Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Lola u mnie za to jesteśmy świeżo po odstawieniu od piersi więc mamy podobny problem 😒
Polecałam ją na fb może kogoś zainteresuje. Warto obserwować, masa wiedzy, którą regularnie udostępnia. Link pod zdjęciem.
https://zapis-webinar-pierwsze-miesiace.gr8.com/Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2022, 16:13
Lola098, 910608 lubią tę wiadomość
06.2020 córeczka 🧚♀️❣ -
Odebraliśmy wyniki Pappa - jak rozumiem wszystko ok. Uffff
Zastanawia mnie tylko parametr wewnątrzmaciczne zahamowanie wzrostu płodu przed 37 tygodniem jest 1 do 657, to dużo czy mało? Bo wydaje mi się że duże prawdopodobieństwo jak porównuje z liczbami trisomii.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2022, 18:21
Lola098, Daisy___, Moniika, Wiolala, Bumszakalaka lubią tę wiadomość
-
Najlepiej wyniki zostaeić lekarzowi do interpretacji. Pamiętaj, że pappa to statystyka. Ja jutro mam usg ptenatalne o 15.45, a krew na pappę oddaję w czwartek. Mam mocne postanowienie nie patrzenia na wyniki bez lekarza 😅
-
GoskaSamoska1 wrote:Odebraliśmy wyniki Pappa - jak rozumiem wszystko ok. Uffff
Zastanawia mnie tylko parametr wewnątrzmaciczne zahamowanie wzrostu płodu przed 37 tygodniem jest 1 do 657, to dużo czy mało? Bo wydaje mi się że duże prawdopodobieństwo jak porównuje z liczbami trisomii. -
GoskaSamoska1 wrote:Zastanawia mnie tylko parametr wewnątrzmaciczne zahamowanie wzrostu płodu przed 37 tygodniem jest 1 do 657, to dużo czy mało? Bo wydaje mi się że duże prawdopodobieństwo jak porównuje z liczbami trisomii.
Ja mam 1:629, mam 30 lat (choć nie wiem, czy wiek matki ma tu znaczenie).
To statystyka zwykła. W moim odczuciu trzeba mieć dużo pecha, żeby być tą 657.kobietą, której dziecko przestanie się rozwijać po tym 37 tcTo loteria. Wg mnie nie masz się czym martwić.
Gratuluje dobrych wyników
Katsy wrote:Mam mocne postanowienie nie patrzenia na wyniki bez lekarza 😅
Zuch!Bądź twarda i nie daj się ciekawości
Jak Twoje samopoczucie przed tym ważnym badaniem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2022, 20:05
-
Dzisiaj jeszcze bez stresu, jutro się zacznie 🤣🤣 dobrze, że ta wizyta nie jest wieczorem 😜
-
Wiolala wrote:Katsy a o której masz wizytę ? 🙂
Ja na pewno nie wytrzymam i jak dostanę wyniki pappa to będę przeszukiwać internety... -
Dziewczyny jak organizujecie dokumentację ciążową? Wszystko w jednej teczce, poukładane jakoś segmentami? Czy może korzystacie z dedykowanych segregatorów? Jeśli tak - warto?
Chciałabym to poukładać sensownie, lekarz mówi, że wszystko ważne i żeby mieć przy sobie, co nie ułatwia oragniania tego wszystkiego -
910608 wrote:Dziewczyny jak organizujecie dokumentację ciążową? Wszystko w jednej teczce, poukładane jakoś segmentami? Czy może korzystacie z dedykowanych segregatorów? Jeśli tak - warto?
Chciałabym to poukładać sensownie, lekarz mówi, że wszystko ważne i żeby mieć przy sobie, co nie ułatwia oragniania tego wszystkiego
Mam segregator od Mamy GinekologWcześniej miałam bezbarwną kopertę plastikową na zatrzask w formacie A5, ale jest oczywiście za wąska na wszystkie badania, ale na bieżące może się sprawdzić.
-
Mi wystarczyła ostatnio ta "teczka" z pregny od lekarza co dostałam. Tam są takie podziałki na wyniki, recepty. Gdyby mi tego nie dał to pewnie nosilabym w jednej teczce xd ale taka plastikowa z podziałkami lepiej by się sprawdziła. Ja bym nie przepłacała, ale nie miałam tego nawet w rękach więc nie jestem obiektywna:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2022, 23:06
910608, sara9555 lubią tę wiadomość
06.2020 córeczka 🧚♀️❣ -
Ja również mam tą teczkę od lekarza z Pregny. Są tam podziałki, w jednej mam np wyniki badań, w drugiej USG, w kolejnej przygotowuję przes wizytą to co będzie mi na niej potrzebne czyli zawsze karta przebiegu ciąży. Poki co mam w niej na spokojnie miejsca więc nie mam potrzeby zakupu większej teczki. Ta jest też na tyle fajna wielkościowo, że zawsze mieści mi się do torebki 🙂
910608 lubi tę wiadomość
-
BasiaIR wrote:Dziewczyny, czy możecie polecić mi jakąś książkę dedykowana młodej mamie? Internet super, ale już mi glowa pęka. Potrzebuję jakieś kompendium wiedzy na pierwszy rok dziecka