Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
mcdulka wrote:Moja corka jak była malutka wszystkie ciuszki miała z lumpeksu, przez co ich liczba była zatrważająca. 90% z nexta, Lindexa, newbie. Kocham lumpeksy ❤️. Teraz boje się chodzić ze względu na covid.
Gdzie Wy macie te lumpeksy pełne dziecięcych ciuszków?! Dajcie choć jeden taki!Byłam wczoraj i dziś w 4 najbliższych lumpach i dla dzieciaczków albo nie ma nic, albo tylko dla nieco starszych
-
910608 wrote:Lolita, cudownie, że prenatalne wyszły dobrze!
Naprawdę bardzo się cieszę! Macie już z mężem jakiś pomysł na imię dla Waszej córeczki? I dużo zdrówka!
A ciuchy dziecięce znajdziesz np w GEMMIE. Nie wiem, czy w każdej ale na pewno na Ursynowie, bo czasem tam grzebię. -
Bumszakalaka wrote:910608 nie no w dzisiejszych czasach jest dużo możliwości, nie trzeba samemu szyć, bez przesady
po prostu najlepiej wybierać ubrania używane, a to nietrudne, olx, vinted i lumpeksy pękają w szwach od ślicznych ciuszków. Poza tym jest bardzo bardzo dużo polskich marek, które szyją z certyfikowanych materiałów
hm czy nawet pepco mają w ofercie ubranka z certyfikatem gots. Od czasu do czasu jak się kupi ciuch w sieciowce czy dostanie taki w prezencie to wiadomo, dziecko od tego nie umrze. Warto jednak wiedzieć co nieco o produkcji ubranek, żeby jednak nowe ubranka z galerii to nie był nasz pierwszy wybór
Co do drugiego tematu to u mnie każda wizyta jest z usg, ale są lekarze, którzy trzymają się tego, że 3 usg na całą ciążę wystarczą. Zależy jak trafisz. Ale prywatnie to chyba zawsze jest usg...rozmiarówka wypada nieco większa niż standardowo. Chętnie zbiorę więcej polecajek dotyczących dobrych jakościowo ubranek
U mnie- prywatnie- usg na każdej wizycie -
Lolita wrote:Witam się po krótkiej nieobecności. Młody złapał jakiegoś wirusa i od 3 dni ma biegunkę, s my ze starym śpimy po 3h w nocy, więc wieczorami padałam jak kawka.
Anyway, byłam dziś na prenatalnych. Wszystko wygląda zacnie, ryzyka niskie, choć w przypadku trisomii wyższe niż w poprzedniej ciąży, ale to z uwagi na wiek. Natomiast ryzyko zahamowania wzrostu płodu i preeklampsji jeszcze niższe niż rok temu. Doktor nadal obstawia dziewczynkę i twierdzi, że już raczej nic się nie zmieni. Także już żyje myślą, że w lipcu utulę moją córeczkę 💕
TP zmienił się na 5 lipca, więc uprzejma prośba o zmianę na 1 stronie, bo to będzie już wiążący termin do końca ciąży 😊Lolita lubi tę wiadomość
-
O my Basic też mamy i polecamy. Zwłaszcza body lubię, takie delikatne dla ciała są i nic się z nimi nie dzieje po suszeniu w suszarce. No i jednolite kolory czego mi zawsze brakowało u innych firm. Teraz większe ciuszki typu bluzy, spodnie to poluje na minikid albo bosoo. Ale to dopiero jak juz mały zaczął chodzić. Super jakość ale i cena spora. A z noworodkowych to lubiłam śpiochy z dolce sonno. Miałam ich co prawda tylko może 3 nowe sztuki, bo resztę dostalam używki głównie z carters ( po 5 dzieci A wyglądają jak po 1 wiec też dobra jakość). Ale te dolce sonno mają takie ładne delikatne i uniwersalne wzory że skusiłam się na nie wtedy. Ostatnio wzięłam tam też koszule do porodu i fajnie się mi sprawdziły. A ceny nie z kosmosu.
