X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamusie 2022
Odpowiedz

Lipcowe mamusie 2022

Oceń ten wątek:
  • 910608 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mcdulka wrote:
    Moja corka jak była malutka wszystkie ciuszki miała z lumpeksu, przez co ich liczba była zatrważająca. 90% z nexta, Lindexa, newbie. Kocham lumpeksy ❤️. Teraz boje się chodzić ze względu na covid.

Gdzie Wy macie te lumpeksy pełne dziecięcych ciuszków?! Dajcie choć jeden taki! :D Byłam wczoraj i dziś w 4 najbliższych lumpach i dla dzieciaczków albo nie ma nic, albo tylko dla nieco starszych :(

age.png

05/2021 - 💔
    02/09/21 - 💔
    27/10/21 - ⏸ 🤯 beta 484 ⏩ 6677🙏 (2️⃣5️⃣cs)
    23/11/21 - USG ⏩ 1 cm 👶
    23/12/21 - I prenatalne ⏩ 58 mm człowieka, pomiary w normie 👌
    15/02/22 - połówkowe ⏩ 346 g dziewczynki, w USG PRUV 😔
    14/07/22 - Inka 🎀, 2730g, 48 cm
  • Lolita Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    910608 wrote:
    Lolita, cudownie, że prenatalne wyszły dobrze! <3 Naprawdę bardzo się cieszę! Macie już z mężem jakiś pomysł na imię dla Waszej córeczki? I dużo zdrówka!
    Właśnie jesteśmy w trakcie burzy mózgów 🥸 wypisalismy nasze propozycje i żadna się nie pokryła 😅 Podobnie było z synem i docelowo stanęło na moim, więc chyba tym razem ja będę musiała iść na kompromis.

A ciuchy dziecięce znajdziesz np w GEMMIE. Nie wiem, czy w każdej ale na pewno na Ursynowie, bo czasem tam grzebię.

Qx7mp2.png
    11.2019 cb 💔 02.2021 SYNEK ❤️ 10.2021 - 12 dpo (1 cs) ⏸ 🍀
  • Cytrusowa Koleżanka

Wysłany: 29 grudnia 2021, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumszakalaka wrote:
    910608 nie no w dzisiejszych czasach jest dużo możliwości, nie trzeba samemu szyć, bez przesady :D po prostu najlepiej wybierać ubrania używane, a to nietrudne, olx, vinted i lumpeksy pękają w szwach od ślicznych ciuszków. Poza tym jest bardzo bardzo dużo polskich marek, które szyją z certyfikowanych materiałów :) hm czy nawet pepco mają w ofercie ubranka z certyfikatem gots. Od czasu do czasu jak się kupi ciuch w sieciowce czy dostanie taki w prezencie to wiadomo, dziecko od tego nie umrze. Warto jednak wiedzieć co nieco o produkcji ubranek, żeby jednak nowe ubranka z galerii to nie był nasz pierwszy wybór :)
    Co do drugiego tematu to u mnie każda wizyta jest z usg, ale są lekarze, którzy trzymają się tego, że 3 usg na całą ciążę wystarczą. Zależy jak trafisz. Ale prywatnie to chyba zawsze jest usg...
    Uwielbiam polskie ubranka Pinokio :) rozmiarówka wypada nieco większa niż standardowo. Chętnie zbiorę więcej polecajek dotyczących dobrych jakościowo ubranek :)

U mnie- prywatnie- usg na każdej wizycie

• Cytrusowa Koleżanka

Wysłany: 29 grudnia 2021, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolita wrote:
    Witam się po krótkiej nieobecności. Młody złapał jakiegoś wirusa i od 3 dni ma biegunkę, s my ze starym śpimy po 3h w nocy, więc wieczorami padałam jak kawka.

