Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też się zbieram na prenatalne. Niestety mogę wejść sama a mój musi poczekac przed budynkiemAMH - 02.21 - 0.72, 10.21 - 0.49; 03.24 - 0.62
nasienie - ok
Ona: 36 lat, On: 36 lat
12.05.2021 start 1 IVF ICSI
08.08.2021 poronienie 9tc (puste jajo) 💔😥
23.10.2021(NATURALS) - 30,79 mIU/ml
25.10.2021 - 90,38 mIU/ml, prog 23,7 ng/ml 🙏✊
25.06.2022 - 2650 g i 50 cm (38+3) witaj Gwiazdeczko 😍😍
23.03.2024(NATURALS) - 28,4 mIU/ml
25.03.2024- 80,8 mIU/ml, prog 20,2 ng/ml 🙏✊
21.11.2024 - 3500 g i 53 cm (38+2) witaj Księciunio 😍😍 -
Estrella wrote:Ja też się zbieram na prenatalne. Niestety mogę wejść sama a mój musi poczekac przed budynkiem
-
Estrella wrote:Ja też się zbieram na prenatalne. Niestety mogę wejść sama a mój musi poczekac przed budynkiem
Eh, ta parszywy zaraża... upomnij się koniecznie o nagranie! Tylko na samym początku, jak tylko wejdziesz. To nie to samo, ale zawsze jakąś namiastka tego doświadczenia dla męża:) Powodzenia 🍀 i przynieś n same wspaniałe wieści ❤🤞 -
Dziewczyny cudne wieści z prenatalnych 😁 oby same dobre po wizytach były. Nika, ja obstawiałam chłopca 😉 Takie duże już te nasze maluchy 😍 ✊✊ za kolejne wizyty. Jestem ciekawa kolejnych płci. Duzaa co ty na to, żeby wpisywać płeć na pierwszej stronie i jak coś zmieniać? Można w formie niebieskiego lub różowego serduszka to zrobić. Fajnie będzie widać przekrój u nas 😜
Ciuchy z lidla polecam. Sama już chodzę w jeansach ciążowych od nich. Dorwałam w promce za 35 zł i są bardzo fajne, chociaż 36 leci mi lekko z tyłka i konieczny jest pasek na razie 😅 ale dupa i tak urośnie.
910608 10 stycznia robie pappe i od razu mam skierowanie na tsh i posiew moczu, żeby sprawdzić leczenie. 5 mam eizytę więc poproszę moją lekarkę o pakiet tarczycowy do tego skoro mam i tak w pakiecie i nie muszę płacić za to (moja firma wynegocjowała mega warunkiw medicover, bo nawet pappe mam w cenie)
A teraz dopijam kawę i biegnę do paczkomatu, bo detektor już czeka 😁 -
Katsy ja też mam pappe w cenie w medicover
Też myślałam o tym zeby wrzucać płeć tylko musicie mi się upominać! Te z Was które będą miały już potwierdzona proszę piszcie z odniesieniem do mnie ze mam uzupełnić żeby mi coś nie umknelo. Czasem nadrabiam wiadomości hurtowo i potem zapominam o uzupełnieniu 1 stronyKatsy, 910608 lubią tę wiadomość
-
Odnośnie nowych ubrań.. Będąc ostatnio na zakupach czułam się beznajdziejnie, zero ochoty aby cos przymierzyć, kupić. Miałam nadzieję zaopatrzyć się w jakieś wygodne ciuszki, bo w 👖żadne już nie wchodzę, chyba że guzik odepnę.. 🙄
Jeśli moj maluszek bedzie łaskawy ujawnić płeć to od razu dam znać 🥰 -
Gratuluje udanych wizyt ☺ Lolita super, że teraz będzie dziewczynka
Ja również polecam koszule do porodu z dolce sonno, ładne wzory i tanio. Ubranka dla młodej też stamtąd kupowałam bo były fajne kolekcje w kwiaty, ale ciemniejsze się spierały. Poza Pinokio i Carters też nie znam tych firm o których piszecie 🤦♀️ z Carters zamawiałam na wyprzedażach i jakość bardzo dobraJa też miałam legginsy z Lidla i fajnie się sprawdziły.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2021, 11:22
06.2020 córeczka 🧚♀️❣ -
Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne 🤞
Nie mogę doczekać się moich prenatalnych, też bym chciała wiedzieć czy to lokator czy lokatorka 🥰 U siebie obstawiam chłopca, ale podejrzewam, że niestety 3 stycznia może się jeszcze nie ujawnić. Według om to będzie 11+5 chociaż na ostatnim usg było tydzień do przodu więc jakby 12+5. Zobaczymy ☺️
Katsy daj znać jak ten detektor, czy już działa.💁♀️ 27
💁♂️ 31
04.11.21 ⏸️
12 dpo- beta 78,9
15 dpo- beta 282,1 🥰
24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
13.11- crl 2,43 cm ❤️
22.12- crl 3,95 cm ❤️
