale kusi mnie zeby pojsc na zakupy... takie male skarpeteczki dla bobaska chce kupic ;) zeby chociaz cos juz dla maluszka miec.. czy myslicie ze durny pomysl ? ze za wczesnie ?

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • Agnieś Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziarella88 wrote:
    Agnies dlatego tak dlugo musisz czekac z wizyta.. Czyli jest podobnie jak u kat w UK. Ja mieszkam w Niemczech. Na szczescie nie trzeba tu czekac tak dlugo. Ale patrzac z drugiej strony idac pozniej do lekarza mozesz miec pewnosc ze zobaczysz duzo wieksza dzidzie niz ja np. No i serduszko gwarantowane ;) takze zawsze sa plusy i minusy :)

Dokładnie dokładne :)
    Ale wiesz tez sie troche martwie bo ze mna wszystko dobrze a czy jest tak samo z Naszą kruszynka hmm no mam nadzieje ze tak:)
    Ale w sumie mogłabym sie zapisać tu prywatnie ale to nie ma sensu jak wizyte mi ustała za tydzien badz za dwa a za kolejny dwa tygodnie mam ustaloną wizyte w Polsce wiedz nie widze sensu chociaż by mnie ona uspokoiła :) Ale musze być cierpliwa :)
    Ale ja do tutejszych lekarzy nie jestem przekonana. I może dobrze że dopiero w Polsce ide :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 12:16

madziarella88, katsuyoshi lubią tę wiadomość

3jgx43r867ibmmqb.png
  • Agnieś Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziarella88 wrote:
    tak jak pisalam wszystkiego sa plusy i minusy - zycze cierpliwosci agnies :*

a ja tak leze w lozeczku, wstac mi sie nie chce, ale kusi mnie zeby pojsc na zakupy... takie male skarpeteczki dla bobaska chce kupic ;) zeby chociaz cos juz dla maluszka miec.. czy myslicie ze durny pomysl ? ze za wczesnie ?

mysle że to bardzo durny pomysł :P :P Nie można nic kupować do puki nie zna sie płeć dziecka dopiero w ostatnich dwóch miesiącach.
    Kochaniutka Jest nawet taki zabobon. :***

3jgx43r867ibmmqb.png

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieś wrote:
    mysle że to bardzo durny pomysł :P :P Nie można nic kupować do puki nie zna sie płeć dziecka dopiero w ostatnich dwóch miesiącach.
    Kochaniutka Jest nawet taki zabobon. :***

zabobon ? serio ? nic o tym nie slyszalam ;) a co z rodzicami ktorzy do konca nie chca znac plci dziecka ? nie moga nic kupic zanim maluch przyjdzie na swiat?? :p
    ja tylko skarpeteczki chcialam.. w kolorze "uniwersalnym" ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 12:23

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • Agnieś Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziarella88 wrote:
    zabobon ? serio ? nic o tym nie slyszalam ;) a co z rodzicami ktorzy do konca nie chca znac plci dziecka ? nie mogo nic kupic zanic maluch przyjdzie na swiat?? :p

Moga kupować i pewnie kupują uniwersalne kolory. Serio jest wiele zabobonów nawet gdzieś słyszałam ze naszyjników nie można nosić bo dziecko moze sie pępowina udusić ale nie wiem ile w tym prawdy.

3jgx43r867ibmmqb.png
  • Agnieś Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziarella88 wrote:
    zabobon ? serio ? nic o tym nie slyszalam ;) a co z rodzicami ktorzy do konca nie chca znac plci dziecka ? nie moga nic kupic zanim maluch przyjdzie na swiat?? :p

http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/12-przesadow-o-ciazy_36043.html

3jgx43r867ibmmqb.png

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieś wrote:
    Moga kupować i pewnie kupują uniwersalne kolory. Serio jest wiele zabobonów nawet gdzieś słyszałam ze naszyjników nie można nosić bo dziecko moze sie pępowina udusić ale nie wiem ile w tym prawdy.