Anyway, byłam dziś na prenatalnych. Wszystko wygląda zacnie, ryzyka niskie, choć w przypadku trisomii wyższe niż w poprzedniej ciąży, ale to z uwagi na wiek. Natomiast ryzyko zahamowania wzrostu płodu i preeklampsji jeszcze niższe niż rok temu. Doktor nadal obstawia dziewczynkę i twierdzi, że już raczej nic się nie zmieni. Także już żyje myślą, że w lipcu utulę moją córeczkę 💕
    TP zmienił się na 5 lipca, więc uprzejma prośba o zmianę na 1 stronie, bo to będzie już wiążący termin do końca ciąży 😊
    Super, ze wszystko ok i płeć dodatkowo potwierdzona:) termin dzień po mnie ☺️

Lolita lubi tę wiadomość

• Bumszakalaka Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2021, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja z polskich polecam mybasic :) i kidsjoy dla chłopaków już trochę większych. Z Pinokio też miałam trochę rzeczy, czapki z lamama kupowałam często :) trochę tego jest

• mcdulka Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2021, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z polskich lubię Dear Sophie, Booso, Mamunio, Mouse in the house, Poolka Look ❤️

Bumszakalaka, Love22 lubią tę wiadomość

• Love22 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O my Basic też mamy i polecamy. Zwłaszcza body lubię, takie delikatne dla ciała są i nic się z nimi nie dzieje po suszeniu w suszarce. No i jednolite kolory czego mi zawsze brakowało u innych firm. Teraz większe ciuszki typu bluzy, spodnie to poluje na minikid albo bosoo. Ale to dopiero jak juz mały zaczął chodzić. Super jakość ale i cena spora. A z noworodkowych to lubiłam śpiochy z dolce sonno. Miałam ich co prawda tylko może 3 nowe sztuki, bo resztę dostalam używki głównie z carters ( po 5 dzieci A wyglądają jak po 1 wiec też dobra jakość). Ale te dolce sonno mają takie ładne delikatne i uniwersalne wzory że skusiłam się na nie wtedy. Ostatnio wzięłam tam też koszule do porodu i fajnie się mi sprawdziły. A ceny nie z kosmosu.

Bumszakalaka, Moniika lubią tę wiadomość

202206271756.png
  • Bumszakalaka Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2021, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja my basic mam sporo i wszystko używane, tylko kominy merino teraz i czapkę kupiłam nowe. Dużo tego jest na vinted, a że jakość super to nawet używane ekstra wyglądają i dalej po moich dzieciach też jeszcze spokojnie mogą posłużyć. Sukienka kręcąca się jest naj naj 😍

Love22 lubi tę wiadomość

• Nika Weronika Koleżanka

Wysłany: 30 grudnia 2021, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) odnośnie ciuchów to fajne liginssy są na lidl.pl.
    Byłam wczoraj na prenatalnych z dzidzia wszystko super,robię jeszcze dodatkowo peppe.
    Doktor przepowiedział płeć ale jestem ciekawa czy się też wstrzelicie .Jak myślicie chłopak czy dziewczynka ?
    IMG-20211229-215601.jpg[/es]

Love22, Gońcia, 910608, Wiolala, Moniika, Justaaa lubią tę wiadomość

• Gońcia Koleżanka

Wysłany: 30 grudnia 2021, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki piękny mały człowieczek!😍 obstawiam dziewuszkę 😄
    Ja swoje pierwsze badanie prenatalne mam 05.01 i jednocześnie nie mogę się doczekać i stresuję jak cholera! Będziemy akurat w 13 tc.
    To moja pierwsza dzidzia więc wszystko jest nowe i nieznane 😬

Wysłany: 30 grudnia 2021, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko będzie dobrze ! To będzie już pewnie wszystko ładnie widać :) u mnie 12 tc :)

• Cytrusowa Koleżanka

Wysłany: 30 grudnia 2021, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny maluszek :) ja tez obstawiam dziewczynkę, chociaż trochę udaję, ze coś widzę🤣