03.01- prenatalne- synek 💙
19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
15.02- 250 gramów 🥰
01.03- połówkowe 🤞🍀
-
Też bardzo podoba mi się pomysł z serduszkami z podziałem na chłopców 💙 i na dziewczynki 💖
Katsy, będę trzymać kciuki, żebyś szybko ogarnęła te hormony 🤞 Bo to niby nic takiego, ale jak jest w normie wszystko to jednak jakoś spokojniej. I ja, jako że przewlekle choruję na niedoczynność i hashimoto, to sama po sobie czuję, kiedy hormony się rozjeżdżają. Naprawdę to daje się we znaki w samopoczuciu
I koniecznie (!) daj znać jak detektor się sprawuje!Czy już słychać kopniaki 🤗
Powiem Wam, że ja nie przepadam za rurkami, a już zwłaszcza teraz na czas ciąży! Szukam tylko takich luźnych, typu boyfriend i o dziwo jest bardzo mało takich dostępnych 🤯 Dziś ma przyjść moje zamówienie z Asosa, zobaczymy co z tego zostawię -
My już po, w końcu jakieś ładne zdjęcie wyszło
chociaż wiadomo, że nie o to chodziło
wszystko raczej ok, chociaż lekarz nie był zbyt gadatliwy, po super lekarzu w pierwszej ciąży nikt nie spełnia moich oczekiwań 😅 no ale najważniejsze, że serce ok, przezierność też, rączki nóżki itp. A dokładny opis dostanę na maila jak już będą też wyniki krwi, bo oddawałam do badania dzisiaj. Nie chciałam tego robić, ale jednak się skusiłam. Jednak jestem już po 30
910608, Justaaa, Moniika, Wiolala lubią tę wiadomość
-
Duzaaa, to ja poproszę o wpisanie mi terminu na 6.07.22
Płci jeszcze nie znam, ale termin można uzupełnić
-
Bumszakalaka wrote:My już po, w końcu jakieś ładne zdjęcie wyszło
chociaż wiadomo, że nie o to chodziło
wszystko raczej ok, chociaż lekarz nie był zbyt gadatliwy, po super lekarzu w pierwszej ciąży nikt nie spełnia moich oczekiwań 😅 no ale najważniejsze, że serce ok, przezierność też, rączki nóżki itp. A dokładny opis dostanę na maila jak już będą też wyniki krwi, bo oddawałam do badania dzisiaj. Nie chciałam tego robić, ale jednak się skusiłam. Jednak jestem już po 30
Pokaż zdjęcie!
Super, że dzieciaczek z USG zdrowyNiech teraz spokojnie rośnie. I uważam, że dobrze zrobiłaś oddając krew na pappę, ryzyka na pewno spadną dzięki temu, będziesz jeszcze szczęśliwsza i spokojniejsza
-
Dziewczyny osiągnęłam wreszcie spokój wewnętrzny 😁 Znalazłam maluszka po prawej stronie, chwilowe tętno pokazało około 130, ale ciężko złapać na początku. Trochę szumi, ale z czasem myślę, że będzie łatwiej i lepiej słyszalne ❤ Nie mogę się doczekać wieczora, jak mój będzie mógł sobie poszukać bąbelka sam 😜 Nie żałuję zakupu ani trochę
Love22, 910608, Justaaa, Moniika, Wiolala lubią tę wiadomość
-
Katsy, a jaki detektor wybrałaś? I który dokładnie jesteś tc? Czytałam trochę i skłaniałam się do zakupu Jumper Angel Sounds.💁♀️ 27
💁♂️ 31
04.11.21 ⏸️
12 dpo- beta 78,9
15 dpo- beta 282,1 🥰
24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
13.11- crl 2,43 cm ❤️
22.12- crl 3,95 cm ❤️
03.01- prenatalne- synek 💙
19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
15.02- 250 gramów 🥰
01.03- połówkowe 🤞🍀
-
Sonoline A firmy contec. Chciałam C ale za drogi był nieco 😅 kończę 12 tydzień właśnie. O tym Angel Sound czytałam, że mają całkiem dobre opinie. Ten mój ma 2MHz sondę te lepsze 3. Ten mój jest o tyle fajny, że ma głośnik i nie trzeba używać słuchawek 😉 Muszę jeszcze opanować ilość żelu odpowiednią, bo mam wrażenie, że szumy mogą być przez to powodowane
myszajda lubi tę wiadomość
-
Bumszakalaka wrote:
Ja nie widzę bobaska ("image not found"), ale gratuluję synka!
EDIT @Duzaa, u mnie pomyłka na pierwszej stronie - na razie na pokładzie dziewczynka, ale dam znać jeszcze 14.01, w 16 tygodniu, czy dzidzi aby na pewno nic nie wyrosłoTermin porodu z USG to 1.07 ☺️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2021, 13:02
Duzaa lubi tę wiadomość