Bumszakalaka, Moniika lubią tę wiadomość
-
Ja my basic mam sporo i wszystko używane, tylko kominy merino teraz i czapkę kupiłam nowe. Dużo tego jest na vinted, a że jakość super to nawet używane ekstra wyglądają i dalej po moich dzieciach też jeszcze spokojnie mogą posłużyć. Sukienka kręcąca się jest naj naj 😍
Love22 lubi tę wiadomość
-
Hej
odnośnie ciuchów to fajne liginssy są na lidl.pl.
Byłam wczoraj na prenatalnych z dzidzia wszystko super,robię jeszcze dodatkowo peppe.
Doktor przepowiedział płeć ale jestem ciekawa czy się też wstrzelicie .Jak myślicie chłopak czy dziewczynka ?
[/es]
Love22, Gońcia, 910608, Wiolala, Moniika, Justaaa lubią tę wiadomość
-
Jaki piękny mały człowieczek!😍 obstawiam dziewuszkę 😄
Ja swoje pierwsze badanie prenatalne mam 05.01 i jednocześnie nie mogę się doczekać i stresuję jak cholera! Będziemy akurat w 13 tc.
To moja pierwsza dzidzia więc wszystko jest nowe i nieznane 😬 -
Piękny maluszek
ja tez obstawiam dziewczynkę, chociaż trochę udaję, ze coś widzę🤣
Zawsze jest stres:) mnie boli głowa chwile po wyjściu z gabinetu 😁 ale pamietam, ze po tych badaniach z kolejnymi było już na luziebędzie dobrze, w 13 tygodniu widać już fajnego maluszka
oby nie spał jak mój i chciał cokolwiek pokazać 😂 swoja droga mam takie przemyślenia- lekarz dotykał brzucha głowica dość mocno, nie boleśnie, ale stanowczo. Mam nietypowa budowę, wiec trzeba się namęczyć żeby coś zobaczyć plus dziecko nie współpracowało. Teraz już widzę jak swiruję bo obchodzę się ze sobą trochę jak z jajem a jak widać nie trzeba 😅 choć to może być efekt po stracie ciąży
Dzięki za tyle polecajek ubraniowychznałam tylko dwie z tych firm, wiec na pewno poprzegladam
z doświadczenia pajaców nigdy za wiele 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2021, 08:33
-
Nika Weronika, gratulacje! 🥳 wg mnie dziewczynka, ale jakoś wierzyć się nie chce, że tylko jeden chłopiec na pokładzie u nas rośnie 😅 jestem ciekawa ilu dziewczynkom do połówkowych wyrośnie konewka 😅
Bszakalaka, zaciskam kciuki! 🤞 Koniecznie daj znać po wszystkim, jak dziecko i jak mąż to badanie zniósł 😊 -
Hej odnośnie płci to u mnie ostatnio (12+1) coś lekarce mignął chłopczyk ale mówiła żeby się do tej myśli nie przywiązywać bo to jeszcze maleństwo i do tego bardzo ruchliwe więc to tak na 60%
swoją drogą to by było ciekawe bo byłby to czwarty syn... Może we wtorek będzie widać coś więcej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2021, 08:56
-
Lolita, Nika Weronika gratuluję zdrowych maluszków
Bumszakalaka kciuki ✊🏻✊🏻
Podejrzewam, że u nas też mąż będzie mógł wejść ze mną. Zapomniałam zapytać jak się zapisywałam 🙈Lolita lubi tę wiadomość
-
Duzaa wrote:Hej odnośnie płci to u mnie ostatnio (12+1) coś lekarce mignął chłopczyk ale mówiła żeby się do tej myśli nie przywiązywać bo to jeszcze maleństwo i do tego bardzo ruchliwe więc to tak na 60%
swoją drogą to by było ciekawe bo byłby to czwarty syn... Może we wtorek będzie widać coś więcej