eh.. poszperam z internecie zobaczymy co znajde. Choc w zabobony raczej nie wierze może jednak lepiej byc ostroznym ;)
    uciekam na sniadanie. do pozniej :*

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • Agnieś Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziarella88 wrote:
    eh.. poszperam z internecie zobaczymy co znajde. Choc w zabobony raczej nie wierze może jednak lepiej byc ostroznym ;)
    uciekam na sniadanie. do pozniej :*

Kochana wybacz zle ujęłam PRZESĄDY :) :)
    Buziaki i życzę smacznego :***

3jgx43r867ibmmqb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje <3
    Dziękuje za poparcie po raz kolejny ! :)
    Piękne i mądre słowa napisałyscie <3
    Oczywiscie uzupełnie liste jak tylko wróce z miasta bo z moją rodziną lecimy na zakupy póki sklepy otworzone :)
    Zerkne do was jak tylko wróce <3
    Buziaki !

madziarella88 lubi tę wiadomość

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katsuyoshi wrote:
    Kochane moje <3
    Dziękuje za poparcie po raz kolejny ! :)
    Piękne i mądre słowa napisałyscie <3
    Oczywiscie uzupełnie liste jak tylko wróce z miasta bo z moją rodziną lecimy na zakupy póki sklepy otworzone :)
    Zerkne do was jak tylko wróce <3
    Buziaki !

kat mysle ze poprostu napisalysmy co o tym myslimy ;)
    milych zakupow ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 12:40

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie dziewczyny macie rację. Plusy i minusy. Patrze akurat na moja sytuację i stwierdzam, że gdybym miała później usg i później wizytę to zaoszczędziłabym sobie i mężowi nerwów strachu i latania po szpitalach. Ale Minusy tego oczywistę w razie gdyb coś się stało (puk puk) nie ma możliwości reakcji.

Agnieś, madziarella88, katsuyoshi lubią tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieś wrote:
    http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/12-przesadow-o-ciazy_36043.html

nr 9 faktycznie ;) ale to wszystko przesady inawet jest napisane zeby nie odmawiac sobie przyjemnosci zakupow ;) odezwe sie po powrocie do domu. Sie okaze czy mnie pokusilo ;) buziaki ;*

5b09mg7y1fm9q2ki.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymałam :D
    Kat będę zaglądać ale rzadziej więc wracam z "urlopu" :D

NO nie mogę! czytam i nie wierzę własnym oczom :D panienka wpada z buciorami na forum tutaj, spamuje nam, nie wiadomo o co jej chodzi :D zachowuje się jak przedsiębiorca, który ma nową konkurencje i spadają mu zyski :D widzę że tu regularnie zagląda więc moja droga :) :
    nie będę Ci syfić i spamować na Twoim wątku, poświecę nasz ale my stawiamy na jakość nie na ilość :) mile widziane są wszystkie przyszłe mamy i wszyscy goście z innych wątków :) nawet Ty (bez złośliwych aluzji) :D przykro mi jeśli sprawiłyśmy Ci przykrość, nie taki był zamiar Kat jak założyła to forum, nie chciałyśmy robić tam sztucznego tłumu a i dużo do nadrabiania tam u Was było :) więc nie ma co się złościć a później wygłupiać się i pisać coś w stylu "no kurde faktycznie niepotrzebnie tu wlazłam, syfiłam i denerwowałam przyszłe mamy swoimi kompleksami" i przyznawać przed wszystkimi że to co zrobiłaś było mało powiedziane - dziwne. My nie musimy reklamować tego wątku, dziewczyny same tu przychodzą i są świadome jak tu u nas jest :) kameralnie i miło :) Mamy super dziewczyny, super towarzystwo i nie zamieniłabym ich na żadne inne :)
    Pozdrawiam Cię i życzę duuuuzo spokoju i duuuzo luzu :)

katsuyoshi, Bobitta, Talusia, Izka_K, Izka_K lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta fajnie że jesteś <3

katsuyoshi, Bobitta lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