Zawsze jest stres:) mnie boli głowa chwile po wyjściu z gabinetu 😁 ale pamietam, ze po tych badaniach z kolejnymi było już na luzie :) będzie dobrze, w 13 tygodniu widać już fajnego maluszka :) oby nie spał jak mój i chciał cokolwiek pokazać 😂 swoja droga mam takie przemyślenia- lekarz dotykał brzucha głowica dość mocno, nie boleśnie, ale stanowczo. Mam nietypowa budowę, wiec trzeba się namęczyć żeby coś zobaczyć plus dziecko nie współpracowało. Teraz już widzę jak swiruję bo obchodzę się ze sobą trochę jak z jajem a jak widać nie trzeba 😅 choć to może być efekt po stracie ciąży

Dzięki za tyle polecajek ubraniowych :D znałam tylko dwie z tych firm, wiec na pewno poprzegladam :) z doświadczenia pajaców nigdy za wiele 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2021, 08:33

• Bumszakalaka Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2021, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja właśnie teraz jadę na 9 na prenatalne. Pierwszy raz tatuś zobaczy bobo :D trzymajcie kciuki :)
    Nika, ja po zdjęciu obstawiam dziewczynkę :D

910608, Wiolala, Moniika lubią tę wiadomość

• mcdulka Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2021, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obstawiam dziewczynkę!

Wysłany: 30 grudnia 2021, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumszakalaka , zazdroszczę że możesz wejść z facetem ,mój niestety musi się nacieszyć tylko zdjęciami . Trzymam kciuki za wizytę 🙂🙂
    Dziewczyny ma być chłopczyk ! 🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2021, 08:42

• 910608 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika Weronika, gratulacje! 🥳 wg mnie dziewczynka, ale jakoś wierzyć się nie chce, że tylko jeden chłopiec na pokładzie u nas rośnie 😅 jestem ciekawa ilu dziewczynkom do połówkowych wyrośnie konewka 😅

Bszakalaka, zaciskam kciuki! 🤞 Koniecznie daj znać po wszystkim, jak dziecko i jak mąż to badanie zniósł 😊

age.png

05/2021 - 💔
    02/09/21 - 💔
    27/10/21 - ⏸ 🤯 beta 484 ⏩ 6677🙏 (2️⃣5️⃣cs)
    23/11/21 - USG ⏩ 1 cm 👶
    23/12/21 - I prenatalne ⏩ 58 mm człowieka, pomiary w normie 👌
    15/02/22 - połówkowe ⏩ 346 g dziewczynki, w USG PRUV 😔
    14/07/22 - Inka 🎀, 2730g, 48 cm
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej odnośnie płci to u mnie ostatnio (12+1) coś lekarce mignął chłopczyk ale mówiła żeby się do tej myśli nie przywiązywać bo to jeszcze maleństwo i do tego bardzo ruchliwe więc to tak na 60% :) swoją drogą to by było ciekawe bo byłby to czwarty syn... Może we wtorek będzie widać coś więcej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2021, 08:56

oar89jcggibdab41.png
  • Gońcia Koleżanka

Wysłany: 30 grudnia 2021, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak przebiega badanie prenatalne? Zastanawiam się czy lekarz zgodzi się na obecność partnera, który nie może się doczekać żeby zobaczyć maluszka ☺ Mówiąc szczerze zawsze jest trochę zazdrosny jak opowiadam mu wrażenia po wizycie 😂😂😂

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2021, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolita, Nika Weronika gratuluję zdrowych maluszków ;) Bumszakalaka kciuki ✊🏻✊🏻
    Podejrzewam, że u nas też mąż będzie mógł wejść ze mną. Zapomniałam zapytać jak się zapisywałam 🙈

Lolita lubi tę wiadomość

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
  • Gońcia Koleżanka

Wysłany: 30 grudnia 2021, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa wrote:
    Hej odnośnie płci to u mnie ostatnio (12+1) coś lekarce mignął chłopczyk ale mówiła żeby się do tej myśli nie przywiązywać bo to jeszcze maleństwo i do tego bardzo ruchliwe więc to tak na 60% :) swoją drogą to by było ciekawe bo byłby to czwarty syn... Może we wtorek będzie widać coś więcej :)
    Najważniejsze aby dzieciątko było zdrowe, ale te 60 %... Moze jednak trafi się mała księżniczka 😏😁

‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